Vraag

Gepest, vernederd en geslagen door mijn zusje.

  • 15 April 2023
  • 6 reacties
  • 190 Bekeken

Badge

Hallo.

Zoals in mijn vorige topic te lezen was, ben ik het leven zat. Een van die redenen is mijn zusje. 

(ik ben 14 en mijn zusje is 9)

 

Lang verhaal kort: Ze vernederd mij, verzint leugens over mij, pest en slaat mij.

Ja, zusje, mijn 5 jaar jongere zusje zorgt ervoor dat ik klaar ben met het leven. Nu ga ik niet het hele verhaal verhaal vertellen, dat staat al in mijn vorige topic.


Slaan. Nu zijn er 2 situaties waarna ik me zo rot en boos voel.

  1. Mijn zusje slaat/schopt/trapt mij. Na een aantal keer wordt ik pas echt woedend en duw ik haar weg. Vervolgens gaat zij janken en tegen mijn ouders liegen dat zij ‘‘niks deed’’ en dat ik ‘’haar hard had geslagen.’’ Dan worden mijn ouders zeer boos tegen mij en zeggen ze: ‘Eerst was het haar fout, maar nu jij haar hebt aangeraakt is het nu jouw eigen schuld. Je kon het ook tegen ons zeggen, dan was het nog haar fout geweest.’

 

  1. Mijn zusje slaat/schopt/trapt mij. Ik doe niks terug. Vervolgens als zij weg is, zeg ik het tegen mijn ouders. Maar het maakt ze niks uit!! Ze zeggen vaak: ‘Jemig, zij is nog maar een klein kind, laat haar maar.' en 'Kan jij wel tegen een klein kind?'. Vaak schreeuwt mijn moeder dan door het hele huis hoe dom we alle drie zijn en dat alle andere kinderen met broertjes/zusjes niet zoveel ruzie maken als ons. Sorry hoor, maar wat doe ik fout?

 

Nee, ik ga niet met mijn mentor praten. Hoe graag ik het ook wil. Dn wordt het alleen maar erger als mijn ouders te horen krijgen dat ik dat allemaal op school vertel.

Nee, ik ga niet nog een x met 113 chatten. Ze hebben me niet geholpen en me naar therapie verwezen. Ik ga geen therapie volgen.

Ik zou wel eens met de Kindertelefoon willen chatten (terugkomchat), maar de lijn is altijd bezet en ik kan niet super lang wachten. Mijn zusje zal dat zien dat ik niet met school bezig ben en me dan gaat verklikken.

Nee, ik kan ook niet met een vriendin praten. Mijn beste vriendin is super aardig en lief, echt de beste die ik kan wensen. Maar ze zal mijn zelfmoordgedachten niet begrijpen. Ze heeft een keer per ongeluk mijn sneeën gezien en vroeg me waarom ik dit in hemelsnaam doe en of me sarcastisch of ik depressief ben. (Ja, mijn hele klas maakt grappen over depressie enzo, vinden ze blijkbaar heel lollig) Verder is ze een geweldige vriendin.

 

 Zelfs door mijn vorige topic is niks veranderd. Ik werd weinig geholpen.
Alsjeblieft, ik heb echt nu jullie hulp nodig, ik kom er niet uit. Ze heeft me kapot gemaakt. Ik wil het liefste nu dood.

 


6 reacties

Reputatie 7
Badge +7

Hoi @LavaRiver ,

 

wat naar om te horen wat er bij jou thuis gebeurt en hoe je je daardoor voelt. Super dat je erover wil praten! Dat is de eerste stap. Je zegt dat je graag met de Kindertelefoon wil chatten maar dat het vaak druk is. Dat klopt, wel merken we dat het tijdens etenstijd vaak rustiger is ( dus tussen ongeveer 5 en 7 uur ) , misschien zou je het dan  eens kunnen proberen. En anders gewoon blijven proberen, het varieert echt enorm in hoe druk het is op de lijn.

Jammer dat je met 113 geen goede ervaring had. Wel wil ik er nog bij zeggen dat zij echt gespecialiseerd zijn in het bespreken van zelfmoordgedachten. Als je echt in een crisis zit dan kan je dag en nacht bij hen terecht.

 

Veel sterkte gewenst,

 

groetjes van Marieke / De Kindertelefoon

Super vervelend dat je dit meemaakt, maar ik weet niet zo goed hoe ik je kan helpen, want eigenlijk geef je zelf al aan heel veel hulp niet te willen…

Je kunt ook chatten met KT als je op school bent, in de pauze bijv. Of als je buiten bent zonder je zusje. Ik ga ervan uit dat je zusje ook redelijk op tijd naar bed moet als ze 9 is, dan heb jij daarna eventueel ook nog genoeg tijd om te chatten… Ik zou dat dan wel proberen want ik denk dat hun je echt wel verder kunnen helpen.

Badge

-onnodige quote verwijderd-

Badge

Nu heb ik straf gekregen omdat ik haar weg heb geduwd en gister heeft zij geen straf gekregen omdat ze mij sloeg. Straf was slaan.

Reputatie 1
Badge

Onee… wat erg om te horen. Misschien kan je een keer tegen je zusje zeggen dat je het echt niet leuk vind in kindertaal of stop hou op zeggen ofz. Het klinkt kinderachtig maar dat is het niet want DAAR luistert ze naar. Zelf ken ik dit ook. Het is echt heel vervelend. Als je maar blijft denken: ik ben niet de enige en: er zijn altijd mensen waar ik mee kan praten. En als je het gwn tegen iemand zegt (degene die je het meest vertrouwd) miss kan die je steunen.🩵

Badge

Heey

Wat vervelend voor je! Misschien is het een idee om het een keer te filmen en dan kan je dat aan je ouders laten zien. En je kan ook met een andere leeraar of iemand die je vertrouwd en waar van je zeker weet dat diegene niet gaat lachten enzo en daar je verhaal vertellen.

Ik hoop dat je er wat  aan hebt!

Je bent steker dan je denkt Xxx

Reageer