Vraag

Ik ben goed in hacken maar weet niet wat ik er mee moet doen

  • 19 May 2021
  • 6 reacties
  • 218 Bekeken

Badge

hallo iedereen, ik ben een jongen van 13 jaar en ik ben erg goed in het hacken van dingen. Ik kan het wifi er uit gooien bij mensen. ik kan websites ofline halen. ik kan accounts hacken van mensen. ik kan in de emails komen van mensen. en ik kan whatsapp hacken… maar het probleem is dat ik niet weet wat ik er mee kan doen (op een legale manier) want ik ben ook pas 13 jaar en die dingen die ik kan kunnen de meeste 13 jarige niet. ik heb deze dingen wel is gedaan voor andere tegen betaling maar dat is natuurlijk ilegaal en ik wil het graag legaal doen en er geld mee verdienen

wie heeft tips? alvast bedankt


6 reacties

Reputatie 3
Badge +2

Ik zou het niet illegaal gebruiken dan ben je de Sjaak als je er echt heel heel goed ik bent en je kan ook professionele software hacken kun je er je baan van maken kan niet vanaf 13 zou hef gewoon behouden als je er niks illegaals mee doet is er niks mis mee miss kan het ook als vanaf dertien ik zou het even uitzoeken

Voor nu geen illegale dingen doen uiteraard. In de toekomst kan je ethical hacker worden, bijvoorbeeld bij de politie. Dat is best een goede baan en waarschijnlijk ook wel iets dat je aanspreekt. 

Badge

bedankt voor de tips.  alleen ik moet eerlijk toegeven dat ik het eigenlijk elke dag wel voor iemand doe (betaald) ik verdien er elke week zo 60 euro mee maar wat ik doe is inderdaad niet legaal.

ik zou graag voor bedrijven zoals Wehkamp en Zalando de beveiliginssystemen willen checken om te kijken of het veilig is. denken jullie dat ze me dat laten doen op deze leeftijd? en denken jullie dat ze berijd zijn om daarvoor iets te geven? alvast bedankt

 alleen ik moet eerlijk toegeven dat ik het eigenlijk elke dag wel voor iemand doe (betaald) ik verdien er elke week zo 60 euro mee maar wat ik doe is inderdaad niet legaal.

Hmm, tuurlijk is het mooi verdiend, maar wel illegaal dus ik zou dat in ieder geval niet elke dag meer doen. Mag ik vragen wat je dan doet qua hacken?

ik zou graag voor bedrijven zoals Wehkamp en Zalando de beveiliginssystemen willen checken om te kijken of het veilig is. denken jullie dat ze me dat laten doen op deze leeftijd? en denken jullie dat ze berijd zijn om daarvoor iets te geven? alvast bedankt

Not quite sure, enerzijds zijn zij natuurlijk maar al te graag op de hoogte van problemen in beveiligingssystemen maar ik verwacht dat ze daar wel al een team voor hebben, dat ze daar liever op zetten dan een 13-jarige (no offense). Ik weet ook wel dat het niet vlekkeloos gaat met dat team, maar of ze jou daar dan voor zouden willen, betwijfel ik. Desalniettemin kan je het altijd proberen. Als het goed is kan je wel ergens contactgegevens vinden (zonder te hacken ;) ) om ze een mailtje te sturen. Succes!

Badge

Ik zou me nog verder gaan specialiseren in wat je nu al kunt als ik jou was. Zelf ben ik erg goed in het programmeren van software en spellen, maar het probleem is dat ik zelf ook pas 15 ben en daar ook nog niet heel veel mee kan. Daarom probeer ik op mijn school zoveel mogelijkheden te krijgen waardoor ik nog meer over programmeren kan leren. Het vak informatica bijvoorbeeld gaat ook over programmeren, IT, computer, etc. Als je dan op het moment dat je volwassen bent een baan gaat zoeken bij een bedrijf zoals Zalando of Wehkamp. Hoewel ik eerder zou ingeschatten dat je beter bij Microsoft, Google of zoiets kan gaan werken. Dat betaalt beter, en is vaak ook leuker werk, omdat je met mensen werkt die ook allemaal dingen weten van IT. Verder zou ik me weg houden van illigale zaakjes als ik jou was, zo makkelijk als jij dingen kunt hacken, kan de politie dat namelijk ook en op die manier kun je jeugddetentie krijgen. 

 

Groetjes van mij!

P.S. hack me IP niet please...

Reputatie 6
Badge +7

Zoek een hackerspace bij je in de buurt.

Daar zitten veel mensen die dit ook kunnen, maar niet doen.

Die hebben wel veel interesse in beveiliging maar dan op een positieve manier dus niet om iets kapot te maken. Ze kijken ook naar andere dingen die je misschien interessant vindt.

Ik raad je wel aan om de illegale dingen te stoppen. Je verdient geld met het kapotmaken van dingen en op een gegeven moment keert zich dat tegen je. Bijvoorbeeld omdat iemand jou gaat chanteren omdat hij weet wat je gedaan hebt - en wat doe je dan?

Reageer