Vraag

Onduidelijkheid op het forum


Reputatie 3
Badge +1
 • Community Manager
 • 42 reacties

Hallo allemaal,

@wilhelmavemela 
@Sankonijn 
@kwakend1tje 
@TheMightySlayer 
@Eenmeisje004 

@Julian12 
@Ellen 
@Zelle 

We zien dat er de afgelopen dagen veel onduidelijkheid is ontstaan over het modereren. Hier zijn verschillende topics over gestart, waardoor het overzicht is verdwenen. Het is voor De Kindertelefoon belangrijk dat het forum overzichtelijk en veilig blijft. Zodat het een fijne plek is voor en door jongeren. Deze klachten nemen we serieus. We kiezen ervoor om op een plek hier op te reageren, in plaats van in alle aparte topics.

 

We zien dat het nodige is om de huidige forumregels extra toe te gaan lichten. Daarnaast zien we dat jullie de behoefte hebben aan een ‘vrij’ topic, waarin je even over alles kan praten. Tegelijkertijd is het voor De Kindertelefoon lastig omdat dit tegen de forumregels ingaat en we bang zijn dat dit als gevolg kan hebben dat een groepje gebruikers het topic domineert en/of dat je als gebruiker teveel persoonlijke informatie gaat delen.
 

De topics waarin deze onduidelijkheid is ontstaan, hebben we op dit moment gesloten. Onze excuses voor de verwarring die er is ontstaan. We zien zeker wat sterke reacties die ons helpen het forum te verbeteren.

Wij zijn benieuwd naar wat jullie nog meer wensen zijn op dit gebied. De Kindertelefoon wil haar forumregels ook blijven hanteren, dus hoe kunnen we dat het beste modereren in zulke topics? We zijn benieuwd naar jullie reacties. Wij gaan hier zelf ook nog over nadenken en hopen daar zo snel mogelijk duidelijkheid in te krijgen.


PS We hebben nogmaals gekeken naar de waarschuwingen die @wilhelmavemela  ontvangen heeft en hebben geconcludeerd dat er verwarring is ontstaan, wat maakt dat we hebben besloten om deze ban op te heffen. We hebben ook berichten van andere mensen ontvangen die hier vragen over hebben, we proberen er zo snel mogelijk naar te kijken. Mocht je dringende persoonlijke vragen hebben, dan kan dat via forum@kindertelefoon.nl


Groetjes Rob,
De Kindertelefoon


Dit topic is gesloten

204 reacties

En hoe zit het met @MCES ????

Iemand een uitleg ???

Reputatie 7
Badge +3

Wat ik vind:

1.  Alle vragenlijsten in een nieuw subforum. 

2.  Chatten wordt (openbaar) legaal in een apart subforum, eventueel in een apart subforum met vragenlijsten. Die moeten ook even ge-orderd worden.

3.  Topics met overduidelijk verzonnen vragen worden verwijderd.

4.  Voor een ban of waarschuwing moet hier met 4 ogen overheen gekeken worden of die ban/waarschuwing wel echt verdienen.

 

Wereld

 

#GeenBanVoor@MCES 

#StopDeNutteloosheid

Reputatie 3
Badge +1

@Zelle Deze gebruiker heeft een derde waarschuwing ontvangen voor het delen van persoonsgegevens. Daar is ook opnieuw naar gekeken, maar deze ban blijft terecht.

Mijn wensen zijn de volgende:

 • Chatten wordt niet langer meer strafbaar. Het forum is een grote chat eigenlijk.
 • Inperking van seksvragenlijsten en penislengte topics.
 • MCES krijgt een unban.
 • Het topic '’We zullen alles delen'’ komt terug, maar dan wel uiteraard zonder persoonsgegevens. We zullen hier dan ook extra opletten. Ook niet zomaar topics verwijderen maar topics sluiten zodat er bezwaar kan worden gemaakt. Er hoeft ook geen zorgen gemaakt te worden dat het topic door een groepje gebruikers wordt gedomineerd, gezien iedereen vanaf het begin al welkom was in dat topic.
 • Een ban moet eerst worden beoordeeld door de Community Manager.
 • Ik wil een betere moderatie. Dus niet voor elk wissewasje een officiële waarschuwing.
 • Ik heb hier 1,5 jaar geleden al voor gepleit. Maar een beter systeem met betrekking tot waarschuwingen. Dus bijvoorbeeld tijdelijke bans in plaats van permanente bans. Want anders loop je na de 2de waarschuwing op eieren als je het niet kwaad hebt bedoeld.
 • Excuses van @EstherE voor de falende moderatie.
 • Niet langer meer meten met 2 maten in dit soort situaties. Andere mensen kregen officiële waarschuwingen en bans voor deelname in dat topic, terwijl ik geen consequenties heb gekregen terwijl ik net zo hard mee deed in dat topic met alles bespreken

 

Reputatie 7
Badge +14

Ik ben het helemaal met @TheMightySlayer en @Wereld eens. 

@TheMightySlayer 

Heeft helemaal gelijk!!!!

Ik ben met hem eens !!!

Daarnaast zou ik het ook waarderen als het topic van @Eenmeisje004 weer open gaat. Het gaat primair over hoe iemand's dag is gegaan en hoe iemand het doet.
 

 

Nog steeds helemaal mee eens

Uw vindt meer info bij @Eenmeisje004 topic

 

Zelle

Reputatie 7
Badge +14

Ja dat zou ik ook waarderen.

Het is een beetje uit de hand gelopen, dat snap ik.  Misschien kunnen jullie dan de reacties die heel erg of-topic zijn verwijderen? 

Ik had er nog geen topic over gezien. Daarom heb ik het aangemaakt. Dacht dat het leuk zou zijn voor forum gebruikers om op een plek te zeggen hoe je dag is gegaan en hoe je je voelt. 

Als hij weer open mag, gaan we natuurlijk extra voorzichtig zijn dat we alleen maar verhalen over hoe het met je gaat en hoe je dag was plaatsen.  Dat we niet afdwalen naar dingen die er in andere topics ook besproken worden bijvoorbeeld. 

xx Eenmeisje004 

Reputatie 7
Badge +14

@TheMightySlayer eens. de reactie die ik had geplaatst komt er aan hopelijk. Er  moet weer een reactie gecontroleerd worden… 
Ik twijfel eraan of het controleren van reacties nog wel steekproefsgewijs gaat… 

Update: een andere reactie moet alweer gecontroleerd worden… 

xx Eenmeisje004 

Wat bedoel je 

@Eenmeisje004 

Reputatie 7
Badge +14

Ik snap ook niet waarom het topic ‘hier zullen we alles delen’ niet gesloten is, zoals mijn topic ‘hoe gaat het met je’, maar gewoon zonder pardon meteen verwijderd is… 

xx Eenmeisje004 

Is ook gesloten!!!

Hebben we niet eens onze eigen mening over de Forumregels!!!!

Sorry hoor 

Maar wij willen graag een beetje respect 

 

Zelle

Reputatie 7
Badge +14

Huh? Wat moet er veranderd worden aan het forum is gesloten? Ik dacht dat u het juist een goede topic vond? Dat u hier een topic over heeft gemaakt maakt toch niet dat dat topic gesloten moet worden? Er zijn ook meerdere topic's over de lengte van piemels en die worden niet gesloten? Het was toch heel overzichtelijk en we deden niks verkeerd of? Ik zou hier graag een verklaring over willen.

Alvast bedankt voor uw antwoord. 

xx Eenmeisje004 

Reputatie 3
Badge +1

@Zelle &
@Eenmeisje004 

Excuses, we waren even het overzicht kwijt, het topic  (hieronder) staat gewoon weer open :)


Verder lees ik dat @Eenmeisje004 schrijft: Ik twijfel eraan of het controleren van reacties nog wel steekproefsgewijs gaat… 

Wat vervelend voor je dat, dat zo lijkt te zijn :confused: . Wij modereren jou reacties, net zoals alle andere reacties, steekproef gewijs worden sommige berichten eerst tegenhouden ja. 

Op alle verdere wensen/opmerkingen gaan we op een later moment terug komen. We wachten nog wat meer reacties van iedereen af.

Bedankt voor jullie oplettendheid! 

Groetjes,
De Kindertelefoon
Rob 

Reputatie 7
Badge +14

@Zelle haar profielfoto is een realistische tekening van een persoon. Geen echt mens! 

Ik zeg het maar even, voordat haar profielfoto wordt verwijderd.

xx Eenmeisje004 

Reputatie 7
Badge +14

@Rob_ Bedankt! :)

xx Eenmeisje004 

Thanks 

Reputatie 7
Badge +14

 

 


Verder lees ik dat @Eenmeisje004 schrijft: Ik twijfel eraan of het controleren van reacties nog wel steekproefsgewijs gaat… 

Wat vervelend voor je dat, dat zo lijkt te zijn :confused: . Wij modereren jou reacties, net zoals alle andere reacties, steekproef gewijs worden sommige berichten eerst tegengehouden ja.

 

Het zijn ook de reacties van anderen. Het lijkt alsof heel veel kritische en niet echt positieve (geen haat reacties naar andere forum gebruikers hoor!) reacties eerst gemodeert moeten worden. Dat viel me gewoon op. :) 

xx Eenmeisje004 

Reputatie 7
Badge +19

Hoi goed dat er opening is dat is positief. Ik heb in andere topics ook suggesties gedaan over bijv een staps gewijs waarschuwings systeem. Het gaat nu wel erg snel en na 2 waarschuwingen loop je op eieren. De rest heb ik in andere topics al gezegd en ik steun de goeie ideeën hier.

Grtz liefs Julian X

Reputatie 7
Badge +3

Hallo @Rob_ ,

Er wordt hier gezegd dat het controleren van reacties en/of topicstarter steekproefsgewijs gaat. Dat betwijfel ik. Ik had vroeger een ander account onder dezelfde naam, maar ik was op een absurde marnier verwijderd door mijn broertje. (Niet jullie schuld).

Maar ja, wat mij opvalt, elke keer als ik gereageerd heb en er staan woorden in zoals 'Kritiek', 'Shit' in mijn reactie, dan gaat die altijd langs de moderator. Ik heb het zelfs dan gehad dat mijn reacties pas een dag later online komen.

Ik ben hier echt niet tegen, maar als jullie dit doen, zeg dan niet dat het 'steekproefsgewijs' gaat, maar wees hier alsjullieblieft open over.

 

Groet, 

Wereld

Reputatie 7
Badge +19

En ik ben het met @TheMightySlayer en @Sankonijn eens, het zou een sterk gebaar van Esther zijn als ze het op brengt excuses aan te bieden voor het zorgen voor enorm veel onrust en onnodige emotie bij een paar heel fijne en lieve mensen hier ! Ik bied ook wel openbaar excuus aan als ik hier fout zat. Punt om mee te geven. 

Grtz liefs Julian X

Reputatie 7
Badge +3

En dit ziet er ook niet zo steekproefsgewijs uit: