Vraag

Onduidelijkheid op het forum


Reputatie 3
Badge +1
  • Community Manager
  • 46 reacties

Hallo allemaal,

@wilhelmavemela 
@Sankonijn 
@kwakend1tje 
@TheMightySlayer 
@Eenmeisje004 

@Julian12 
@Ellen 
@Zelle 

We zien dat er de afgelopen dagen veel onduidelijkheid is ontstaan over het modereren. Hier zijn verschillende topics over gestart, waardoor het overzicht is verdwenen. Het is voor De Kindertelefoon belangrijk dat het forum overzichtelijk en veilig blijft. Zodat het een fijne plek is voor en door jongeren. Deze klachten nemen we serieus. We kiezen ervoor om op een plek hier op te reageren, in plaats van in alle aparte topics.

 

We zien dat het nodige is om de huidige forumregels extra toe te gaan lichten. Daarnaast zien we dat jullie de behoefte hebben aan een ‘vrij’ topic, waarin je even over alles kan praten. Tegelijkertijd is het voor De Kindertelefoon lastig omdat dit tegen de forumregels ingaat en we bang zijn dat dit als gevolg kan hebben dat een groepje gebruikers het topic domineert en/of dat je als gebruiker teveel persoonlijke informatie gaat delen.
 

De topics waarin deze onduidelijkheid is ontstaan, hebben we op dit moment gesloten. Onze excuses voor de verwarring die er is ontstaan. We zien zeker wat sterke reacties die ons helpen het forum te verbeteren.

Wij zijn benieuwd naar wat jullie nog meer wensen zijn op dit gebied. De Kindertelefoon wil haar forumregels ook blijven hanteren, dus hoe kunnen we dat het beste modereren in zulke topics? We zijn benieuwd naar jullie reacties. Wij gaan hier zelf ook nog over nadenken en hopen daar zo snel mogelijk duidelijkheid in te krijgen.


PS We hebben nogmaals gekeken naar de waarschuwingen die @wilhelmavemela  ontvangen heeft en hebben geconcludeerd dat er verwarring is ontstaan, wat maakt dat we hebben besloten om deze ban op te heffen. We hebben ook berichten van andere mensen ontvangen die hier vragen over hebben, we proberen er zo snel mogelijk naar te kijken. Mocht je dringende persoonlijke vragen hebben, dan kan dat via forum@kindertelefoon.nl


Groetjes Rob,
De Kindertelefoon


Dit topic is gesloten

204 reacties

Reputatie 7
Badge +9

Beste moderators van het Forum,

Hebben jullie @wilhelmavemela geband? Er is al 23 uur geen activiteit van haar geweest, beetje raar, aangezien zij al meer dan 1000 reacties heeft en bijna elke dag online was. Zo ja, waarom hebben jullie haar geband?

Hebben jullie  @TheMightySlayer geband? Er zijn bizar veel accounts aangemaakt die beginnen met TheMightySlayer, zie screenshot, maar echter geen activiteit op zijn main account. Zo ja, waarom hebben jullie hem geband?


En als laatst, waarom hebben jullie @Wereld geband? De 2 waarschuwingen waren onterecht en jullie hebben ook mijn topic gesloten over dat hij geband was, terwijl ik het gewoon als mededeling aan de forumleden bedoelde. 

Sluit dit topic aub niet en zeg ook aub niet dat ik een mail moet sturen, want dat lijkt me nutteloos. 
Jullie hebben onze 2 forumhelden gestolen, er is veel verwarring tussen de gebruikers en wij willen graag duidelijk antwoord. 

Groet, Sano07

Ja

Hij heeft helemaal gelijk

We willen een antwoord

en zo snel mogelijk

Het was wel beter geweest dat ik weg was

Misschien hebben de mensen van de Kindertelefoon niet gelijk overal een antwoord op;

Maarrr misschien kunnen jullie wel aangeven of er nog een antwoord komt en wanneer ongeveer? Of in ieder geval een reactie vanuit jullie.

(Heb dit ook al eerder gevraagd)

Reputatie 6
Badge +5

Hallo Allemaal,

 

Het forum is een plek waar jongeren anoniem ervaringen kunnen uitwisselen met leeftijdsgenoten, door informatie, advies of ondersteuning te vragen op een veilige plek. Deze veilige plek kunnen wij alleen bieden door het forum te modereren. Gebruikers ontvangen een waarschuwing wanneer zij de regels van het forum, die zijn opgesteld om deze veiligheid te waarborgen, overtreden. Bij de derde waarschuwing worden gebruikers geblokkeerd.  Hier kunnen gebruikers zelf bezwaar tegen maken door een mail te sturen naar forum@kindertelefoon.nl. Het forum is hier niet voor bedoeld.

 

Om het forum overzichtelijk te houden en te gebruiken waarvoor het bedoeld is, hebben we dit topic gesloten. Wanneer we een bezwaar ontvangen, zullen we de geblokkeerde gebruiker een reactie geven via de mail.

 

Groetjes,

 

Renske, De Kindertelefoon