mijn geloof botst met mijn bedrijf

  • 14 september 2018
  • 34 reacties
  • 638 Bekeken

  • Anonymous
  • 0 reacties
hey,
ik loop dus nu stage op een bedrijf en dit bedrijf is christelijk, ik zelf ben een jehovahs getuigen.
Probleem:
ik vind zelf dat de mensen op het bedrijf nogal dwingend zijn met hoe ik denk(kwa geloof), het voelt alsof ze me minder vinden omdat ik een ander geloof heb en het lijkt alsof ze me willen overtuigen. nu heb ik dit al besproken met me begeleider en die zei dat het wel goed kwam....
ik word er alleen beetje geirriteerd van als ik de hele tijd hoor wat er zo goed is aan hun geloof en slecht aan mijn...

PS ik heb geen haat aan een ander geloof maar dit zit me gewoon dwars

34 reacties

Misschien een hele domme vraag hoor,

Maar wat is nou eigenlijk het verschil tussen Christelijke en een Jehova geloof? Het lijkt mij allebei te gaan over dezelfde God? Of klopt dat dan niet?

Gr:Faster
het gaat bijna over hetzelfde, alleen christenen doen bepaalde dingen anders of niet.
wij geloven bijv dat na de dood er gewoon niks is, terwijl christenen denken dat je naar de hemel gaat.
wij hebben van de bijbel mee gekregen om het goede nieuws te prediken(een wereld zonder problemen), terwijl de christenen dit niet hebben
Oh oké. Dat is dan duidelijk. Je kan misschien vragen aan je begeleider of hij/zij met jouw een gesprek wilt voeren met de manager daar. En dat je dan kan uitleggen waaraan jij je irriteert?
dat heb ik dus al gedaan maar die zegt dat het wel meevalt
Lastig. Kan je misschien zelf naar de manager gaan en het dan nog een keer vertellen. Of misschien tegen de mensen vertellen dat je geen zin hebt in dat geloof van hun?
En dan van ik respecteer jullie geloof, maar ik geloof in wat anders dus je hoeft me niet te overtuigen?
dat heb ik al gedaan, maar dan gaan ze discusseren.
kijk ik kan vrij makkelijk praten waarom ik hierin geloof maar dan ben ik straks de schuldige en over het algemeen heb je nooit een "winnaar" in deze discussies aangezien het een gedachte van iemand is
Kun je het dan niet gewoon negeren? Of hun gelijk geven? Misschien dat ze dan ophouden? Anders weer ik het helaas ook niet.
negeren gaat moeilijk en is zo onbeleefd, als ik hun gelijk geef dan zeg ik dus nee tegen mijn geloof, en daarnaast willen ze dat ik dan mee ga naar de kerk
Is iedereen in dat bedrijf christelijk dan? Er zou toch heus wel 1 iemand zijn die niet gelovig of een ander geloof heeft?
nope, het is een geheel christelijk bedrijf, alleeen een paar thuiswerkende mensen die niet christelijk zijn maar iedereen op het bedrijf is christelijk
Hey Ronald2001

Op het bedrijf waar je stage loopt, doen mensen nogal dwingend over hun geloof. Ik kan me voorstellen dat het vervelend moet zijn dat ze je steeds van hun geloof willen overtuigen.

Ik vind het goed dat je dit met je begeleider hebt besproken. Die zegt dat het wel goed komt. Zou je nog eens kunnen aangeven dat dit je stoort? Misschien onderneemt je begeleider dan doeltreffende actie.

Zou je tijdens een gesprek kunnen proberen om van gespreksonderwerp te veranderen? Misschien is een gezellig gesprek met je collega’s wel mogelijk, als het niet over geloof gaat.

Groetjes
Kenshin
nou om het onderwerp te veranderen dan lukt het maar dan gaan ze dingen van geloof er bij betrekken en ja dan ga je dus uiteindelijk weer terug naar onderwerp:"geloof'
Zoek een andere baan
dat gaat niet gemakkelijk, het is me stage..
daarnaast is even van baan wisselen niet geheel makkelijk...
Het gespreksonderwerp gaat snel weer in de richting van geloof. Misschien kan je aangeven dat je het niet zo gezellig vindt dat ze je steeds proberen te overtuigen. Zou je een neutraal gesprek, waar het over geloof gaat, maar niemand elkaar probeert te overtuigen van het ene of andere geloof, wel ok vinden?
ja en nee, aangezien er evengoed een paar verschillen zijn zullen er alsnog discusssies kome
Kan je tijdens pauzes eventueel met één of enkele collega’s afspreken, in plaats van met de hele groep? Misschien worden de gesprekken zo gezelliger.
ja dat wilde ik ook maar het is een "hechte" team, dus iedereen heeft tegelijk pauze en iedereen heeft het over hetzelfde
Ok. Misschien kan je iemand vragen om mee een broodje te gaan kopen, zodat jullie even alleen zijn. Je zou kunnen voorstellen dat broodje in de broodjeszaak op te eten, zodat jullie even alleen zijn.
ja, die is wel goed! Ty So Much
Nou ik heb een andere oplossing, ik ga in de pauzes hardlopen en even langs de supermarkt broodjes halen,
2 voordelen:
-lekkere broodjes?
- hardlopen is goed voor de conditie en stress
Goede oplossing 🙂 Lijkt me fijn om er zo even tussenuit te kunnen. Misschien komen er op termijn wel collega’s met je mee hardlopen.
nou dat denk ik niet, zijn allemaal wat oudere mensen die niet heel sportief eruit zien
Je zou je kunnen opgeven als personal coach 🙂 Of gewoon even een gezellig momentje voor jezelf houden, met behulp van lekkere broodjes.

Reageer