Vraag

erg vaak last van mijn buik

  • 10 October 2019
  • 2 reacties
  • 154 Bekeken

  • Anonymous
  • 0 reacties
Sorry, best gĂȘnant. 👇

Ik heb erg vaak last van diarree. đŸ„ș Maar als ik op het werk ben durf ik niet te gaan. Het is moeilijk op te houden. Ik schaam me er enorm voor. Waar ik werk is het heel klein, en je kunt letterlijk alles horen. Het maakt nogal lawaai + het stinkt enorm. Iemand tips? 😭 Toen ik voor het eerst kennis ging maken met mijn schoonouders had ik er ook al last van, en toen kon je het ook horen zei mijn vriend, zo gĂȘnant! (ik denk dat het door spanning/angst komt) Ik heb er echt angst voor gekregen maar dan gebeurt het juist heb ik gemerkt. Ben al naar de huisarts geweest, daar kwam prikkelbare darm uit en ik moest het maar accepteren. Het heeft niks met eten/drinken te maken want als ik niks op heb kan ik er ook last van krijgen.

Iemand die dit ook heeft en weet wat ik kan doen?

2 reacties

Hoi

Allereerst zou ik je graag vertellen dat je je hier niet voor hoeft te schamen. Het is vervelend dat je hier last van hebt, maar je hebt er goed aan gedaan om raad te vragen.

Ik stel voor dat je naar een specialist gaat. De huisarts kan je hiernaar doorverwijzen. Huisartsen hebben een hoop algemene kennis, maar als je last blijft hebben van dit probleem, kan het nuttig zijn om langs te gaan bij iemand die hierin gespecialiseerd is. Deze zien daarbij dit soort klachten vrijwel dagelijks, wat er eventueel voor kan zorgen dat jij je minder schaamt.

Als je vermoedt dat dit probleem door angst of stress komt, kan je proberen om naar ontspanmethoden te zoeken. Je hebt apps die je hierbij kunnen helpen, of je kan bij een meditatiecentrum langs. Ook zou je, als je weet dat je naar een plek gaat waar je stress kan ondervinden, een pilletje kunnen nemen dat helpt tegen diarree.

Groetjes
Kenshin
Hoi,

Je hoeft je er echt niet voor te schamen!
Ik zou naar de huisarts gaan, ik had hetzelfde en dat helpt echt.

Groetjes

Reageer