Praten over emoties op school...

  • 28 September 2020
  • 3 reacties
  • 85 Bekeken

  • Anonymous
  • 0 reacties

Hoi allemaal…

Momenteel ben ik erg depressief met angstklachten en heb ik zelfmoordgedachten… Over het kleine stukje van depressie en angst heb ik al met mijn mentor gepraat. Over zelfmoordgedachten etc niet. Hij vroeg of ik hulp wilde. Ik wilde dat toen niet. We hadden afgesproken het aan te kijken tot de eerste PTA-week. Gezien ik in een andere klas ben overgeplaatst, zou het misschien beter kunnen gaan. De PTA-week begint volgende week en het gaat totaal niet beter met mij. Ik ben bang dat als ik dit tegen mijn mentor vertel dat ik hem 1. daarmee lastigval, en hem er maar mee irriteer en 2. dat hij me doorverwijst naar het zorgteam en misschien zelfs nog meer professionele hulp en dan 3. dat hij mijn ouders gaat bellen wat ik echt niet wil... Ik ben daarom eigenlijk van plan gewoon te zeggen dat het beter gaat…

Hebben jullie ervaring met dit soort dingen? Heb jij gepraat met je mentor? Werd je gelijk doorverwezen? En je ouders werden die gebeld? Hoe is het zorgteam bij jou op school? Hoe werkt dat…? 

Kunnen jullie me meer vertellen…?🥺

 

Liefs, 💖


3 reacties

Hey, super vervelend voor je deze situatie! 

Ik heb zelf niet echt die klachten maar ik heb ook problemen en ik heb daar met mijn mentor over gepraat. Daar heb ik aangegeven dat ik zelf liever niet meteen naar de vertrouwenspersoon op school wou en toen stelde zij voor om met vriendinnen van mij, haar en mij een keer ergens te gaan zitten en over dingen te gaan praten ( toevallig hebben die vriendinnen zelf ook problemen waardoor ik ze meer vertrouw) Miss heb jij ook zulke vriendinnen of kun je iemand als zo'n vriendin gaan beschouwen.

Ik denk niet dat dit echt een antwoord is op je vraag maar miss heb je dr toch wat aan?! Suc6 

Groetjess Dreamerx07

Reputatie 3
Badge +2

Hoi quick,

 

We lezen dat je in een lastige situatie zit. Het is goed om te zien dat je over je zelfmoordgedachtes in gesprek wilt gaan. Als je hierover wilt praten kun je elke dag tussen 11:00 en 21:00 gratis en in vertrouwen bellen (0800-0432) of https://www.kindertelefoon.nl/chat. Je bent ook welkom om te bellen (0900-0113) of chatten (www.113.nl) met 113 Zelfmoordpreventie. Zij zijn gespecialiseerd in het praten over zelfmoord en zijn dag en nacht bereikbaar. Je kunt bij hen ook gratis een online therapie volgen: dan spreek je meerdere keren met dezelfde psycholoog en blijft nog steeds anoniem.
 

Veel sterkte, 

Groetjes Willemijn

Namens De Kindertelefoon 

Niks is mis met hulp. Ik weet dat het moeilijk is maar probeer het te accepteren. Later als je ouder bent krijg je er alleen maar meer spijt van dat je de kansen niet hebt gepakt. En als je er zo erg doorheen zit zou ik 113 bellen. Je kunt het! Ik geloof in jou en ik geloof ook dat alles op een dag goedkomt. Zelfmoord is nooit de oplossing! Geloof me, heel het forum wilt er voor je zijn, en ik kan je vertellen, dat dat ontychelijk veel mensen zijn XD ! Blijf nog heel even sterk, heb vertrouwen in mensen en in jezelf.

Ik weet dat je bang bent om het te vertellen, maar je ouders begrijpen het echt wel. Je bent tenslotte hun kind en als zij niet het beste voor je willen door het te begrijpen, dan zijn het geen goede ouders.

 

Blijf nog even sterk! xx

Reageer