sociale angst?

  • 7 July 2021
  • 2 reacties
  • 79 Bekeken

Badge

Hoi!

Ik heb een probleem. Ik ben namelijk snel gestrest in sociale situaties en ik ben er altijd van overtuigd dat mensen iets negatiefs van mij vinden. Ik kan ook niet duidelijk praten tegen mensen die ik niet goed ken en als ik in de klas moet praten (bijvoorbeeld als er iets aan mij gevraagd wordt of als ik moet presenteren), raak ik in paniek, kom ik niet uit mijn woorden en krijg ik soms moeite met ademhalen. Ik denk dat ik misschien sociale angststoornis heb. Ik heb een paar testjes gedaan op het internet die allemaal zeiden dat ik sociale angststoornis zou kunnen hebben, maar ze zeggen ook dat als ik het zeker wil weten, ik naar een professional moet gaan. Ik wil het graag zeker weten en ik zou ook graag hulp willen want ik heb er veel last van en het heeft een negatieve invloed op mijn sociale- en schoolleven, dus naar een professional gaan zou een goede oplossing zijn, alleen durf ik het niet zo goed aan mijn ouders te vertellen. Ik ben bang dat ze me niet geloven of vinden dat ik me aanstel en ik ben bang dat ik misschien inderdaad aanstel.

Heeft iemand misschien tips?


2 reacties

Reputatie 4
Badge +3

heyy Kassstar 

Ik heb zelf ook sociale angst en ik herken me hier heel erg in, misschien zou je der eerst met je  vrienden over kunnen praten als je dat durft. En het is wel verstandig om het er met je ouders over te hebben al snap ik het als je dat niet doet want ik heb het ze ook niet verteld omdat ik niet durfde.

En je hoeft niet perse naar een professional te gaan om zekerheid te krijgen. Het is idd  goed om meerdere testen te doen en om jezelf een aantal dingen te vragen. Zoals hoelang heb je hier al last van is het bv een paar maanden of al je hele leven. en ben je meer verlegen of is het echt sociale angst. 

Reputatie 1
Badge +1

Hallo,

Je zegt dat je het een goed idee vind om naar een proffesioneler te gaan.  Ik denk dat dat een slimme keuze is want die is daar immers gespecialiseerd in.  
 

Aan je ouders vertellen is lastig. Ik heb zelf ook wat dingen waarmee ik struggle. Maar het werd allemaal veel beter toen ik het aan mijn vader vertelde. Misschien zou je het eerst aan een vriend of vriendin kunnen vertellen. Als je dat durft. Je zou misschien ook een brief of papje naar je ouders kunnen sturen als je beter bent op papier. Dan heb je ook meer tijd om na te denken over wat je precies wil zeggen. Zelf heb ik een filmpje op YouTube opgezocht van iemand die hetzelfde probleem had als ik, en liet ik het filmpje aan mijn ouders zien. Dat kun je ook doen als je bang bent dat je ouders denken dat je je aanstelt.  Dan zien ze dat je probleem serieus genomen moet worden.

ik hoop dat je wat aan deze tips hebt.

Xxx pewpewtube

Reageer