Meer hulp Meldknop.nl Bel gratis en anoniem 0800 - 0432 of chat
13-18
Meer hulp Meldknop.nl

Jeuk na het douchen, kan geen kleren aan, wie heeft tips

Tags:
douche , jeuk , sauna ,

M en Ms Auteur
Topper
Reacties: 1197

28 februari 2018, 14:47

Hi allemaal,

mijn twin en ik hadden net ff beetje gesport: hardlopen en fietsen en zwemmen en toen ff in de sauna gezeten en net lekker onder de douche geweest en nu jeukt alles en kunnen we geen kleren verdragen. Heeft iemand tips?
We zijn alleen thuis, dus kunnen het niet aan mama vragen. Jongste broertje is er wel, maar daar hebben we niet zo veel aan.

Groetjes,
M&M's
๐Ÿ’œ ########### ๐Ÿ’œ ik ben de jongste helft van een 1-eiige-alle-twee-gay-ling and I like it ๐Ÿ’œ ############ ๐Ÿ’œ # ๐Ÿ’œ ################## ๐Ÿ’‹ ๐Ÿ’• ik hou superveel van mijn vriendje Luca ๐Ÿ’• ๐Ÿ’‹ ################## ๐Ÿ’œ # Tot โ€˜t jou overkomt weet je niet hoe ik me voel * Dat dit waar kan zijn * Geen idee van mijn pijn * Toch is er iemand die begrijpt * Hoe jij je voelt, in stilte lijdt * Die alles hoort en niets verwijt * Die altijd met je mee voelt in jouw strijd * Als het jou overkomt weet ik wel hoe jij je voelt * Hoe jij je voelt * Hoe het voelt * Als het jou overkomt ben ik hier altijd voor jou * Iemand aan de lijn die er voor jou wil zijn * Als het jou overkomt ben ik hier aan de lijn ๐Ÿ™„ * ๐Ÿ™„ Lyrics : Als het jou overkomt - Jennie Lena https://www.youtube.com/watch?v=R5uWGxKv_Yk ๐Ÿ™„ * ๐Ÿ™„
Toon eerste bericht Verberg eerste bericht

Reacties (92)

 • Pin
  Topper
  Reacties: 3113

  12 maart 2018, 07:26

  O jee, van de HAP... Dat klinkt niet goed! Erg gemeen van jou dat je ons de uitkomst niet vertelt :( ;)

  Ik heb nieuws voor je, mensen met blauwe ogen zijn inderdaad mutanten. Ook heeft elke ziekte zijn eigen geur (kan het verschil verklaren, maar I don't think so). Jij en je twin hebben wel andere vingerafdrukken. En je DNA bevat ongeveer 400 fouten. Leuk hรจ?

  Die fouten zijn eigenlijk mutaties. Sommige mutaties kunnen gevaarlijk zijn en veroorzaken bijvoorbeeld kanker. Het kan zijn dat je twin ooit zo'n mutatie kan krijgen en jij niet. Lijkt me alleen sterk, omdat je DNA ook deels bepaald voor welke mutaties je gevoelig bent, als ik het goed heb. Ook zou je twin kunnen roken en daarmee de kans op kanker vergroten, etc.

  Volgens mij ontstaan de meeste allergieรซn bij geboorte, dus dan moeten jullie dezelfde allergie hebben.

  Je bent niet raar hoor! Nou ja, niet minder raar dan de rest van de wereldbevolking :P

  Ik hoop dat iedereen nog leeft en dat jullie wel nog het sorbetijs hebben kunnen eten ;)

  Gr. Pin
  The end of suffering does not justify the suffering, so there is no end of suffering ~ Extremely loud & Incredibly close p.23
 • M en Ms Auteur
  Topper
  Reacties: 1197

  12 maart 2018, 16:32

  Hallo allemaal,
  wat fijn dat je er bent
  Ben je voor het eerst hier,
  of ben je al bekend?

  Testresultaten.

  We hadden een nul-meting gedaan, dus iedereen van tevoren grondig geรฏnspecteerd op bobbeltjes en uitslag.
  Neefje 15 jaar had bij het begin een paar kleine bobbeltjes in zijn lies, verder was iedereen clean.

  We zijn de test volgens schema gestart:

  1. Hardlopen, fietsen, touwtje springen
  2. Zwemmen
  3. Sauna

  Groepsindeling:

  Groep 1:
  Neefje 15 jaar
  Jongere broertje 14 jaar
  Mijn twinbroertje 15 jaar

  Groep 2:
  Neefje 14 jaar
  Nieuwe klasgenoot/vriend 16 jaar
  Ikzelf 15 jaar

  Groep 1 startte in een nieuwe-net-uit-het-pakje-onderbroek
  Groep 2 in hun โ€œeigenโ€ onderbroek

  Binnen een groep werden er door verschillende proefpersonen op verschillende momenten garnalen gegeten.

  Tussendoor steeds controles op uitslag en jeuk.

  Aan het einde allemaal onder de douche en gewassen door mij op onze manier. Daarna allemaal afdrogen met een handdoek.

  Proefpersonen die nog geen nieuwe-net-uit-het-pakje-onderbroek aan hadden bij de start, trokken die toen aan en de anderen trokken weer de nieuwe-net-uit-het-pakje-onderbroek aan waarin ze de test begonnen waren.

  Sunmilk test is om te kijken of je bij gebruik sws bobbeltjes en/of jeuk krijgt op je billen en om te kijken of bij aanwezigheid van bobbeltjes en/of jeuk (waar dan ook) de klachten verminderen of erger worden.
  Deze test wordt helemaal aan het einde uitgevoerd.

  En dan nu de meetresultaten:

  Groep 1:

  - Neefje 15 jaar
  Schaamhaar 3 dagen geleden weggehaald met ontharingsschuim
  begon met een paar bobbeltjes in zijn lies en na het fietsen, lopen en
  touwtje springen waren er meer bobbeltjes, die je nu ook goed kon voelen en ze waren ook een beetje roder, geen jeuk.
  Zijn nieuwe-net-uit-het-pakje-onderbroek was nat geworden van het zweet. Hij had best veel gezweet, zijn body was ook helemaal glimmend nat van het zweet. Alleen bobbeltjes in zijn lies en niet op zijn billen. Na de andere onderdelen en het douchen waren de bobbeltjes weer een beetje minder geworden en geen jeuk.
  Na het opnieuw aantrekken, na het douchen, van de al gedragen nieuwe-net-uit-het-pakje-onderbroek, geen verergering van de bobbeltjes.
  De sunmilk test op zijn billen was negatief, dus geen bobbeltjes en jeuk. Toen we sunmilk bij zijn piemel op de aanwezige bobbeltjes smeerden begon het daar meer te jeuken en voelde je de bobbeltjes best goed. Om het niet nog erger voor hem te maken hebben we de sunmilk eraf gewassen, droog gemaakt bij zijn piemel en er talkpoeder op gedaan. De jeuk werd toen snel minder erg en na een half uur was ie wel ok, maar je zag en voelde de bobbeltjes nog wel een beetje.

  - Jongere broertje 14 jaar
  Schaamhaar getrimd met tondeuse paar dagen geleden, nog nooit met een scheermes geschoren
  Begon zonder bobbeltjes en jeuk en dat is zo gebleven tot het eind.
  Zijn nieuwe-net-uit-het-pakje-onderbroek was een beetje vochtig geworden van het zweet. Ook na het douchen en weer aantrekken van de nieuwe-net-uit-het-pakje-onderbroek geen klachten.
  De sunmilk test op zijn billen was (zwak) positief, het prikte wat, niet echt jeuk, maar je kon wel een beetje bobbeltjes voelen, na een half uurtje voelde je de bobbeltjes nog, maar prikte niet meer. We hebben er voor de zekerheid wel talkpoeder op gedaan.

  - Mijn twinbroertje 15 jaar
  Schaamhaar meer dan een week geleden weggehaald met ontharingsschuim
  Begon zonder bobbeltjes en jeuk en dat is zo gebleven tot het eind.
  Zijn nieuwe-net-uit-het-pakje-onderbroek was een beetje vochtig geworden van het zweet. Ook na het douchen en weer aantrekken van de nieuwe-net-uit-het-pakje-onderbroek geen klachten.
  De sunmilk test op zijn billen was negatief, dus geen bobbeltjes en jeuk, dus ook geen talkpoeder nodig.

  Groep 2

  - Neefje 14 jaar
  Gewoon schaamhaar, nog niet zo veel, nog nooit geknipt of geschoren ofzo
  Begon zonder bobbeltjes en jeuk en dat is zo gebleven tot het eind.
  Zijn โ€œeigenโ€ onderbroek was nauwelijks vochtig geworden van het zweet. Ook na het douchen en aantrekken van de nieuwe-net-uit-het-pakje-onderbroek geen klachten.
  De sunmilk test op zijn billen was negatief, dus geen bobbeltjes en jeuk, dus ook geen talkpoeder nodig

  - Nieuwe klasgenoot/vriend 16 jaar
  Schaamhaar geschoren, ook ballen enzo, de avond voor de test, dat doet hij elke paar dagen al een hele tijd met scheerschuim en een scheermesje
  Begon zonder bobbeltjes en jeuk, na het fietsen, lopen en touwtje springen waren er wat rode bobbeltjes, klein beetje jeuk.
  Zijn โ€œeigenโ€ onderbroek was een beetje nat geworden van het zweet. Alleen bobbeltjes boven zijn piemel en in zijn liezen, niet op zijn billen.
  Na de andere onderdelen en het douchen waren de bobbeltjes nog wel een beetje te zien maar de jeuk was minder geworden.
  Na het douchen heeft hij een nieuwe-net-uit-het-pakje-onderbroek aangetrokken en toen begon het een beetje te jeuken en toen we keken zagen we dat er meer bobbeltjes waren boven zijn piemel en in zijn liezen. Hij heeft toen de nieuwe-net-uit-het-pakje-onderbroek uitgedaan. De sunmilk test op zijn billen was negatief, dus geen bobbeltjes. Toen we sunmilk bij zijn piemel op de aanwezige bobbeltjes smeerden begon het daar meer te jeuken en voelde je de bobbeltjes best goed. Om het niet nog erger voor hem te maken hebben we de sunmilk eraf gewassen, droog gemaakt bij zijn piemel en er talkpoeder op gedaan. De jeuk werd toen snel minder erg en na een half uur was ie wel ok, maar je zag en voelde de bobbeltjes nog wel een beetje.
  We hebben hem een vingino zwemshort van ons geleend (hij past onze onderbroeken niet echt goed en die zwemshort is wat groter van maat), zodat hij in een droge โ€œonderbroekโ€ naar huis kon.

  - Ikzelf 15 jaar
  Schaamhaar meer dan een week geleden weggehaald met ontharingsschuim
  Begon zonder bobbeltjes en jeuk en dat is zo gebleven tot het eind.
  Mijn โ€œeigenโ€ onderbroek was een beetje nat/vochtig geworden van het zweet. Ook na het douchen en aantrekken van de nieuwe-net-uit-het-pakje-onderbroek geen klachten.
  De sunmilk test op mijn billen was negatief, dus geen bobbeltjes en jeuk, dus ook geen talkpoeder nodig

  Voor de volledigheid hebben mijn twin en ik alle 12 gebruikte onderbroeken aan het eind zelf ook nog ongeveer 5 minuten per onderbroek aangehad in random volgorde om te kijken van welke we jeuk en of uitslag zouden krijgen.

  Mijn twinbroertje kreeg alleen wat jeuk, maar geen uitslag van de door het zweten een beetje nat geworden nieuwe-net-uit-het-pakje-onderbroek, die neefje 15 jaar vanaf het begin heeft gedragen. Het was de 2e onderbroek die hij testte van de 12.

  Zelf heb ik van geen enkele onderbroek jeuk of uitslag gekregen. Ook niet van de door het zweten een beetje nat geworden nieuwe-net-uit-het-pakje-onderbroek, die neefje 15 jaar vanaf het begin heeft gedragen. Het was de 7e onderbroek die ik testte van de 12.

  Tot zover de meetresultaten. We hebben nog geen tijd gehad om echt een conclusie te trekken, dus alle hulp is welkom.

  Ter informatie:
  ongeveer 10 dagen geleden hadden mijn twinbroertje en ik deze โ€œtestโ€ ook (onbewust) gedaan, alleen wisten we toen niet dat we het nog een keertje zouden herhalen. We waren toen gewoon aan het sporten, zwemmen, sauna nemen en garnalen eten etc. en toen hadden we allebei heel veel jeuk gekregen en kreeg met name mijn twin ook bobbeltjes op zijn billen. We vroegen ons af waardoor het gekomen zou kunnen zijn en dus hebben we deze test met in totaal 6 proefpersonen gedaan.

  Vragen:
  1. Denken jullie dat er een verband is tussen de nieuwe-net-uit-het-pakje-onderbroeken en het krijgen van jeuk en bobbeltjes?
  2. Zo ja, bij welke testperso(o)n(en), graag met toelichting
  3. Zo nee, welke andere oorzaak zou er dan kunnen zijn dat enkele testpersonen wel jeuk en/of uitslag hebben gekregen, graag met toelichting
  4. Ruimte voor opmerkingen en tips

  We zijn benieuwd naar jullie antwoorden op de vragen hierboven.

  Ondertussen gaan we zelf ook nog ff nadenken over die vragen.

  Alvast bedankt voor het helpen :)

  Groetjes,
  M&Mโ€™s
  ๐Ÿ’œ ########### ๐Ÿ’œ ik ben de jongste helft van een 1-eiige-alle-twee-gay-ling and I like it ๐Ÿ’œ ############ ๐Ÿ’œ # ๐Ÿ’œ ################## ๐Ÿ’‹ ๐Ÿ’• ik hou superveel van mijn vriendje Luca ๐Ÿ’• ๐Ÿ’‹ ################## ๐Ÿ’œ # Tot โ€˜t jou overkomt weet je niet hoe ik me voel * Dat dit waar kan zijn * Geen idee van mijn pijn * Toch is er iemand die begrijpt * Hoe jij je voelt, in stilte lijdt * Die alles hoort en niets verwijt * Die altijd met je mee voelt in jouw strijd * Als het jou overkomt weet ik wel hoe jij je voelt * Hoe jij je voelt * Hoe het voelt * Als het jou overkomt ben ik hier altijd voor jou * Iemand aan de lijn die er voor jou wil zijn * Als het jou overkomt ben ik hier aan de lijn ๐Ÿ™„ * ๐Ÿ™„ Lyrics : Als het jou overkomt - Jennie Lena https://www.youtube.com/watch?v=R5uWGxKv_Yk ๐Ÿ™„ * ๐Ÿ™„
 • M en Ms Auteur
  Topper
  Reacties: 1197

  12 maart 2018, 16:41

  @Pin,

  Oh ja, HAP, daar kom ik zo op terug :P

  Leuke info met die 400 fouten enzo. Ja, ik weet dat 1 op de 3 mensen รฉรฉn of andere vorm van kanker kan krijgen.
  We hebben ook al die bacterie in onze maag waardoor we een grotere kans op kanker hebben :(. Maar ze zeggen dat die met de medicijnen weg zou moeten gaan en dan is het weer ok :). Over een tijdje gaan ze dat testen. Dus hopelijk lukt dat en anders zien we het wel.

  We gaan sws nooit roken, maar ik snap wel wat je bedoelt met dat voorbeeld. Als รฉรฉn van ons tweeling slechte gewoonten heeft en de ander niet, dan kun je idd verschillende klachten krijgen.

  Fijn dat je me niet gekker dan de rest van de wereldbevolking vindt. Daar word ik heel blij van haha ;)

  Je hebt sws nog een extra sorbetijsje met vruchtjes verdiend. En speciaal voor jou doen we er een parasolletje op. En zoโ€™n gesuikerd koekje :).

  Ook voor jou @100Divergent11 nog een sorbetijsje met vruchtjes, gesuikerd koekje en een parasolletje. Voor alle moeite die je voor ons gedaan hebt :).

  Nou dan hebben we alles wel weer even besproken, toch? Ik zou verder niks weten, jullie?

  Oh, misschien dat van die HAP, maar dat kan ook de volgende keer of liever nu? Okรฉ, jullie je zin :P :cool:.

  We waren gisteravond dus weer bij de HAP. Deze keer niet voor jeuk en bobbeltjes, alhoewel, het voelde niet echt lekker en het was helemaal rood en nat :8.

  We waren na de test en het eten โ€™s avonds met zijn allen een beetje aan het stoeien in onze slaapkamer. En toen heb ik iets (iemand zijn vinger of iets anders, idk) in mijn oog gekregen. Dat voelde niet echt lekker, maar we hadden er een beetje water over laten lopen en een washandje tegen gehouden, dus toen dachten we dat het wel goed was.

  Alleen ging het steeds meer zeer doen, gelukkig alleen met knipperen en dat doe je toch niet zo vaak :D :8 :)

  Dus, toch maar ff naar de HAP. Ik zie er nu uit als een zeerover met een verband voor mijn oog. Mijn twinbroertje dacht dat ie leuk was en heeft er vannacht ofzo een oog op getekend met stift :@.

  Vanavond of morgenochtend mag het er weer af en dan moet ik er een paar keer per dag zalf in doen. Komt wel weer goed. Heb ik al eerder gehad en mijn twin ook al eens, dus ja, altijd wat met ons.

  Ik ben benieuwd naar de conclusies van de metingen van de test. Ik ga proberen de vragen te beantwoorden :).

  Tot de volgende.

  Groetjes,
  M&Mโ€™s
  ๐Ÿ’œ ########### ๐Ÿ’œ ik ben de jongste helft van een 1-eiige-alle-twee-gay-ling and I like it ๐Ÿ’œ ############ ๐Ÿ’œ # ๐Ÿ’œ ################## ๐Ÿ’‹ ๐Ÿ’• ik hou superveel van mijn vriendje Luca ๐Ÿ’• ๐Ÿ’‹ ################## ๐Ÿ’œ # Tot โ€˜t jou overkomt weet je niet hoe ik me voel * Dat dit waar kan zijn * Geen idee van mijn pijn * Toch is er iemand die begrijpt * Hoe jij je voelt, in stilte lijdt * Die alles hoort en niets verwijt * Die altijd met je mee voelt in jouw strijd * Als het jou overkomt weet ik wel hoe jij je voelt * Hoe jij je voelt * Hoe het voelt * Als het jou overkomt ben ik hier altijd voor jou * Iemand aan de lijn die er voor jou wil zijn * Als het jou overkomt ben ik hier aan de lijn ๐Ÿ™„ * ๐Ÿ™„ Lyrics : Als het jou overkomt - Jennie Lena https://www.youtube.com/watch?v=R5uWGxKv_Yk ๐Ÿ™„ * ๐Ÿ™„
 • 100Divergent11
  Topper
  Reacties: 2281

  13 maart 2018, 17:47

  Wat ik me nog afvroeg: Wisten de proefpersonen of het nieuwe onderbroeken waren? Het handigste zou zijn dat niemand wist of die een nieuwe onderbroek had, net uit het pakje, of een die al gewassen was. Een onafhankelijk iemand, bv. je zus, zou dan de proef kunnen leiden door te bepalen wie een nieuwe en wie een gewassen onderbroek aanheeft, om te voorkomen dat de resultaten beรฏnvloed worden door vermoedens of verwachtingen.
  Nogal dom van mij dat ik hier nu pas op kom, ik had dit voor de test moeten zeggen. Sorry.
  Misschien heb je er wat aan als jullie nog eens wat gaan testen. Wie weet wat komen jullie nog tegen.

  De test is goed gegaan, er loopt niemand naakt of in een lang katoenen shirt rond, dus ik denk dat we kunnen zeggen dat dat goed is gekomen. De oorzaak van de jeuk heeft het niet uitgewezen, maar ik ben al blij dat er nu niemand anders met die vervelende jeuk zit.

  Huisartspost in met zowat uitgestoken oog, huisartspost uit met zeeroverlook. Met alle respect, maar ik vond dat getekende oog wel een goeie van je twin. Geef hem maar een compliment van mij ;)

  De jeuk van je klasgenoot kan veroorzaakt zijn door het scheren de avond ervoor. Die zone is sowieso al wat gevoeliger.
  If your compassion does not include yourself, it is incomplete.
 • M en Ms Auteur
  Topper
  Reacties: 1197

  14 maart 2018, 06:58

  Nou, we moesten iedereen wel vertellen waarom we de test gingen doen. Ze wisten dat we jeuk en uitslag hadden gehad, maar niet precies waardoor en wij zelf ook niet. Dus we hebben ook niet gelogen. Hooguit niet alles verteld :)

  We hebben wel gezegd dat we allerlei dingen wilden testen en zo goed mogelijk wilden nadoen zoals we het ook hadden gedaan. Alleen dan in 2 verschillende groepen, waarbij uiteindelijk iedereen hetzelfde had gedaan, maar dat de volgorde van de dingen voor iedereen een beetje anders was. Dus, we hebben niet echt gezegd dat we denken dat het door onze onderbroeken was gekomen.

  Onze klasgenoot was de vorige keer pas gekomen toen we al bloot rondliepen met jeuk en uitslag. Hij wist dus ook niet precies welke onderbroeken we aan hadden gehad en wat we precies gedaan hadden die eerste keer.

  De ene groep ging aan het begin in zijn eigen onderbroek en kreeg na het douchen een onderbroek van ons om aan te trekken. De andere groep begon gelijk in een onderbroek van ons. We hadden alleen gezegd dat het onderbroeken van ons waren en niet dat ze gewassen, gedragen of nieuw-uit-het-pakje waren. Niemand had er trouwens naar gevraagd. Btw geen van de onderbroeken was gewassen.

  Mijn twin pakte zogenaamd random een onderbroek uit onze kast en daarna zei ik dan wie hem moest aantrekken. Alleen wist niemand dat mijn twin en ik stiekem al een volgorde afgesproken hadden en dus hebben we er voor gezorgd dat die 2 door ons gedragen nieuwe-uit-het-pakje en ongewassen onderbroeken door Neefje 15 jaar uit groep 1 en nieuwe klasgenoot 16 jaar uit groep 2 werden gedragen. Die andere 4 nieuw-uit-een-pakje-onderbroeken hebben we echt random verdeeld.

  Neefje 15 jaar had die van mijn twin aan en nieuwe klasgenoot 16 jaar die van mij.

  @100Divergent11,

  het is helemaal niet dom van jou dat je er niet aan gedacht had om te zeggen dat het wel of niet nieuwe onderbroeken waren. We zijn juist heel blij dat je ons al zo goed geholpen hebt met al je andere tips. Zonder die tips was het sws een zielige test geworden en nu niet. Bovendien hadden we er toevallig niks over gezegd, dus alles is toch goed gekomen wat dat betreft. Wij waren de enige die het wel wisten.

  Mijn twin (jouw โ€œpartner in crimeโ€ in het โ€œmij voor de gek houdenโ€) geeft je een knuffel, high five en een boks voor je lieve compliment ;). Hij is er blij mee :).

  Ik merkte โ€™s morgens gelijk bij het wakker worden al, dat er iets was. Hij deed anders als anders en ik zie het in zijn ogen. Ik kijk โ€™s morgens eigenlijk nooit in de spiegel, want mijn twin doet altijd mijn haar en ik dat van hem en ik vertrouw hem en kijk vaak niet eens in de spiegel of het goed zit.

  We maken voordat we naar school gaan elke dag sws een selfie van ons samen en die sturen we dan naar papa en mama en dan kijk ik meestal wel even hoe leuk we samen zijn, maar hij wilde dat ik mijn piratenoog al eerder zag.

  Hij wilde dus per sรฉ dat ik in de spiegel zou kijken, omdat er zogenaamd tandpasta boven mijn lip zat. Normaal likt ie dan aan zijn vinger of duim en haalt hij het zelf weg (ja, ik weet dat klinkt niet echt fris, maar zo gaat het wel). Maar nu moest ik zelf in de spiegel kijken van hem en toen zag ik dat hij dat oog erop had getekend. Hij lag echt helemaal dubbel en ik wilde boos doen, maar ik kan nooit boos worden op hem. Dus moest ik ook lachen. Hij had alles gefilmd, dus weer een filmpje voor het archief :P.

  Ik ga even nadenken over dat je zegt dat de jeuk misschien wel met schaamhaar scheren te maken kan hebben. Daar kom ik nog op terug. Over die sunmilk is me trouwens nog wel iets opgevallen, jou niet?

  Nou ja, eerst maar naar school.

  Spreek je later.
  Leuke dag gewenst van ons :)

  Groetjes,
  M&Mโ€™s
  ๐Ÿ’œ ########### ๐Ÿ’œ ik ben de jongste helft van een 1-eiige-alle-twee-gay-ling and I like it ๐Ÿ’œ ############ ๐Ÿ’œ # ๐Ÿ’œ ################## ๐Ÿ’‹ ๐Ÿ’• ik hou superveel van mijn vriendje Luca ๐Ÿ’• ๐Ÿ’‹ ################## ๐Ÿ’œ # Tot โ€˜t jou overkomt weet je niet hoe ik me voel * Dat dit waar kan zijn * Geen idee van mijn pijn * Toch is er iemand die begrijpt * Hoe jij je voelt, in stilte lijdt * Die alles hoort en niets verwijt * Die altijd met je mee voelt in jouw strijd * Als het jou overkomt weet ik wel hoe jij je voelt * Hoe jij je voelt * Hoe het voelt * Als het jou overkomt ben ik hier altijd voor jou * Iemand aan de lijn die er voor jou wil zijn * Als het jou overkomt ben ik hier aan de lijn ๐Ÿ™„ * ๐Ÿ™„ Lyrics : Als het jou overkomt - Jennie Lena https://www.youtube.com/watch?v=R5uWGxKv_Yk ๐Ÿ™„ * ๐Ÿ™„
 • Pin
  Topper
  Reacties: 3113

  14 maart 2018, 10:53

  Hoihoi,

  Als ik kijk naar de resultaten van de test, denk ik niet dat de test de jeuk heeft veroorzaakt. Het is logisch dat iemand een kriebel kan krijgen. Zeker als je lang naakt bent en er bijvoorbeeld net even wat wind langskomt (door bv een dichtslaande deur) of als je dan opeens stof om je heen hebt, kan het even gaan kriebelen. En als je al jeuk had van bultjes door het scheren, tja, dan komt het daardoor (ervaren, is erg vervelend). Ik denk dus dat jullie met jullie test hebben bewezen dat het een opstapeling van toevalligheden was (?). Ik denk dus niet dat jullie je nog erg veel zorgen hoeven te maken. Nog veel jeuk?

  Haha, dat oog! Geniaal! ;) Jullie zijn wel vaste klant bij de HAP, of nie? ;)

  Ik hoop dat jullie nu wat rust kunnen vinden en dat de jeuk volledig weg gaat!

  Gr. Pin
  The end of suffering does not justify the suffering, so there is no end of suffering ~ Extremely loud & Incredibly close p.23
 • 100Divergent11
  Topper
  Reacties: 2281

  14 maart 2018, 13:54

  Ik denk dat sunmilk aanbrengen op huid die nog gevoelig is van ontharen niet zo een goed idee is. Je vermijdt best zo veel mogelijk producten, hoewel sunmilk een zacht product zou moeten zijn.

  Haha, knuffel en knipoog terug aan je twin. Waarschuw hem alvast voor jouw wraak :D

  Voor het geval die jeuk terugkomt, heb je hier misschien nog wat aan:
  http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseaction=art&art_id=5008
  https://www.allesoverallergie.nl/blog/allergieen/contactallergie/
  If your compassion does not include yourself, it is incomplete.
 • M en Ms Auteur
  Topper
  Reacties: 1197

  14 maart 2018, 16:02

  @Pin en @100Divergent11,

  Bedankt voor jullie reacties.
  Ik ga maar even alles in รฉรฉn keer beantwoorden.

  Ja, schaamhaar scheren is misschien wel een verklaring, maar normaal heeft hij daar geen last van, zegt hij. Misschien de combi met zweten en nieuwe onderbroeken en al die dingen die we die dag hebben gedaan. Klinkt wel als een verklaring. De jeuk en bobbeltjes waren niet zoals mijn broertje en ik het de vorige keer hebben gehad.

  Mijn neefje 15 jaar had niet geschoren, maar met ontharingsschuim gedaan. Het kan dat je huid dan ook nog een beetje gevoeliger is ofzo, maar hij doet het net als ons al sinds vorige zomer.

  We gaan binnenkort wel een keertje samen die ontharingsschuim doen en dan kijken of we dan jeuk en of bobbeltjes zien bij hem of ons. Dan moet hij het ook maar gelijk bij ons doen. Dan weten we of hij het anders erop smeert ofzo. Misschien spuit hij het er wel rechtstreeks op of laat hij het schuim langer zitten ofzo. Dat kunnen we dan nog wel testen.

  Ik heb ook nog nooit een jongen zijn schaamhaar zien scheren, misschien vragen we onze nieuwe vriend wel of we een keertje mogen kijken. Weten we gelijk hoe het moet en hoe hij het doet, voor het geval we het zelf ook een keertje willen proberen.

  Is het stom om dat te vragen en dan een keertje met zijn allen af te spreken, dus ook met ons neefje erbij? Dan kan hij van ons ook zien, dan staan we weer gelijk, of zo. Of is dat raar?

  Eerst had ik van het schaamhaar niet opgeschreven bij de metingen, maar later wel omdat ik dacht dat het wel met de jeuk en bobbeltjes te maken kon hebben. Ik had ook de fotoโ€™s nog eens goed bekeken. Je kon wel zien dat hoe meer zweet en grotere inspanning dat er dan meer jeuk en bobbeltjes waren.

  Na het smeren met sunmilk zag je echt dat het veel roder was en meer bobbeltjes. Dus ik denk dat sunmilk het wel erger maakt als er al irritatie is. Bij de andere jongens die geen bobbeltjes en jeuk hadden zag je niet zoโ€™n reactie.

  Conclusie: geen sunmilk voor zulke dingen gebruiken. Talkpoeder met menthol helpt wel. Dat kon je ook wel zien op de fotoโ€™s. Of de bobbeltjes veel minder rood werden door de talkpoeder kon je niet goed zien omdat die poeder wit is, maar de bobbeltjes voelden wel minder dik.

  Verder is er geen duidelijk verband tussen nieuwe-uit-het-pakje onderbroeken en jeuk en bobbeltjes aangetoond. Dus, waarschijnlijk een samenloop van omstandigheden. Hopen dat het niet nog een keer gaat gebeuren.

  Btw we hadden wel een heleboel dingen gedaan die zeg maar jeuk niet echt helpen voorkomen, zoals in die link staat http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseaction=art&art_id=5008

  Als voorbeeld: we hebben lekker lang (dus te lang) en te warm gedoucht. We wrijven altijd flink met de handdoek en dat mag ook niet. We hebben zeep gebruikt. Enige wat wel goed was om die coldpack op mijn broertje zijn billen te leggen. En nog meer dingen, dus die link en die andere trouwens ook zijn wel handig.

  We hebben er dus wel wat van geleerd.


  Ik ga mijn broertje nog wel een keertje terug pakken, ik moet alleen nog iets verzinnen.
  Maar we hebben wel al een plannetje om papa een beetje te plagen. We mogen vaak met dingen helpen en soms willen we al meer en ingewikkeldere dingen doen dan dat we kunnen en dan zegt papa altijd โ€œje moet vanaf onderen beginnen en pas daarna kun je die andere dingen proberenโ€. Hij begint dan altijd over de โ€œkaratekidโ€ (die film) dat Daniel san (een jongen uit de film) ook die lessen krijgt zoals papa ons die geeft, maar in de film krijgt die jongen ze van Mr. Miyagi en daarom noemen we papa ook vaak Mr Miyagi en hij ons Daniel san of onze namen met san erachter. Ik weet niet wat die san betekent, maar we vinden het wel grappig. Je kunt hier zien wat ik bedoel met onderaan beginnen en dan kom je er later achter wel achter waar het goed voor is, kijk ff https://www.youtube.com/watch?v=eWMtUDJQfYs
  Van de ondertiteling klopt geen hout, maar het gaat over โ€œsand the floor (schuur de vloer)โ€, โ€œwax on, wax off (was aan brengen, dus zeg maar inpoetsen en daarna uitpoetsen)โ€, โ€œpaint the fence (verf het hek)โ€. Nou ja, je snapt de bewegingen nu wel en waar het toe te passen is in karate.
  Soms moet je gewoon dingen doen en leren en later begrijp je de betekenis ervan (beter). Hoe we papa voor de gek gaan houden vertel ik later wel. Ik moest ff een luchtig stukje doen, want het volgende is wel weer een beetje serieus.

  Het enige waar we wel een beetje van geschrokken zijn is dat je bij maagkanker ook jeuk kan krijgen. Die bacterie die we hebben of hadden(?) kan een grotere kans op maagkanker veroorzaken. Ik denk niet echt dat we allebei maagkanker hebben, want de dokter had gezegd dat het meestal wel goed komt met medicijnen. Nou ja, dat die bacterie dan dood gaat en als die dood is kan die niet meer voor een grotere kans zorgen of misschien is dat al gebeurd(?), idk. We voelen ons ook niet ziek verder en we zijn al weer aangekomen na het ziekenhuis.
  Ik ga vanavond eerst nog wel aan mama vragen wat we moeten doen.

  Volgens mij krijgen kinderen dat ook niet zo gauw.

  We hebben iig geen jeuk meer, das al iets, toch? Laten we maar positief blijven :)

  Groetjes,
  M&Mโ€™s
  ๐Ÿ’œ ########### ๐Ÿ’œ ik ben de jongste helft van een 1-eiige-alle-twee-gay-ling and I like it ๐Ÿ’œ ############ ๐Ÿ’œ # ๐Ÿ’œ ################## ๐Ÿ’‹ ๐Ÿ’• ik hou superveel van mijn vriendje Luca ๐Ÿ’• ๐Ÿ’‹ ################## ๐Ÿ’œ # Tot โ€˜t jou overkomt weet je niet hoe ik me voel * Dat dit waar kan zijn * Geen idee van mijn pijn * Toch is er iemand die begrijpt * Hoe jij je voelt, in stilte lijdt * Die alles hoort en niets verwijt * Die altijd met je mee voelt in jouw strijd * Als het jou overkomt weet ik wel hoe jij je voelt * Hoe jij je voelt * Hoe het voelt * Als het jou overkomt ben ik hier altijd voor jou * Iemand aan de lijn die er voor jou wil zijn * Als het jou overkomt ben ik hier aan de lijn ๐Ÿ™„ * ๐Ÿ™„ Lyrics : Als het jou overkomt - Jennie Lena https://www.youtube.com/watch?v=R5uWGxKv_Yk ๐Ÿ™„ * ๐Ÿ™„
 • 100Divergent11
  Topper
  Reacties: 2281

  14 maart 2018, 16:12

  Die -san is een achtervoegsel in het, jawel, Japans. San is de beleefdere vorm, voor jullie kunnen jullie ook het achtervoegsel -kun achter jullie naam plaatsen. -Chan wordt ook gebruikt, maar is eerder een verkleinvorm.

  Als je iemand aanspreekt die ouder is dan jou of een hogere positie heeft, gebruik je -san. Voor vrienden of personen die jonger zijn dan jou gebruik je -kun, en voor verkleinvormen gebruik je -chan. Voor je twin kun je -chan gebruiken, dan is best schattig, of Luca-chan, dat kan ook.

  De kans op maagkanker lijkt me klein. Ga voor de zekerheid naar de dokter met deze vraag, en desnoods naar een maagspecialist. Nu stress ik best, ik wist niet dat jeuk een symptoom was van maagkanker :S

  Jullie zijn van plan samen te ontharen, om te zien wat er gebeurt? Jullie zijn close met elkaar, en zolang niemand tegen zijn zin meedoet, lijkt het me een kans om te leren.
  If your compassion does not include yourself, it is incomplete.
 • M en Ms Auteur
  Topper
  Reacties: 1197

  14 maart 2018, 17:06

  Hi 100Divergent11-san of zal ik โ€“chan zeggen ;),

  je moet je geen zorgen maken hoor. Volgens mij kun je ongeveer overal wel jeuk van krijgen.
  Ik krijg soms al jeuk als ik naar mijn twin kijk :P
  Bijna altijd krijg je het van onbenullige dingen die geen kwaad kunnen. Dus. En heel soms van ergere dingen, maar die komen niet zo vaak voor.

  Ik ga me er ook niet meer druk om maken. Ik ga vragen of mama de dokter gaat bellen morgen en dan laat ik het wel weten. Dan hoef jij ook niet meer ongerust te zijn :).

  Onze klasgenoot komt vrijdag waarschijnlijk toch weer Voicekids kijken. Ik ga hem dan wel vragen ofzo. Misschien vraag ik mijn neefje dan ook wel.

  Groetjes,
  M&Mโ€™s
  ๐Ÿ’œ ########### ๐Ÿ’œ ik ben de jongste helft van een 1-eiige-alle-twee-gay-ling and I like it ๐Ÿ’œ ############ ๐Ÿ’œ # ๐Ÿ’œ ################## ๐Ÿ’‹ ๐Ÿ’• ik hou superveel van mijn vriendje Luca ๐Ÿ’• ๐Ÿ’‹ ################## ๐Ÿ’œ # Tot โ€˜t jou overkomt weet je niet hoe ik me voel * Dat dit waar kan zijn * Geen idee van mijn pijn * Toch is er iemand die begrijpt * Hoe jij je voelt, in stilte lijdt * Die alles hoort en niets verwijt * Die altijd met je mee voelt in jouw strijd * Als het jou overkomt weet ik wel hoe jij je voelt * Hoe jij je voelt * Hoe het voelt * Als het jou overkomt ben ik hier altijd voor jou * Iemand aan de lijn die er voor jou wil zijn * Als het jou overkomt ben ik hier aan de lijn ๐Ÿ™„ * ๐Ÿ™„ Lyrics : Als het jou overkomt - Jennie Lena https://www.youtube.com/watch?v=R5uWGxKv_Yk ๐Ÿ™„ * ๐Ÿ™„
 • Pin
  Topper
  Reacties: 3113

  14 maart 2018, 17:45

  Je huid bij de schaamstreek is veel gevoeliger dan andere huid. Daarom ontstaan daar sneller irritaties en bultjes. Het kan zijn dat die vriend nooit eerder jeuk had, omdat hij toen een ander scheermesjes gebruikte / meer scheerschuim gebruikte / minder haar had / etc. Je schijnt er ook aan te wennen als je het vaker doet.

  Die sunmilk, bevat die alcohol? Dat prikt / jeukt vaker volgens mij. Na het scheren van je oksels (vrouwen issue) moet je ook nooit deodorant op doen met alcohol.

  Je kunt van praktisch alles jeuk krijgen, net als dat je van praktisch alles hoofdpijn kunt krijgen. En net als met hoofdpijn, bestaat er dan een kans op kanker... Je kunt ook weer van praktisch alles kanker krijgen, want over hangt fijnstof in de lucht, dus als je het zo gaat bekijken hebben we allemaal een hele grote kans op kanker, etc. Ik zou je er niet te veel zorgen over maken.

  Gr. Pin
  The end of suffering does not justify the suffering, so there is no end of suffering ~ Extremely loud & Incredibly close p.23
 • M en Ms Auteur
  Topper
  Reacties: 1197

  14 maart 2018, 19:35

  Hi Pin,

  ik zal hem nog wel eens vragen of ie nu nog bobbeltjes heeft of jeuk heeft gehad.

  Ik heb ff gekeken wat er in die sunmilk zit. Het heet eigenlijk Aprรจs Melk zie ik net en dit zit erin:
  Aqua, Glycerin, Alcohol denat., Caprylic/Capric Triglyceride, Panthenol, Tocopheryl Acetate, Allantoin, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Sodium Hydroxide, Phenoxyethanol, Parfum

  Een heleboel moeilijke woorden dus, maar ik zie Alcohol staan en op het laatst nog een soort ethanol, dus ja, misschien prikt dat en ook de Parfum misschien nog idk

  Beter niet meer gebruiken als we ergens jeuk hebben, denk ik.
  We hebben ook wel eens deo boven onze piemel gespoten, omdat dat ontharingsschuim niet echt superlekker ruikt en dat prikte ook, dus dat doen we ook niet meer. Eรฉn keertje was al teveel :P

  Mama gaat morgen de dokter bellen en hem vragen of er iets kan zijn en dan ook gelijk vragen wanneer ze weer op die bacterie gaan testen. Of ze dan kunnen zien of die weg is.

  Je hebt gelijk dat je je niet overal druk om moet maken. Beter gewoon vragen en misschien laten controleren als het nodig is.

  Groetjes,
  M&Mโ€™s
  ๐Ÿ’œ ########### ๐Ÿ’œ ik ben de jongste helft van een 1-eiige-alle-twee-gay-ling and I like it ๐Ÿ’œ ############ ๐Ÿ’œ # ๐Ÿ’œ ################## ๐Ÿ’‹ ๐Ÿ’• ik hou superveel van mijn vriendje Luca ๐Ÿ’• ๐Ÿ’‹ ################## ๐Ÿ’œ # Tot โ€˜t jou overkomt weet je niet hoe ik me voel * Dat dit waar kan zijn * Geen idee van mijn pijn * Toch is er iemand die begrijpt * Hoe jij je voelt, in stilte lijdt * Die alles hoort en niets verwijt * Die altijd met je mee voelt in jouw strijd * Als het jou overkomt weet ik wel hoe jij je voelt * Hoe jij je voelt * Hoe het voelt * Als het jou overkomt ben ik hier altijd voor jou * Iemand aan de lijn die er voor jou wil zijn * Als het jou overkomt ben ik hier aan de lijn ๐Ÿ™„ * ๐Ÿ™„ Lyrics : Als het jou overkomt - Jennie Lena https://www.youtube.com/watch?v=R5uWGxKv_Yk ๐Ÿ™„ * ๐Ÿ™„
 • Pin
  Topper
  Reacties: 3113

  14 maart 2018, 19:47

  Hey,

  Die alcohol en het parfum kunnen inderdaad prikken. Niet meer smeren als je je hebt geschoren dus! Met deo over je piemel spuiten is ook niet echt verstandig, al bestaat er wel alcohol en parfumvrije deo.

  Testen en navragen kan nooit kwaad, dan heb je zekerheid :)

  Gr. Pin
  The end of suffering does not justify the suffering, so there is no end of suffering ~ Extremely loud & Incredibly close p.23
 • Pin
  Topper
  Reacties: 3113

  15 maart 2018, 15:28

  Ik heb trouwens nog even nagevraagd bij bio hoe het nu zit met het DNA van eeneiige tweelingen. Het zit dus zo:

  Jullie genotype is exact gelijk, dus jullie DNA. Echter is jullie genexpressie dit niet. Genexpressie is het wel of niet tot uiting laten komen van een eigenschap. Voorbeeld: Al je cellen bevatten al je DNA, dus het gen voor blauwe ogen zit in je ogen, maar ook in je kleine teen. Genexpressie zorgt ervoor dat de eigenschap voor blauwe ogen aan staat in je ogen en uit in je kleine teen. Omdat genexpressie dus kan verschillen bij eeneiige tweelingen, zie je op latere leeftijd vaak (grotere) verschillen in uiterlijk en gedrag. Jullie hebben zegmaar allebei dezelfde codes en mogelijkheden met jullie DNA, maar jullie 'gebruiken' niet allebei hetzelfde. Dat kan dus jullie geurverschil verklaren :)

  Gr. Pin
  The end of suffering does not justify the suffering, so there is no end of suffering ~ Extremely loud & Incredibly close p.23
 • M en Ms Auteur
  Topper
  Reacties: 1197

  15 maart 2018, 17:44

  @Pin,

  Je bent echt een Baas!

  Bij bio het over ons hebben haha ;). Je doet het wel grondig allemaal. Wel super bedankt daarvoor. In principe zijn we dus hetzelfde in de basis, maar kan hier en daar een klein verschilletje zijn. Nou, zelf hebben we nog niet veel verschillen gevonden. Mijn twin heeft wel รฉรฉn kleine vulling (die je zo niet kunt zien) en ik niet, maar ja, kan ook dat de tandarts gewoon ff wilde boren :)

  Onze vingerafdrukken lijken zelfs ook op elkaar, maar zijn toch een beetje verschillend. Dus, we moesten op elkaars telefoon onze eigen vinger ook inscannen, anders kunnen we er niet in bij elkaar. Ja, wel via PIN, maar vingerafdruk is makkelijker en we willen jou Pin ook niet altijd lastig vallen. Er zijn al zoveel PIN-betalingen enzo, waar je je handen al vol aan hebt :D

  Nog ff een update in het bacterie verhaal. Mama had naar de dokter gebeld en volgende week mogen we komen voor een test om te kijken of die bacterie weg is of niet. Verder zei de dokter dat we ons niet druk moesten maken. Das goed toch?

  We hebben ff op google gezocht naar alcoholvrije, parfumvrije deo en die hebben we gevonden. Die prikt dan niet als het goed is, maar is het erg als die ook per ongeluk een beetje op onze piemels komt als we daar in de buurt spuiten?

  Ik weet dat het niet lekker is als je orale seks hebt, zeg maar, want dan krijg je die deo smaak in je mond en dat smaakt niet echt lekker, weet ik. Maar ik bedoel meer of dat het kwaad zou kunnen. Er zit toch (meestal) gewoon een vel om je piemel heen, dus per ongeluk een beetje erop spuiten (met deo :P) hoeft dan toch niet erg te zijn? Op vel kun je toch gwn deo doen?

  We willen er wel iets op als we dat schuim gebruikt hebben, want dat ruikt echt niet lekker. Of heb je of iemand anders een andere tip om dit โ€œprobleemโ€ op te lossen?

  We durven niet in de winkel te vragen of je deo mag spuiten of je tollie, dat snap je toch wel? We zijn misschien wel een beetje raar, maar dat doen we dan weer niet.

  Bedankt :).

  Groetjes,
  M&Mโ€™s
  ๐Ÿ’œ ########### ๐Ÿ’œ ik ben de jongste helft van een 1-eiige-alle-twee-gay-ling and I like it ๐Ÿ’œ ############ ๐Ÿ’œ # ๐Ÿ’œ ################## ๐Ÿ’‹ ๐Ÿ’• ik hou superveel van mijn vriendje Luca ๐Ÿ’• ๐Ÿ’‹ ################## ๐Ÿ’œ # Tot โ€˜t jou overkomt weet je niet hoe ik me voel * Dat dit waar kan zijn * Geen idee van mijn pijn * Toch is er iemand die begrijpt * Hoe jij je voelt, in stilte lijdt * Die alles hoort en niets verwijt * Die altijd met je mee voelt in jouw strijd * Als het jou overkomt weet ik wel hoe jij je voelt * Hoe jij je voelt * Hoe het voelt * Als het jou overkomt ben ik hier altijd voor jou * Iemand aan de lijn die er voor jou wil zijn * Als het jou overkomt ben ik hier aan de lijn ๐Ÿ™„ * ๐Ÿ™„ Lyrics : Als het jou overkomt - Jennie Lena https://www.youtube.com/watch?v=R5uWGxKv_Yk ๐Ÿ™„ * ๐Ÿ™„
 • 100Divergent11
  Topper
  Reacties: 2281

  15 maart 2018, 18:39

  Als jullie naar de dokter gaan om op die bacterie te testen, kunnen jullie je vragen i.v.m. deo stellen. De dokter kan daar een antwoord op geven. De verkopers en verkoopsters in winkels kennen hun producten wel, maar op zo'n specifieke vragen hebben ze waarschijnlijk geen antwoord. Het lijkt me ook minder ongemakkelijk dit aan een dokter te vragen dan aan een medewerker van een winkel.
  If your compassion does not include yourself, it is incomplete.
 • Pin
  Topper
  Reacties: 3113

  15 maart 2018, 19:07

  Iedereen heeft unieke vingerafdrukken, dus jullie ook. Ik zou je ook nog vanalles over vingerafdrukken kunnen vertellen, maar dan wijken we denk ik echt te veel af van het onderwerp, dus helaas. (Het DNA gedeelte paste er nog mooi in ivm met de bultjes van je broer.)

  Haha ja, navraag bij bio. We behandelen momenteel het onderwerp 'genetica', dus het paste heel mooi bij de lesstof. Geen rare blikken dus ;) En verder ben ik ook iemand die bij bio de vreemdste vragen stel uit nieuwsgierigheid. Vindt mijn docente alleen maar leuk gelukkig :D

  Op de deo staat over het algemeen waar en hoe je het kan/mag/moet gebruiken. Zo staat er op mijn spuitbus bijvoorbeeld dat je het niet opzettelijk in je mond mag spuiten. Als het niet op de verpakking of eventueel de bijsluiter te lezen is, kun je het zoals @100divergent11 al zei ook even aan je huisarts vragen. Bij twijfel niet doen.

  Er bestaat zoiets als vaginale zeep, nu hebben jullie natuurlijk geen vagina, maar het is meer voor het idee dat er dus wel producten zijn die rond die streek gebruikt mogen worden. Er is vast wel iets dat kan.

  Gr. Pin
  The end of suffering does not justify the suffering, so there is no end of suffering ~ Extremely loud & Incredibly close p.23

Reageer

Bezig met uploaden:
0%
Bladeren
Als de URL correct is, zal hier een voorbeeld verschijnen. Grote afbeeldingen duren soms iets langer voordat deze geladen zijn.
Bekijk mobiele versie Insided