Sticky

Forumregels


Badge +4

 

Forumregels

 

Het forum gaat over ALLES

Het forum van De Kindertelefoon is dé plek waar jongeren van 12 tot 18 jaar met elkaar over ALLES kunnen praten. Om dat op een leuke en veilige manier te doen hebben we een aantal forumregels.

 

Waarom forumregels?

De Kindertelefoon vindt het belangrijk dat het forum een fijne en veilige plek is voor jongeren. De forumregels helpen hierbij. Als je een forum-account aanmaakt, ga je akkoord met deze forumregels en het privacystatement.

 

Wat gebeurt er als je de forumregels overtreedt?

Bij een overtreding krijg je een eerste waarschuwing, bij een tweede overtreding krijg je een tweede waarschuwing. Bij een derde waarschuwing, binnen een jaar, wordt je account geblokkeerd. Je kan dan niet meer inloggen op het forum. Waarschuwingen ontvang je altijd per mail.

Het uitwisselen van contactgegevens (regel 4) vinden wij extra zorgelijk voor de veiligheid van het forum. Daarom wordt je account bij een 2e waarschuwing voor deze regel al geblokkeerd. 

 

Adviezen

Naast forumregels hebben wij een aantal adviezen. Die hebben als doel om het forum overzichtelijk, leesbaar en gebruiksvriendelijk te houden. Moderatoren kunnen op basis van de adviezen aanpassingen doen in jouw bericht of in jouw profiel, daar geven wij geen waarschuwing voor, wel krijg je een mail van de moderator als we iets aangepast hebben. 

 

Bij de adviezen lees je ook hoe jouw berichten het beste geplaatst kunnen worden zodat het forum overzichtelijk blijft en ervoor zorgt dat jouw bericht goed gevonden en gelezen wordt. 

 

 

 1. De regels: voor een leuk en veilig forum

 

Dit zijn de regels waar moderatoren op letten om ervoor te zorgen dat het veilig blijft op het forum. Bij het overtreden van deze regels krijg je een waarschuwing.

 

Algemeen

 

1. Je bent tussen de 12 en 18 jaar.

We staan alleen accounts toe als je tussen de 12 en 18 jaar bent. Ben je tussen de 8 en 11 jaar? Dan kun je elke dag met De Kindertelefoon bellen op 0800-0432, of chatten. Dit is gratis en anoniem.

Ben je 18 jaar of ouder? Kijk dan voor een gesprek bij de Alles Oké? Supportlijn. Of zoek dan een forum dat bij je leeftijdscategorie past. Als we twijfelen of je binnen de leeftijdscategorie van 12 tot 18 jaar valt dan kunnen we je identiteitsbewijs opvragen. Ontvangen wij die niet, dan kunnen we besluiten om je account te blokkeren.

 

2. Ga respectvol met elkaar om.

Neem elkaar serieus, val iemand niet persoonlijk aan en pest elkaar niet. Bedreig of beledig geen forumleden of moderatoren van De Kindertelefoon, discrimineer niet en maak geen seksueel getinte opmerkingen.

 

Jouw berichten of reacties

 

3. Plaats op het forum geen persoonsgegevens.

Zorg ervoor dat je anoniem bent op het forum, zodat anderen jou niet herkennen. Dus:

 • Plaats geen foto’s van personen - hieronder vallen ook afbeeldingen/foto's die gegenereerd zijn door AI.
 • Geef alleen je gebruikersnaam, niet je echte naam.
 • Post nooit persoonlijke gegevens zoals je telefoonnummer, e-mailadres, de naam van je school of je sociale mediaprofiel waardoor andere forumgebruikers je kunnen herkennen.

 

Plaats geen persoonlijke gegevens van anderen, zij hebben ook recht om anoniem te blijven.

 

4. Het vragen om contactgegevens of het uitwisselen van contactgegevens is niet toegestaan.

We willen een veilige omgeving bieden. Daarom blijft het contact enkel hier op ons forum.

 

5. Chatten en bloggen is niet toegestaan.

We staan niet toe dat je topics opent of reacties plaatst om te chatten met andere gebruikers of een blog bij te houden. Onder chatten verstaan we topics of reacties om elkaar beter te leren kennen en/of een gezellig gesprek met elkaar te voeren.

Een blog is een update die dagelijks of wekelijks wordt geplaatst zonder concrete vraag.

Wanneer reacties gaan over het oorspronkelijke topic en je andere gebruikers wil informeren, adviseren of ondersteunen met een inhoudelijke reactie, dan kun je die reactie natuurlijk gewoon plaatsen

 

6. Plaats geen illegale, schadelijke, triggerende en/of choquerende (seksuele) inhoud of links op het forum.

Hiermee bedoelen we bijvoorbeeld:

 • Het geven van of vragen om tips bij bijvoorbeeld, anorexia, illegale activiteiten of zelfbeschadiging is niet toegestaan.
 • Aankondigingen van zelfdoding worden verwijderd.
 • Topics en reacties die als doel hebben om seksueel opgewonden te raken. Topics over het tot in detail delen van seksuele fantasieën of het tot in detail delen van seksuele ervaringen zijn dan ook niet toegestaan. 

Omdat we willen dat vragen op het forum duidelijk overkomen halen we (choquerende) details die afleiden van de vraag of het antwoord weg, of we passen de tekst aan. In sommige gevallen verwijderen wij het volledige topic, afhankelijk van het topic kijken we wat nodig is. We vinden het belangrijk dat de vraag die wordt gesteld centraal blijft staan.

 

7. Plaats geen berichten uit naam van De Kindertelefoon en doe je niet voor als moderator.

Plaats geen berichten uit naam van De Kindertelefoon of op zo’n manier dat het lijkt alsof je betrokken bent bij De Kindertelefoon.

Wanneer je ziet dat iemand zich niet aan de forumregels houdt, ga dan niet in discussie met dit forumlid. Meld dit bij één van de moderators door het bericht te rapporteren. Zij beoordelen of er inderdaad forumregels worden overtreden en of er actie ondernomen moet worden.

 

8. Reclame maken is niet toegestaan.

Het forum mag niet worden gebruikt om reclame te maken voor websites, bedrijven of producten. Links naar veilingsites en advertentiesites zoals Marktplaats, eBay en Amazon zijn ook niet toegestaan.

 

9. Oproepen voor enquêtes, onderzoeken of werkstukken voor school, studie of werk zijn niet toegestaan.

 

10. Je voordoen als expert is niet toegestaan.

Open geen topic waarin je forumleden oproept om jou vragen te stellen over een bepaald onderwerp waarin je (ervarings)deskundige bent.

 

11. Het plaatsen van of vragen om uitdagingen, challenges of opdrachten is niet toegestaan.

  

12. Je bent maar onder één forumaccount actief.

Een forumaccount is voor één gebruiker en mag niet met meerdere gebruikers gedeeld worden.

Het ook is niet toegestaan voor een gebande gebruiker om een nieuw account aan te maken of om via een andere gebruiker te reageren op het forum. Wanneer een gebande gebruiker dit toch doet, wordt het nieuwe account ook geblokkeerd en/of de geplaatste topics en reacties verwijderd.

 

 

 1. Advies: voor een overzichtelijk en fijn forum

 

Dit zijn aanbevelingen waar moderatoren op letten bij nieuwe topics en reacties, dit kan ook gaan over jouw profiel. Het belangrijkste van deze aanbevelingen is dat ze zorgen voor een overzichtelijk en fijn forum.

 

Jouw bericht

Laat zien waar je jouw informatie vandaan hebt. Oftewel bronvermelding

Een bron is de plek waar je jouw informatie vandaag hebt, dat kan b.v. een website of boek zijn, dus vermeld het wanneer je een tekst vanuit een andere bron hebt overgenomen.

 

Blijf bij het onderwerp, ga niet off-topic.

Als een topic over een bepaald onderwerp gaat, begin dan niet over een ander onderwerp. Moderatoren zullen dit in het topic onder de aandacht brengen.

 

Plaats je bericht maar één keer.

Hou het bij één topic over hetzelfde onderwerp. Elk bericht moet eerst door ons gecontroleerd worden. Dat doen we zo snel mogelijk. Plaats het dan niet meerdere keren, daardoor wordt je bericht moeilijker te vinden.   

 

Jouw profiel

 

Gebruik geen choquerende of beledigende gebruikersnaam, profielfoto en/of handtekening.

Met choquerend bedoelen we dat jouw naam geen racisme, discriminatie of geweld mag bevatten. Dat kan door anderen als choquerend worden ervaren. Wij zullen bij overtreding jouw naam, foto of handtekening aanpassen. Op het forum kan je daarna een verzoek doen voor een andere naam.

 

Denk goed na over je gebruikersnaam en zorg er voor dat je gebruikersnaam anoniem is.

Wat we niet toestaan:

 • een voor- en achternaam (ook niet van bekende personen)
 • een naam die hetzelfde is als je mailadres
 • een naam die uit alleen nummers bestaat
 • een naam met een (geboorte)datum

 

Gebruik ook niet dezelfde gebruikersnaam als op andere sites of social media.

Wij zullen bij overtreding jouw naam aanpassen. Op het forum kan je een verzoek doen voor een andere naam.

 

Gebruik van afbeeldingen waarop een persoon (gedeeltelijk) herkenbaar in beeld is, is niet toegestaan.

Wij zullen bij overtreding jouw avatar aanpassen.

 

 

 1. Advies: voor aandacht voor jouw berichten

 

Deze categorie is bedoeld om jouw bericht zo goed mogelijk onder de aandacht te brengen

 

Kies de categorie die het beste bij je bericht past.

Het forum heeft verschillende hoofdcategorieën. Kies de categorie die het beste bij jouw bericht past. Als wij denken dat het beter onder een andere categorie past dan passen wij dat aan.

 

Maak een duidelijke titel bij je bericht die goed weergeeft waar je topic over gaat.

Een titel met alleen ‘help’ is niet duidelijk, bij ‘help ik word gepest’ weten andere forumgebruikers beter waar je topic over gaat.

 

Maak gebruik van tags

Door tags te gebruiken zijn je berichten makkelijk te vinden voor andere gebruikers. Tags zijn belangrijke woorden die passen bij jouw bericht.

 

Houd de tekst van je bericht leesbaar.

Gebruik spaties en punten en let op je spelling. Op het forum mag je in het Nederlands en Engels posten.

 

 1. Vragen?

 

Heb je vragen over het forum? Kijk dan eens in het topic veelgestelde vragen of plaats een bericht in het subforum Over De Kindertelefoon.


312 reacties

@Marieke 
Sorry ik had de mail niet gezien... dank je wel:)

- Annoniem_meisje 

Heyyy! 
Zou de chat/belfunctie langer open kunnen blijven een eerder opengaan? In de nacht komen veel gedachten soort van op je af. Dan is het fijn om julie te appen/bellen! Zou dat kunnen? Ik weet dat het veel gevraagd is… 

groetjess,

JooJootje

Reputatie 3
Badge +1

Wat @JooJootje zegt is best een goed idee !!! Maar het is wel moeilijk voor jullie. Want ‘s nachts op De Forum passen is al moeilijk, want weinige moderators hebben nachtdienst. Het zou beter zijn als de Chatfunctie iets langer zou openen, want ‘s nachts bellen is een beetje een uitdaging voor mij. Ik snap het dat als het niet kan , want er zijn weinig van zo’n geweldige mensen als jullie, Want jullie doen alles vrijwillig en dat vind ik al heel knap

 

Crazygirl

Reputatie 1
Badge

Hallo Kindertelefoon,

is het niet toegestaan om te zeggen dat ik het broertje ben van een andere (gebande) forumgebruiker? Ik zag dat het is weggehaald bij mijn topic.

Als het niet mag ga ik het ook niet zeggen, het is ook weer niet zo belangrijk.

Groetjes en Bedankt

 

TOEVOEGING:

Ik zag dat in een topic ook gezegd werd dat twee forum gebruikers zusjes zijn. Dus mag ik het (ook) wel of niet zeggen?

Het gaat om dit topic:

 

Reputatie 7
Badge +6

Hoi @EurovisionFan 

Wij vinden het echt héél belangrijk dat iedereen op dit forum anoniem is en blijft.

Goede vraag die je stelt! Je mag wel zeggen dat een broer of zus  ook actief op het forum is (geweest). Je mag daarbij geen gebruikersnaam noemen.  Iedereen begint met een schone lei, zeg maar.
Het topic dat je noemt zullen we bekijken, dank voor de link.

 

Groetjes, Mariska

Reputatie 6
Badge +5

Hoi @JooJootje en @Crazygirl_ ,

Bedankt voor jullie suggestie, ik snap dat jullie deze wens hebben! Ik zal het doorgeven maar voor nu is helaas niet het plan dat de openingstijden gewijzigd worden. 

Jullie mogen natuurlijk wel berichten plaatsen op het forum in de nacht, hopelijk krijg je dan gauw antwoord! 

Groetjes,

Renske (De Kindertelefoon) 

Reputatie 6
Badge +12

Hallo, er is net een heel gemene reactie geplaatst bij het topic: Ik zie het nut van het leven niet meer van Genderlessfrog.

 

reactie aangepast door de kindertelefoon

Reputatie 6
Badge +12

Kan dit alsjeblieft snel gebeuren?

Badge

Ja mee eens, waarom zijn jullie wel zo snel met het bannen van accounts die juist een eerlijke mening of een advies geven (mijn andere account is zomaar geband), terwijl spamaccounts niet worden verwijdert en de reacties daarvan ook niet. Verder heb ik gevraagd in dat subforum of mijn gebande account verwijderd kan worden, maar daar heb ik ook nog geen reactie op. Naar mijn mening houden jullie je iets teveel bezig met regels als niet chatten en antwoorden die zo aardig mogelijk moeten zijn. Zo is mijn antwoord in een topic meerdere keren verwijderd en moet het nog steeds goedgekeurd worden door moderators. Het heet niet voor niets een forum en de regels gaan wel een beetje de verkeerde kant op. Vandaar dat grote forumgebruikers hier die heel veel mensen hielpen ook weg zijn gegaan. Ik hoop dat jullie dit wel aandachtig willen lezen en het niet verwijderen, omdat het misschien als kritiek op de absolute macht vanuit de kindertelefoon wordt gezien. (Is trouwens niet allemaal kritiek hoor, bepaalde dingen doen jullie juist wel heel goed!)

Reputatie 7
Badge +6

@TheShadowOfMortis  die had ik inderdaad ook al gerapporteerd. Dat account moet gewoon gebanned worden!

Reputatie 6
Badge +12

Ik zie dat de reactie is verwijderd. Heel erg bedankt!

Reputatie 1
Badge +1

Hoi @TheShadowOfMortis, @TheMusicDude en @james35 

 

Bedankt voor de reacties. Dit soort reacties kunnen jullie rapporteren en dan wordt er zo snel mogelijk naar gekeken.

Heel fijn dat jullie meehelpen om het forum een veilige plaats te maken

 

Groetjes

Joram/De Kindertelefoon

Reputatie 6
Badge +12

Oh ja hoe moest je ook al weer rapporteren, sorry?

Reputatie 1
Badge +1

@TheShadowOfMortis 

rechtsonder bij elk bericht staan 3 puntjes, als je daar op klinkt kun je de optie ‘rapporteren’ zien. 

Reputatie 5
Badge +1

Oh ja hoe moest je ook al weer rapporteren, sorry?

Op de drie puntjes bij een reactie/topic klikken en dan staat er rapporteren:)

Reputatie 6
Badge +12

@TheShadowOfMortis

rechtsonder bij elk bericht staan 3 puntjes, als je daar op klinkt kun je de optie ‘rapporteren’ zien. 

Oh ja! Bedankt.

Reputatie 6
Badge +12

Oh ja hoe moest je ook al weer rapporteren, sorry?

Op de drie puntjes bij een reactie/topic klikken en dan staat er rapporteren:)

Ook bedankt!

Reputatie 2
Badge +1

Mag je wel zeggen dat iemand veel vrienden en blond haar heeft?

 

Reputatie 2
Badge +1

Hoi, je mag wel zeggen dat je blond haar hebt en dat je veel vrienden hebt. Dit zijn namelijk geen kenmerken waardoor je iemand kan herkennen.
Groetjes Femke van de Kindertelefoon

Reputatie 4
Badge +1

Mag je Groetjes uit België zeggen? Want ik ben paar dagen in België. Ik hoop het wel.  Het klinkt echt leuk als ik het zegt. Ik denk het wel. We kunnen toch ook groetjess uit Nederland zeggen?

 

Groetjes 

Kan @Raoul een ban krijgen? Hij is best wel discriminerend.

Reputatie 4
Badge +1

Kan het? Hij zegt dat transgenders ziek zijn. En hij is respectloos voor mensen die iets anders zijn dan hijzelf

Kan @Raoul een ban krijgen? Hij is best wel discriminerend.

 

Reputatie 3
Badge +2

Hi @Nova_

Goeie vraag die je stelt. Zolang je je houdt aan forumregel 6: Plaats op het forum geen persoonsgegevens kan dat. 

Zorg ervoor dat je anoniem bent op het forum. Plaats geen foto’s van personen en geef alleen je gebruikersnaam, niet je echte naam. Post nooit persoonlijke gegevens zoals je telefoonnummer, e-mailadres, de naam van je school of je sociale mediaprofiel waardoor andere forumgebruikers je kunnen herkennen. 

Fijne vakantie! 

Groetjes 

Hanne | De Kindertelefoon

 

Reputatie 3
Badge +2

Hi @Nova_ en @LineRect

We gaan kijken naar jullie verzoek en nemen waar nodig is actie. 

Groetjes, 

Hanne | De Kindertelefoon

Hi @Nova_ en @LineRect

We gaan kijken naar jullie verzoek en nemen waar nodig is actie. 

Groetjes, 

Hanne | De Kindertelefoon

Bedankt!

Reageer