Vraag

pfeiffer en alleen maar pijn

  • 16 March 2020
  • 3 reacties
  • 253 Bekeken

  • Anonymous
  • 0 reacties

Heyhey,

ik heb ff een vraagje, ongeveer 3 maanden geleden is vast gesteld dat ik Pfeiffer heb/ had ( ze kunnen nu eenmaal niet zien hoelang je t hebt). Maar goed op advies van de dokter ben ik ff 1,5 week thuis gebleven en t zou in de loop der tijd beter moeten gaan.. maar dat is niet zo. Ik kreeg heel veel pijn in mijn benen en vingers, klinkt apart he?! Spierpijn in je vingers hahah maar het was tich echt zo.. dus weer naar de huisarts en weer bloed laten prikken, daar kwam niks uit. Ik slik nu magnesium poeder en vitamine c pillen en het zou beter moeten gaan, maar das t geval niet. Eigenlijk alleen maar slechter. 

De pijn straalt uit maar Mn rug en schouderbladen en ben best veel misselijk, ik weet niet zo goed wat ik moet doen, en wil niet elke keer tegen Mn vrienden aan blijven zeuren hierover.

nu is Mn vraag, is dit normaal bij Pfeiffer? En wat zijn jullie ervaringen?

 

groetjezz


3 reacties

Hi hallohallo1,

ik heb even opgezocht wat de verschijnselen van Pfeiffer zijn en ik zie die pijnklachten in je vingers en tussen je schouderbladen er niet echt bij staan.

Kijk even op deze site:

https://www.thuisarts.nl/ziekte-van-pfeiffer/ik-heb-ziekte-van-pfeiffer

 

- begin quote

 

In het kort

  • De ziekte van Pfeiffer komt door een virus.
  • Mogelijke klachten zijn: keelpijn, koorts en dikke, gevoelige halsklieren.
  • Pfeiffer gaat vanzelf over, meestal binnen een paar weken.
  • Bij erge keelpijn kun je paracetamol nemen.
  • Je kunt het beste zo veel mogelijk doorgaan met je dagelijkse activiteiten (school, werk, sport). 
  • Extra rusten of slapen helpt niet.

 

- einde quote

 

Op de site zelf staat nog uitgebreidere info, maar ik heb niks gelezen  over dergelijke pijnklachten.

 

Als ik jou was, dan zou ik nog een keertje naar de huisarts gaan. Misschien kan hij/zij uitleggen waar hij denkt dat die klachten vandaan komen en of die met de ziekte van Pfeiffer samen hangen.

 

Je mag best een beetje klagen tegen je vrienden, zeker als je je niet lekker voelt. Dat zullen ze vast wel snappen. Maar de huisarts is degene die je echt kan helpen, denk ik.

 

Misschien heb je wel 2 dingen die door elkaar lopen en komen die pijnklachten van iets heel anders. Ik zou niet weten waarvan, maar de huisarts kan je vast verder helpen. Misschien heb je verkeerd getild of heb je op de tocht gelegen ofzo. Idk. Ik ben geen dokter.

Misschien hoort het op één of andere manier wel bij de ziekte van Pfeiffer of misschien heeft het te maken met de medicijnen die je gebruikt.

 

Op de site van het RIVM vind je ook info over Pfeiffer, maar die is (in sommige stukjes tekst) wat ingewikkelder geschreven en niet alles is even makkelijk te begrijpen, maar je kunt er altijd een kijkje nemen:

https://www.rivm.nl/pfeiffer-ziekte-van

https://www.rivm.nl/vragen-en-antwoorden-ziekte-van-pfeiffer

https://lci.rivm.nl/richtlijnen/pfeiffer-ziekte-van

 

Sterkte voor nu en ik ben wel benieuwd wat het is en of het snel beter gaat.

 

Groetjes,

M&M's

Hi m&m , 

bedankt voor je bericht! Ik heb Indd al meerdere keren op internet gekeken en heb denk alles van forums of officiële sites wel gelezen 😃 ( word je af en toe ook niet blij van hoor). De huisarts zei dat het een nasleep is van de Pfeiffer maar goed alle 2 mijn oudere broers hebben ook Pfeiffer gehad maar niet die pijn als ik heb. Ik denk Indd dat het maar weer een bezoekje langs de huisarts word! 

 

In elk geval bedankt voor de moeite, en zou je op de hoogte houden 

 

groetjezzzz

Hey!

Ik heb in het verleden ook Pfeiffer gehad, ik weet alleen dat ik er heel moe door was.

 

Groetjes👋

Reageer