Vraag

mijn vriendin zit in een lastige situatie, hoe kan ik helpen?

  • 28 juli 2020
  • 4 reacties
  • 66 Bekeken

Heyy, een vriendin( Mila: niet haar echte naam) van mij zit in een lastige situatie. Haar moeder heeft borderline en wilt Mila niet meer hebben.  Mila is verkracht door haar oom. En haar vader gelooft niks van wat er is gebeurd. Zelf is ze suïcidaal. Haar ouders willen niet dat ze professionele hulp krijgt. 
Omdat het nu vakantie is kan ze niet op school terecht. Weet iemand misschien een telefoonnummer/site/organisatie waar Mila contact mee kan opnemen? Of heeft iemand een ander idee?


4 reacties

Reputatie 1
Badge

Hey 

Wat een heftig verhaal zeg😥. Ik heb hier zelf niet zo veel verstand van maar mischien heb je hier wat aan:

Zoiezo kan ze contact opnemen met 133 (zelfmoordpreventie) daarnaast zou ze ook op veiligthuis kunnen kijken of zelfs met de kindertelefoon bellen. De kindertelefoon bellen is altijd anoniem, maar als je wilt kun je je gegevens geven en kunnen ze een oplossing voor haar zoeken. Ten slotte lijkt me het al heel dapper dat ze t tegen jou heeft kunnen vertellen!

Groet

Reputatie 7
Badge +12

Hey, 

Het is zoals Anoniem4j8 het al zei. Ik ben het ook eens met de reactie. 

 

Hier heb je de site van veilig thuis.

https://veiligthuis.nl/

En ik zou zeker haar is laten kijken of bellen naar 0900 0113 

Hier ook nog een linkje van de overheid. 

 

https://www.rijksoverheid.nl/contact/contactgids/veilig-thuis

 

Groetjes Gebruiker c 

Reputatie 6
Badge +5

Naast bellen kan ze ook met de KindertelefoonVeiligthuis en 133 chatten. Alle drie zijn zowel telefonisch als via chat bereikbaar.

Hey Flora

 

De linkjes hierboven zijn alvast heel nuttig. Ook klopt het wat Anoniem4j8 zei, dat het alvast heel dapper van Mila is, dat ze jou in vertrouwen heeft genomen. Ook siert het jou dat je haar zo graag wilt helpen. Misschien is het ook wel nuttig dat Mila eens contact opneemt met Centrum Seksueel Geweld. Waar verblijft Mila momenteel? Is ze veilig voor deze oom?

 

Gr. Kenshin

Reageer