Vraag

fietsenjatters actief

  • 21 augustus 2020
  • 4 reacties
  • 56 Bekeken

Reputatie 2
Badge +4

Hey, bij ons in t dorp zijn fietsenjatters actief. K ben echt bang dat dat met mijn fiets gebeurt, aangezien ik ook bijna een nieuwe fiets krijg vind ik dat wel een beetje eng. Heeft iemand tips voor me? En welke kettingsloten zijn goed om diefstal te voorkomen? K denk ook dat ik vanaf nu maar dingen waarvan ik dacht: ik kan prima lopend maar k ben daar veel te lui voor dus ik pak maar mn fiets, dat ik dat vanaf nu ook maar lopend ga doen voor de zekerheid. Maar oke, iemand tips?


4 reacties

Reputatie 2
Badge +1

Yo

gwn sloten kopen… een kettingslot en gwn je slot van je fiets.

ennnn je moet je slot als er geen paal ofzo is door je voorwiel doen want dan kan je fiets niet meer tijden als ze je achterwiel optillen.

joeeee

Reputatie 1
Badge +1

Hoi Annoniemm,

zet 2 sloten op je fiets (bijv een ringslot en een kettingslot), let wel op dat ze van verschillende merken zijn, dieven zijn meestal in een bepaald merk gespecialiseerd.

Meestal kan je in een ijzerwarenhandel wel goede sloten en kettingen kopen. Een echt goed slot is belangrijk, al is het vaak wel duur (rond de 30 euro) en dan is een dikke ketting ook handig.

En  het is ook heel handig (en bovendien leuk) om je fiets opvallend te schilderen, er gekleurde tapes of stikkers op te plakken en er teksten of je naam op te schrijven. Als je dat doet weet het hele dorp dat dat jou fiets is, en als ze die fiets dan bij een vreemde man of vrouw zien zullen ze het je heus wel melden. Of je ziet je fiets zelf en dan kan je hem gewoon mee naar huis nemen.

Groetjes Paardebloem83

Reputatie 6
Badge +8

2 sloten is idd een goede oplossing. Maarrr als ze echt per se je fiets willen jatten, gaat het ze hoogstwaarschijnlijk wel lukken. Één knipje met een betonschaar en klaar. Of ze nemen hem mee en zetten er dan thuis een slijptol op ofzo.

Misschien een stom idee hoor, maar misschien werkt het wel om een stikker op je frame te plakken waarop staat dat de fiets gps-beveiligd is. Dat schrikt misschien af. Ze gaan meestal voor de makkelijke doelwitten. Een nep camera bij een huis werkt daarom ook vaak net zo goed als een echte.

Zoiets ofzo. Zorg dan natuurlijk wel dat het er professioneel uitziet. Zij zijn natuurlijk ook niet gek.

 

Kijk maar wat je ermee doet:joy:

Groetjess

Reputatie 7
Badge +17

Hallo Annoniemm :)

Zet je fiets in de schuur en doe de fiets op slot en de schuur op slot. Als je ergens heen moet zet je je fiets op een openbare plek neer waar veel mensen komen. En als je naar school gaat met je fiets hangen daar vaak camera's.

-TheMightySlayer <3

Reageer