Vraag

zelfmoord

  • 1 February 2020
  • 4 reacties
  • 97 Bekeken

  • Anonymous
  • 0 reacties

iemand tips hoe ik mezelf van tegenhouden?

de gedachten nemen het over...


4 reacties

Reputatie 2
Badge +1

iemand tips hoe ik mezelf van tegenhouden?

de gedachten nemen het over...

Hi aliciaxoxz

wat naar dat je met zelfmoord gedachtes zit, ik ken ze ook als ik het gewoon eventjes niet meer zie zitten met m’n moeder. Ik probeer dan aan leuke dingen te denken. Soms kijk ik dan naar Dylan Haegens om mezelf af te leiden. Soms als het kan kijk ik naar Jochem Meijer. Je kan natuurlijk ook altijd met de kindertelefoon chatten of bellen. Het lucht op, geloof me.

ik hoop dat deze tips een beetje werken, ik wens je voor de rest heel erg veel sterke.

Xxx secretGirl

Reputatie 2
Badge +3

Hoi Aliciaxoxz,

We lezen dat je over zelfmoord nadenkt, het is goed om te lezen dat je tips wilt om hiermee om te gaan.

Als je hierover wilt praten kun je elke dag tussen 11:00 en 21:00 gratis en in vertrouwen bellen (0800-0432) of https://www.kindertelefoon.nl/13-18/chat/. Je bent ook welkom om te bellen (0900-0113) of chatten (www.113.nl) met 113 Zelfmoordpreventie. Zij zijn gespecialiseerd in het praten over zelfmoord en zijn dag en nacht bereikbaar. Je kunt bij hen ook gratis een online therapie volgen: dan spreek je meerdere keren met dezelfde psycholoog en blijft nog steeds anoniem.

Hartelijke groet en veel sterkte,

Hester van De Kindertelefoon

Yo 

 

Ik ben niet geen specialist hier in maar ik zelf ooit is een poging gedaan en zit er nog steeds mee. Wat mij heel erg heeft geholpen is nadenken over de gevolgen zal hebben op anderen waar ik om geef het wordt dan misschien minder maar er blijven mensen om je heen waar je op kan steunen. Hier mee bedoel ik niet dat je naar iemand toe moet stappen wat wel heel erg kan helpen maar meer dat als je je leven eindigt wie wordt hierdoor beïnvloed. Maar vooral kijk naar je zelf en hoe je anderen kan helpen met het leven waar je nu misschien niet altijd even blij mee bent en zorg er voor dat je niet voor niets heb geleefd. 

 

hoop dat je er door heen komt

Heyy

Misschien kun je denken aan de mensen die je graag hebben, je ouders ,familie vrienden. Als je jezelf van het leven beroofd zullen ze je allemaal ontzettend missen, dat wil je toch ook niet? Praat erover met je ouders of je mentor, je bent het misschien al lang beugehoord dat je met mensen moet praten , maar dit help wel echt!

Hoop dat je je snel beter voelt!

Kaas123

Reageer