Beantwoord

Ben ik te zwaar?

  • 28 September 2019
  • 5 reacties
  • 242 Bekeken

Badge
Hallo, ik ben bijna 14 jaar en 170 cm lang en ik weeg 50 kilo. Ik voel me ook vaak dik en zwaar, en als ik in de spiegel kijk vind ik mij zelf ook dik.
Ik probeer minder gwicht te hebben door minder te eten en veel te bewegen. Hoe kan ik af vallen? Is het normaal dat ik 50 kilo weeg voor mijn lengte of moet ik af vallen?
icon

Beste antwoord door Josephien 29 September 2019, 10:48

Bekijk origineel

5 reacties

Als ik je BMI uitrekenen, wat natuurlijk niet alles zegt, kom ik op een score uit die prima is, maar een tikje aan de lage kant is.
Dat betekent dus dat je niet af hoeft te vallen.

Er is dus een verschil tussen jouw opvatting en de mijne hier.
Bespreek je deze zorgen of gedachten wel eens met iemand?
Het lijkt mij wel zo verstandig om dit eens te delen met een vriend of vriendin.
Misschien moeten zij jouw beeld een tikje bijstellen.
Badge
Bedankt voor je reactie.
ik praat hier bijna nooit over maar als ik dat doe zeggen ze meteen dat ik dat niet moet denken omdat dat niet zo is zeggen ze, maar ik vind dat niet maar dan zijn ze al weer uitgepraat.
Volgens de BMI van iemand die 1m70 is is het minimum gewicht 55kg en het maximale gewicht 72kg om nog gezond te zijn. Voor meisjes is het minimum gewicht 53kg dus je zit nog onder het minimum
Hey!

Je hebt inderdaad een te laag gewicht. Weet je hoe dat komt?
Het is niet gezond om nu nog te proberen om af te vallen. Hetgeen je nu het beste kunt doen is juist voldoende, gezond en gevarieerd eten. Je mag uiteraard ook bewegen als je dit wilt, maar doe het dan omdat jij dat leuk of ontspannend vindt om te doen. Sporten om afte vallen is in jouw geval echt geen goed idee.

Jammer dat jij nog steeds het gevoel hebt te dik te zijn. Ik kan me goed voorstellen dat het best vermoeiend is om telkens zo over jezelf na te denken.
Zoals de anderen al zeidenzou het jou misschien kunnen helpen om eens een gesprek te hebben met iemand.
Je hebt dat al enkele keren geprobeerd, wat heel goed is van jou. Jammer dat een gesprek vaa zo snel stopt als je er met iemand over probeert te proberen?
Zijn er misschien mensen waarbij je je veilig genoeg voelt om hier eens over te praten zonder dat je bang hoeft te zijn dat ze het gesprek afkappen? Je zou misschien eens een gesprek kunnen hebben met je ouders, of met je mentor van school?

Het is altijd fijn om een goed gesprek met iemand te kunnen hebben. Als je dat toch nog niet echt durft zou je eens kunnen gaan chatten met iemand van 99gram.nl.
Zij zijn gespecialiseerd in alles wat met zelfbeeld, lichaam en gewicht te maken heeft.

Groetjes
Lot
Meid, het gaat niet alleen om jouw BMI of gewicht. Het gaat ook om je buik omtrek. Als jij jezelf al dik vindt, wat ben ik dan? ;)
(ik ben 1,63cm en 60kg) en ik zie er ook gewoon gezond uit en niet te dik.

Reageer