Sticky

Veelgestelde vragen - Hoe werkt het forum?Toon eerste bericht

906 reacties

Reputatie 7
Badge +19

Hoi mag ik vragen, kun je ter ondersteuning van je verhaaltje een stukje handgeschreven tekst uploaden ? Het is m’n handschrift maar geen naam of woonplaats school etc. ?  Dus een stukje tekst met cijfers erop en verder geen afbeeldingen of namen of andere privacy kenmerken.

Groetjes Julian X

Reputatie 4
Badge +2

Hee @DaVinci

Bedankt voor je vraag! Het lijkt zeker niet alsof je het steeds maar opnieuw vraagt, we vinden het juist goed dat je deze vragen stelt! Helaas weet ik niet vanaf wanneer je je kunt opgeven voor de jongerenraad, maar ik heb jouw vraag doorgestuurd en we geven je zo snel mogelijk antwoord. 

 

Groetjes, 

Laura 
De Kindertelefoon 

Reputatie 4
Badge +2

Hee @Julian12,

Wat goed dat je deze vraag stelt! Het uploaden van een foto van een stukje handgeschreven tekst om een verhaaltje te ondersteunen is in principe niet tegen de forumregels. 

We vinden het belangrijk dat iedereen op het forum anoniem blijft, dus post geen gegevens waardoor andere forumgebruikers je kunnen herkennen. 

 

Hopelijk is jouw vraag zo beantwoord.

 

Groetjes, 

Laura 
De Kindertelefoon

Reputatie 7
Badge +19

@Laura_  Dankuwel ! dan weet  ik dat vast :) ik vroeg het me af. 

Groetjes Julian X

Reputatie 7
Badge +3


ja uhm hoi Rob, 

We zijn nu ongeveer een maandje verder en als je op de link klikt is er nog steeds geen antwoord op wanneer je je op kunt geven. Ergens in het voorjaar, maar tot wanneer duurt dat?

Groetjes DaVinci 

P.S. sorry als het lijkt alsof ik het steeds maar opnieuw vraag, maar daarom wacht ik er steeds een maandje mee

 

Hallo @DaVinci,

 

Heel goed dat je dit nog een keer vraagt. Ergens in het voorjaar is natuurlijk een vrij breed begrip. Ik zal doorgeven dat vragen oproept en of dat aangepast kan worden. 

 

Op dit moment is er nog geen datum bekend. Je kan wel alvast een mail sturen aan meedenken@kindertelefoon.nl.  Geef in die mail bijvoorbeeld aan dat je interesse hebt en dat je graag wilt horen wanneer de aanmelding start. Anders zal hier de informatie aangepast worden als er meer bekend is.

 

Kan je hier verder mee?

 

Groet, 

 

Luuk

Hey, 

Opeens is bij mij de hele site half Engels en half Nederlands. Weet iemand hoe dit kan? Ik heb niks geks gedaan volgens mij…

 

Reputatie 7
Badge +19

Hoi @Ikke13  dat ligt niet aan jou denk. Er was eerder deze week ook een storing. Misschien nog een na-effectje. komt niet door jou :)

Groetjes liefs Julian X

Reputatie 7
Badge +4

Goedemorgen Kindertelefoon,

Misschien een gek vraagje, maar als je graffiti kunst ontwerpt, mag je dat dan delen aangezien het miss ook ergens op een muur eindigt en ze daardoor je regio kunnen achterhalen. 

Groetjes DaVinci 

Reputatie 6
Badge +4

@DaVinci 

Goede vraag die je stelt.

Het maakt natuurlijk uit of je erbij zet dat jij de graffity gezet hebt of dat je het alleen mooi vind, maar als het een uniek piece is heb je gelijk.

Je kunt dan de regio of de plaats terug vinden. Ik stuur jouw vraag door naar de community manager.

Hopelijk heb je snel antwoord.

Groetjes,

Ab W

Reputatie 3
Badge +1

Ik vroeg mij af of er een mogelijkheid komt om je eigen berichten en topics te verwijderen/bewerken. Ik heb de fout gemaakt om mijn eigen topic te screen shotten en te sturen naar mijn vriendin nu is er een kans dat ze dat herkent en dan ziet wat ik waar bij zet. 

Reputatie 1
Badge +1

Hoi @Muffin ,

Een goede vraag, die je stelt.

 

In forumregel 18 staat:

Topics die je plaatst worden in principe niet verwijderd. Andere forumgebruikers kunnen topics lezen om informatie uit te halen en nieuwe reacties kunnen een topic weer nieuw leven inblazen.

Er zijn drie uitzonderingen. Een topic wordt wel verwijderd als:

· Het topic in strijd is met de forumregels.

· Het topic je anonimiteit in gevaar brengt.

· De Kindertelefoon verwijdert alle topics waar langer dan 6 jaar geen reactie op is gekomen.

Je hebt het recht als forumgebruiker om een verzoek in te dienen om een of meer topics door De Kindertelefoon te laten verwijderen als dat voor jou heel belangrijk is. Dit kun je doen door je verzoek te mailen naar forum@kindertelefoon.nl. In dit bericht kun je uitleggen waarom het voor jou zo belangrijk is dat jouw topic(s) verwijderd worden. De Kindertelefoon bekijkt per verzoek of we ermee akkoord gaan.

Een andere optie is om je account te verwijderen. Wat dit allemaal betekent kan je hier lezen: 

 

Het lijkt dat dit onder de 2e uitzondering valt. Je kunt dus het beste een mail sturen met een verzoek om het topic te laten verwijderen!

Groetjes,

Joram / De Kindertelefoon

Reputatie 3
Badge +1

Oké bedank ik denk dat ik het wel laat want ja het kan andere helpen en wat is de kans dat mijn vriendin het ziet ook maakt dat me eigenlijk niet uit. Toch bedankt voor je hulp.

Reputatie 7
Badge +3

Goedemorgen Kindertelefoon,

Misschien een gek vraagje, maar als je graffiti kunst ontwerpt, mag je dat dan delen aangezien het miss ook ergens op een muur eindigt en ze daardoor je regio kunnen achterhalen. 

Groetjes DaVinci 

Hallo DaVinci,

 

Goed dat je de vraag stelt. Dat is lastig te bepalen, wat Ab ook al zegt. Zolang het delen jouw anonimiteit niet in gevaar brengt dan mag dat.  Een regio is een breed begrip wat wellicht niet veel zegt over jouw woonplaats / adres. 

Mocht je na het delen alsnog het idee krijgen dat het te herleiden is dan kunnen wij het van het forum verwijderen.

 

Is dit voldoende antwoord op jouw vraag?

 

Groet,

 

Luuk

De Kindertelefoon 

Reputatie 7
Badge +4

Hey @luuk

Bedankt met het antwoord en gefeliciteerd met je 100ste reactie.

Bij een regio heb ik het vooral over een stad en de paar dorpen dus eigenlijk gewoon de gemeente waarin je actief bent. Ik ben dan nog wel benieuwd tot welke mate je je anonimiteit moet bewaren bij zoiets, want gaat dit dan tot je provincie, gebieden met een aparte naam zoals de achterhoek of gemeente? 

Groetjes DaVinci

Reputatie 7
Badge +3

 

Dank! 😀

 

Het gaat erom dat je niet te herleiden bent. Dus geen woonplaats, schoolnaam o.i.d. 

Ik ga jouw vraag bespreken tot welke mate wij acceptabel vinden. Richtlijn voor nu is geen informatie die jouw anonimiteit in gevaar kan brengen. Ik geef je begin volgende week verder antwoord

 

Groet, 

Luuk

Heyyy! Jullie hebben dus ons IP adres? Daar wordt hopelijk niets mee gedaan toch? Ik dacht dat dit veilig was? Andere mensen op dit forum kunnen dat niet zien toch? Ik vind het niet zo fijn dat mensen mijn adres hebben… Ik heb altijd geleerd: nooit je adres geven, nooit je pincode geven. Dus ons adres is veilig toch? 
 

groet,

JooJoo

Reputatie 2
Badge +2

Hoi @JooJoo ,

Veiligheid en anonimiteit is ontzettend belangrijk voor De Kindertelefoon.

Je IP-adres is niet zichtbaar voor andere gebruikers!

Groetjes,

 

Tess_ van De Kindertelefoon

Hoi! Ik heb even een vraagje, 

deze website is super veilig toch? Geen virussen enzo? Geen trackers? Ik ben namelijk best bang om gehackt te worden. Dit is dus allemaal veilig? 
 

groetjes,

 JooJoo 

Oké, andere mensen hebben ons IP adres niet. Maar jullie dus wel? Daar doen jullie toch niets mee? Bedankt voor uw reactie! 

Reputatie 2
Badge +2

Hi @JooJoo ,

Allemaal hele goeie vragen, helaas heb ik niet de juiste kennis van de technische kant van het verhaal. 😁

Voor nu kan ik je wel vertellen dat het forum veilig is.

Ik zet je vraag door naar juiste persoon en dan wordt er zo snel mogelijk een antwoord gegeven.

Fijn weekend!

Groetjes Tess_ 

@Tess_ 
Oké! Super bedankt! 

Reputatie 7
Badge +4

Hey @JooJoo 

Op je vraag over het IP adres is op de vorige pagina (nummer 20 onderaan) al antwoord gegeven. De Kindertelefoon wil zo min mogelijk privé informatie en doet dus geen moeite om iets te achterhalen of van je te ontcijferen. Je bent hier dus volledig veilig en anoniem, jij bepaalt wat wij weten.

Groetjes DaVinci 

@DaVinci 
Bedankt!!!! 

Mag de chat en bel ding  langer open? En eerder? Ik snap dat jullie dan meer personeel nodig hebben, maar de meeste kinderen hier denken Snachts over van alles na. Ik ook. Dus dan zou het fijn zijn om met jullie daarover te praten? 
groetjesss

Reputatie 1
Badge +1

@JooJootje 

Hoi,

Wat goed dat je meedenkt. Ik ga jouw vraag doorzetten naar de community manager!

 

Groetjes,

Joram / De Kindertelefoon

Reageer