Meer hulp Meldknop.nl Bel gratis en anoniem 0800 - 0432 of chat
13-18

ouders dreigen zelfmoord te plegen om mij

  • 23 januari 2019
  • 4 reacties
  • 127 Bekeken

Badge
hallo allemaal

ik voel me al een tijdje depressief en mijn ouders helpen daar niet echt mee, ze dreigen namelijk om zelfmoord te plegen, en als ze dat doen hebben ze gezegd mij ook mee te nemen. ik ben enorm bang en voel me enorm depressief. het verhaal hierachter is dat ik best wel een raar kind ben, op school, thuis, overal eigenlijk. ik heb een kleiner zusje die mijn ouders zo goed als perfect noemen, en ze noemen mij een k*t kind en schelden mij elke avond uit. ik heb een paar maanden geleden iedereen verteld dat ik op jongens val en dat is niet bepaald in het goede keelgat gevallen. ik kan sindsdien niet meer over straat lopen zonder dat ik bedreigt word of word uitgescholden, ik ga ook al een paar maanden niet meer naar school toe en mijn ouders worden daar ook boos om wat ik dan wel kan snappen maar om daarom bij je kind te dreigen dat je zelfmoord wilt plegen. ik heb sinds kort de gevoelens om mijn ouders wat aan te doen. ik kan het niet meer aan, sorry voor dit heftige verhaal. :(

groetjes tom

4 reacties

hey,

wat erg om te lezen
toch heb ik een paar vragen, als jij niet naar school gaat, dan word leerplicht ingeschakeld, heb je die al gesproken? want als je die spreekt kan je dus aangeven dat je bedreigd word en dergelijke.

daarnaast kan je voor die bedreigingen naar de politie gaan om aangifte te doen want wat ze doen kan echt niet.

je ouders... het lijkt mij dat jij je er niet veilig voelt, je kan contact opnemen met VeiligThuis en kijken wat jouw mogelijkheden zijn.
verder kan je naar een dokter gaan om dit te bespreken en samen met hem/haar een oplossing zoeken

over je depressie, heb je daar proffesionele hulp bij? zo niet, kan je dat zoeken?
Badge
bedankt voor je tip, er is helaas niets te doen tegen mijn depressie, ik snij mijzelf redelijk vaak en ze merken daar niks van, professionele hulp durf ik niet in te schakelen.
hoezo is er niks te doen tegen je depressie? zonder proffesionele hulp geprobeerd te hebben weet je het natuurlijk niet(natuurlijk je eigen keuze of je dit wilt of niet)
Reputatie 6
Hoi,

Dit klinkt zeker niet als een fijne situatie!

Je ouders bedreigen je, schelden je uit en trekken je zusje overal in voor. Nu hebben ze zelfs gedreigd om zelfmoord te plegen en jou hierbij mee te nemen. Je voelt je hierdoor helemaal niet veilig meer. Dat kan ik me voorstellen!

Je durft professionele hulp niet in te schakelen. Komt dat omdat je bang bent dat je ouders je dan wat aan gaan doen? Het is een goede en veilige stap om Veilig Thuis in te schakelen. Je kan 24/7 gratis met ze bellen op het volgende nummer 0800 2000. Zij staan echt niet opeens zomaar voor je deur. Zeker als jij aangeeft dat dat gevaarlijk voor je is! Zij hebben ervaring met situaties die op die van jou lijken en gaan hier gepast mee om!

Je bent uit de kast gekomen als homo en nu word je ook daarvoor bedreigd door mensen buiten je gezin. Dat lijkt me ook zeker heel vervelend! Het slaat echt helemaal nergens op, dat ze dat doen. Is dat ook de reden dat je niet meer naar school gaat?

Hiervoor kun je gerust, zoals @Ronald2001 al zei, aangifte voor doen bij de politie.

Je schrijft dat je jezelf een raar kind vindt. Waarom vind je dat? Als ik dit zo hoor, vind ik je helemaal geen raar kind! Je bent gewoon iemand die het lastig heeft, in een vervelende situatie zit en hulp verdient!

Je denkt dat er niks meer te doen is aan je depressie. Je snijdt jezelf ook regelmatig. Echter heb je nog geen professionele hulp gehad. Zou je dit wel willen? Denk je dat je naar je huisarts zou durven? Je huisarts heeft beroepsgeheim, dus mag hier zeker niet zomaar mee naar je ouders toe. Je huisarts kan je wel doorverwijzen naar gespecialiseerde hulp die je kunnen helpen met je thuissituatie en je gevoelens.

Als je het even niet meer ziet zitten of je wil gewoon even met iemand praten, kun je natuurlijk ook nog altijd contact op nemen met de Kindertelefoon! Via de chat of telefonisch via 0800 0432.

Gr. Pin

Reageer