Let op: nieuwe forumregel chatten en blog

  • 25 April 2022
  • 55 reacties
  • 2716 Bekeken

Reputatie 7
Badge +3
  • Community Manager
  • 255 reacties

Hoi allemaal,

 

We zien dat er bij een aantal gebruikers vriendschappen en forumcrushes ontstaan, dit is niet de bedoeling.

Het forum van De Kindertelefoon is een plek waar anoniem informatie en advies wordt uitgewisseld en jullie elkaar ondersteuning kunnen bieden op een specifiek onderwerp.

Dat alle jongeren op dit forum anoniem blijven is belangrijk voor de veiligheid van het forum. Daarom gelden er forumregels.

 

Topics over vriendschappen en forumcrushes lopen snel uit tot een chat, in plaats van een plek waar jongeren elkaar informeren, adviseren en ondersteunen. We willen voorkomen dat gebruikers afhankelijk worden van het forum en van elkaar. Omdat uit jullie reacties blijkt dat er nog onduidelijkheid is over wat een chat precies is, hebben we een forumregel toegevoegd waarin dit duidelijk wordt omschreven:

 

  1. Chatten en bloggen is niet toegestaan

We staan niet toe dat je topics opent of reacties plaatst om te chatten met andere gebruikers of een blog bij te houden. Onder chatten verstaan we topics of reacties om elkaar beter te leren kennen en/of een gezellig gesprek met elkaar te voeren.

Een blog is een update die dagelijks of wekelijks wordt geplaatst zonder concrete vraag.

Wanneer reacties gaan over het oorspronkelijke topic en je andere gebruikers wil informeren, adviseren of ondersteunen met een inhoudelijke reactie, dan kun je die reactie natuurlijk gewoon plaatsen

 

We hopen dat we hiermee duidelijkheid creëren voor iedereen op dit forum. Omdat het nu een duidelijke forumregel is, betekent dat ook dat we hier waarschuwingen voor uitdelen. Alle topics die die hierover gaan worden per direct gesloten. Ook petities die hierover worden gestart, worden direct gesloten en verwijderd. Zodat het forum weer gebruikt kan worden waarvoor het bedoeld is.

 

Voor sociaal contact en chatgesprekken met leeftijdsgenoten zijn er andere platforms beschikbaar.

Mocht je na het lezen van dit bericht een concrete vraag hebben, dan kan onder dit bericht plaatsen. Als je een klacht hebt dan kun je de klachtenprocedure van De Kindertelefoon volgen: https://www.kindertelefoon.nl/huisregels-klachten. We gaan alleen in op klachten die via deze weg worden ingestuurd.

 

We hopen jullie goed te hebben geïnformeerd en wensen jullie nog veel plezier op het forum.


Dit topic is gesloten

55 reacties

Nou ik had er juist heel veel steun aan zoals ik al aangaf en iedereen wist heel goed dat het virtueel was en om elkaar op te beuren. Daar gaan jullie volledig aan voorbij. Daarnaast heeft een klacht toch geen zin. Niet echt democratisch maar we weten nu nog wat beter dat je als deelnemer dus niks te vertellen hebt.  Voor mij krijgt dit forum nu veel minder waarde :(  jammer. Ik zal me minder vertonen want krijg met mijn spectrum nu het gevoel dat ik niet welkom ben en me niet mag laten steunen door lotgenoten.   Dit is niet goed voor mij. Het wordt almaar strenger en zakelijker en de menselijke maat is aan het kwijtraken.  

Sanny

Hoii,

Ik heb een vraagje. Is het wel toegestaan om anderen op de hoogte te houden van iets? Bijvoorbeeld als je topic zou gaan over dat je zwanger bent en nog niet weet of je de baby gaat houden, mag je de rest dan wel op de hoogte blijven houden of je de baby Bijvoorbeeld houd en hoe het ermee gaat? (En zo bedoel ik het ook voor andere onderwerpen maar dit leek me wel een goed voorbeeld). Of word dat dan ook gezien als een blog?

- Annoniem_meisje 

Reputatie 7
Badge +19

Hoi ik schrik er van. We hadden geen kwaad in de zin. Wisten ook dat het geen chat mocht worden dat was nooit de bedoeling. Ik had er veel aan, je kon je gevoel even kwijt en de gevoelens van anderen delen.  Het was echt niet vals bedoeld. Nu moeten we zonder. Doet me pijn en zal wennen zijn. Ik ben er echt van geschrokken. Van mijn kant en iedereen was er nooit een insteek om iets te doen wat niet mocht.

Groetjes Julian

Reputatie 7
Badge +3

 @Sanny Jammer om te lezen dat je dit zo ervaart. Wij zagen dat er behoefte was aan meer duidelijkheid en kiezen voor deze lijn. Iedereen is welkom om hier actief te zijn binnen de forumregels.

We snappen dat er behoefte is aan steun en elkaar opbeuren, dat is ook prima zolang je niet afhankelijk raakt van het forum. De Kindertelefoon is als organisatie gericht op het verder helpen van kinderen en jongeren in hun situatie, zodat je daarna verder kan in jouw eigen leven in jouw omgeving. Dat doen we aan de telefoon en via de chat zo en dat willen wij ook via het forum. Het is geen plek die jouw leven moet gaan vervangen, worden of zijn, dat zou niet goed zijn. Het forum moet jou helpen om jouw leven buiten het forum beter te gaan maken. 

 

@annoniem_meisje Om jouw voorbeeld te gebruiken: je mag uiteraard reageren op reacties, bijvoorbeeld om te delen wat je met de adviezen gedaan hebt. Je mag ook vervolgvragen stellen (b.v. ‘wat bedoel je met...’) zolang het maar gaat over de eerste vraag.

Wat niet mag is een blog waarin je elke dag/week een update geeft. Het topic moet over jouw concrete eerste vraag gaan. Als je een nieuwe, andere, vraag hebt open je een nieuw topic

 

@Julian12 We weten dat je geen kwaad in de zin had en dat het geen opzet was. We zagen vooral dat de regel te onduidelijk was en dat we die nu duidelijker hebben gemaakt. Ik snap ook dat je er veel aan had, toch kiezen we ervoor om er scherper op te sturen. Hierboven bij Sanny staat waarom dat zo is.

 

Groet

@Luuk  dankuwel dat u zo antwoord. Maar dat vervangen deed het juist niet. Het forum helpt of hielp mij juist op die manier om mij vooruit te helpen. Doordat ik hier las hoe anderen met hun problemen tòch hun leven inrichten en leuke dingen doen dagelijks, toch met hun struggles een dag maakten en zin gaven kwam ik ook op de been. En in mijn kracht. Ik heb me met mijn pdd en autisme nog nooit zo kunnen socializen in het echte leven als sinds ik de power krijg via hier. Het was ondersteunend voor mijn real life. Ik werd steeds sterker in mijn schoenen en zo'n lieve topic over je kleren deed me zo goed. Ik was er altjjd kei onzeker over en ik leerde hier juist spiegelen en kon het daardoor in het echt ook steeds beter en voelde me zò goed. En nu is dat weg. Het spijt me zo dat we dat dan niet goed deden maar het gaf me enorm veel steun voor mijn adl. En dat mag niet meer.  Zo verdrietig. Het spijt me echt als ik wat fout deed .  Het was gewoon een onschuldig kleding topicje. Wilt u er alstublieft nog eens naar kijken?  

Een heel verdrietige Sanny 

Ik vind dit een onzin. De Forum mag toch een beetje gezellig zijn.  Ik ben echt teleurgesteld in De Forum. Ik ga even kijken naar andere Forums . Misschien past De Kindertelefoon Forum gewoon niet bij mij.  Waarom is De Forum steeds strenger aan het worden.

Wacht even … Is vragenlijsten ook verboden ?? Zelf vind ik Verslag van de dag beter dan SEXVRAGENLIJSTEN of RANDOM VRAGENLIJSTEN . Ik vind dat vragenlijsten geen zin heeft. Verslag van de dag is veel beter dan vragenlijsten.

En waarom is De Forum steeds strenger aan het worden ? Paar maanden geleden zei nog Forumleden dat De Forum super gezellig was. Maar nu is het alleen maar strenger geworden. Er mocht zelfs een meisje een afscheidfeestje houden. Is er een reden ?

Waarom is Forumcrush niet toegestaan ? Jullie zijn toch ook puber geweest. Jullie weten toch ook hoe het voelt als je verliefd op iemand is . Ik wed dat daarom Emmalove en Een hulploze jongen geband zijn. Jullie willen gewoon niet dat we chatten, maar De Forum zelf is een Groot chat . TheMightSlayer  en Wereld waren tegen Chat en weet je waar ze nu is ? Geband. 

Een beetje vriendschap op De Forum kan echt niet kwaad. Vrienden zijn heel belangrijk in een leven. Kijk maar @Sanny heeft autisme, maar op De Forum heeft ze vrienden gemaakt die haar steunen. @annoniem_meisje Heeft ADHD op De Forum is ze verliefd geworden en heeft vrienden gemaakt . Natuurlijk heeft ze ook steun gekregen. @wilhelmavemela heeft er veel geleerd op De Forum en toen ze in de probleem zat . Had ze heel veel steunen gekregen van Haar Forumvrienden die nu niet is toegestaan. @Julian12 Vond rokjes super leuk , maar hij wil toch een dappere jongen zijn . Hij had steunen gekregen van zijn Forumverkering en zijn Forumvrienden

En kijk eens . Ellen is weggegaan door de forumregels . Ze is een hele lieve meisje . Ze had heel veel mensen heel goed geholpen . Sankonijn ook . Hij is een heel slimme jongen. Als hij was gebleven . wed ik dat hij allang geband was. Door zijn kritieke Reacties over De Forum

Ik ben echt heel verdrietig en boos over deze Forumregel. Zucht

 

 

Sorry dat ik heel kritiek was en bedankt als je echt tot hier gelezen hebt

Luna

Ik heb een half uur besteed om dit te typen 

Reputatie 7
Badge +19

Meneer @Luuk  mag ik een idee indienen ? Misschien kan de ktf een soort topic maken over " activiteiten voor je dag" en " wat zijn leuke kledingtips" en dan zonder quotes en alleen klavertjes ?  En minder persoonlijk maar meer als advies zoals de recepten? Zodat het niet een blog of chat wordt maar toch steunend is. En dat wij dan ook oppassen om niet te @ en te reacten.  Of dat dat gewoon niet kan is nog beter :)  Dat zou kunnen helpen en dan toch in de regels passen. Ik wil liever geen straf ofzo dus ik maak ze zelf niet maar misschien kunt u die dan aanmaken ? Of kan dat technisch niet zonder quote of @ ? Zou dit een compromis zijn en dan alleen klavertjes als compliment ? 

Groetjes Julian 

Ps voor mij geldt ook wat Sanny zegt. Dankzij de ondersteuning die ik hier kreeg van iedereen die meedeed  voel en ben ik ih dagelijkse leven sterker en veel zekerder en dat wordt steeds beter. Zo jammer als dat ruggesteuntje dan niet meer kan :( 

@Julian12 Ze denken dat we gaan chatten. Ik weet zeker dat ze het geen goed idee vindt.  Het lijkt veel op een blog . Wat draag je vandaag ? is ook al gesloten. Zucht . Wat is het zin eigenlijk als we niet een beetje gezellige Forum kan hebben. Altijd maar serieus . We mogen niet eens vertellen over onze dag

 

Reputatie 7
Badge +19

Juist de penis lengte overheerst weer. Er was meer positieve energie voor de mensen die het moeilijk hadden hebben. Nu is dat weg en is het hele forum in een dip misschien wel depressie. Positievitijd overheerste en er was ook veel ruimte voor mensen die het moeilijk hadden/hebben. Maar de penis en vagina dingen waren wat meer weg. En nu is alles weg. Van een goed bedoelde vraag. Loopt het uit tot een depressief forum.

 

Wilhelmavemela.

Ik heb harde woorden ik had zojuist iets stoms thuis die ik niet meer kan delen door dat jullie alle topics sluiten doordat er nu ook iets stoms is op het forum geweldig!

Reputatie 7
Badge +14

hoi @Luuk  ,

 

sorry dat ik het vraag, maar als de Kindertelefoon dat allemaal vind en het forum bestaat al idk precies, maar langer als 6 jaar,  waarom hebben jullie dat er nu pas ingezet die nieuwe regels van chatten en bloggen of hoe jullie het noemen.

Dat vind ik echt raar en ik ben het eens met @Sanny en ik vind het echt vervelend dat het zoveel invloed op jou heeft die nieuwe regels en @Julian12 , ja iedereen deed echt z'n best om niet te chatten en er werd ook niet gequote.

Dan was er een tijdje terug wel wat gedoe over andere dingen met petities en stakingen en ging iedereen suggesties geven voor de regels en dan zeiden jullie 'ja, mooi, goede adviezen en we gaan er over nadenken enzo en dan houden we jullie op de hoogte’.

En, nu ineens Pats Boem is die nieuwe regel er ineens….

Vanmorgen kreeg ik ook al een mail over dat ik iemand niet mocht taggen in een topic waar diegene nog niks in had gepost en had de KT mijn reactie aangepast. Ik had er geen waarschuwing gekregen en het was verder een goeie mail voor informatie, maar ik was gisteren zelf getagd door iemand in een topic waar ik nog niks gepost had, dus ik dacht daarom dat het wel mocht. Het gekke is dat die tag er nog steeds gewoon staat, terwijl die ene die ik geplaatst had wel weg is, dus ik snap het niet en ik denk medewerkers van de KT ook niet meer, dus ja…..

 

Gr. MickeyMouse

 

Reputatie 7
Badge +14

hoi iedereen,

 

mijn eractie moet eerst gecheckt worden, dus even geduld

 

Gr. MickeyMouse

 

Reputatie 7
Badge +19

Ik heb speciaal een heel persoonlijk gedicht in de gedichtentopic geplaatst hierover. Met tranen in de ogen. Ik voel zoveel pijn.

Groetjes liefs Julian X 

 Ik wil een beetje gezelligheid . Als het echt niet kan op deze Forum dan zeg ik DOEIIII. Ik heb al heleboel forums gevonden die gezellig zijn. 

@MickeyMouse heeft gelijk. De Forum bestaat al heel lang en jullie dachten nooit aan deze Forumregel. Nu opeens denken jullie : We gaan een nieuwe Forumregel bedenken om hun weg te jagen. Dat heb ik de gevoel. Ik weet zeker als Ellen dit ziet of Sankonijn meteen woedend zou worden. Dus bedankt

Weet jullie wat dit zou betekenen ? Dit is de begin om ons weg te jagen . Geen Forumvrienden . Geen forumcrush. Geen steun . Ik ben heel teleurgesteld. Als jullie het nooit niet weten

Ik ga nog iets zeggen : De Forum is een Grote Chat

 

Luna

Ja, Ik heb gemerkt dat ik heel Kritiek bent

Reputatie 7
Badge +14

@Kindertelefoon,

 

ik probeerde net een spelfout in mijn al door jullie gecontroleerde reactie te verbeteren en nu is mijn hele reactie weer weg van het forum. Dus die versie met spelfout is ook niet meer te zien. Hoe kan dat en komt mijn reactie dan nog wel terug of wat?

 

Dank jullie wel alvast voor het oplossen.

Ik lees het later wel, want mijn pauze is zo voorbij en dan hoop ik dat ie er weer staat.

 

Gr. MickeyMouse

 

LATER TOEGEVOEGD:  OH IK ZIE DAT IE AL WEER TERUG IS, DUS OPGELOST, dankjewel

@Lunaaaa  dat weg jagen gaat aardig lukken. Ik kreeg net een  flauwte en mijn moeder haalt me op van school ik lig nu op een bankje bij de  adjunct. Zal wel dokter worden. Kan ook warmte zijn. Ik hou jullie op de hoogte als dat nog mag. Het voelt niet goed met mij.  Dit kon er niet bij. Gosh ik ben echt meer geschrokken dan ik dacht.  Vriendje huilen nu. Zielig. Love jullie allemaal !  Sanny xxxxx

Reputatie 2
Badge

Goede update Luuk👍

Reputatie 7
Badge +3

We zien aan jullie reacties dat deze nieuwe regel veel oproept. De Kindertelefoon heeft goed over deze beslissing nagedacht en we gaan de regel dan ook niet terugdraaien.  Het forum van De Kindertelefoon is een plek waar anoniem informatie en advies wordt uitgewisseld en jullie elkaar ondersteuning kunnen bieden op een specifiek onderwerp. Deze regel helpt om dat op een goede en veilige manier te kunnen doen.

 

We wijzen nog een keer op de klachtenprocedure via https://www.kindertelefoon.nl/huisregels-klachten. We gaan alleen in op klachten die via deze weg gestuurd worden.

 

Mocht er iets aan de regel zelf niet duidelijk zijn dan kan je die vraag hier stellen.

Goede update Luuk👍

@Brenner  Wat is er goed aan ?

Reputatie 2
Badge

@Lunaaaa Luuk geeft de perfecte uitleg en onderbouwing voor de nieuwe regel. 

Reputatie 4
Badge +1

Ik vind dit een onzin. De Forum mag toch een beetje gezellig zijn.  Ik ben echt teleurgesteld in De Forum. Ik ga even kijken naar andere Forums . Misschien past De Kindertelefoon Forum gewoon niet bij mij.  Waarom is De Forum steeds strenger aan het worden.

Wacht even … Is vragenlijsten ook verboden ?? Zelf vind ik Verslag van de dag beter dan SEXVRAGENLIJSTEN of RANDOM VRAGENLIJSTEN . Ik vind dat vragenlijsten geen zin heeft. Verslag van de dag is veel beter dan vragenlijsten.

En waarom is De Forum steeds strenger aan het worden ? Paar maanden geleden zei nog Forumleden dat De Forum super gezellig was. Maar nu is het alleen maar strenger geworden. Er mocht zelfs een meisje een afscheidfeestje houden. Is er een reden ?

Waarom is Forumcrush niet toegestaan ? Jullie zijn toch ook puber geweest. Jullie weten toch ook hoe het voelt als je verliefd op iemand is . Ik wed dat daarom Emmalove en Een hulploze jongen geband zijn. Jullie willen gewoon niet dat we chatten, maar De Forum zelf is een Groot chat . TheMightSlayer  en Wereld waren tegen Chat en weet je waar ze nu is ? Geband. 

Een beetje vriendschap op De Forum kan echt niet kwaad. Vrienden zijn heel belangrijk in een leven. Kijk maar @Sanny heeft autisme, maar op De Forum heeft ze vrienden gemaakt die haar steunen. @annoniem_meisje Heeft ADHD op De Forum is ze verliefd geworden en heeft vrienden gemaakt . Natuurlijk heeft ze ook steun gekregen. @wilhelmavemela heeft er veel geleerd op De Forum en toen ze in de probleem zat . Had ze heel veel steunen gekregen van Haar Forumvrienden die nu niet is toegestaan. @Julian12 Vond rokjes super leuk , maar hij wil toch een dappere jongen zijn . Hij had steunen gekregen van zijn Forumverkering en zijn Forumvrienden

En kijk eens . Ellen is weggegaan door de forumregels . Ze is een hele lieve meisje . Ze had heel veel mensen heel goed geholpen . Sankonijn ook . Hij is een heel slimme jongen. Als hij was gebleven . wed ik dat hij allang geband was. Door zijn kritieke Reacties over De Forum

Ik ben echt heel verdrietig en boos over deze Forumregel. Zucht

 

 

Sorry dat ik heel kritiek was en bedankt als je echt tot hier gelezen hebt

Luna

Ik heb een half uur besteed om dit te typen 

Inderdaad, vind deze regel ook onzin.

 

Als de Kindertelefoon meer regels gaat zetten, dan delete ik m'n acc, en kom ik ook niet meer terug.  

 

Vrienden of crushes hebben op de forum is heus niet zo erg, ik vond het altijd fijn om te chatten hierop (gelukkig ben ik niet gebant).

 

En soms is chatten fijner dan advies krijgen..

 

Sorry Kindertelefoon, maar dit vind ik niet leuk. 

 

(penny is sad 😢)

 

Er is goed over nagedacht wordt gezegd. Maar niet met jongeren. Met mensen die regels boven mensen stellen blijkbaar. En als je wat zegt wordt je straf in het vooruitzicht gesteld. De nette leuke fatsoenlijke topics worden gesloten en de porno mag welig tieren. Mij kan het niet meer brengen wat goed was en wss wordt ik wel afgestraft voor mijn eerlijkheid. Maar dit is te hard. Een kleding topic ? Streng verboden! 1000 seks lijsten met allemaal dezelfde trash inhoud? Prima !  Elkaar opbeuren en helpen? Streng verboden op straffe van een eeuwige ban!  1000 topics over penislengtes en topics over seks met kinderen van 11? Mag hoor ! Dat laatste is gewoon waar.  En de leukste, netste en beleefdste mensen op dit forum zijn hartstikke bang om iets te zeggen en krijgen waarschuwingen voor de kleinste foutjes en iedereen die de zoveelste porno vragenlijst plaatst wordt niks in de weg gelegd. De reden dat je hier bent? Niet interessant. Welke bagage je hebt? Doet er niet toe. Regels door volwassenen bedacht, die zijn belangrijk. Beloftes dat er dingen zouden worden gedaan met onze ideeën? Breken maar. Ik verlies alle vertrouwen. Niet alleen in de bazen hier, maar in alle volwassenen die mij ooit nog iets vertellen of beloven. Want wijsheid en redelijkheid zitten er dus niet per definitie achter. Triest. Zelfreflectie-tip voor de ktf. Gratis en voor nop . 

Sanny

PS ik ben inderdaad ziek. Bloedsuiker en druk te laag. Maar waarschijnlijk interesseert  de ktf dat niet.  alleen de lieve forumvrienden wel   Van wie ik houd en wie ik een  lieve groet geef ! 😘😘love you. 

Ik ga weg . Fijne dag VERDER.  Doeiii. Ik hoop dat jullie heel veel plezier gaat beleven 

 

Luna

Reputatie 7
Badge +14

Hoi, 

Ik was even weg met m’n moeder. Ik keek in de mail of er nog nieuwe topics aan waren gemaakt, zag dat Julian mij getagt had in een reactie van verslag van je dag en opeens zag ik dat er een nieuwe regel was en dat het verslag van je dag topic werd gesloten. Aan de ene kant vind ik het goed dat er een nieuwe regel is met dat je niet mag chatten, het stukje met het chatten vind ik veel duidelijker en die regel laat het stukje “je mag niet chatten” opvallen, wat ik goed vind want dan gaan meer mensen er op letten zonder dat de kt eerst een reactie daarover moet plaatsen. maar ik had niet verwacht dat bloggen/vertellen over je dag en al dat soort dingen, ook verboden zijn.

Ho en wacht eens even. We mogen ook geen petities meer maken om een klacht in te dienen? Opzich snap ik dat wel dat het voor jullie overzichtelijker is om mailtjes met klachten te krijgen maar ja. En we mogen geen sociaal contact meer met elkaar hebben? Hoe zit dat dan? Kunnen jullie dat stukje iets beter uitleggen? 

Ik vind persoonlijk dat hoe je dag was wel een specifiek onderwerp is. Voor mij was het een uitlaatklep om alles eruit te gooien van wat er die dag was gebeurd, dat voelde als een soort opluchting en dan weer verder te gaan met het leven. Iedereen deed zo erg hun best om het topic zo overzichtelijk mogelijk te maken en om niet te chatten.. Ook was het leuk om  bijvoorbeeld te lezen wat voor kleding mensen droegen.  En er zo inspiratie uit te halen. Net zoiets als het recepten topic. Ik had het topic over kleding gemaakt om ervoor te zorgen dat het andere topic waar we eerst in begonnen met vertellen welke kleding we droegen niet op een chat leek en niet off-topic ging. Voor veel mensen hielp dat.
 

Maar goed als dat ook al niet meer mag. Mogen we dag nog wel een topic aanmaken waarin we zelf vertellen wat er die dag is gebeurt, maar dan steeds een nieuw topic aan moeten maken omdat het niet op een blog mag lijken en omdat anderen er niet op mogen reageren met wat hen is overkomen die dag? 
 

Dit gaat waarschijnlijk uitlopen op weer een staking en boze reacties al dat soort dingen, wat het forum, dat net een beetje hersteld en positief was, weer negatief te maken. Zucht. 
 

Hebben jullie dit met alleen maar volwassenen overlegd of ook met een paar jongeren? 

Voor nu laat ik het hierbij. Alvast bedankt voor de (eventuele) antwoorden op de vragen. 
 

xx Eenmeisje004 

Ik heb gemaild naar uw landelijk bureau en bewaar de correspondentie voor evt de kinderombudsman