Trillen en stress


  • Anonymous
  • 0 reacties
Hii,

Ik heb een beetje hulp nodig:

Ik heb ineens weer last van dat ik ga trillen. Het is een beetje stress gerelateerd.
Dan voel ik zeg maar mn arm trillen en dan kan ik soort van kiezen: 1. Die trilling los laten. Dan ga ik trillen en random schocken. En ik weet wat er gebeurt enzo en opzich kan ik zorgen dat ik nergens tegen aan stoot. Maar het is best raar om te doen als er anderen bij zijn.

Of 2. Ik laat het in mn arm zitten en dan tril ik lekker nog een uurtje door. Vervelend dus.


En ik ben net 2 dagen naar school, en ik heb nu al hoofd pijn en concentratie problemen.
En ik erger me echt dood aan dat mijn vriendinnen maar blijven praten en kletsen. Dan kan ik me niet concentreren. En is het veel te druk aan mijn hoofd..
Daardoor krijg ik nig meer stress..

En ik ben langzaam begonnen met praten over mijn problemen met mijn nieuwe mentor ( depressie ) nouja. Ik ben eigenlijk begonnen met een stukje concentratie/plannen. Ze reageerde meteen met: o maar ik kan je wel helpen, als je hulp nodig hebt moet je het maar zeggen!
Dat komt dus hopelijk wel goed

Ik ben ook iets minder depri nu. En ik hoop dat ik het dit jaar zo kan houden..

206 reacties

Over het trillen weet ik niet echt iets, ik zou dit toch even met de huisarts bespreken.

Fijn dat je mentor je kan helpen en dat het wat beeter gaat❤️
Hey Asy Silivana

Je hebt last van trillen. Dat is vervelend. Als je de trilling 'toelaat', is die dan snel over? Een (tijdelijke) oplossing zou kunnen zijn dat je even naar de wc gaat om 'uit te trillen'. Jij bent het best geplaatst om in te schatten hoe hard je gaat trillen, dus als je vermoedt dat je in een klein wc-hokje jezelf pijn gaat doen, is een vrij lokaal of kleedkamer misschien een betere optie.

Helpt het om de trilling uit te werken op een stressbal? Je houdt een stressbal in je tas, en als je een trilling voelt opkomen, neem je de stressbal erbij. Tegenwoordig heb je ook van die squishies.

Je hebt last van hoofdpijn en concentratieproblemen. Niet fijn. Wel goed dat je er met je mentor over gepraat hebt. Heel positief dat ze behulpzaam reageerde. Voel maar aan wanneer je wat wilt vertellen, en doe het maar op jouw tempo.

Ik ben ook iets minder depri nu.
Dat is fijn om te horen 🙂 Ik hoop dat het verder de goede kant opgaat.

Groetjes
Kenshin
Hoi Asy silivana,

Volgens mij ben ik al een keer op het trillen ingegaan bij een ander topic van jou. Daarin vertelde ik waarschijnlijk dat ik ook met enige regelmaat kan trillen.

Als ik dit topic nu zo doorlees, ben ik er bijna van overtuigt dat al deze dingen bij jou door overprikkeling kunnen komen.

Dze site geeft wat meer informatie over overprikkeling en symptomen ervan. Scrol door naar het kopje ''Hoe kan je overprikkeling herkennen?'' en je zal dit lijstje vinden:

Oké, never mind, kijk zelf maar naar het linkje. Ik wou 'm kopiëren, maar er verschijnt overal ©copyright kopieer niet! Wij kunnen juridische stappen ondernemen! dus ik doe het maar niet haha. Ook al gebruik ik netjes bronvermelding, maar oké :8

Mijn punt, dingen die daarin staan die jij ook hebt zijn:
-Gesprek niet meer kunnen voeren
-Verminderde concentratie
-Trillen

En eigenlijk nog meer, maar ik kan niks kopiëren, dus je zal echt zelf moeten kijken, sorry :8

Prikkels komen niet alleen van buitenaf (=externe prikkels). Je hebt ook interne prikkels. Dingen als bv een hongergevoel (die vertelt je dat je moet eten: prikkel!) of stress (ja, die ook!). En overprikkeling kan ook voor stress zorgen als klacht, dus daarmee kun je jezelf eigenlijk in een heel mooi cirkeltje houden. Bof jij even! :8

Ik denk echt dat je er goed aan zou doen om minder prikkels te vangen. Dus vermijd drukke plekken, neem genoeg tijd voor jezelf en neem je rust. Dit is echt belangrijk en iets om zeker serieus te nemen! Overprikkeling kan een echt probleem zijn.


Maaaar goed. Pin is natuurlijk geen dokter, dus je kan het het beste nog even met je huisarts bespreken, mocht het niet weggaan.

Tof van je mentor! Dat is alvast fijn, want je had daar toch twijfels over? Hoe dat allemaal zou uitpakken?

Mijn ervaring met tics en trillen is trouwens dat je alles het beste kan laten gaan. Anders hoopt het zich op en wanneer het er dan uit moet, is het veel heftiger en vervelender. Door het er steeds uit te laten wanneer dat nodig voelt, heb ik er altijd minder last van.

Wel fijn dat je in ieder geval niet met je armen tegen muren en tafels enzo botst. Pluspunt! 😃

Hopelijk heb je er wat aan. In ieder geval alvast een fijn weekend!!! Lekker uitrusten :)

Gr. Pin
Okey.
Ik ga al jullie berichten tegelijk beantwoorden.

@mijnigezien
Misschien ga ik nog wel eens bij een huisarts kijken, als ik het durf..

@Kenshin
Als ik die trillingen toelaat zijn ze ( meestal ) eerder klaar.

Ik heb laasts een soort stressballetje gekregen. Ik ben m alleen al weer kwijt.
Dat word dus morgen ochtend zoeken..
Bedankt voor de tip

@Pin
Ik heb even bij dat lijstje gekeken. En ik herkende best wel veel.

Ik heb inderdaad het idee dat ik redelijk overprikkeld ben ( en dan ben ik nog maar 4 dagen naar school geweest.. dit word een heeeel zwaar jaar..... )

Ik had ( en heb nog steeds ) heel veel twijfels over mijn mentor ( hoewel, nu minder ) ik vind het allemaal gewoon lastig.
Maar ik ga het rustig proberen op te bouwen.

Helaas was mijn weekend nogal druk. Dus nu maar snel gaan slapen en hopen dat ik deze week overleef ( helaas is dat sommige andere weken letterlijk )
Ik denk dat ik het wel haal.

~Asy
Hi Asy,

Als ik die trillingen toelaat zijn ze ( meestal ) eerder klaar.
Dat is ook mijn ervaring. Met tics ga ik vaak even naar de wc als ik echt een aanval heb. Dat voelt wat beter dan in de klas zitten terwijl iedereen je aanstaart. Misschien kan je ook zoiets doen als je een tril-aanval (o.i.d.) krijgt?

Ook al ben je pas 4 dagen op school, dan kun je zeker al wel overprikkeld zijn. Ik kan binnen een minuut overprikkeld raken en dat dan voor 2 dagen zijn! 😃 (Bof ik even)

Daarom is het altijd zaak om prikkels te mijden. Bij mij zijn de ergste prikkels geluiden, dus ik draag vrijwel altijd op school gehoorbeschermers. Als jij weet welke prikkels het vervelendst zijn, kun je daar een gepaste oplossing voor bedenken (waar ik best mee wil helpen :))

Je hebt nog steeds twijfels over je mentor. Dat snap ik op zich wel, het jaar is immers pas net begonnen. Bouw het inderdaad maar rustig op. Hopelijk verbetert het gevoel.

Een druk weekend is niet altijd erg, als het maar een leuk, druk weekend was. Als je daarna maar je rust pakt :)

Vervelend hè? Zoveel rust moeten nemen? Op zich is het wel lekker hoor, als je eenmaal doorhebt hoe dat moet, rust nemen :P

Gr. Pin
Haha,

Ik merk dat ik veel meer last van akles heb als ik zit te stressen over school. Of dat ik me schuldig voel dat ik niks gedaan heb..

Ik hen vandaag wat gepraat met mijn afselingsleider, en zij gaat een gesprek met een leerling begelijder proberen te regelen, voor planning of concentratie ofzo. Nouja ik zie het wel, vorig jaar heeft ze het me ook aangeboden, maar toen heb ik het afgewezen.

En ik heb morgen ook een afspraak met haar voor een concentratie/ ontspan oefenig, dat heb ik ook wel nodig.

Ik wou eigenlijk morgen wat met mn mentor praten, maar dat doe ik dan later wel..

Argh ik haat het allemaal,
En ik heb aleen mn mentor van vorig jaar verteld dat ik depressief ben. Dus nu weet niemand het meer, en het voelt een beetje ongemakkelijk om haar te appen, misschien doe ik dat later nog wel weer.

@Pin,
Gelukkig kan ik die aanvallen op school beperken tot als ik op de wc zit, en dan schokt mijn hoofd alleen een beetje, of ik probeer het via mn hand weg te knijpen. Dan is een deel van de spanning vast weg.
...meer last van akles heb als...
Akles?

Goed dat je hebt gesproken met je afdelingsleidster! Misschien dat als het morgen goed voelt, je haar anders meer kan vertellen over je depressie?

Alles op z'n tijd hè. Je hoeft niet alles morgen te vertellen. Je kan het ook een dagje (of twee) later vertellen. Als je daar dan ook nog stress over gaat krijgen...

Gelukkig kan ik die aanvallen op school beperken tot als ik op de wc zit, en dan schokt mijn hoofd alleen een beetje, of ik probeer het via mn hand weg te knijpen. Dan is een deel van de spanning vast weg.
Soso, skills. Als dat nu een oplossing voor jou is, lijkt me dat zeker handig.

Succes morgen,
Gr. Pin
Goed dat je die gesprekken gehad hebt. Ik hoop dat de leerlingenbegeleiding en de ontspanningstrucjes je helpen. Vertel maar wat aan wie wanneer je er klaar voor bent.
Hii,
Helaas om de een of andere reden hebbem de leerling begeleiders geen plek meer.
Maar mijn afselingsleider heeft een cursus gevolgd en ja. Toen volgde ik het niet meer, maar het komt er op neer, dat zij nu van alles voor me gaat regelen.

Ik heb niks over mn depressie gezegd, ik werd constant afgeleid, en nou ja. Er gebeurde ook vanalles. En toen had ze een andere afspraak ( ik zat er al een uur minstens ) en nu heb ik woensdag weer een nieuwe afspraak

Ik twijfel echt heeel erg wat ik mijn nieuwe mentor wil vertellen, ik vertel het haar misschien wel eens..

Ik heb die aanvallen nu steeds vaker, en ik ben weer begonnen met krassen, je ziet er weinig van, maar ze zijn er wel.
Lang leve school en stress. ?
Hoihoi,

Ja, school en stress zijn een dodelijke combinatie. Vertel mij wat :(

Oké, geen plek bij de leerlingbegeleiders, maar je hebt het in ieder geval wel geprobeerd. Ik ben wel blij om te horen dat je afdelingsleidster zoveel moeite voor je doet en gaat doen 🙂 Altijd fijn, zo'n iemand.

Ik denk dat je gewoon een keer moet praten met je mentor. Tijdens zo'n gesprek voel je vaak wel aan wat je wel en niet wil vertellen. Ik neem me heel vaak voor iets wel of niet te vertellen en dan doe ik stiekem toch het andere, omdat mijn gevoel zegt dat dat moet.

Zoek je met je afdelingsleidster nog een goed moment om het over je depressie te hebben of ben je eigenlijk niet van plan dat open te gooien?

O jee, de aanvallen worden erger 😞 Foei aanvallen!

Ik blijf ze steeds met tics vergelijken, dus als je dat vervelend vindt, (omdat het niet echt tics zijn) zal ik daarmee stoppen. Maar voor nu is het een mooie vergelijking :):8

Tics zijn stress gerelateerd. Dat wil zeggen dat ze i.h.a. gewoon random zijn, maar bij een piek van prikkels en stress worden tics ook meer.

Ik vind het niet raar dat je meer aanvallen hebt, aangezien je aangeeft dat je ook meer stress hebt. Want je trilaanvallen hebben waarschijnlijk veel te maken met je stress.

Jammer dat je weer bent gaan krassen, maar ik hoef je natuurlijk niet te vertellen dat je daar beter mee kan stoppen.

Ik hoop dat je je afdelingsleidster in vertrouwen durft te nemen de volgende keer.

Gr. Pin
Hoi

Jammer dat er bij de leerlingenbegeleiding geen plek meer was. Wel fijn dat je afdelingsleider je gaat helpen.

Voel in de volgende afspraak maar aan wat je wanneer wilt vertellen. Wanneer jij je er klaar voor voelt. Als je bang bent dat je niet uit je woorden komt, kan je op papier voorbereiden wat je wilt gaan zeggen. Op die manier heb je een houvast.

School en stress, niet fijn. Ik hoop dat ze je op school hiermee kunnen helpen.

Verder heb ik niets nuttig toe te voegen, dus heb ik een rustgevend muziekje opgezocht, waar je je hopelijk mee geholpen voelt.

Groetjes
Kenshin
@pin,
Ja ik tref het wel, leuke mentoren. Leuke afdelingsleider.

Ik ga binnenkort proberen mijn mentor mij te laten helpen met een goede planning maken. En dan zie ik wel weer wat ik nog meer vertel.

Die aanvallen worden steeds vervelender. En ik heb ze ook meer als ik echt de stress voel. Nouja. Ik voel altijd wel stress. Maar op die momenten voelt het alspf de stress me persoonlijk komen vermoorden.

Ik weet dat ik beter met dat krassen kan gaan stoppen, maar je weer hie het gaat.

De ironie dat wij steeds iedereen vertellen dat ze niet moeten snijden, en dat ik zeg dat zm niet de oplossing is.

@kenshin
Ik weet nog niet wat ik wil vertellen, en ik heb over 10 uur en 37 minuten de volgende afspraak. Duss ja.

Dat rustgevende muziekje ga ik layer luisteren, dankje !

Ik ga nu nog maar eens wat afmaken aan een opdracht voor morgen t eerste uur. En dan ga ik slapen, dus net een beetje geluk red ik de 2 uur slaap..
Hi Asy,

Goede tactiek om een afspraak te maken voor het plannen. Zo heb je 1) een goede planning en 2) de mogelijkheid om een beetje af te tasten of en wat je wil vertellen.

Als de stress je komt vermoorden, kun je dan dingen doen, zodat de stress je niet kan vinden? Bijvoorbeeld een rondje rennen om de stress kwijt te raken? Of een dansje doen om het weg te schudden? Of een luchtje scheppen? Als jij aangeeft last te hebben van deze aanvallen, is er best veel mogelijk. Zoals bijvoorbeeld even de klas uit gaan.

Hehe ja, wij zeggen het een en doen het ander. Maar ja, dat doet praktisch iedereen op deze site (nou ja, een groot gedeelte).

Eeehm. Ik lees dit rond 8 uur 's ochtends en je hebt dit 4 uur geleden geplaatst. Meid, das 4 uur 's nachts. En dan ga je nog een opdracht doen?? Ik hoop dat die planning gaat helpen...

Vandaag eerder naar bed Asy ;)

Gr. Pin
Goed dat je de hulp van je mentor gaat vragen. Ik hoop dat je haar wat beter kan leren kennen, en er een mooie planning aan overhoudt.

De tips die @Pin geeft i.v.m. het omgaan met stress lijken me zeer nuttig.

De ironie dat wij steeds iedereen vertellen dat ze niet moeten snijden, en dat ik zeg dat zm niet de oplossing is.
Klopt.

Je hebt boeddhistische monniken die met extreem weinig slaap zich drijven tot het uiterste, om bepaalde dingen in hun geloof te bereiken, maar daar hoef jij je niet mee bezig te houden. Eerst goed voor jezelf zorgen 🙂
Hii,
Ik heb een afspraak met mijn mentor gemaakt. Volgende week gaan we wss tijdens frans een goede planning maken.
En anders tijdens het mentoruur. Tot die tijd dus nog een beetje behelpen.

En ja idd dat was inderdaad 4 uur s'ochtends, ik heb uiteindelijk 3 uur slaap gehad, en voelde me klaar wakker. En ik heb mn vriendin die opdracht laten doen ( ik kon echt niet meer, dus zij heeft haar hele ochtend eraan besteed, toen ik lag te slapen )

Ik hoooop dat je tips gaan werken @pin.

Ik had gister dat gesprek met mijn afselingsleider.
Ik heb hoogstwaarschijnlijk hooggevoeligheid ( dat bleek uit een een of ander testje. Heb je hier veel bolletjes? Dan heb je wss meer last van hooggevoeligheid dan van concentratie problemen, ik had dus 1 bolletje niet. )

Nouja. Ze kan me daar niet echt mee helpen, maar ze blijft me helpen met concentratie gedoe.

Hmm. Ik geloof sowieso niet. Dus ik hoef gelukkig ook niet niet te slapen, of mee te doen aan de ramadan ofzo. Gelukkige ik.

Leuk he, dat we anderen vertellen dat ze niet moeten doen wat wij wel doen? ( antwoord: niet dus )
Ik luister er meestal ook niet naar. Nouja, soms wel.

Dusja. Ik kras, en ik zit weer gezellig ? midden in een van mijn zm periodes
THNX LIFE.

En ik ben verslaafd geworden aan een Anime serie ( thnx vrienden )

Nouja. Echt fantastich is mijn leven nu niet echt. Soms denk ik dat het gewoon zo veel simpeler zou zijn als ik dood was...
Niet meer om eindeloos over na te denken, niemand die meer zijn best hoeft te doen voor mij. Gewoon rust. Voor niemand een last. Gewoon geen stress, geen eindeloze metale drukkende pijn.
Gewoon. Niks meer.

T is zelfs zo erg. Dat ik al 3 soort half-affe ideeën heb..

Soms denk ik ook dat het gewoon zoveel makkelijker zou zijn als iemand die ik ken dit alles zou lezen, en mij erin zou herkennen, en dat naar mijn mentor gaan. Zodat ik het niet zelf hoef te vertellen. Maar ja. Anderzeids heb ik het liever niet.

~Ash
Heyo ash,
Goed om te horen dat je met je mentor had besproken en hoop dat het gaat helpen!
Ik ben ook hooggevoelig/HSP en je leert er uiteindelijk mee omgaan en dan kan je het zelfs goed gebruiken! Dus probeer dat positief te zien.

Stop pls met krassen en ga inplaast van krassen iets anders doen, hardlopen? Bomen knuffelen? Iets? Krassen maakt t alleen maar erger eigenlijk

Ja al vind je het moeilijk te vertellen tegen een vriend/vriendin kan je misschien een briefje schrijven?

Zelfmoord is sws niet de oplossing, je voelt dan niks meer... ook geen blijdschap en die heb jij echt soms wel misschien niet lang maar soms, en die momenten moet je koesteren!
Haha, Asy. Typ fout ?

Hardlopen probeer ik zeker, masr het lukt niet echt. En het is anders dan krassen enz..
En boomknuffelen gaat sws wel goed.

Ik ga het mijn vrienden niet letterlijk vertellen, ( vgm heeft er 1 wel ongeveer een idee, maar toch )

Ik weet niet, de blijdschap weegt gwn vaak niet op tegen de ellende..

Het is allemaal gewoon zo ingewikkeld...

~Asy
@asy (sawry voor de vorige keer)
Goed dat je iets probeert, helaas heeft iedereen een andere manier hiervoor, heb je tekeningen geprobeerd? Dan kan je daar al je emotie en creativiteit op loslaten.

Mooi dat het boomknuffelen goedgaat jammer genoeg zeggen ze niks terug...

Waarom wil je het je vrienden niet vertellen? Ik weet zeker dat ze je willen helpen, daar zijn het vriendne voor!

Ik weet dat het ingewikkeld is, ik heb er ook last van, maar probeer van elk negatief ding iets positiefs te zien.
Hi,
Maakt niet uit, spelde zelf ook Ash inplaats van Asy..

Ik kan niet tekenen, maar lang leven insta, harry potter en edits. Soms maak ik ook sad edits.

Ik ik wil gwn niet dat mijn vrienden dan weer met depressed me zitten opgescheept. En soms twijfel ik of ik ze niet gwn wil dumpem, zodat ik ook naar de andere vrienden groepjes kan, en niet vast zit in dit groepje.

Positief? Ik heb weer 50 extra volgers? Negatief? Ehm? Alles?


ARGH HET IS ZOOO MOEILIJK ?
I know, je mag meer dan een vriendengroep hebben, wist je dat? Dus je mag gerust naar een ander vriendengroepje

Yay 50 extra volgers, positief? Hmm heb je huisdieren? Een speciale knuffelboom?

Vind je bepaalde spelletjes leuk of puzzels? Dan kan je dit gaan doen dat lijd namelijk ook af!

Dat zij opgescheept zitten met depressed you maakt eigk niet uit, daar horen het vrienden voor te zijn, ik denk dat ze liever depressed you hebben dan dead you... dan wilde ze namelijk dat je het had verteld...
Damn jullie waren laat op (nou ja, ook weer niet zó laat als de vorige keer).

Nice dat je nu een afspraak hebt met je mentor! Hopelijk helpt dat!

Eeehhh, testje met bolletjes? Klinkt niet bepaald professioneel... Ik zou het niet geloven en jezelf niet zo bestikkeren.

Goed dat je je vrienden je laat helpen met huiswerk. That's a start!

Hmmm een zm periode? Klinkt niet tof. Je weet het vast wel, maar 113 staat altijd voor je klaar hè!
www.113.nl

Nou ja, als jij zelfmoors pleegt, zullen er heel veel mensen met je bezig zijn. Allereerst de mensen die je uitvaart regelen. Dan alle mensen die de rouwkaarten ontvangen. Dan nog iedereen die het hoort. En de mensen die om jou geven, zullen nu iedere dag aan je denken.

Dus blijf maar gezellig bij ons :D

Een vriendin van mij vindt anime ook geweldig. Mooi toch, als je iets leuk vindt!

Eeeuuhh kun je misschien die ideeën in de prullenbak gooien? Nu?! Dank je. Ga een boom knuffelen jij en snel een beetje.

Je kan dit linkje ook mailen naar je docent :8

Omg ik mis deze :8 emoji echt zo vaak op WhatsApp. (Nuttige informatie...)

Hardlopen is moeilijk man. Uiteindelijk kwam ik altijd bij een parkje uit en ging ik van de ellende bomen knuffelen en met ze praten. Daarna liep ik naar huis. Ik heb GEEN conditie.

Ik wil eigenlijk nog wat over je vrienden zeggen, maar die houd je tegoed, want ik moet nu écht naar school.

DOEG
@pin, ja ik verveelde me en kon niet slapen....

naja ik kon dus niet slapen maar ging dus denken aan dingen die jij misschien kon doen zodat je niet zou krassen(ben er een paar vergeten yey...)
- taart bakken(is ook nog lekker)
- hou een blog bij
- ga een magazine leze en alle leuke plaatjes of dingen die je aan het denken zetten knip je uit en plak je in het nieuwe "Asy Plakboek"
- haal je kleding kast leeg en ga leuke setjes maken van je kleding
- ga eeen nieuwe taal leren(Japans??)
- boek lezen
- ga al je levensvragen een keer opzoeken op internet
- ga gezzelig bij KT praten( ik ben bijna de hele dag van 7-5 online dus hai)
-ga een serie kijken
- ga nog meer bomen knuffelen
- en nog meer bomen
Oké nu dus de rest van m'n reactie.

Ik ben vergeten wat ik wou zeggen.

Ik verzin wel wat nieuws :)

Je vrienden zijn niet voor niets je vrienden. Als je ze wil dumpen, zijn dit dan wel je vrienden? Daarbij denk ik dat ze je depressie spul niet heel erg vinden, aangezien je zo juist open bent over je gevoel.

Ehm ja dat was het volgens mij. Misschien krijg ik later nog een ingeving zoals @Ronald2001
Hey Asy, als dat trillen een psychische oorzaak heeft (namelijk stress) zoals je beschrijft, is het verstandig om hulp te zoeken van een psycholoog. Met een mentor praten is ook heel goed, maar het is ook belangrijk om nog hulp te hebben van iemand die gespecialiseerd is in het behandelen van jouw klachten en ook de depressie waar je het over hebt. Ook als het niet super erg is, of je denkt dat je het wel redt, is het beter om wel hulp te zoeken voor je psychische problemen, want het wordt anders later misschien toch erger. Het is fijner als je dan onder goede begeleiding bent van iemand die met jou meedenkt en erop let dat het niet erger wordt en je ook kan helpen om er helemaal vanaf te komen. Je kunt via je huisarts een verwijsbrief vragen voor gespecialiseerde ggz (dat is beter dan basis ggz want bij basis ggz krijg je maar een beperkt aantal gesprekken). Je huisarts kan je helpen om een geschikte psychotherapeut te vinden. Ik weet zeker dat je daarmee echt geholpen kunt worden! Hulp vragen doe je nooit te vroeg! Heel veel sterkte en liefs, Sarah
Ik heb thuis trouwens "Het Ontpiekerboekje" van Corinne Sweet, daar staan super veel tips in om stress te verminderen, op allerlei vlakken. Er staat niet alleen uitleg, maar ook heel veel praktische oefeningen en tips. Het fijne van de uitleg die je krijg is dat je meer begript krijgt voor hoe spanning bij jezelf ontstaat en wat de oorzaken zijn. Als je daar al meer grip op krijgt ben je een hele stap verder!

Reageer