Tranen tegenhouden

  • 21 november 2020
  • 6 reacties
  • 80 Bekeken

Reputatie 1
Badge +2

Na maanden heb ik denk ik eindelijk de moed verzameld om een gesprekje aan te vragen met mijn mentor. Over o.a depressie/burn-out dingetjes. Ik ga vanmiddag een berichtje naar hem sturen... 

Maar toch is er nog 1 ding waar ik wakker van lig en dat is dat ik bang ben te gaan huilen. Ik moet altijd huilen als het om mij persoonlijk gaat. Hoe kan je dit tegenhouden? Iemand tips..?


Bij een eerder gesprek moest ik ook al huilen, ik wil dit niet nog een keer, hij zal dat raar vinden..


6 reacties

Badge

Wat ik doe als ik begin te huilen, probeer k eerst rustig in mijn neus te ademen en de mond weer uit, je moet ook met je ogen knipperen of effe aan leuke dingen denken, toch is het niet erg om te gaan huilen

Badge

Denk je dat hij het raar vind dat je gaat huilen of is dat zo? Als hij het raar vind dan is het geen goede mentor voor persoonlijke dingen en als jij denkt dat hij het raar vind dan weet ik niet of dit de juiste persoon is voor jou om mee te praten. Als je wel met hem wil praten zou ik me echt niet druk maken om het huilen, het praten en het huilen kunnen beide heel erg opluchten en waarom zou je opluchting willen tegen houden? 

Reputatie 1
Badge +2

Weet ik niet.. Ben bang dat hij misschien vind dat ik me aanstel.. Hij is wel begripvol en aardig maar toch durf ik me nooit zo goed open te stellen.

Reputatie 7
Badge +11

Heyy

Het is toch helemaal niet nodig om je tranen in te houden? Het is goed voor je om het eens te laten lopen, echt waar! Als je ze dan toch echt wil inhouden, probeer op je ademhaling te letten, veel meer is er denk ik niet, sorry. Maar als het nodig is, laat het gewoon gaan, hij zal niet denken dat je je aanstelt hoor. Dan zal hij merken dat het echt serieus niet goed met je gaat! Just let it go!

Succes

Reputatie 1
Badge +2

Ik ga woensdag met hem praten… Ben wel heel erg zenuwachtig.

Reputatie 5
Badge +7

Hey quick,

Wat goed dat je een gesprekje hebt aangevraagd bij je mentor, dat vind ik echt heel knap en dapper!

Begrijpelijk dat je zenuwachtig bent, dat geeft ook helemaal niet. Misschien wel fijn om gewoon tegen je mentor te zeggen, dan kan hij/zij daar wat rekening mee houden.

Wat je zou kunnen helpen is dat je van tevoren op een briefje schrijft wat je wil vertellen, als je het dan even niet weet of als je even volschiet ofzo kun je daar op kijken en waarschijnlijk geeft het ook een fijner gevoel als je een beetje voorbereid bent.

En zoals ik net zei geef aan dat je zenuwachtig bent en dat je het best moeilijk vind om erover te praten, dat is helemaal niet erg en ik denk dat je mentor het ook zal begrijpen. Afhankelijk van hoe je mentor reageeert kun je altijd nog voor jezelf bepalen wat je wel of niet wilt delen , waar jij je fijn bij voelt.  Je hoeft natuurlijk niks, je hoeft ook niet alles in één keer te vertellen. Doe het op jouw manier en tempo.

Heel veel sterkte en succes gewenst!

Groetjes,
Simply Me

Reageer