Vraag

Praten met huisarts, maar voel me niet vertrouwd bij hem

  • 12 January 2022
  • 20 reacties
  • 469 Bekeken

  • Anonymous
  • 0 reacties

Hoii

 

Ik wil graag hulp inschakelen vanwege mijn depressieve/suïcidale gedachtes en de andere dingen waar ik erg mee in de knoop zit. Alles in mij zegt dat ik geen hulp moet inschakelen en dat het onnodig is, maar van binnen weet ik dat ik het echt wel nodig heb, hoe lastig en eng ik dat ook vind. Ik wil graag een psycholoog die mij kan helpen want alleen kom ik hier allemaal niet meer uit.

 

Als ik een psycholoog wil moet ik naar de huisarts toe. De huisarts kan mij namelijk doorverwijzen naar de juiste plek/persoon.. Het punt is alleen dat ik mij niet echt op mijn gemak voel / niet vertrouwd voel bij mijn huisarts. Hij is op zich wel een redelijke huisarts, maar hij komt vaak erg sarcastisch/onbeleefd over en echt interesse in je tonen doet hij niet. Ook kan hij nog wel eens wat nare en onnodige opmerkingen maken waar ik me dan weer verschrikkelijk onzeker over voel.

Ik vind het erg eng en lastig om hulp te zoeken en het feit dat ik mij niet echt op mijn gemak voel bij mijn huisarts maak het allemaal nog veel lastiger voor me. Ik krijg al rillingen als ik er aan denk om mijn verhaal aan hem te vertellen. Eigenlijk durf/wil ik het helemaal niet aan hem vertellen, maar ik moet naar hem toe als ik hulp wil want hij kan mij doorverwijzen. Ik vind het allemaal erg lastig en weet niet goed wat ik nou moet doen.

 

Hebben jullie misschien tips/advies voor mij?

 

Groetjes,

NaamNietBekend


20 reacties

Reputatie 7
Badge +11

Heyy @NaamNietBekend

Ik heb hier eigenlijk helemaal geen verstand van, maar misschien kun je als je een afspraak maakt voor een gesprek met de huisarts, vragen of je een andere huisarts mag spreken aangezien je je niet echt op je gemak voelt bij hem. Misschien kan je de GGZ bellen ofzo? wacht ff, even google erbij… 

Je zou ook nog met de schoolarts kunnen afspreken. Die kan je ook een doorverwijzing geven.  Als je nog op school zit tenminste… Of de bedrijfsarts als je werkt? 

Hoop dat je hier iets mee kunt…  (btw sorry voor de eerste te lange zin haha) 

xx Eenmeisje004 

Reputatie 7
Badge +8

Hey NaamNietBekend,

Ten eerste vind ik het super knap dat je hulp in gaat schakelen. Dit is een goed stap! Maar, als jij je er niet goed bij voelt bij die huisarts, doe het dan niet daar! Het kan in het ergste geval nog erger worden dan het al is. Dus kijk waar jij je prettig bij voelt. 

Je kan ook vast wel ergens anders heen dan de huisarts eventueel.

Hopelijk helpt dit antwoord je!

Groetjes,

Ikke13

 

Reputatie 5
Badge +3

Hoi!

Misschien is het goed als je opzoek gaat naar een andere huisarts. Het is namelijk heel belangrijk om een goede huisarts te hebben waarbij je je op je gemak voelt. Misschien is het goed om hier met je ouders naar te kijken. 

Succes <3

Hoii

 

@Eenmeisje004 >  De schoolarts is misschien een optie, maar weet niet precies hoe ik dat moet regelen. Ik ga op het moment niet naar school omdat ik nogal zoekende ben naar de juiste opleiding. Ik heb nog wel contact met school, maar weet niet of de mensen waarmee ik praat mij verder kunnen helpen. School weet ook nog niet echt af van hoe ik me voel qua depressie dus dat is nog een dingetje.

Ik ga denk ik als ik een afspraak wil maken eerst met de doktersassistente van de praktijk overleggen om te kijken of ik ook naar een andere huisarts mag om te praten. Meestal doen ze dat niet, maar misschien maken ze een uitzondering en mag ik toch naar een andere huisarts. Als dat niet lukt ga ik denk ik met school praten om te kijken of die me kunnen helpen.

Bedankt voor je reactie:blush:

 

@Ikke13 > Het moet inderdaad niet alleen maar erger worden dus ik ga niet met mijn eigen huisarts praten. Ik ga denk ik overleggen met de doktersassistente om te kijken of ik ook een andere huisarts mag spreken waar ik me prettiger bij voel. Vind het wel doodeng.. Bedankt voor je reactie!

 

@Cody > Dat is wel waar ja. Ik heb al een lange tijd terug (anderhalf jaar geleden ofzo) bij mijn ouders aangegeven dat ik mij totaal niet veilig/vertrouwd voel bij de huisarts. Mijn ouders hebben dit gevoel niet en vinden hem wel een oké huisarts, maar hebben er wel begrip voor dat ik me niet fijn voel bij hem.

We hebben toen wel gekeken naar een andere huisarts, maar switchten van huisarts wouden ze niet omdat dat erg lastig is. Het is enorm druk bij alle huisartspraktijken en de wachtlijsten voor nieuwe patiënten zijn enorm. Het is al een tijd geleden dus zal het nog eens met ze overleggen want je niet vertrouwd voelen bij de huisarts is inderdaad niet goed. Bedankt voor je reactie:slight_smile:

 

Nogmaals bedankt voor jullie reacties:heart:

 

Groetjes,

NaamNietBekend

Reputatie 7
Badge +4

Hey @NaamNietBekend ,

Geen idee of je me nog een beetje herinnerd ik was 3 / 4 maanden geleden actief. Ik kom eens in de zoveel tijd weer even rondkijken en kijk dan ook zeker even op jouw profiel. Vind je comments altijd erg goed.

Maar even bij je post weer. Super dat je contact gaat zoeken. Tja als je niet fijn voelt bij iemand is geheimen delen natuurlijk ook moeilijk. Inderdaad vragen of je misschien een gesprek kan hebben met een andere huisarts lijkt me een goed plan. Dan zou je ook het eerste gesprek gewoon kunnen praten en kijken of je je fijn voelt bij hij of zij. En dan spreek je een tweede gesprek af als het iets is en anders dan zoek je nog even verder. Verder zou je misschien contact op kunnen nemen met de GGZ direct zonder huisarts ertussen ik weet niet of dat kan, maar je zou het in ieder geval kunnen proberen.

Nog een extra detail is dat je het nu over een psycholoog hebt. Met een psycholoog kan je praten over je probleem en hij zal je ook zeker helpen. Maar misschien heb jij een psychotherapeut nodig. Dan is het wat intensiever eerlijk gezegd weet ik het verschil niet helemaal, maar dat moet je maar navragen als het zover is. Aangezien je flinke klachten hebt en het nu al heel lang bezig is.

Laat het ons weten als het niet lukt. En zoals je mijn quote zegt als je een kans niet kan vinden moet je hem zelf creëren. Helaas is je huisarts niet top, maar je vind wel iemand die je kan helpen daar ben ik zeker van. Je zou ook nog even kunnen chatten (of bellen natuurlijk) met de kindertelefoon aangezien hun waarschijnlijk beter weten hoe je contact kan zoeken met een psycholoog.

Ik heb vertrouwen dat dit je wel gaat lukken na al het goede advies wat je iedereen hier hebt gegeven : )

Veel succes!

Groetjes NV

Reputatie 7
Badge +4

Hey @NaamNietBekend,

Ben ik alweer ik vond eigenlijk dat ik nog wat directe hulp richting jou miste in m'n bericht dus hier is nog even follow up. Als je weer die negatieve stemmen hebt of gewoon negatieve gedachten moet je een keer een topic speciaal daar voor maken. En elke keer dat het gebeurt post je gewoon daaronder. Dan maken wij gehakt van die stemmetje en gedachten. Het is toch ook oneerlijk als er geen tegenpartij is die lieve dingen zegt?

Ook al ben ik niet meer actief op het forum ik denk wel nog vaak aan je. En elke keer als ik weer een kijkje kom nemen zie ik je weer anderen goed advies geven. We houden van je op dit forum en dat weet je. We vinden het echt niet erg dat je dan misschien vaak onder dat topic zou gaan posten. Eerder zouden we het fijn vinden dat we weer kans hebben om iemand te helpen dat is ook wat ik zo gaaf aan dit forum vind.

Nou genoeg  paragrafen aan tekst geschreven nu. Ik beloof dat ik elke dag een kijkje blijven nemen totdat je weer hebt gereageerd dus ik zal niet pas weer over een maand terugkomen :D

Nogmaals veel succes!

Groetjes NV

Hey @NaamVergeten,

 

​Geen idee of je me nog een beetje herinnerd ik was 3 / 4 maanden geleden actief. Ik kom eens in de zoveel tijd weer even rondkijken en kijk dan ook zeker even op jouw profiel. Vind je comments altijd erg goed.

Ik herinner je zeker nog hoor! Vergeet mijn naamgenootje niet zo snel:wink:

Leuk dat je weer even op het forum komt kijken!

 

Super dat je contact gaat zoeken. Tja als je niet fijn voelt bij iemand is geheimen delen natuurlijk ook moeilijk. Inderdaad vragen of je misschien een gesprek kan hebben met een andere huisarts lijkt me een goed plan. Dan zou je ook het eerste gesprek gewoon kunnen praten en kijken of je je fijn voelt bij hij of zij. En dan spreek je een tweede gesprek af als het iets is en anders dan zoek je nog even verder.

Dit lijkt mij inderdaad ook een goed idee. Ik ga in eerste instantie denk ik met de doktersassistente van mijn praktijk overleggen om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Er zijn wel meerdere dokterspraktijken in mijn omgeving en er is volgens mij ook wel een andere huisarts in mijn eigen praktijk waar ik misschien wel een paar keer terecht kan om te praten. Naja ga dus even overleggen en zie dan weer verder!

 

Verder zou je misschien contact op kunnen nemen met de GGZ direct zonder huisarts ertussen ik weet niet of dat kan, maar je zou het in ieder geval kunnen proberen.

Ik heb daar wel naar gekeken, maar heb echt geen idee hoe ik dat moet doen. Eigenlijk lees ik overal dat je eerst naar de huisarts moet voor een doorverwijzing naar de GGZ. Het is volgens mij wel mogelijk om het zonder de huisarts ertussen te doen en je kan direct contact opnemen met de GGZ, maar hoe ik dat moet aanpakken weet ik niet goed.

 

Nog een extra detail is dat je het nu over een psycholoog hebt. Met een psycholoog kan je praten over je probleem en hij zal je ook zeker helpen. Maar misschien heb jij een psychotherapeut nodig. Dan is het wat intensiever eerlijk gezegd weet ik het verschil niet helemaal, maar dat moet je maar navragen als het zover is. Aangezien je flinke klachten hebt en het nu al heel lang bezig is.

Ik heb dit inderdaad ook gelezen. Ik gebruik het woord psycholoog omdat dat een voordehand liggend woord is, maar een psychotherapeut lijkt me inderdaad wat beter aangezien de dingen waar ik mee struggle. Een psychotherapeut kan intensiever en langer behandelen, mag ook eventuele medicatie voorschrijven en is gespecialiseerd in het behandelen van mensen met complexe psychische klachten. Ik zal dit ook overleggen met de huisarts als dat zover is.

 

Laat het ons weten als het niet lukt. En zoals je mijn quote zegt als je een kans niet kan vinden moet je hem zelf creëren. Helaas is je huisarts niet top, maar je vind wel iemand die je kan helpen daar ben ik zeker van.

Als er iets aan de hand is laat ik het weten! En als iets me wel is gelukt laat ik het ook weten. al kan dat nog wel even duren. En zal jouw quote ook onthouden:blush:

 

Je zou ook nog even kunnen chatten (of bellen natuurlijk) met de kindertelefoon aangezien hun waarschijnlijk beter weten hoe je contact kan zoeken met een psycholoog.

Heb nog nooit met de kindertelefoon gechat want dat vind ik ook echt doodeng. Heb wel eens op het punt gestaan om het te doen, maar durfde het nooit. Misschien is het inderdaad wel fijn en goed om toch wel eens met iemand van de KT te chatten. Die hebben misschien ook nog wel adviezen voor me.

 

Als je weer die negatieve stemmen hebt of gewoon negatieve gedachten moet je een keer een topic speciaal daar voor maken. En elke keer dat het gebeurt post je gewoon daaronder. Dan maken wij gehakt van die stemmetje en gedachten. Het is toch ook oneerlijk als er geen tegenpartij is die lieve dingen zegt?

Dat vind ik een een heel lief en goed idee en zal je idee onthouden! Vind het fijn om te weten dat jullie willen helpen om wat positiefs terug te zeggen tegen alle negatieve stemmen/gedachtes. Vind dat ook wel een lastig iets omdat het me best wel veel moeite kost om open over al mijn stemmen/gedachtes te praten.. Vind het eigenlijk al super moeilijk om überhaupt een topic te openen.

Ik zal je idee in ieder geval onthouden en als ik er behoefte aan krijg om te praten over de stemmen zie je het topic wel verschijnen!:slight_smile:  Vind het heel erg lief van je dat je zo erg mee denkt!!

 

Ook al ben ik niet meer actief op het forum ik denk wel nog vaak aan je. En elke keer als ik weer een kijkje kom nemen zie ik je weer anderen goed advies geven. We houden van je op dit forum en dat weet je. We vinden het echt niet erg dat je dan misschien vaak onder dat topic zou gaan posten. Eerder zouden we het fijn vinden dat we weer kans hebben om iemand te helpen dat is ook wat ik zo gaaf aan dit forum vind.

 

Weet eigenlijk niet zo goed wat ik hierop moet zeggen.. Bedankt voor je lieve woorden:heart:

 

Heel erg bedankt voor je lieve reacties, je tips en complimentjes NaamVergeten. Doet me heel veel:hugging:

 

Groetjes,

NaamNietBekend

Reputatie 7
Badge +4

Hey @NaamNietBekend ,

 

 

Ik herinner je zeker nog hoor! Vergeet mijn naamgenootje niet zo snel:wink:

Leuk dat je weer even op het forum komt kijken!

Toch een grote glimlach nu hoor haha. Ik heb ook nog steeds zo m'n problemen aangezien ik dit om 0:41 midden in een toetsweek schrijf… Nou ja misschien een andere keer weer iets over schrijven.

 

Zo te horen moet het wel goed komen om een fijne huisarts te vinden die je kan helpen :D

Ik denk dat het plan wel goed zit.

Uitvoering is natuurlijk het moeilijkste. Ik kamp zelf met erge motivatie problemen voor school en een ‘verslaving’ aan schermpjes (zo noem ik de hele combinatie aan ps4, pc, telefoon en tv altijd). Wat ze altijd zeggen is dat als je een idee hebt je een grotere kans hebt dat je het gaat uitvoeren als je het opschrijft en nog hoger als je het aan iemand anders verteld. Misschien dus toch een datum prikken waarop je gaat bellen? En dan in je dagboek of hier opschrijven. Ik merk vaak zelf dat ik het anders uiteindelijk, maar blijf uitstellen en uitstellen. Zo had ik laatst de Ortho gemist en pas 1 maand later een nieuwe afspraak gemaakt oeps :no_mouth: .

Wat ik toch nog even wil zeggen start klein anders weet je van jezelf al dat je het niet gaat doen. Bijvoorbeeld je plant eerst in 1 keer bellen. Dan misschien nog een keer bellen en dan pas daarna het echte bezoek ofzo. Je bedenkt vast wel iets beters, maar in ieder geval een realistisch doel. Als je denkt van pff dat haal ik nooit gaat het ook niet gebeuren dus kan je beter een kleiner doel pakken.

Heb nog nooit met de kindertelefoon gechat want dat vind ik ook echt doodeng. Heb wel eens op het punt gestaan om het te doen, maar durfde het nooit. Misschien is het inderdaad wel fijn en goed om toch wel eens met iemand van de KT te chatten. Die hebben misschien ook nog wel adviezen voor me.

Dat had ik me nog herinnerd inderdaad. Daarom stond het bellen ook tussen haakjes. Eigenlijk best ironisch voor iemand die zo actief is op het forum, maar ik begrijp het wel. Ik bedoelde het vooral als je wilde kijken wat je opties waren voor bijvoorbeeld praten met een andere huisarts of direct contact met GGZ. Aangezien ik alleen, maar kan Googlen en 0 ervaring daarin heb. En hun natuurlijk daar experts in zijn. Je kon het dus gebruiken als een goede Google haha. Mocht je dat toch nog graag weten ik wil best wel even chatten en het daarna hier neerzetten :)

Dat vind ik een een heel lief en goed idee en zal je idee onthouden! Vind het fijn om te weten dat jullie willen helpen om wat positiefs terug te zeggen tegen alle negatieve stemmen/gedachtes. Vind dat ook wel een lastig iets omdat het me best wel veel moeite kost om open over al mijn stemmen/gedachtes te praten.. Vind het eigenlijk al super moeilijk om überhaupt een topic te openen.

Ik zal je idee in ieder geval onthouden en als ik er behoefte aan krijg om te praten over de stemmen zie je het topic wel verschijnen!:slight_smile:  Vind het heel erg lief van je dat je zo erg mee denkt!!

Je hoeft natuurlijk nooit je hele probleem uit te leggen met 8 paragrafen zolang het maar genoeg tekst is dat wij kunnen begrijpen dat we wat lieve dingen terug moeten zeggen tegen die stoute stemmetjes dan is het genoeg. Al zeg je niks nieuws en copy en paste je wat ik zei in een topic dan begrijpt iedereen het vast al.
4/5 topics over je problemen is toch al best goed? Elk topic werd het iets duidelijker en konden we je steeds beter begrijpen. Volgens mij zitten we nu ongeveer op het punt dat we volledig jou nu begrijpen en hoe dat dan is gekomen dat is minder belangrijk.
Allereerste topic mag toch wel wat aandacht dat je onzeker bent over je advies. Terwijl je er zoveel mensen mee hebt kunnen helpen. Maar volgens mij heb je dat onderhand zelf ook wel begrijpen na alle reacties die je terug hebt gekregen. Toch zeg ik het nog even je reacties zijn altijd uitgebreid en volgens mij helpen ze de topicopeners zeker!

Toch weer een heel verhaal op zitten hangen hé… Nu 1:15, ik over 6 uur zal daar niet zo blij mee zijn als ik weer moet opstaan… Nou ja het is het waard

Veel succes!

Groetjes NV

Hi @NaamVergeten,

 

Ik heb ook nog steeds zo m'n problemen aangezien ik dit om 0:41 midden in een toetsweek schrijf… Nou ja misschien een andere keer weer iets over schrijven.

Hmm lastig dat het ook nog niet helemaal goed gaat met jou.. Als je hulp nodig hebt kan je altijd een topic openen. Wij zijn er ook voor jou :)

 

Wat ze altijd zeggen is dat als je een idee hebt je een grotere kans hebt dat je het gaat uitvoeren als je het opschrijft en nog hoger als je het aan iemand anders verteld. Misschien dus toch een datum prikken waarop je gaat bellen? En dan in je dagboek of hier opschrijven. Ik merk vaak zelf dat ik het anders uiteindelijk, maar blijf uitstellen en uitstellen. Zo had ik laatst de Ortho gemist en pas 1 maand later een nieuwe afspraak gemaakt oeps :no_mouth: .

Oeps dat was inderdaad wel een beetje een late nieuwe afspraak haha:sweat_smile:

Het idee heb ik in ieder geval al opgeschreven in mijn schriftje! Ik ga het verder nog even met mijn ouders overleggen binnenkort want dat lijkt me wel prettig om te doen. Een datum uitprikken is misschien wel beter omdat je inderdaad sneller geneigd bent om het telkens uit te stellen als je geen datum prikt, maar laat het voor nu toch nog even een beetje open liggen. Eerst wil ik het er nog met mijn ouders over hebben. Als ik een datum heb geprikt laat ik het nog wel even weten!

 

Wat ik toch nog even wil zeggen start klein anders weet je van jezelf al dat je het niet gaat doen. Bijvoorbeeld je plant eerst in 1 keer bellen. Dan misschien nog een keer bellen en dan pas daarna het echte bezoek ofzo. Je bedenkt vast wel iets beters, maar in ieder geval een realistisch doel. Als je denkt van pff dat haal ik nooit gaat het ook niet gebeuren dus kan je beter een kleiner doel pakken.

Sluit me zeker aan bij je woorden. Je kan beter 10 kleine stapjes maken die goed gaan ipv 3 grote stappen die telkens mislukken. De eerste stap is in ieder geval een klein overleg met de doktersassistente via de telefoon. Ik ga haar ook niet mijn hele verhaal qua depressie vertellen, maar ga haar alleen vragen naar de mogelijkheden qua een andere huisarts. Dan zien we daarna weer verder!

 

Dat had ik me nog herinnerd inderdaad. Daarom stond het bellen ook tussen haakjes. Eigenlijk best ironisch voor iemand die zo actief is op het forum, maar ik begrijp het wel. Ik bedoelde het vooral als je wilde kijken wat je opties waren voor bijvoorbeeld praten met een andere huisarts of direct contact met GGZ. Aangezien ik alleen, maar kan Googlen en 0 ervaring daarin heb. En hun natuurlijk daar experts in zijn. Je kon het dus gebruiken als een goede Google haha. Mocht je dat toch nog graag weten ik wil best wel even chatten en het daarna hier neerzetten :)

Dat is wel waar. Ik zal zien of ik nog een keer met de KT ga chatten. Ik vind je adviezen trouwens super goed hoor! En vind het ook erg lief dat jij ook wel voor me wilt chatten, maar denk eigenlijk dat ik het beter zelf kan doen als ik het wil bespreken. Zijn ook nog wel andere dingen waar ik over wil chatten met de KT. Maak ik ook weer een nieuw stapje vooruit:slight_smile:

 

 

Je hoeft natuurlijk nooit je hele probleem uit te leggen met 8 paragrafen zolang het maar genoeg tekst is dat wij kunnen begrijpen dat we wat lieve dingen terug moeten zeggen tegen die stoute stemmetjes dan is het genoeg. Al zeg je niks nieuws en copy en paste je wat ik zei in een topic dan begrijpt iedereen het vast al.
4/5 topics over je problemen is toch al best goed? Elk topic werd het iets duidelijker en konden we je steeds beter begrijpen. Volgens mij zitten we nu ongeveer op het punt dat we volledig jou nu begrijpen en hoe dat dan is gekomen dat is minder belangrijk.

Het overgrote gedeelte heb ik inderdaad wel gedeeld op het forum en denk dat jullie mij nu inderdaad wel goed begrijpen. Vond het iedere keer weer doodeng om hier mijn knelpunten te delen, maar het luchtte iedere keer wel een beetje op. Ik zal je idee onthouden :D

 

Allereerste topic mag toch wel wat aandacht dat je onzeker bent over je advies. Terwijl je er zoveel mensen mee hebt kunnen helpen. Maar volgens mij heb je dat onderhand zelf ook wel begrijpen na alle reacties die je terug hebt gekregen. Toch zeg ik het nog even je reacties zijn altijd uitgebreid en volgens mij helpen ze de topicopeners zeker!

Mijn onzekerheid over de reacties die ik post heb ik nog steeds wel, maar is in de loop der tijd wel veel minder geworden. Het is altijd erg fijn als iemand ook echt wat aan je advies heeft gehad en dat ook laat weten. Daar wordt ik dan wel blij van. Bedankt voor je compliment :)

 

Toch weer een heel verhaal op zitten hangen hé… Nu 1:15, ik over 6 uur zal daar niet zo blij mee zijn als ik weer moet opstaan… Nou ja het is het waard

Ik hoop dat je lekker hebt geslapen. Wel beetje kort misschien. Volgende keer wel wat eerder gaan liggen, beloofd?:wink:

 

Bedankt voor je reactie NaamVergeten:blush:

 

Groetjes,

NaamNietBekend

Reputatie 4
Badge +8

Dit kan je melden! Dan krijg je hopelijk een andere! Zo niet bedenk dan dit: ik ga er NIET heen voor de huisarts maar voor MEZELF! Ik heb nou eenmaal een psycholoog nodig! Je bedenkt gewoon van: nou ik wil weten waar die psycholoog is en ik ben weg. Laat alle stomme opmerkingen van je afglijden! Denk er niet aan. Heel veel suxses! 

Hii

 

Ik had gezegd dat ik jullie op de hoogte zou houden dus wil ik een update geven :)

 

Ik moest erg veel moed verzamelen om het echt te doen, maar ik heb gisteren gebeld met de assistente van mijn huisartspraktijk en heb dit alles met haar besproken/overlegd. De assistente vond het vervelend dat ik me niet prettig voel bij mijn eigen huisarts. Ze stelde zelf voor om te praten met een andere huisarts als ik dat prettiger vond. Ik kan dus gelukkig bij een andere huisarts terecht om daar mijn verhaal te vertellen! Daar ben ik erg blij mee:smile:

Ik heb nog geen afspraak gemaakt voor het echte gesprek met de huisarts omdat ik na dit gesprek wel even kapot was. Ik heb afgesproken om op donderdag terug te bellen om dan een afspraak te maken voor het gesprek met de huisarts. (op donderdag zit dezelfde assistente er weer).

 

Groetjes,

NaamNietBekend

Reputatie 7
Badge +8

Fijn dat je daar terecht kan!

Veel succes!

Hoii

 

Weer een kleine update. Heb gisteren weer gebeld met de doktersassistente en we hebben een afspraak ingepland. Ik ga volgende week woensdag naar de huisarts toe om met haar te praten.. Als het goed is ben ik dan nog op het forum dus misschien vertel ik ook nog hoe dat is gegaan. Ik vind het heel erg eng, maar ja we gaan ervoor.

 

Groetjes,

NaamNietBekend

Hoii

 

Ik heb gisteren dus een gesprek gehad met de huisarts en wil graag nog even delen hoe dat ging.


Ben dus gisterochtend naar de huisarts gegaan en gelukkig hoefde ik niet lang te wachten voordat ik aan de beurt was. Bij deze huisarts voelde ik me eigenlijk gelijk prettig en vertrouwd dus dat was erg fijn. Toen kwam alleen het praten en dat lukte niet echt. Het koste me zoveel moeite.. Al voordat ik ook maar iets had gezegd over mijn gevoelens zat ik te janken:disappointed_relieved:

Met wat hulp en ondersteuning van de huisarts lukte het me op een gegeven moment een beetje om te praten over mijn depressie. Ik heb niet alles in detail verteld omdat dat me echt niet lukte, maar in grote lijnen heb ik haar verteld waar ik mee zit en mee struggle. Ze nam uitgebreid de tijd voor me en had al een extra lange afspraak voor me ingepland. Dat vind ik erg fijn. Ik ben denk ik ongeveer 45 minuten binnen geweest en ben heel erg blij dat ik bij deze huisarts terecht kon ipv mijn eigen.

 

Omdat deze huisarts volgende week vakantie heeft heb ik volgende week geen nieuw gesprek, maar heb ik over 2 weken (op 2 maart) weer een gesprek met haar ingepland om te praten. Ze heeft mij al doorverwezen naar een gespecialiseerde GGZ, maar de wachtlijsten zijn erg lang en het kan nog wel een aantal weken/maanden duren voordat ik daar wat van hoor. Ik ben blij dat ik deze stap nu eindelijk heb gezegd.. Ik merk wel dat ik het heel erg moeilijk vind om hulp te accepteren en merk dat alles in me tegen stribbelt, maar ik doe mijn best en ga ervoor.

Een volgende update kan ik helaas niet meer geven omdat mijn account volgende week wordt verwijderd.. Iedereen heel erg bedankt voor jullie hulp en ik ben jullie heel erg dankbaar <3

 

Groetjes,
NaamNietBekend

Reputatie 7
Badge +4

Hey @NaamNietBekend ,

Dat klinkt als een GIGANTISCHE stap. Ben helemaal blij voor je :D

Fijn dat het zo goed klikt. Tja wachtrijen zijn superlang door corona… We hadden vandaag een mental health dag op school vandaag en blijkbaar kampt bijna 50% van alle jongeren met mentale problemen door corona.

En ook een mooie afsluiting van je tijdperk op het forum.

Ik zal nog een uitgebreider bedankje en afscheid sturen onder je andere topic.

Veel succes!

Groetjes NV

Reputatie 7
Badge +19

Ik ga ook naar GGZ alleen dan voor emotie stoornis of iets dergelijks iets met boosheid iig ik ga maandag al ik was een spoed geval dus dat betekent niet veel goeds :(

Heyy

 

@NaamVergeten - Bedankt voor je reactie! Een goede afsluiting inderdaad😊

 

@wilhelmavemela - Lastig dat je boosheid problemen hebt.. Hopelijk kunnen de mensen bij de GGZ jou ook goed helpen. Zijn denk ik allemaal hele lieve mensen daar! Succes🙂

 

Groetjes,

NaamNietBekend 

Reputatie 7
Badge +19

Dank jij ook veel succes ik weet dat je het gaat halen en we zullen altijd aan je denken

Bedankt voor je lieve woorden @wilhelmavemela:heart:
 

Groetjes,

NaamNietBekend 

Reputatie 7
Badge +7

@wilhelmavemela heel erg dat je boosheid problemen hebt, het is heel goed van je dat je naar de GGZ gaat die jou kunnen helpen en ik wens jou veel succes en alles gaat goed komen. Dat weet ik zeker 😚

 

MCES 😊

Reageer