Vader zelfmoord

  • 8 maart 2018
  • 8 reacties
  • 238 Bekeken

Hi
Onlangs heeft mijn vader zelfmoord gepleegd. Hij heeft altijd al psychische problemen gehad. Hij was manisch depressief. Toch hadden we een hele goede band. Op het moment voel ik me zo verdrietig, schuldig, moe en alleen.

Vriendinnen zijn super lief, maar na een week was alles voor hun weer (logisch) normaal. Volgens mij denkt iedereen dat, omdat het nu een maand geleden is, het wel weer gaat. Maar het gaat niet. Ik wil mijn bed niet uit (en niet omdat ik zo moe ben), ik kan niet eten, ik heb nergens zin in en heb geen energie. Ik ben het sowieso niet van plan dus geen zorgen, maar heb ook gedacht aan zelfmoord. Ik ben niet gelovig, maar ergens wil ik dood om bij hem te zijn.

Ik zoek eigenlijk iemand of meerdere mensen(groep maken) om mee te praten, iemand die mij wel snapt. Laat iets achter als je je hetzelfde voelt, dan kunnen we elkaar misschien steunen.

8 reacties

Reputatie 7
Badge +19
Hoi,

Wat naar dat dit je is overkomen! Ook al heb ik dit zelf nooit meegemaakt, ik kan me wel goed voorstellen dat dit helemaal niet leuk is!

Ik denk dat de mensen om je heen niet per se denken dat het met jou weer oké gaat. Ik denk dat zij weer verder met hun leven gaan en daarom automatisch verwachten dat de rest van de wereld ook weer begint te draaien. Ik denk niet dat ze je vergeten, maar dat ze ook hopen dat jij je leven weer kan oppakken. Als je vertelt dat het je niet lukt, willen ze je waarschijnlijk graag steunen!

Ik vind het niet raar dat je deze dingen voelt. Het is ook een hele heftige gebeurtenis. Over het algemeen doet praten wonderen. Dat je je gevoel kunt delen met anderen. Je zegt dat je op zoek bent naar lotgenoten. Je mag geen contactgegevens uitwisselen op het forum, maar het kan natuurlijk wel dat iemand reageert die hetzelfde heeft meegemaakt.

Misschien helpt het jou al genoeg om regelmatig met vrienden of familie te praten, maar het kan ook zijn dat je met iemand anders wilt praten. Via je huisarts kun je in contact komen met een psycholoog of een maatschappelijk werkster/werker. Dit betekent niet dat er iets met jou mis is ofzo. Met een persoon van buitenaf praten kan gewoon helpen.

Gr. Pin
Hey,

Wat naar zal dit voor je zijn...
Ik heb ook mijn vader verloren, hij leeft nog wel maar ik heb hem al jaren niet meer gezien. Ik heb wel een tip voor je: probeer er steeds minder aan te denken, op het begin zal dit lastig zijn, dat begrijp ik maar doe je best en doe ook weer leuke dingen met je familie want zij weten hoe je je echt voelt....
Sterkte bby
Lief dat je reageert en ik heb ook veel aan je reactie. Ik ga er wat mee doen
ik ben depresief omdat ik word gepest dus miss kunnen we elkaar steunen
Reputatie 1
Badge +3
Hoiii
Ten 1ste sterkte, t moet heel naar voor je zijn... Misschien kan je met je vrienden erover praten dat je er nog niet overheen bent, Of iets van een gedenk plekje in je kamer maken dat je het een plaatsje geeft en als je terugvalt daar kan gaan zitten en nadenken. Probeer ook zo veek mogelijk leuke dingen te doen! Hopelijk lukt het je om het een plekje te geven!

Xxx
Reputatie 1
Badge

Hey ,mijn vader is vorig jaar ook overleden ,Hij is vergiftigd en mijn moeder is een drugsdealer dus ik woon bij mijn opa en oma van mijn vaders kant .

ik ben ook nog heel verdrietig en als ik eraan denk moet ik weer huilen.

Ik heb het aan niemand verteld ma die kwamen er zelf wel achter als ik nieuwe mensen ontmoet zeg ik er ook niks van .

ik heb hem dood aangetroffen 😔

Dat was een moeilijke periode 

groetjes mij💋 (kben 14)

Reputatie 2
Badge +1

hey,

wat naar gecondoleerd,

ik snap dat het heel moeilijk is iemand van wie je hield kwijtraken ik heb een aantal tips die je kunt proberen 

tip 1; praat met de kindertelefoon open van 11;00/21;00 

tip 2 zelfmoordpreventielijn zij kunnen je helpen met je zelfmoordengedachten.

je kan er 24/7 chatten en bellen anoniem en kunnen je tips geven om de dag/nacht door te komen.

je kan er ook een online therapie starten waar je afspraken met een gespecialiseerd persoon hebt en kan je kijken hoe je het kan verminderen op de site zelf staan ook nog dingen zoals ademhalingsoefeningen om het piekeren te stoppen 

tip 3 je kan ook chatten met fier dat is een chat waar je kan bellen en chatten soort kindertelefoon en die zijn ook 24/7 open 

 

tip 4 schrijf je gevoelens op of praat met een vertouwingspersoon op school of je mentor of een docent die je mag 

 

ik wens je heel veel succes en sterkte het gaat je goed je bent krachtig en zoekt naar hulp 

xoxo qianne  

Reageer