Vraag

adhd, politie en vechten

  • 20 augustus 2019
  • 2 reacties
  • 201 Bekeken

Badge
hey allemaal

ik ben 14 jaar en het gaat overal mis. er is adhd bij me vast gesteld en op school en thuis gaat het super slecht. ik ben hoogbegaafd en daardoor ook heel assertief (Een assertief persoon is meestal weerbaar en laat niet met zich sollen. Het woord is ontleend aan het Engelse assertive, wat zoveel betekent als het hebben van een sterk zelfvertrouwen.) daardoor vind iedereen op school mij brutaal en ben ik al meerdere malen geschorst, als ik iets hoor moet ik er gewoon op reageren, als ik het heb gezegd heb ik er later vaak spijt van. op school zit ik bijna in klas 4 maar ik ben heel net over gegaan, ze hebben me het gegund want ik stond een paar punten te weinig. thuis is er vaak ruzie tussen mij en mijn ouders en ook tussen mijn ouders zelf. er is vaak politie bij ons aan de deur en ook bij mijzelf. ik doe veel illegale dingen en ik ben heel snel boos, als ik boos ben is er geen houden meer aan en sla ik iemand zo in elkaar. ik ben door m'n ouders op zo'n rustgevende sport gezet ofzo maar dat helpt helemaal niks. op school heb ik vaak incidenten en ook gewoon op straat als iemand mij op de verkeerde toon aanspreekt, dan flip ik hem gewoon en voel ik niks anders dan haat. dan loop ik weg en altijd weer dat gezeik met politie en sporten en cursussen. ik ben gewoon even ten einde raad, kan iemand helpen?

2 reacties

Hey,

Praat erover en doe dingen om je woede te uiten zonder dat je daarmee iets slechts of illegaals doet.

https://www.lentis.nl/probleem/adhd/omgaan-met-adhd/

Vraag aan je psycholoog hoe je ermee om kunt gaan en leg je situatie uit. Leg je situatie ook aan de politie uit. Die zullen je wellicht begrijpen en kunnen je doorsturen. Misschien moet je naar een internaat, maar die dingen zijn ervoor om je te heropvoeden, als je ouders het niet kunnen als je bijvoorbeeld ADHD hebt. Het klinkt niet leuk, maar het zal je wel helpen, zeker voor later.

Groetjes,

Geen_Naam
Badge
Beste Bjorn enzo
Wat jij geschreven hebt daar herken ik mij prima in 5 jaar geleden. Ik was net zo als jij vroeger. Altijd gezijk met justitie en zo halt en dat gedonder . Ook ben ik net als jij hoog begaafd met een eq van 131.
Ook bij mij hebben ze vanalles geprobeerd want toen ik een jaar of 6 was begon alle ellende. Allerlei therapieën en cursussen en pillen niks werkte. Tot ik op m'n 12 contact had met accare in hoogeveen. Dat is een bedrijf gespecialiseerd in kinder en jeugd psychiatrie. Duurde geen 3 maanden tot dat ik weer normaal kon functioneren op school en thuis. Nu kan ik dat ook niet maar da's een ander verhaal. Ik wil je tot niks dwingen maar het kan geen kwaad accare Hoogeveen eens te contacten. En dan zou je eigenlijk moeten vragen naar de naam Verhoeven.
Volgensmij mogen er geen namen genoemd worden in de topics maar die man boekt meestal goede resultaten. Hij heeft mij ook geholpen.
Maar iig succes Gr pzn

Reageer