Beantwoord

Huiselijk geweld bij een vriendin

  • 2 March 2020
  • 2 reacties
  • 250 Bekeken

  • Anonymous
  • 0 reacties

(Btw, alvast sorry voor mijn nederlands, ik praat bijna alleen maar engels-)

Ik heb al een paar jaar een vriendin in Amerika (Best een eind weg, maar ze is een goeie vriendin)

Laatst is ze weer eens stiekem uit huis gegaan om bij haar moeder weg te gaan. Dit doet ze omdat haar moeder haar slaat of schopt. Ze werd een tijdje achternagezeten voordat ze weer terug is gebracht naar haar moeder. Ik weet niet alle details bij haar thuis, maar ik wil dat ik haar kan helpen. Ik weet alleen niet hoe ik haar het beste kan helpen hierin. Ik hoop dat iemand me kan vertellen hoe ik haar kan helpen.

icon

Beste antwoord door Anonymous 2 March 2020, 14:28

Bekijk origineel

2 reacties

Hoi

 

Aangezien deze vriendin best een eind ver woont, vermoed ik dat je haar vooral bij zal kunnen staan door haar advies en steun te bieden. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen voorstellen dat ze naar een docent toe zou kunnen, of naar een vertrouwenspersoon op school. Ook heb je in Amerika vast een variant op wat wij ‘Veilig Thuis’ noemen; een organisatie gespecialiseerd in het behandelen van huiselijk geweld. 

 

Gr. Kenshin

Reputatie 3
Badge +2

Ik weet dat het een laate reactie is, maar als het nogsteeds niet is opgelost zou Ik haar een keer uitnodige voor een logeerafspraak bij jouw thuis zodat ze even weg is van haar moeder en samen met je ouders een gesprek te voeren om te kijken hoe erg het het is en te kijken wat verder te doen, maar let hierbij goed op of zij zich comfortabel voelt er over te praten.

Reageer