Zelfmoord gepleegd

  • 6 January 2021
  • 5 reacties
  • 259 Bekeken

Badge

Hoi allemaal!

 

Ik heb vorig jaar op een zomerkamp gezeten. het was echt supergezellig! maar daarom ben ik hier niet. ik heb namelijk een vriendin gemaakt daar, en we waren echt super close. op het gegeven moment (aan het einde van het kamp) gingen we nummers uitwisselen. een paar maanden later appten we heel veel naar elkaar enzo, maar toen opeens zei ze: kan ik je vertrouwen? ik dacht van ja tuurlijk en dat zei ik ook. toen zei zij ineens van: ja ik heb al vaker geprobeerd zelfm00rd te plegen. ik was echt heel erg in een shock. maar het vreemde is: ik had een paar maanden daarvoor ook al moeten ingrijpen bij een andere vriendin! zei was ook helemaal kapot. bij mijn zomerkamp vriendin wilde ze ook echt op het gegeven moment op een treinspoor staan (zei ze). Ik heb nogal moeite met dit te verwerken, dus zouden jullie tips kunnen geven hoe dat me wel lukt? LYYYYYY

 

xoxooooooo

noa :3


5 reacties

Reputatie 2
Badge +1

hey, praat erover met je ouders enz Als je dat niet durft kan je altijd met de kindertelefoon chatten of bellen om erover te praten!

Reputatie 7
Badge +19

Hee

Klinkt heftig.

Zoals @Anoniempje194 al heeft zegt: praat erover. Je kunt bijvoorbeeld met je ouders, mentor of een andere volwassenen praten. Zij kunnen je helpen met dit verwerken, want het is natuurlijk niet niks.

sterkte

Hey, Dapper dat je via hier om hulp komt vragen.

Ook mijn advies is om te kijken of er iemand in je omgeving is met wie je kan praten. Op school is er vaak wel iemand, maar het kan ook thuis met iemand zijn of een ander familielid.

Op www.113.nl staan een boel tips hoe je hiermee om kunt gaan. Ook kun je met ze in gesprek over zelfmoord, maar ook bij anderen. Ik zou dat wel overdag doen, ‘s avonds en ‘s nachts hebben ze het, wat ik wel eens gehoord heb, vaak druk met crisisgevallen en mensen die in gevaar zijn.

Als laatste vroeg ik me nog wat af. Je titel is ‘zelfmoord gepleegd’, ik hoop toch niet dat een van deze 2 personen die je hebt omschreven echt uit het leven zijn gestapt? Want dan zal het nog weer zwaarder voor jou zijn.

Sterkte met het verwerken, je kunt het!

Lizet

Hey,

Lastig voor je. Uit eigen ervaring weet ik hoe heftig het is als iemand vertelt dat hij zelfmoord wil plegen. Begrijpelijk dat je dan ook in shock bent, wel dapper dat die vriendin jou vertrouwt en zij dat met jouw deelt.

Je vraagt of iemand weet hoe je dit kan verwerken, of we nog tips hebben. Ik denk persoonlijk dat dit best lastig is om te verwerken, dat weet ik uit eigen ervaring. Wat ik je echt zou willen meegeven is om hier niet mee alleen rond te blijven lopen, maar er over te praten. Dit hoef je niet in je eentje te dragen, dat is niet nodig.

Je kunt bijvoorbeeld een gesprek hierover voeren met 113 Zelfmoordpreventie. Zij zijn hierin gespecialiseerd en kunnen jouw advies en tips geven hoe je hiermee om kan gaan.

Ook kun je je vriendinnen naar hun verwijzen. Je kunt 113 24/7 bereiken, via chatten of bellen gratis en anoniem. 113 heeft ook een online therapie, dat kun je als optie meegeven aan je vriendinnen. www.113.nl, kun je meer informatie vinden.

Verder heb ik niet zoveel tips, omdat je soms ook niet meer kunt doen. Je kunt tegen je vriendinnen zeggen dat ze jou kunnen vertrouwen, maar geef ook je grens aan. Je hoeft niet je zelf te overvragen om er voor hun te zijn.

Dus praat erover, geef je grens aan, pas goed op jezelf. En kijk bijvoorbeeld eens op de site van 113, daar staat nog meer tips en informatie en als je er behoefte aan hebt kun je ook een gesprek met hun voeren.

Hopelijk ben je hier wat verder mee geholpen, sterkte!

Groetjes
Simply Me

 

Reputatie 3
Badge +1

ik heb ook geprobeerd voor een trein te springen 

dat is mislukt gelukkig 

 

ze kan 113 bellen mischien helpt het 

Reageer