Vraag

Mijn beste vriend wordt misbruikt door zijn vader!

  • 29 October 2020
  • 2 reacties
  • 364 Bekeken

  • Anonymous
  • 0 reacties

Hallo allemaal,

Mijn beste vriend vertelt steeds meer over zijn thuissituatie, en deze is niet leuk! Eerst vertelde hij dat als hij bij zijn vader slaapt (zijn ouders zijn gescheiden) ongeveer 1 keer in de twee weken buiten moet slapen, maar ik heb het gevoel alsof dit steeds vaker gebeurd. Daarna vertelde hij dat zijn gebroken rib niet door rugby kwam maar door zijn vader…  Ook zegt hij dat hij nog steeds een paar grote dingen over zijn slechte situatie moet vertellen. Daarnaast had hij een week geleden een ongeluk  met rugby waarbij hij door zijn knie zakte, wat het precies is weten ze nog steeds niet (een tumor of gescheurde zenuw :((  ). Maar hij  moet ook elke keer alleen naar het ziekenhuis, zijn ouders gaan niet eens mee! 

Zijn moeder weet van de situatie en doet er niks aan! Mijn vriend zegt dat zijn ouders dit doen omdat ze denken dat hij daar hard van wordt. 

Hij heeft al over alle mogelijheden nagedacht, hij wil namelijk niet dat hij en zijn zusje in een pleeggezin terecht komen. Hij wil de situatie dus zo houden. Maar ik maak me heel erg zorgen om hem en ik weet niet wat ik moet doen…!!!! Ook is het nog zo dat we niet in dezelfde stad wonen dus ik zie hem helemaal niet zo heel vaak.

Daarnaast is zijn vrienden (ze hadden al iets voor vier jaar) heel erg vreemd gegaan op hem, en gaf ze hem de schuld!

Ik maak me dus heel veel zorgen over zijn thuissituatie, maar ook over zijn mentale gezondheid… Iemand help!!


2 reacties

jeetje, wat vreselijk!!

als iemand die zelf ook mishandeling heeft meegemaskt kan ik je zeggen dat het je nirt hard maakt maar juist erg onzeker en verdrietig. 

Het beste wat je kunt doen is luisteren naar je beste vriend en hem aansporen om er met iemand (zoals zijn mentor, vertrouwenspersoon of iemand anders) over te praten, en als hij het niet durft te vertellen kan hij het ook opschrijven op een papiertje of een email. Maar het is het belangrijkst dat er iets aan gedaan wordt! dat is makkelijker gezegd dan gedaan, maar het helpt echt. Ik deed het zelf ook altijd verzwijgen maar op een gegeven moment heb ik het durven vertellen tegen iemand en door diegene heb ik nu ook hulp gekregen zodat er iets aan gedaan wordt. Ga anders desnoods mee met hem als hij het verteld, dat kan ook erg veel helpen.

en die fysieke mishandeling moet je echt naar de politie gaan, want dat is hartstikke strafbaar!! ik snap heel erg goed dat hij niet in een pleeggezin wil terecht komen, maar ik denk zelf dat als hij toch weggehaald wordt er eerst gekeken wordt of hij bij familie kan gaan wonen. En als het weer gebeurt zou hij het gesprek ook stiekem kunnen opnemen met een stemrecorder ofzo, want dat kun je dan gebruiken als bewijsmateriaal.

ik hoop dat dit helpt en dat de situatie snel beter wordt!!

-harrypotterfan123

Hey myheartwentoops,

Echt super goed dat je hier een topic over aanmaakt! Echt heel fijn dat jij je vriend wil helpen. Want dit kan inderdaad niet zo doorgaan.

Ik zou je aanraden om contact op te nemen met Veilig Thuis of Fier. Deze organisaties zijn gespecialiseerd in allerlei soorten mishandeling. Je kunt met hun chatten of bellen, gratis en anoniem. Met hun kun je de situatie bespreken en kijken wat je nu het beste kan doen.

Misschien zou je eerst zelf eens kunnen kijken en advies vragen en daarna samen met je vriend het erover hebben en dat je dan bijvoorbeeld samen contact opneemt met zo'n organisatie. Ik weet zeker dat die je vriend kunnen helpen.

www.veiligthuis.nl of www.fier.nl

Nogmaals heel goed dat je je vriend wil helpen en ik hoop echt dat je hier iets mee kan en dat het gaat helpen.

Succes en sterkte!

-Simply Me-

Reageer