Vraag

non-binaire reactie van lijsttrekker

  • 3 November 2023
  • 23 reacties
  • 487 Bekeken

Reputatie 7
Badge +9

hoi. wij keken gister het nieuws op school en 1 ding viel mij heel er op. ik ben benieuwd naar jullie mening hierover.

ik heb ook een geschreven stukje gevonden V

NOS op 3 heeft gisteren zes jongeren tegenover de twee lijsttrekkers Thierry Baudet (FVD) en Rob Jetten (D66) gezet in een jongerendebat. De twee politici gingen met de jongere generatie het gesprek aan over thema's zoals bijvoorbeeld wonen en onderwijs. Later volgde er een open vragenronde en een fragment uit deze vragenronde gaat vandaag viraal.

Dat is het fragment waarin de discussie is te zien tussen Baudet en de non-binaire Bram (24). Bram vertelt over de haatreacties en doodsbedreigingen die hij krijgt op social media en hij vraagt of de partij van Baudet, Forum voor Democratie, zich verantwoordelijk voelt voor deze reacties die Bram krijgt. Baudet vraagt "Wat is non-binair?", waarna Bram hem Google adviseert. Later legt hij uit dat non-binair is dat iemand geen keuze heeft gemaakt in de genderidentiteit man of vrouw.

Baudet vraagt daarop of Bram een man of een vrouw is en Bram reageert dat hij non-binair is. "Maar hoe kan dat nou?”, reageert Baudet op dat antwoord.

Baudet gelooft niet dat er meer dan twee geslachten zijn, hij zegt dat Bram iets is wat volgens hem helemaal niet bestaat. Bram benadrukt dat intersekse mensen bestaan. Baudet vindt dat er niet gepropageerd moet worden op scholen over dit thema. Verder wenst hij Bram het beste toe.

 

ik ben heel nieuwsgierig over wat jullie hiervan vinden. ik vind de mening van Baudet echt onzin.

(even voor de kt. dat filmpje heb ik gevonden via een andere site en is dus niet van mij. ik hoop dat dit allemaal is toegestaan)


23 reacties

Reputatie 7
Badge +9

Ik snap beide kanten eigenlijk wel. 

Baudet zegt eigenlijk dat hij wil dat er niet wordt gepropageerd over de mogelijkheid van een ander geslacht zijn aan kinderen onder de 18. Boven de 18 staat hij wel gewoon operatie en dergelijke hormonen(blokkers) toe. Baudet snapt gewoon niet hoe iemand zich noch vrouw noch man kan voelen. 

Ik vind dat Baudet een dergelijk punt heeft. Hij zegt niets van dat ouders niks aan hun kinderen mogen zeggen, dus ja. Vanuit een biologisch standpunt, zijn je hersenen pas volledig ontwikkelt op je 25e. Daarom kun je rare dingen doen als kind en vooral als iemand je zo’n idee in je hersenen plant, vandaar dat ik het geen slecht idee lijkt om dat soort dingen te verbieden voor minderjarigen en op school. Ouderen moeten zelf kiezen of ze dat aan hun kind uitleggen en bovendien hebben velen spijt van hun keuze als minderjarige. 

Aan de andere kant heb je minderjarige kinderen die zich serieus slecht voelen in het geslacht van hun lichaam, maar niet weten waarom. Denk hierbij bijv. aan gelovige ouders die niks vertellen over transgenders en dergelijk. Hierom vind ik het belangrijk dat er iemand is buitenhuis die jou kan vertellen over dat soort dingen, zoals leraar op school. Maar sommige leerlingen zullen niet durven te vragen, dus misschien is het tóch beter om LHBTI+ aan kinderen uit te leggen. 

Ik denk zelf dat Baudet indirect voor homohaat zorgt. Persoonlijk vind ik dat hij niet LHBTI+ -haat oproept, want je ziet zelf dat hij echt wel voor “vrijheid” is en gewoon LHBTI+ oké vindt, mits je volwassen bent. Hij moet zich wel enigzins verantwoordelijk voelen, want er zijn in Nederland van die domme mensen die wel gewoon echt idioten zijn en serieus mensen lastig gaan vallen. Jammer dat Baudet niet zijn mening mag uiten zonder zulke gekke gevolgen. 

Is intersekse trouwens niet iets anders als non-binair? Dat je intersekse bent is een feit: dat zie je aan je lichaam. Non-binair zijn is het denken dat je noch man noch vrouw bent, maar ertussenin. Intersekse is iets tastbaars, maar non-binair is een gedachte, een concept. Vind het daarom ook een gekke vergelijking, aangezien je mensen die letterlijk noch man noch vrouw zijn vergelijkt met mensen die biologisch een geslacht hebben die slechts denken dat zij noch man noch vrouw zijn. 

Nouja mijn mening is: ik vind dat beide partijen een punt hebben als het gaat om voorlichting van LHBTI+ aan kinderen en hormoonblokkers aan kinderen, maar leun toch meer naar die van Jetten. Denk dat het het beste is om kinderen uitleg te geven op school, maar het lijkt me wel verstandig om hormonen(blokkers) te verbieden. Ze willen beide kinderen beschermen, maar dan anders. 

Redelijk lang lol maar mocht je nog een vraag hebben over mijn mening mag je die stellen

Reputatie 7
Badge +17

Feitenvrij gebrabbel zoals we van Thierry gewend zijn. Het enige wat hij tegenwoordig nog doet is Amerikaanse complottheorieën 1-op-1 overnemen (deep state, geneuzel over de ‘dreiging’ van transgenders. Noem maar op).  Maar goed, Thierry is sinds z’n studententijd eigenlijk al compleet van het padje. Als je je een beetje in hem verdiept kom je er achter wat voor ‘n eng persoon het is.

 

Reputatie 7
Badge +11

Hey @ikweethetnietmeer2009,

Ik vind het wel een erge reactie van Baudet. Dat hij niet eens wist wat Non-Binair is,  dat is al helemaal raar. Ik vind zijn mening niet goed. Er zijn meer dan 2 geslachten vind ik.

Groetjes, @Monkeyboy08 

Reputatie 7
Badge +17

Hoi, met alle achting voor je topic. Maar dit is ook in andere, wat minder genuanceerde topics ook heel lang en uitgebreid bediscussiëerd, en hoe meer aandacht voor deze matrix- en reptielen theorist hoe fijner voor hem.  Deze meneer bemoeit zich met zaken waarvan je zou verwachten dat ze prima en afdoende kunnen worden besproken tussen persoon zelf-ouders en evt behandelend arts of psycholoog. Bovendien beweert hij wel meer, zoals @tim16  al terecht aan geeft. Ik vind eig elke letter die ik aan hem en zijn mede-sprookjesfiguren besteed, er 1 te veel.  Laten mensen zich eens wat minder met het wezen van anderen bemoeien. Wat of wie je ook bent, niemand heeft daar hinder van.  Live and let live.

Groetjes liefs Tartan , zelf-denker ;)

Ik ben het met @Tartan14 eens! Medische behandelingen voor transgenders (hormonen, borsten verwijderen etc) doen artsen ook echt niet zomaar, er zijn eerst gesprekken .

Dat hij vraagt wat non binair is, zou hij dat serieus niet weten?  Ik denk eig. dat hij dat meer vraagt om duidelijk te maken dat hij er  niks mee te maken hebben.

Ik ben het trouwens met veel dingen die Thierry zegt absoluut niet eens!

Reputatie 7
Badge +11

Ik ben sowieso tegen het Forum van Democratie, ik vind het geen goede ideeën. (Geen haat als je ervoor bent)

Liefs.

         M.

Reputatie 7
Badge +8

Hey! Niet te veel aandacht aan die man besteden. Hij heeft ook geen aandacht voor mensen die anders zijn dan hij.  Oogkleppen. 

Liefs Tover xxx

Reputatie 6
Badge +5

Ik heb gewoon zo'n grote afkeer tegen Baudet dat ik die video niet eens af kon kijken. Ik voel gewoon schaamte voor mijn nationaliteit op dit punt. Hij praat zoveel poep, echt onvoorstelbaar. 

Ik sta op dit punt, en op eigenlijk bijna alle standpunten, aan de linkse kant van het politieke spectrum.

Reputatie 7
Badge +12

Ik heb even een verkorte versie van het stukje Non Binair gekeken, en ik vind/vond het werkelijk schandelijk. Ik weet zeker dat Baudet echt wel donders goed weet wat Non Binair is.

Ik vond dat die Bram het heel knap heeft gedaan, ik zou geflipt zijn op zo een moment, ik vond het ook goed hoe die vrouw en Jetten het voor hem en alle anderen binnen de LHBTQI+ opnam.

Ik vond wel dat Baudet gelijk had dat hij niet kan beloven dat hij iemands leven veilig kan maken. Maar wat hij wel kan beloven is dat hij gaat proberen om iemands leven veiligER te maken.

Ik ben het er mee eens dat Baudet en iedereen vrijheid van meningsuiting hebben, maar ik denk wel dat je als Politicus heel goed moet nadenken voor je iets zegt. Want al is het heel vervelend en is het hun “schuld” niet, er wordt naar die mensen geluisterd, en daarmee hebben zij de macht om ideeën en meningen door te geven en daarmee ook mensen heel veel pijn te doen en in gevaar brengen. Dus je mag echt je mening uiten, maar er is een verschil tussen je mening uiten en mensen bewust pijn doen.

Ik vind dus dat Bram en Jetten dat heel goed hebben opgepakt. En ik vond het stukje wel mooi dat die blond gozer zei: ‘Baudet, Ik ben homosexueel ik mag hopen dat je wel weet wat dat is?’ Ik moest toen wel heel hard lachen, Baudet werd wel even op zijn plek gezet.

Verder snap ik dat je soms dingen niet weet van de LHBTQI+, want ik vind wel dat er nu echt heel veel opties zijn en dat is verwarrend wel boven de 75 genders en sexualiteiten. Je kan ook Hetero sexueel zijn en Bi romantisch. Dat betekent dat je met alleen mensen van het andere geslacht naar bed gaat, maar je wel aangetrokken voelt to het zelfde geslacht in een romantische manier. Kortom het is ook wel echt belachelijk veel. Dus ik vind dat je wel voorlichting moet geven, maar dan alleen de basis dingen en dat je dan maar een website link geeft met alle opties of en folder ofzo.

-OnlyMe

Reputatie 3
Badge

Ik ben voor Jetten in dit geval en trouwens ook in verreweg de andere gevallen waar Baudet en Jetten tegenover elkaar staan!

Reputatie 6
Badge +4

hoi, aan de ene kant snap ik het wel een beetje want toen ik voor het eerst de term non binair hoorde moesten mijn hersens ook even kraken, maar ik vind het heel raar dat Thierry niet eens weet wat non binair zijn betekent en ik vind dat je alle mensen ook al zijn ze misschien wat anders dan de " normale " mensen moet respecteren en zowiezo vind ik het heel erg knap als je zegmaar vertelt aan iedereen dat je bijvoorbeeld non binair bent

 

dus is mijn eindconclusie ik luister niet naar Thierry Baudet

 

groetjes Tinker.fan

Reputatie 7
Badge +9

Ik had het filmpje ook aan mijn broer laten zien. Hij begreep het niet echt maar stond deels aan de kant van Baudet. Ik had dus echt zoiets van: 'je hebt een zus die zelf niet lekker in haar vel zit als meisje en je kiest er dus voor dat iedereen zich k*t moet voelen?!' 

Ik vind het wel leuk dat wij hier eingelijk dezelfde mening over hem hebben. Sommigen hebben de mening in meer woorden verteld maar wat ik bij de meesten begreep is dat Baudet een sukkel is, je hem niet moet vertrouwen en niet naarhem moet luisteren.

Toen ik erachter kwam wie hij was dacht ik dus precies hetzelfde.

Reputatie 3
Badge

Ik ben het wel met Baudet eens, er wordt teveel gepropagandeerd met al deze gender waanzin. Jongeren onder de 18 kunnen snel worden beinvloed door anderen en daardoor uiteindelijk er voor kiezen om bijvoorbeeld hormoon behandelingen te doen, wat hun hele leven nablijft en deze jongeren misschien spijt van kunnen krijgen. Tot slot vind ik dat je je niet zomaar kunt identificeren als van alles, er zijn gewoon 2 geslachten, of je bent een man of je bent een vrouw.

Dit is mijn mening hierover, ik snap dat vele anderen op dit platform een andere mening hierover hebben, dat respecteer ik, respecteer daarom gelieve ook mijn mening.

Reputatie 5
Badge +1

Heyyy, ik vind dat iedereen gwn moet kunnen zijn wie ze zijn. Maar ik vind ook dat kinderen zich daar niet druk om horen te maken op de basisschool, laat ze gwn kind zijn. Ze hebben nog n heel leven voor zich om zich met dat soort dingen bezig te houden. 

Felix

Reputatie 3
Badge +2

Ik ben zelf biseksueel en ik ben het compleet eens met Baudet.

Reputatie 5
Badge +3

Dit kan toch niet!

Wat een shit slaat hij uit. Je mag alles vinden, denk ik, maar hou het lekker voor jezelf leef je leventje met die gedachten, je kan er echt mensen mee kwetsen en onzeker maken, over of iets wel echt bestaat.

Reputatie 7
Badge +17

Mensen zouden zich niet zo verschrikkelijk met elkaar moeten bemoeien en willen voorschrijven hoe een ander moet leven. Of hoe een ander mag zijn en zich voelt. Dat dat ook nog gepaard gaat met allerlei onzin, verteld door iemand die gelooft dat we geregeerd worden door reptielen,  er nooit mensen op de maan zijn geweest en een 5G zendmast virussen verspreid, zou elk verstandig mens van boven de 5 al genoeg moeten zeggen. 

Wees lekker wie je wilt zijn en laat je niks voorkauwen door een ander. Er is al genoeg leed door bemoeiziekte. 

Groetjes liefs Tartan X 

Reputatie 7
Badge +17

Common @Tartan14 W

Elke seconde aandacht voor Sjerrie en z’n onzin is er 1 teveel.  Het feit dat hij 5 zetels kwijt is zegt wel dat veel mensen hem gelukkig een beetje zat beginnen te worden.

Persoonlijk vind ik dat hij niet LHBTI+ -haat oproept, want je ziet zelf dat hij echt wel voor “vrijheid” is en gewoon LHBTI+ oké vindt, mits je volwassen bent.

Dat doet hij zeer zeker wel. Het hele idee dat je kinderen niet mag onderwijzen over LHBTI+ komt voort uit het idiote idee dat je kinderen gay/trans/bi/whatever kunt maken. In Amerika hebben, vooral christelijke, conservatieven het al jaren over de  ‘gay agenda’ https://en.wikipedia.org/wiki/Gay_agenda  Baudet heeft dit , zoals hij altijd doet, gewoon 1 op 1 overgenomen. Net als al die andere conspiracy crap die Tartan al noemde. Kijk maar naar Rusland om te zien hoe gevaarlijk die ideeën zijn. Daar is openlijk gay zijn bijna zo goed als verboden.

Het ergste is nog dat hij heel veel jongeren meekrijgt in z'n onzin. Hoe vaak ik al niet gehoord heb van klasgenoten en zo dat je ‘best gay mag zijn’ (joh, bedankt voor de toestemming) maar dat ze het niet ‘supporten’. Het liefste jagen ze ons allemaal weer de kast in.

En bij de NOS werken ze er gewoon aan mee door hem een podium te geven in dit soort hijgerige programma’s.

Dus voor iedereen die over de zeik raakt van een regenboogvlaggetje of een enge homo op tv, niemand probeert je ‘iets door de strot te drukken’. Het enige wat van je gevraagd wordt is een beetje empathie.

Ok, onsamenhangende rant over. En nu ga ik iets leuks doen. 😂

Peace out✌🏻

 

Reputatie 7
Badge +17

Zo is het maar net @tim16 . En daar komt bij, dat de geschiedenis laat zien,zoals w.o.2 en veel religies en nu weer Rusland, dat er veel meer schade en leed wordt aangericht door mensen die zo nodig iets van anderen moeten vinden, dan door de mensen waar ze iets van vinden. Meneer B en zijn club doen daar fijntjes aan mee door die kant te supporten die al eeuwen lang kiest om 'andere' mensen te downgraden, veroordelen, zwartmaken en cancelen. Wat dat betreft verschillen ze in niets van de fundamentele godsdienst waar ze zo tegen zeggen te zijn. Het is allemaal zo inconsequent en onredelijk als maar mogelijk. Wat zou het heerlijk zijn als we eens afscheid namen van deze steeds weer terugkerende haat.  Want dat is het, haat en angst voor verandering. En het zou ook mooi zijn als de lui die zo denken eens in de spiegel gingen kijken, figuurlijk. Live and let live! 

Groetjes liefs Tartan X 

Reputatie 7
Badge +8

Helemaal eens met @Tartan14  en @tim16 ! Sterk gezegd, ik heb er niets aan toe te voegen. 

Liefs Tover xxx

Reputatie 2
Badge

ten eerste hij heeft gezegd dat mensen zo doen van ¨kom transgender zijn is leuk¨ en dat transgender personen mensen forceren om ook trans te zijn maar dat is helemaal niet waar, ik heb dat nog nooit iemand zien doen en ik zou het ook helemaal niet leuk vinden als ik zeker wist dat ik cis was en iemand we zou forceren dat ik trans moet zijn. 

 

ten tweede wil hij dat kinderen van 11 geen medische hulp moeten krijgen (ik bedoel dat in hormonenblokkers enz) maar dat gebeurd helemaal niet zomaar, het duurt eerst al t*ring  lang voordat je met iemand die erin gespecialiseerd is (voor mij twee jaar, maar in andere landen kan het zelfs 27 jaar zijn) en het gebeurd echt niet dat iemand hormoonblokkers, hormonen of operaties krijgt voordat er met iemand gesproken word

 

ten derde, er zijn geen twee geslachten, interseks bestaat ook nog, en ik vind het echt onzin dat hij zegt dat iemand niet bestaat, omdat die niet (helemaal)  het man en vrouw valt

 

ik vind alles wat die man zegt echt onzin, en hij hoeft er helemaal niet mee te bemoeien, want als hij is een keer in dat hele medische gedoe kijkt, misschien met iemand praat  zou hij ook een stuk wijzer worden, of hij weet het allemaal gewoon al 

 

 

Reputatie 4
Badge +1

ik heb echt een afkeer tegen die man en alle andere lhbtq+ foben. Het is onzin wat hij zegt. Hij moet mensen laten doen wat ze vinden en voelen en daar moet niemand ze bij in de weg staan. Als Bram zich non-binair voelt moet (wrm zeggen we dan wel hij? Of klink ik nou heel dom) doen wat hij wil. Iedereen moet zichzelf kunnen zijn zonder dat iemand er wat van vind. Daarom vind ik het ook fijn dat wij met school meedoen aan paarse vrijdag

Reputatie 7
Badge +9

(wrm zeggen we dan wel hij? Of klink ik nou heel dom) 

je hoort eigenlijk te zeggen 'hen of hun’ dus antwoord op je vraag is dat het gewoon heel raar klinkt. als ik bijvoorbeeld een zin van jouw neem

Als Bram zich non-binair voelt moet doen wat hij wil. 

dit hoort dan te zijn ‘Als Bram zich non-binair voelt moet doen wat hun wil’ (je zinsopbouw klopt niet)

 

Reageer