Vraag

stemmingswisselingen

  • 10 September 2019
  • 3 reacties
  • 156 Bekeken

Badge
Hoi,
Ik heb vaak last van heftige stemmingswisselingen. Ik ben dan gewoon vrolijk maar van het ene op het andere moment voel ik me ineens verschrikkelijk verdrietig en alleen. Hiervoor ga ik naar een psycholoog. Daar praat ik mee en daar probeer ik een manier om er mee om te gaan mee te zoeken.

Maar laatst voelde ik me zo slecht. Ik begon te huilen en ik werd ontzettend kwaad op mezelf. Ik was aan het stampen en aan het huilen maar het gevoel werd maar niet minder. Ik had geen idee waarom ik me zo voelde. Uiteindelijk was ik zo gek geworden van die negatieve gedachten in mijn hoofd dat ik mezelf pijn ging doen in de hoop dat ze zouden stoppen. Ik zette mijn nagels hard in mijn arm en krabte mezelf. Nu schaam ik me ontzettend voor wat ik gedaan heb en ik weet niet wat ik moet doen.

3 reacties

Hey lentheexx,
Wat vervelend voor je! Ik heb daar soms ook last van. De ene keer voel ik me zielsgelukkig en de andere keer haast depressief. De puberteit en je hormonen zijn daar de schuld van. Ik hoop dat de psycholoog je goed helpt.
Over dat snijden: je hoeft je er echt niet voor te schamen! Ik snap dat je je zo ontzettend rot voelde. Praat er met je psycholoog over. Die is daar in gespecialiseerd. Als ik woedend ben sloop ik vaak dingen. Koop een groot dik kussen en sla erop in. Of ga een stukje wandelen en kijk goed om je heen. Zie je diertjes? Kijk ernaar en bedenk hoe schoon het is. Als je toch weer de negatieve kant op gaat, zeg je tegen jezelf: naha, vandaag even niet. En blijf bewegen! Uit je woede met rennen of klimmen. Dat kan je die boze energie even kwijt.
Ik hoop dat je er wat aan hebt,
Xx simonesz
Badge
Ik ben ook snel omgeslagen in verdrietig boos bang
Ik heb precies hetzelfde als jou. Ik kan zo uit het niets heel somber worden maar tegelijkertijd wil ik niet somber zijn en komen er boze gevoelens bij.

Ik weet dan niet wat ik moet doen, want ik word gek vanbinnen. Alles is dan negatief, ik en de wereld. Ipv nagels krabben deed/doe ik aan snijden. Want die drang komt dan naar boven, omdat snijden mijn hoofd tot rust brengt.

Vaak heb ik ook dat de wereld ineens vreemd lijkt, anders of neo. Hetzelfde als ik in de spiegel kijk, ik lijk vreemd, anders, of niet mij. En alles gaat maar door, en zonder gevoelen.

Wat ik ook zelf heb is dat ik emoties maar verstop, en deze stapelen zich op. Ik kan heel moeilijk emoties voelen. Ik heb ook zoveel angst Alleen als ik snijdt kan ik deze emoties wel voelen.

Ik weet niet of je dit allemaal ook hebt, of dat dit geholpen heeft?

Groetjes
Ano-nemo

Reageer