Vraag

Bang voor oorlog

  • 16 November 2022
  • 2 reacties
  • 377 Bekeken

  • Anonymous
  • 0 reacties

Hoi. 

Ik ben best wel bang voor de oorlog tussen Oekraïne en Rusland. Doordat er gisteren ook een raket in Polen terecht is gekomen heeft het me extra bang gemaakt. Ik ben bang dat er een 3e wereldoorlog komt. Als er een 3e wereldoorlog komt betekent dat dan gelijk dat er hier in Nederland oorlog komt? Of betekent dat meer dat er Nederlandse mensen daar moeten mee vechten? Ik hoop dat iemand antwoord heeft op deze vragen want ik durf snachts niet meer te slapen door de angst voor de oorlog😟


2 reacties

Er komt zeer waarschijnlijk geen derde wereldoorlog. Het is al zichtbaar hoe erg Rusland moeite heeft om oorlog te voeren in Oekraïne en dat Oekraïne geslaagde tegenaanvallen doet tegen de agressor. Daardoor is het onwaarschijnlijk dat Rusland zichzelf het verlies insleept door een oorlog te voeren met de NAVO.

De raket in Polen is waarschijnlijk luchtafweergeschut van Oekraïne.

Reputatie 2
Badge +1

 

Een Derde Wereldoorlog in Rusland is zeer onwaarschijnlijk. Er zijn verschillende redenen waarom dit zo is:

 

1. Rusland wil geen grote oorlog beginnen: Na de Koude Oorlog is Rusland zich gaan focussen op regionale macht en het beschermen van zijn eigen belangen. Ze willen geen wereldconflict starten.

 

2. Kernwapens als afschrikking: Rusland is een land met veel kernwapens. Dit betekent dat ze een enorme vernietigingskracht hebben. Andere landen weten dat een oorlog met Rusland catastrofale gevolgen zou hebben en zijn dus terughoudend om die weg in te slaan.

 

3. Economische belangen: Rusland heeft sterke economische belangen in de internationale handel en investeringen. Een oorlog zou deze belangen ernstig schaden. Rusland heeft er dus baat bij om conflicten op vreedzame wijze op te lossen en de economische stabiliteit te behouden.

 

4. Diplomatie en samenwerking: Rusland neemt actief deel aan internationale diplomatie en heeft betrekkingen met verschillende landen. Ze zijn betrokken bij organisaties zoals de Verenigde Naties en de G20, waar ze problemen bespreken en proberen vreedzame oplossingen te vinden.

 

5. Geschillenbeheersing: Hoewel Rusland betrokken is geweest bij regionale conflicten, heeft het land laten zien dat het bereid is om deze geschillen op vreedzame wijze op te lossen. Ze geven de voorkeur aan onderhandelingen in plaats van militaire acties.

6. Afstand: Als je bang bent dat WW3 in Nederland komt, hoef je niet meteen bang te zijn. De afstand tussen Rusland en Nederland is best groot, ik denk niet dat het leger van Poetin komt aanrijden met van die lange leger vervoer wagens omdat dit natuurlijk te gevaarlijk zou zijn voor hen, door de afstand; Ze kunnen beschoten onderweg..

De dienstplicht geld pas vanaf 18 als ik het zo goed heb, maar de dienstplicht is nog niet ingevoerd. Dit wil zeggen als de dienstplicht nodig is dat het erg lang zou duren voordat het word ingeschakeld door overleg in de 2de kamer. En als de dienstplicht word ingeschakeld, word je ook eerst getest of je kan mee vechten.

 

Het is belangrijk om te onthouden dat er in de wereld geen absolute garanties zijn, maar op basis van deze redenen is de kans op een Derde Wereldoorlog in Rusland zeer klein.

 

Reageer