Vraag

Manieren om af te vallen

  • 19 May 2019
  • 1 reactie
  • 88 Bekeken

  • Anonymous
  • 0 reacties
Hey ben ik weer.
Ik wil graag afvallen want vind mezelf te zwaar. 1.65 en 59.2 kilo.

ik schaam me er heel erg voor want van mijn vrienden groep ben ik het stevigste.

ik heb al een aantal keren geprobeerd om anders te gaan eten ma wil nii dat mijn ouders het te weten krijgen,
Want zei zeggen steeds dat dat nii zo is.

ik heb elke x vreetbuien door de depressie die ik heb. En dat werkt ook nii echt mee.

Op het moment eet ik vrij weinig. In de hoop dat ik zo zal afvallen. Ik zoek ook veel dingen op over anorexia, is dat raar?

Heeft iemand tips hoe ik mijn hongergevoel kan bedwingen. En welke smoesjes ik kan gebruiken om savond nii te eten......

alvast bedankt het zal me wel helpen.

Groetjes famke❤️

1 reactie

Hey!

Allereerst, je bent helemaal niet te zwaar, dat kun je zien op de BMI-meter van 99gram.
Het kan nooit kwaad om zo gezond mogelijk te leven, maar het is niet gezond om af te vallen wanneer je wel een gezond gewicht hebt, en je lichaam tegelijk nog aan het ontwikkelen is.
Jij hebt het gevoel dat je de zwaarste van je vriendengroep bent, maar vaak is het zo dat je uit die onzekerheid jezelf zwaarder inschat dan je eigenlijk bent, en het in werkelijkheid niet zo'n groot verschil is met anderen.

Als je als lunch gewoon gezond en gevarieerd (dus niet elke dag frietjes bv.) eet is het niet nodig om dit te veranderen.
Het beste om gezond te blijven is voldoende & gezond eten en voldoende bewegen.
Als je de maaltijd 's avonds gaat overslaan is dit erg ongezond. Het klinkt heel gek, maar als je te weinig eet kom je vaak juist meer aan, dat komt doordat je lichaam in de spaarstand gaat.
Als je te weinig eet doordat je maaltijden gaat overslaan is er ook veel meer kans op vreetbuien.
Die kun je het beste vermijden door overdag zo'n 5-6 keer een beetje te eten. Als je te weinig suikers binnen hebt gaat je lichaam daar nog meer om vragen.

Het is normaal dat je nu interesse hebt gekregen in sites over anorexia. Het is echter ook gevaarlijk.
Je hebt goede sites die je info geven, en slechte sites. Die slechte sites zijn sites van mensen die al een tijdje de eetstoornis Anorexia Nervosa hebben. Doordat de eetstoornis zo diep in hun leven is binnengedrongen kunnen ze zelf niet meer geloven dat ze ziek zijn en gaan ze anorexia als een leefstijl in plaats van een ziekte zien. Dit is erg ongezond, en iets wat erg gevaarlijk is om mee te beginnen.
Gelukkig zijn er ook goede sites die informatie geven over anorexia, en eetstoornissen in het algemeen.
Zo'n sites zijn 99gram en Proud2Bme. Op die sites kun je zowel informatie vinden over afvallen, eetbuien, de gevolgen van anorexia,... Je kunt er op vaste dagen ook chatten met mensen die gespecialiseerd zijn in dit onderwerp. Ga je dat eens bekijken?

Heb je momenteel hulp voor je depressie?
Het lijkt me heel nuttig om ook met iemand te praten over de dingen die je ons hebt verteld, dus de eetbuiten en de wens om af te vallen.
Ik snap het dat je niet wilt dat je ouders ingelicht worden. Wat zou je ervan denken om eens naar de huisarts te gaan? Hij/zij kan je zowel op medisch als psychologisch vlak tips geven en heeft bovendien beroepsgeheim, waardoor hij/zij dus niet aan jou ouders mag vertellen dat jij hem/haar om raad bent komen vragen.
Ook de schoolarts, je mentor, leerlingenbegeleider, vertouwenspersoon of schoolpsycholoog staan steeds voor je klaar.
Ga je dat eens proberen?
Als je het zou aandurven om het je ouders te vertellen zou je ook eens een bezoek kunnen brengen aan een diëtist.

Groetjes
Lot

Reageer