Beantwoord

Waarom is Ana slecht


Reputatie 1
Badge +2
Hoi mensen ik ben elina ik ben 13 jaar en mijn lengte is 165 en mijn gewicht 34.5 veel mensen zeggen dat ik te dun ben ook al vind ik zelf van niet dus wat vinden jullie???
icon

Beste antwoord door Lenix 7 mei 2019, 19:24

Hy. Ik weeg ook niet veel ik weeg 39.5 en miss ben je dun maar wat maakt dat nou uit?bij ons op school lachen ze je uit als je te veel vet hebt zal ik maar zeggen bij ons willen ze da je gezond bent en mager..... ik probeer niet bij te komen voor mij heel makkelijk ik verdik niet veel idd het is miss een beetje te dun maar als jij daar geen last van hebt is er geen probleem 😊😊😁
Bekijk origineel

16 reacties

Badge +1
hey

je bent veel te licht.

groetjes
Reputatie 1
Badge +3
Hey, je bent echt veel te licht. Mensen rond jouw leeftijd horen rond de 45-50 kilo te zitten.

Ik neem aan dat je met "ana" anorexia bedoelt.
Dus de vraag zou dan zijn; waarom is anorexia slecht.
Als je te dun bent (meestal omdat je niet of amper wil eten omdat je jezelf te dik vind) kan het erg slecht voor je zijn.
Je kunt duizelig worden en flauwvallen (als het echt heel erg is zelfs bewusteloos of in coma).
Een tekort aan voldoende voedsel zorgt er ook voor dat je weinig energie hebt en daardoor bijvoorbeeld je schoollessen mindergoed kan volgen.
Uiteindelijk zul je eindigen in een ziekenhuis.

Sirieus doe dit jezelf niet aan, wees sterker dan die moloten die scheldwoorden roepen omdat ze onzeker zijn over zichzelf. Bovendien is uiterlijk niet belangrijk. Iedereen is knap op een eigen manier😚
Reputatie 1
Badge +2
Ja denk ik ook maar ik ben toch niet veel ste licht want ik word zelfs dikzak genoemd op school
Dat is dus niet waar
pestkoppen pesten waar ze vroeger zelf ook mee gepest werden dit ligt niet aan jou al zou je nog maar 20 kilo wegen zouden ze het waarschijnlijk nog steeds roepen ga anders naar een specialist die je hiermee kan helpen
Reputatie 1
Badge +2
Maar ik vind mezelf veelste dik en dat ben ik ook dus waarom zeggen jullie dat ik dun ben want dat is toch niet zo of wel??
Reputatie 1
Badge +3
Hoe ben je dik als je 35 kilo bent op 13 jarige leeftijd? Zo zwaar ik mijn zusje van 7..
Je bent duidelijk te dun en waarschijnlijk slachtoffer van de ziekte anorexia. Je moet er echt over praten, want ik denk dat het beter met je gaat als je er over praat. Met je mentor, een vertrouwens persoon of je ouders. Iemand die je vertrouwd.

Xx A😚
Reputatie 1
Badge +2
Dat vind ik zelf ik vind dat je pas normaal weegt als je 25 kilo weegt maar ik praat er nu toch normaal over en ik weeg inmiddels 29,5 veelste zwaar vind ik
Badge
Hy. Ik weeg ook niet veel ik weeg 39.5 en miss ben je dun maar wat maakt dat nou uit?bij ons op school lachen ze je uit als je te veel vet hebt zal ik maar zeggen bij ons willen ze da je gezond bent en mager..... ik probeer niet bij te komen voor mij heel makkelijk ik verdik niet veel idd het is miss een beetje te dun maar als jij daar geen last van hebt is er geen probleem 😊😊😁
Dit is wel een probleem nu merk je er nog niks van maar dit word echt wel een probleem

Doe me een plezier ga een keer naar een diëtist of dergelijke die zal kijken wat er goed voor je is
Reputatie 1
Badge +2
Hy. Ik weeg ook niet veel ik weeg 39.5 en miss ben je dun maar wat maakt dat nou uit?bij ons op school lachen ze je uit als je te veel vet hebt zal ik maar zeggen bij ons willen ze da je gezond bent en mager..... ik probeer niet bij te komen voor mij heel makkelijk ik verdik niet veel idd het is miss een beetje te dun maar als jij daar geen last van hebt is er geen probleem 😊😊😁Hy. Ik weeg ook niet veel ik weeg 39.5 en miss ben je dun maar wat maakt dat nou uit?bij ons op school lachen ze je uit als je te veel vet hebt zal ik maar zeggen bij ons willen ze da je gezond bent en mager..... ik probeer niet bij te komen voor mij heel makkelijk ik verdik niet veel idd het is miss een beetje te dun maar als jij daar geen last van hebt is er geen probleem 😊😊😁Dat vind ik dus ook😁
Badge
Hoii!

Ik vind het vervelend voor je dat je ‘dikzak’ wordt genoemd op school.
Mijn tante is diëtiste en daardoor weet ik dat je op 13/14 jarige leeftijd minstens 45 kilo moet wegen om op een écht gezond gewicht te zitten. Natuurlijk kan je 43 kilo zijn, maar 29,5 is echt te weinig.
Mijn advies is om naar een diëtiste te gaan om te kijken hoe je, op een manier die voor jou werkt, op een gezond gewicht kan komen.

groetjes ikke x
Reputatie 7
hey

29,5 kilo is als je je bmi berekend ben je te licht. maar jij ziet je zelf als 'te zwaar'. jij bent zeker niet dik! ik weet het zeker. de jongeren op jou school die zeggen dat jij dik bent zijn jaloers dat zij niet zo dun zijn.

ik snap hoe fijn het is om gewoon een dag niks naar binnen te werken. dat is zo fijn. ik eet zelf omdat mijn beste vriend dat wilt eet ik in de avond. en probeer ik voor hem het eten naar binnen te werken.

ik ben eigenlijk wel jarloers dat jijbzo dun bent. ik val namelijk niks af... ik zou ook zo graag zo dus als jij willen zijn! maar ik wil zo veel.

groetjes
bella
Reputatie 1
Badge +2
Ja snap ik maar hoe ik afval is vast ongezond want wat ik eet gaat eruit en heel veel sporten plus pillen dus ja...
Hi,
Anorexia is echt niet goed voor je! Je bent niet te dik, je bent zelfs heel mager. De mensen die jou dikzak noemen zijn veel te jong om te begrijpen wat de gevolgen van hun woorden zijn. Luister niet naar hun alsjeblieft! Anorexia kan dodelijk zijn. Dit zijn maar enkele van de gevolgen:
-haaruitval
-uitblijven van je menstruatie met mogelijk permanente onvruchtbaarheid als gevolg
-mogelijk hartfalen
-vermoeidheid
-slechte tanden
-...
Probeer naar de huisarts te gaan en vertel wat er speelt. Laat desnoods dit topic zien. Ik weet dat je dit nu waarschijnlijk niet inziet, maar dit is een ernstige aandoening. Hij kan je zeker en vast verder helpen!

Neem ook nog eens een kijkje op deze website:
https://www.proud2bme.nl/info/Anorexia/Gevolgen

Veel succes, ik hoop echt dat je hier uit raakt.
Groetjes, mij
Reputatie 1
Badge +2
Oke ik zal t proberen
Reputatie 6
Badge +12
Ik hoop inderdaad dat je de gegeven tips zult uitproberen. Anorexia is een gevaarlijke ziekte en ik hoop dat je de moed en de kracht zult vinden om de innerlijke strijd beetje bij beetje naast je neer te leggen en je focust op genezing.
Weet dat je met een gewicht van ongeveer (afhankelijk van leeftijd en lengte etc.) minder dan 35kg. in het ziekenhuis kunt terechtkomen vanwege hartritmestoornissen of doordat je op een dag niet meer kunt lopen.

Reageer