Vraag

wanneer valt iets onder kindermishandeling?

  • 6 september 2020
  • 8 reacties
  • 138 Bekeken

Badge

Wanneer valt iets onder kindermishandeling?


8 reacties

Badge +1

Heel veel. Als je geslagen, uit gescholden word, als je mentaal het niet meer aan kunt. 

Youtube Psych2go child abuse 

Wat gebeurt er thuis dan met je?

 

Badge

Mijn moeder doet me steeds regelmatiger pijn en had beloofd het niet meer te doen. Gisteren ging het mis en eiste ze dat ik het huis uit ging, in mijn pyjama. Het ging die avond ervoor al niet goed en ze riep heel onduidelijk iets, ik dacht dat ze me uitschold en vroeg wat ze zei. Ze trok me mee naar buiten en bleef duwen tegen de deur, ik stopte mijn arm tussen de deur en ze bleef duwen en heb meerdere enorme blauwe plekken. Ik heb haar dit verteld en ze zegt dat het mijn schuld is omdat ik mijn arm tussen de deur deed en ze eist excuses. Ik ben sinds vanochtend non-stop aan het trillen, niemand weet van mijn situatie thuis maar ik wil ook niet uit huis geplaatst worden. Ik ben blij waar ik woon, blij met mijn kamer, blij met mijn huisdieren. Ik kan niet naar mijn vader daar heb ik al jaren geen contact mee dus dan is alsnog de enige optie hier blijven. Met haar praten helpt niet, binnen een dag slaat alles weer om of ze geeft mij overal de schuld van. Ik heb ook last van geheugenverlies rondom dit soort gebeurtenissen omdat ik zelf alles probeer te vergeten zodat ik doorkan. Ik kan me nu al niet meer helemaal herinneren wat er precies is gebeurd.

Badge +1

Wat vervelend zeg! Dit is zeker kindermishandeling! 

Je zegt dat je niet het huis uit wil omdat je dan je huisdieren en je kamer moet achterlaten. 

Ik snap heel goed dat dieren een goede troost zijn en met ze knuffelen fijn kan zijn. En een eigen plekje hebben is ook heel belangrijk. Maar als dit de enige reden is dat je blijft waar je bent, is het denk ik beter dat je je verhaal doet bij iemand.

In een huis wonen waar je moeder niet van je houd is vervelend, en je verdiend en hebt recht op beter

Kindermishandeling is strafbaar. Als je het niet meer aan kunt, kun je naar een vertrouwenspersoon op school gaan of naar de politie. Die kunnen je dan helpen een oplossing te vinden. 

Je zegt dat je niet naar je vader kunt, omdat jullie geen contact meer hebben. Als je besluit het huis uit te gaan, hoeft dit niet je enige optie te zijn. Je kunt ook naar een gast gezin of pleeg gezin. Als je besluit naar de politie of vertrouwenspersoon dan kun je dit ook gewoon aangeven. 

Praat er in ieder geval over

Badge

Mijn moeder kan soms wel heel aardig zijn maar het slaat zo weer om . Ik weet dat ze van me houd. Ik heb geen vrienden en durf er ook met niemand over te praten want als ik dat eenmaal doe kan ik niet meer terugnemen wat ik heb gezegd. Ik wil ook absoluut niet naar een pleeggezin of gastgezin dus eigenlijk is de enige optie hier blijven omdat ik te bang ben voor de consequenties en dat ik ook geen contact meer zal hebben met mijn moeder.

Badge +1

Hmm. Dan zit je wel in een vervelende situatie. Misschien kun je er toch met een vertrouwenspersoon over praten. 

Gewoon om je verhaal kwijt te kunnen. 

 

Reputatie 7
Badge +13

Hey,

Kindermishandeling is elke vorm van mishandeling die voor een kind bedreigend of gewelddadig is. Dus niet alleen lichamelijk geweld, maar ook bijvoorbeeld emotionele mishandeling of verwaarlozing vallen eronder.

 

Ik zou zeker met iemand hier over praten, zoals je mentor, het is ook niet de bedoeling dat dit gebeurd, misschien kan het ook helpen als je naar je wijkagent gaat ofzo , of je huisarts,  doe kan daar ook meer info over geven .

Veilig thuis kun je ook inlichten,  het betekent niet gelijk dat je uit huis word geplaatst, maar er zal dan hulp komen.

 

Groetjes Gebruiker c 

Reputatie 7
Badge +17

Hallo Anon13m :)

Je hebt verschillende soorten van kindermishandeling:

  • Fysieke mishandeling: het plegen van fysiek geweld door een kind doelbewust fysiek pijn te doen door bijvoorbeeld slaan, schoppen, etc.
  • Emotionele mishandeling: een kind mentaal pijn doen door bijvoorbeeld uitschelden, vernederen, het kind zich waardeloos te laten voelen.
  • Lichamelijke verwaarlozing: het aan het lot overlaten van een kind lichamelijk door bijvoorbeeld onvoldoende eten te geven, in korte broek terwijl het vriest buiten, etc.
  • Emotionele verwaarlozing:  Het emotioneel aan het lot overlaten van een kind door bijvoorbeeld het totaal negeren van een kind, niet vragen hoe het met het kind gaat, etc.
  • Seksueel misbruik: het kind gebruiken voor seksuele doeleinden door bijvoorbeeld constant seksuele dingen zeggen, het verkrachten van een kind, of altijd porno opzetten.
  • Munchhausen-by-proxy: het doelbewust ziekmaken van een kind om aandacht te krijgen, deze vorm van kindermishandeling kan zeer gevaarlijk zijn.

Er zijn waarschijnlijk nog veel meer soorten van kindermishandeling maar in het algemeen is kindermishandeling het opzettelijk kwaad doen tegen een kind.

-TheMightySlayer <3

Badge +1

vertel het aan iemand, mentor,docent,huisarts,buurman, misschien wel iemand achter de kassa 

 

mijn excuses voor het laat reageren :)

succes!

 

Groetjess goedemorgenallemaal

Reageer