Voor het eerst ongesteld!! wat nu?

  • 22 December 2017
  • 3 reacties
  • 441 Bekeken

  • Anonymous
  • 0 reacties
HOI allemaal!,

Ik heb een tijd geleden (2x al) gezegd dat ik nog nooit ongesteld ben geweest...Ik vod dat best raar aangezien ik al 14 ben.
Maar, vandaag gebeurde het...Ik ben voor het eerst ongesteld, maat wat moet ik nog allemaal weten?

gr annoniempje54

3 reacties

Hoi!

Geen paniek. Voor het eerst ongesteld worden is een beetje eng, maar compleet normaal. Het is zelfs een teken dat je lichaam goed werkt.

Heb je dit aan je moeder verteld? Zij kan je goed op weg helpen met alles wat je moet weten, en het is fijn als iemand in je omgeving het weet, zodat die je wat kan steunen. Je kunt het ook aan een goede vriendin vertellen, een waarvan je weet dat ze je kan helpen en steunen.

Ik kan hier wel alles wat ik weet neerschrijven, maar het lijkt mij nog handiger als ik hier wat linkjes plaats naar sites die gespecialiseerd zijn in dit thema.
https://www.kindertelefoon.nl/13-18/topic/lichaam-gevoel/lichaam-meisje/ongesteld-worden/
https://www.girlz.nl/lifestyle/voor-de-eerste-keer-ongesteld-wat-nu/
https://www.sense.info/ontdek-je-lichaam/meisjeslichaam/menstruatie
https://www.libresse.nl/v-zone/alles-over-ongesteld-zijn/
Op dit forum is ook een hoop te vinden over ongesteldheid, zoals de eerste keer, wat het beste werkt voor wie, dat soort dingen. Zoek maar gezellig wat rond, en je komt al een hoop te weten.

Je hoeft je er niet voor te schamen. Ongesteld worden is iets wat bijna elke vrouw overkomt. Je moeder is ook ooit voor de eerste keer ongesteld geworden, dus ze zal je vast begrijpen.

Groetjes
x
Maak je geen zorgen, komt allemaal goed!
ik zal even een korte uitleg geven het is mogelijk dat je ontzettend last van buikkrampen krijgt en op het begin ben je onregelmatig (als het goed is word je het kater ongeveer 1x per maand) zorg dat je altijd maanverband bij hebt en zodra je in je periode zit heb je chocola nodig
hopelijk helpt dit een beetje
btw ik ben het nu ook pas 1 maand en ben ook 14 en dit is hoe ik het aanpak

xxx panda.04

Reageer