Ideeën over aanpassingen en verbeteringen van de checkfunctie

  • 7 January 2023
  • 64 reacties
  • 506 Bekeken


Toon eerste bericht

64 reacties

Reputatie 7
Badge +19

maar eigenlijk zijn de ‘even wachten, reactie wordt gecheckt’ reacties toch onnodig? Want de reactie die in de check zit komt vanzelf. Het zorgt dan juist voor meer onduidelijkheid lijkt mij. Of ben ik achterlijk lol

Reputatie 7
Badge +17

@Mij_niet_gezien  @Sjammetje Ik denk dat je daar niet zoveel achter moet zoeken. Die check zal voor het grootste gedeelte wel random zijn. Misschien dat die op bepaalde woorden sneller af gaat (namen van social media apps leiden bijna altijd tot een check lijkt het). Dat je 3 keer achter elkaar een check krijgt is echt toeval denk ik. (Als je vaker achter elkaar post is de kans dat je een check krijgt ook groter natuurlijk)

Maar goed, KT heeft al vaak aangegeven dat ze daar verder geen mededelingen over doen (heel begrijpelijk) dus daar naar raden heeft ook niet zoveel zin.

@tim16  nee daar heb je wel gelijk in. Het is gewoon irritant maar het klopt wel wat je zegt. Misschien ben ik te ongeduldig maar het voelt gewoon vervelend 😊 ik zal aan je raad denken.

Sjammetje xxxx

Reputatie 7
Badge +14

Hoi allemaal,

 

@Sjammetje 

Hi. Kan die Bot niet gewoon filteren op grove taal en op privé gegevens, trolltalk etc?

 

ik denk dat die check sws in het ‘automatische gedeelte’ van de check plaats vindt en als dat soort woorden erin staan gaat ie, denk ik, door naar de 'handmatige check’ door een moderator.

Daarnaast denk ik dat er, ook al wordt er in de ‘automatische check’ niks geks gevonden, reacties  gewoon random eruit gepikt worden voor een 'handmatige check’ door een moderator

 

@jaivy 

maar eigenlijk zijn de ‘even wachten, reactie wordt gecheckt’ reacties toch onnodig? Want de reactie die in de check zit komt vanzelf. Het zorgt dan juist voor meer onduidelijkheid lijkt mij. Of ben ik achterlijk lol

ik zou je gelijk geven als alle gecheckte reacties op de plek zouden komen waar je een nieuwe reactie verwacht, dus onder de laatst geplaatste reactie tot dan toe, maar dat gebeurt niet.

Vandaar dat het juist handig is dat je anderen zegt dat jouw reactie nog komt na de check. Nu is het zo dat die reactie voor alle reacties komt te staan die gepost zijn in de tijd dat jouw reactie gecheckt moest worden en dat is een plek waar je meestal niet kijkt…..zeker niet als je niet weet dat er nog gecheckte reacties onderweg zijn…...

 

Voorbeeld

in dit topic is net (weet niet precies hoe laat) een gecheckte reactie (om 15.02 originele tijd gepost) van mij geplaatst en die staat inmiddels op de vorige pagina en dan nog  5 reacties terug:

 

 

Ik denk niet dat iedereen die net iets gepost heeft dat gemerkt heeft en nu na het posten zeker niet meer elke keer de vorige pagina checkt om te kijken of er nog meer gecheckte reacties tussen de reacties die je al gelezen hebt terecht zijn gekomen….

 

@tim16 ,

thnx, goede aanvulling/uitleg

 

 

Gr. MickeyMouse

 

 

Reputatie 7
Badge +17

Hi. Kan die Bot niet gewoon filteren op grove taal en op privé gegevens, trolltalk etc?

Filteren op trolls wordt lastig denk ik wat dan gaat het meer om hoe iets gezegd wordt. Trolls verdwijnen sws vanzelf wel weer als je ze geen aandacht geeft. Op elk forum zitten wel mensen die graag reacties uitlokken, dat hoort er een beetje bij.

Heel erg gaan filteren op woorden ben ik sws niet voor. Dan krijgen de mods het weel heel druk denk ik.😉 Random checks zijn denk ik toch het beste. En je kunt altijd zelf een post rapporteren natuurlijk.

Reputatie 7
Badge +17

@MickeyMouse  Lullig dat je zoveel checks had vandaag in korte tijd. Ik denk dat ze aan de hoeveelheid checks niet zoveel kunnen doen. Ik geloof best dat die meestal echt random zijn (ik weet haast wel zeker dat bepaalde woorden meer kans geven op een check maar dat gaat KT toch niet bevestigen 😉).

En als je meer berichten achter elkaar post is de kans natuurlijk groter dat je een check krijgt.

Dat je 12 uur moet wachten tot een bericht gepost wordt is wel te lang eigenlijk, maar ja, als er net ff geen vrijwilliger beschikbaar is voor het forum is daar niks aan te doen.

Reputatie 7
Badge +14

Hoi @tim16 ,

Lullig dat je zoveel checks had vandaag in korte tijd.

 

ach ja, er zijn ergere dingen die ik meemaak, maar het werkt behoorlijk demotiverend. Je wilt iemand helpen en dat lukt dan niet en je weet vaak ook al dat de KT pas tijd voor de checks heeft als de chat 's avonds om 2100 uur is gesloten. Natuurlijk gebeuren checks ook wel tussentijds en ik snap ook dat geld en menskracht nooit zoveel is als ze zouden willen, dus op zich snap ik het ook allemaal wel, maar van de 7 posts 5 checks krijgen heb ik nog niet eerder meegemaakt

 

Ik denk dat ze aan de hoeveelheid checks niet zoveel kunnen doen. Ik geloof best dat die meestal echt random zijn (ik weet haast wel zeker dat bepaalde woorden meer kans geven op een check maar dat gaat KT toch niet bevestigen 😉).

ik denk ook wel dat het random gaat, maar soms heb ik ook het idee dat ze het systeem op een soort hogere waarde kunnen zetten, bijvoorbeeld dat als de laatste moderator naar huis gaat dat de controle wat strenger is. Ik heb dat wel eens eerder geschreven, maar dat zijn allemaal dingen waar ze geen antwoord op kunnen/mogen geven, dus dat zal nu ook wel niet anders zijn

 

En als je meer berichten achter elkaar post is de kans natuurlijk groter dat je een check krijgt.

 

ja, op zich wel logisch, maar bij 5 checks op 7 berichten is de verhouding een beetje scheef, dus denk je dat er iets anders aan de hand is, dus bv een kleine storing of weet ik veel wat. Daar is allemaal wel overheen te komen, maar dan heb ik er voor dat moment ff geen zin meer in en dat is natuurlijk jammer, want ik kan me voorstellen dat andere forumleden ditzelfde gevoel ook wel eens hebben en dat is jammer voor het hele forum.

Ik snap dat KT veel meer dingen in de gaten houdt en doet dan dat wij allemaal in de gaten hebben en ik heb het over een klein deel, terwijl jullie wel zorgen voor veel meer en als iets werkt hoor je er meestal minder klachten over dan over dat ene onderdeel dat niet perfect werkt.

 

Dat je 12 uur moet wachten tot een bericht gepost wordt is wel te lang eigenlijk, maar ja, als er net ff geen vrijwilliger beschikbaar is voor het forum is daar niks aan te doen.

dat snap ik, ik ben blij met iedereen die zijn/haar/hun best doen om het forum draaiend te houden en kan daar alleen maar dankbaar voor zijn. Lange checks heb je vaak als je 's avonds na bv 2200 uur nog een check krijgt, want dan moet je niet raar opkijken dat de ochtendploeg zo vanaf een uur of 10.00 begint om de berg checks uit te voeren en dan zit al snel op een totale checktijd van 12 uur of meer. Ik moet zeggen dat ik ook wel eens ‘s nachts om 0200 uur een check heb gekregen die binnen 10 minuten opgelost was. Dus er was dan toch een moderator of ze hebben een tooltje die net doet of er gecheckt wordt en dan een bericht alleen maar even ophoudt en dat er de volgende morgen alsnog een echte check plaats vindt. Ook dit heb ik eerder geschreven, maar daar kunnen en mogen ze ook geen antwoord op geven.

Ik snap het allemaal, ook dat het niet eenvoudig is en alles kost geld (waar je nooit genoeg van hebt) en je moet prioriteiten stellen en overleggen etc, maar aangezien de laatste inhoudelijke reactie van de KT op 11 januari is geweest, is het misschien tijd om even een update te geven.

 

Weet je, het motiveert niet echt om tijd te steken in het meedenken als je alleen maar antwoorden krijgt van fijn dat je meedenkt en we kijken er naar en er vervolgens nauwelijks iets meer over hoort, wat natuurlijk niet per se wil zeggen dat er niks mee gebeurt…

Dus, misschien kan de KT ons blij maken met een update waar we iets mee kunnen.

Sorry als het een beetje onaardig overkomt, want zo is het helemaal niet bedoeld 

 

Gr. MickeyMouse

@MickeyMouse 

ja, ik tag mezelf sinds vanmiddag maar in mijn berichtjes. Als er dan een check komt, dan krijg ik tenminste zelf ook een mailtje als het te checken bericht door de KT terug geplaatst wordt en hoef ik niet elke keer te onthouden welke berichten er nog in de check zitten en of en wanneer ze terug geplaatst zijn 😉

Reputatie 7
Badge +14

Hoi @tim16 ,

 

de reactie aan jou die ik net geschreven heb is dus net ook gelijk de check ingegaan….

Omdat ik zelf een tag aan mezelf heb toegevoegd kan ik precies volgen wanneer het bericht door KT geplaatst wordt, dus ik ben benieuwd.

Ook of dit bericht zonder check geplaatst wordt…

 

Gr. MickeyMouse

@MickeyMouse 

Reputatie 7
Badge +17

Op zich wel apart dat jij zoveel checks krijgt in korte tijd. Ik ga er nog steeds vanuit dat het echt random is maar ik snap dat het lijkt alsof ze jou moeten hebben of zo 😉

Wel slim om jezelf te taggen.

 

Reputatie 7
Badge +17

@MickeyMouse En mijn reactie op jou is ook in de jeweetwel, haha. Ach ja. We moeten er maar gewoon mee dealen denk ik. Helemaal perfect zal het toch nooit worden.

Groetjes en welterusten

@tim16

Reputatie 7
Badge +14

Hoi @tim16  en KT,

 

KT zou ook zelf die 'service’ van automatisch een tag van de poster van het bericht dat gecheckt wordt toe kunnen voegen. Dan krijgt iedereen automatisch een mailtje zodra de reactie gecheckt en terug geplaatst is. Als er geen check is hoeft er ook geen tag toegevoegd te worden en ook geen mail verstuurd te worden.

Wat vinden jullie van het idee. Ik bedoel zolang er geen betere oplossing is voor de checks, is het misschien wel iets wat handig is?? Dan kun je als poster iig kijken wat er met je bericht gebeurt.

 

Gr. MickeyMouse

@MickeyMouse 

 

Reputatie 4
Badge +2

Hoi @MickeyMouse ,

Wat heb jij goede ideeën over dit onderwerp!

Helaas kunnen wij moderatoren hier niets over vertellen. We zullen jou vraag en ideeën wel bij iemand brengen die hier meer zicht over heeft!

 

Groetjes,

 

Yasmin, de Kindertelefoon

Reputatie 7
Badge +17

@MickeyMouse Ja, ben ook wel benieuwd of er al wat nieuws te melden is. 
Dat jij veel checks kreeg kan idd een foutje zijn maar als iets echt random is betekent dat ook dat je meerdere checks achter elkaar kunt krijgen. Het werkt idd wel demotiverend dat snap ik.

Maar ja, ik post ook wel eens op een ander forum en daar worden alle berichten vooraf gecheckt. Dan is dit systeem nog altijd beter. 😉

Gr. @tim16 

Reputatie 7
Badge +3

@MickeyMouse ,

 

We snappen jouw frustratie heel goed. We kunnen helaas niet meer zeggen dan hetgeen wat we al eerder hebben aangegeven: De checks zijn willekeurig en niet op personen gericht en de checks zijn nodig voor de veiligheid op het forum.

We zijn aan het kijken naar alternatieven, maar die zullen niet op zeer korte termijn komen. Op het moment dat er meer duidelijk is zullen we dat uiteraard aankondigen.  

 

Groet, 

Luuk

Reageer