Trillen en stress


  • Anonymous
  • 0 reacties
Hii,

Ik heb een beetje hulp nodig:

Ik heb ineens weer last van dat ik ga trillen. Het is een beetje stress gerelateerd.
Dan voel ik zeg maar mn arm trillen en dan kan ik soort van kiezen: 1. Die trilling los laten. Dan ga ik trillen en random schocken. En ik weet wat er gebeurt enzo en opzich kan ik zorgen dat ik nergens tegen aan stoot. Maar het is best raar om te doen als er anderen bij zijn.

Of 2. Ik laat het in mn arm zitten en dan tril ik lekker nog een uurtje door. Vervelend dus.


En ik ben net 2 dagen naar school, en ik heb nu al hoofd pijn en concentratie problemen.
En ik erger me echt dood aan dat mijn vriendinnen maar blijven praten en kletsen. Dan kan ik me niet concentreren. En is het veel te druk aan mijn hoofd..
Daardoor krijg ik nig meer stress..

En ik ben langzaam begonnen met praten over mijn problemen met mijn nieuwe mentor ( depressie ) nouja. Ik ben eigenlijk begonnen met een stukje concentratie/plannen. Ze reageerde meteen met: o maar ik kan je wel helpen, als je hulp nodig hebt moet je het maar zeggen!
Dat komt dus hopelijk wel goed

Ik ben ook iets minder depri nu. En ik hoop dat ik het dit jaar zo kan houden..

206 reacties

Ik heb nu al 2 weken mijn soort van psycholoog niet gezien. En eigenlijk gaat dat semi-goed. Ik heb vgm maar 3 echt kutte momenten gehad in 2 weken en dat is zegmaar echt best wel oke.

 

Vorige week had ik een soort van stage (like 2 dagen kijken en weinig doen) en dat was echt awesome. Ik heb met een aardige docent op school meegelopen. En i wish dat die 2 dagen langer duurden :(. Maar ik moet haar dus nog wat vragen stellen voor een presentatie die ik moet doen voor mijn klas, ik haat presentaties voor mijn klas... maar ik moet dus nog ergens een dag plannen en idk hoe en wanneer ik dat ga doen en het voelt kut om te appen omdat ik ALTIJD bang ben dat mensen een negatieve mening over mij krijgen.

 

Er hebben vandaag 2 docenten gevraagd of het wel oke gaat met mij. Like is het zo opvallend dat het niet oke gaat? Nouja oké ik denk het wel. Mijn concentratie is slecht en ik zit tijdens lessen vaak aan iets anders te denken. Ik zit het liefst alleen en ik loop vaak alleen door de gangen (als ik een kwartier "naar de wc ga") en ik probeer vrij veel lessen te skippen.  Maar blijkbaar geven docenten om mij?

 

Oh en ik moet eigenlijk weer een keer met mijn leerlingbegeleider praten, die ik ook al 2 weken niet meer gezien heb, maar ik wil haar zegmaar niet echt zien. Ze maakt de hele tijd opmerkingen over mijn vrienden groepje. Iedereen in dat groepje heeft problemen met mentale shit en volgens haar trekken we elkaar mee naar beneden. Maar ik vind het opzich wel een nice vriendschap omdat we letterlijk overal over kunnen praten.

 

Naast dat ik dat kut vind wil ze eigenlijk ook dat ik met 4 andere meisjes in mijn klas ga praten, en like vriendschap shit doen. Maar 1. Ik wil niet dat ze mij aan hun opdringt en 2. Ik heb gewoon de energie niet om meer goede vrienden te maken. Het zou wel nice zijn als ik gewoon makkelijker zou kunnen praten maar meer vrienden? Ik denk niet dat ik daar echt zin in heb.

Moet ik dat tegen haar zeggen? Of moet ik gewoon proberen meer vrienden te maken?

 

Nog meer problemen met vrienden: (ik bedoel waarom ook niet?)

Een van mijn vrienden heeft een beetje een probleem. Hij eet weinig, is veel te licht, heeft soms een soort black outs en het gaat gewoon slecht.

Ik weet nooit wat ik moet doen en ik vind het dood eng. Ik ben altijd bang dat hij dood gaat ofzo en dat het dan mijn schuld is omdat ik niets doe. Maar als ik naar zijn ouders ga wordt hij boos, en dat wil ik ook niet :(

 

Er was nog iets, maar ik weer even echt niet meer wat :(

Wat fijn dat je een goede stage achter de rug hebt. Prettig dat je met een vriendelijke docent mee mocht lopen. Denk je dat je deze, rond de vraag over de presentatie, zou durven mailen? Bij ons op school was het de gewoonte dat je docenten mailde met allerhande vragen. Daarnaast is het misschien niet onnuttig om te vermelden dat je tegen de presentatie op kijkt. Wie weet kan je daar nog wat advies voor meekrijgen. 

 

Ik kan me voorstellen dat docenten om je geven. Misschien zijn ze daarnaast op de hoogte van de wat duisterdere gedachten waar je mee zit, waardoor ze graag even checken of je het op dat eigenste moment wel redt. Een gesprekje met je leerlingenbegeleider zou in ieder geval geen kwaad kunnen. Wees gerust eerlijk rond jouw voorkeur qua vriendschap. Laten vallen dat je je zorgen maakt rond die vriend, lijkt me daarbij nuttig. 

 

Gr. Kenshin

hey 

 

het zou ook kunnen zijn dat ze vragen hoe het gaat omdat het nu 2 weken beter lijkt te gaan. misschien zien ze dat het beter (?) gaat. en durven ze het nu wel te vragen.  

 

dat je leerling begeleider vaak zegt dat jij en je vrienden jou mee trekt naar beneden. dat komt me bekend voor zegt mijn leerling begeleider ook altijd tegen mij. maar ik vind dus niet dat daar perse betekend dat jullie elkaar naar benden trekt.  jullie kunnen elkaar ook juist goed helpen en steunen.  

en over dat je die andere meiden moet aan spreken vind ik onzin. als jij graag met jou vrienden op trekt doe je dat lekker. zij kan jou niet verplichten om met andere bevriend te worden. 

 

zou je niet samen met die vriend eerst 1 op 1 kunnen praten en hem over te halen dat jullie samen naar een docent gaan hier voor. en dat die docent zo die vriend veder kan helpen? 

 

groetjes blue 

Het punt is een beetje dat 2 van mijn 4 vrienden sinds dit jaar op een andere school zitten en ik dus alleen nog met hun app (wat ik wel veel doe)

Waardoor ik opschool "eenzaam" ben (ik had ruzie met de ene vriendin die nog wel op mijn school zit, maar dat ik nu weer Oké waardoor ik dus minder eenzaam ben)

En maar 1 vriendin hebben is onhandig met groepsprojecten :(

 

 

Het punt is een beetje dat die ene vriend dus niet bij mij op school zit. We zitten samen op theater. Ik zie hem dus elke week 2 dagen. En iedereen op theater weet al dat het slecht gaat.

 

 

Oh en ik ga waarschijnlijk Krav maga doen! Dat is een Israëlische verdedigings sport!

het is idd onhandig om met een groeps project dat je maar 1 vriedin hebt. maar je kan ook mensen hebben die geen vrienden zijn maar wel goed mee kan vinden. ik vind dat wel iets anders... 

 

ik kan ff niks bedenken wat je dan wel kan doen met die vriend.

 

veel plezier alvast met die sport!

ik ben jarloers op je want ik ben al een half jaar bezig om op boxen te gaan. maar komt er gewoon niet van 🙈. 

 

groetjes blue

Hey,

Fijn dat je goede momenten hebt gehad de afgelopen tijd en ook een goede stage! :) 

Ik snap wel de angst van je leerlingbegeleider. Ik bedoel, ik heb dat soms met het forum, dat dat me omlaag kan trekken. Ik denk dat je gewoon zelf die balans erin moet houden. 

En ja, groepsprojecten werken beter met 3 à 4 personen helaas. 

Tof dat je die sport gaat doen!

Gr. Pin

Reageer