Vraag

mijn papa doet dingen bij mij

  • 3 October 2020
  • 60 reacties
  • 6141 Bekeken

Reputatie 3
Badge

Hoi iedereen

Ik ben een meisje en ik ben 13 jaar. Ik wil een geheim vertellen! Ik heb het nog nooit tegen iemand verteld. Sinds dat ik me kan herinneren gebeuren er al rare dingen thuis. Ik weet het nog heel goed de aller eerste keer dat er echt iets opvallends gebeurde ik denk dat ik 5 jaar was. Mijn vader kwam naar mijn kamer en deed de deur dicht en toen vroeg ik of papa ook kwam slapen en toen ging hij met zijn hand over mijn buik aaien en steeds verder naar beneden. En ik weet nog dat ik in bed lag en niet wist wat er gebeurde. Dat ging steeds verder, het bleef jaren alleen bij aanraken maar uiteindelijk ik denk 7 jaar ofzo begon hij ook spullen te gebruiken zoals dildos en vinrators enzo ik wist niet wat het was en vroeg altijd wat het was maar hij gaf nooit antwoord. Ik dacht vroeger altijd dat het normaal was en dat iedereen dat had maar nu ben ik 13 en het feit dat ik bijna elke dag seks heb met mijn vader vind ik heel erg. Ik voel me heel erg vies en ik ben heel bang dat iemand erachter komt. Maar ik vind het ook niet leuk om te doen. Ik verstijf gewoon helemaal als het gebeurd. Ik kan dit niet meer! Ik kan het echt tegen niemand zeggen! Wat moet ik doen?

 

groetjes 

Mij


60 reacties

Badge

ik snap dat je het erg vind maar weet ook dat het niet oke is. Je moet er over gaan praten dat is het beste denk ik, en het je moeder vertellen al denk ik dat dat heel moeilijk is maar je moet sowieso hierover met iemand praten want het is niet oke. 

groetjessss...

Wat erg

 

je kunt er het beste over gaan praten met een hoede vriend of vertrouwelingen.

 

veel succes

Reputatie 3
Badge +4

Hoi Emmaa2

 

Dit is een knap lastige situatie kan ik me voorstellen. Ik heb hier geen ervaring mee, maar ik zal je toch proberen te helpen. 

 

Ten allereerste is dit dus verboden als jij het zelf niet wilt. Dit moet je echt goed duidelijk maken, want zo kan dat niet. Je bent 13 dus ik neem aan dat je op de middelbare zit en dus een mentor hebt (corrigeer me alsjeblieft als ik het fout heb). Je kan eigenlijk altijd alles bij de mentor kwijt en zulke zaken dus ook. 

 

Ik hoop dat ik zo goed mogelijk geholpen heb.

Reputatie 3
Badge

Bedankt voor de reacties @JustAMathBoy, @Smartthing  en @eefje 

ik weet dat het verboden is, vroeger wist ik dat niet. Ik heb alleen heel veel problemen met mensen vertrouwen dus het voelt alsof ik niet echt iets er tegen kan doen want ik vertrouw eigenlijk niemand ook mijn mentor niet

Hallo Emmaa2 :)

Je kunt VeiligThuis bellen want dit valt onder seksueel misbruik. Je kunt VeiligThuis vertrouwen want zij zijn er voor jou om te zorgen dat je een veilige plek hebt thuis.

-TheMightySlayer <3

Reputatie 3
Badge

Maar wat gaat veilig thuis doen? Ze weten toch niet wie ik ben enzo? Het voelt alsof ik alleen ben op een wereld met 7 miljard mensen. Het voelt alsof mijn vader alles mag bepalen, wanneer hij iets wil doen en doet. Vroeger dacht ik er niet veel over na maar nu is het het enige waar ik aan kan denken en als het gebeurd voel je je zo ongelovelijk alleen en slecht. Ik denk niet dat het ooit nog op gaat houden.

Hi Emmaaa2,

 

hierboven zijn al goede tips gegeven en we snappen dat het niet makkelijk is om er over te praten en wie je dan in vertrouwen kunt nemen.

 

Mijn twinbroertje en ik zijn ook misbruikt geweest. We waren toen 13-14 jaar oud. Dat was niet door familie en ook niet in de thuissituatie, wat het op zich wel anders maakt als bij jou, maar uiteindelijk gaat het wel om 'dezelfde dingen'. Anderen doen dingen met jou die jij niet wilt en dingen die niet 'horen’ en zelfs verboden zijn.

Wij durfden er in het begin ook niet over te praten, maar op een gegeven moment moest er iets gebeuren om het te laten stoppen.

 

Het is niet gek dat het een tijdje of een hele tijd kan duren voordat je die stap kunt nemen.

In de volgende yt video vertelt iemand die er heel veel verstand van heeft iets over:

Waarom vertellen kinderen niet dat ze seksueel misbruikt zijn?

 

Het is dus wel belangrijk als je bij iemand terecht kunt met je verhaal. Dat kan een familielid zijn of een vriend of vriendin, een vertrouwenspersoon op school of je kunt chatten https://www.kindertelefoon.nl/chat of bellen https://www.kindertelefoon.nl/bellen met de Kindertelefoon, maar je kunt ook met een organisatie contact opnemen, zoals het Centrum voor Seksueel Geweld.

Zij zijn 24/7 bereikbaar voor al jouw vragen. Hoe het werkt kun je zien in het volgende filmpje:

Hulp van het Centrum Seksueel Geweld

 

Meer informatie kun je lezen op hun site:

https://www.centrumseksueelgeweld.nl

 

We weten dat het moeilijk is, maar de situatie zoals die is, is ook niet wat je wilt, dus hopelijk lukt het je om een volgende stap te zetten.

 

Alvast heel veel sterkte en denk er aan dat het niet jouw schuld is. Jij bent het slachtoffer en dit moet stoppen.

 

Als je nog vragen hebt, kun je die in dit topic stellen.

 

Groetjes,

M&M's en twin

Badge

hoi, als ik jou was zou ik naar iemand toegaan, ook al is het heel eng. Misschien kan je met je moeder over praten? heb je een goed band met je moeder?  Niks doen is geen optie, want het gaat niet vanzelf stoppen. en je wilt dat het ophoudt toch? Je kan ook zeggen dat je niet lekker in je vel zit en dan vragen of je een keer met een psycholoog kunt praten, en het dan vertellen of op een brief schrijven als je het heel eng vind en psychlogen mogen niks doorvertellen zonder jou toestemming. dit zou ik doen:

  1. met iemand er over praten
  2. om hulp vragen
  3. samen met een psycholoog kan je verder kijken wat je kan doen om het te stoppen, en die kan ook met je vader praten als je dat zou willen en het kan niet zo doorgaan je moet hulp vragen! STAY STRONG! ik wens je heel succes en ik hoop heel erg dat het stopt voor je want ik vind het echt heel erg voor je! 
Reputatie 3
Badge

(...)

We weten dat het moeilijk is, maar de situatie zoals die is, is ook niet wat je wilt, dus hopelijk lukt het je om een volgende stap te zetten.

Alvast heel veel sterkte en denk er aan dat het niet jouw schuld is. Jij bent het slachtoffer en dit moet stoppen.

Als je nog vragen hebt, kun je die in dit topic stellen.

Groetjes,

M&M's en twin


bedankt!!! 

Hoe weet je dat het niet mijn schuld is?

want toen het begon toen heb ik niets gezegd ik zei geen stop papa of nee ik was bevroren en toen ik 5 was snapte ik nog niet wat seks was en wat er gebeurde, dus misschien dacht mijn vader dat ik het fijn vond en ging hij door.

en het is heel erg want sinds dat ik 12 ben kom ik ook klaar als hij het doet en ik wil dat helemaal niet en ik voel me er zo schuldig over.. toen ik 5-6-7-8 was kwam ik natuurlijk niet klaar toen wist ik ook niet wat dat was maar nu wel en ik vind het heel erg!

 

Hey,

Ook al ben ik niet M en Ms. Ik wil je wel proberen een antwoord te geven.

We weten dat het niet jouw schuld is, omdat je er echt niks aan kan doen. Je vader is er op zeer jonge leeftijd mee begonnen en jij kan er niks aan doen, omdat hij die behoefte heeft. Het is niet iets wat jij wilt, dat zeg je zelf ook duidelijk van dat je helemaal stijf wordt. Wat helemaal begrijpelijk is.

Het is logisch dat als je 5 bent dat je dan niet weet wat er allemaal gebeurd, dat is meer dan normaal. Het is dus een keuze van je vader geweest om je te misbruiken. Het is je vader en jij besefte het niet als kind en jij kon niet duidelijk stop zeggen. Daarom is het echt absoluut niet jouw schuld!

Ik denk eigenlijk niet dat je vader denkt dat jij het fijn vind. Ik denk dat het voor hem meer een verslaving is geworden, voor hem is het een soort genot. Ik denk dat hij er aan vast zit, hij kan niet zonder.

Dat je nu klaar komt is extra lastig, dat begrijp ik. Ik denk dat je er alleen nu zelf niet zoveel aan kan veranderen. Jij wordt zelf ouder en daarmee verandert ook je lichaam en alles. Het is dus een beetje een natuurlijk proces. Natuurlijk spelen andere dingen ook wel een rol, maar dit maakt het lastig want jij wilt dit helemaal niet!

Ik denk echt dat je er met iemand over moet praten. Wat je vader doet is hartstikke strafbaar, het heet trouwens incest. Je moet er niet mee rond blijven lopen, maar je moet er echt iets mee doen zodat het stopt. Dit kan namelijk voor jou nog heel veel negatieve gevolgen hebben, bijvoorbeeld dat je meer moeite hebt met mensen vertrouwen en moeite op seksueel gebied. Daar kan jij niks aan doen, maar als je er nu iets aan doet kan je er wel aan werken!

Ik zou echt hulp zoeken.

Heel veel sterkte gewenst!!

Xx Simply Me

Hi Emmaaa2,

 

dankjewel @Simply Me , ik ben het eens met wat je zegt.

 

Hoe weet je dat het niet mijn schuld is?

Als kind vertrouw je op je ouders en je weet niet beter, dus het is duidelijk de schuld van je vader. Hij zou als volwassenen moeten weten dat het fout is wat hij doet.

Het is dus niet jouw fout en zal ook nooit jouw fout worden, ook niet als je nu zegt dat je klaar komt door de seks met je vader. Het is niet jouw keuze, jouw vader dwingt je tot deze daden. 

 

want toen het begon toen heb ik niets gezegd ik zei geen stop papa of nee ik was bevroren en toen ik 5 was snapte ik nog niet wat seks was en wat er gebeurde, dus misschien dacht mijn vader dat ik het fijn vond en ging hij door.

en het is heel erg want sinds dat ik 12 ben kom ik ook klaar als hij het doet en ik wil dat helemaal niet en ik voel me er zo schuldig over.. toen ik 5-6-7-8 was kwam ik natuurlijk niet klaar toen wist ik ook niet wat dat was maar nu wel en ik vind het heel erg!

Miss als ik iets vertel hoe hij bij mijn twinbroertje en mij gegaan is dat je dat beter begrijpt.

Wij waren 13 toen het begon. We zaten in het buitenland op een privé school en we sliepen met 2 oudere jaars jongens op de kamer. Zij waren een paar jaar ouder, maar nog wel minderjarig. Al snel waren ze nieuwsgierig naar ons, vooral als we gingen douchen etc. In het allereerste begin was het nieuwsgierigheid van beide kanten. Wij waren al uit de kast en hadden dat verteld en allemaal waren we pubers op dat moment. Nieuwsgierigheid leek dan wel ok, maar al snel ging het verder dan dat wij fijn vonden.

Ongeveer alles wat je kunt bedenken moesten we met die jongens en elkaar doen. Dat voelde niet goed voor ons en binnen een paar weken hadden we het verteld aan een ‘hulpverlener’ op school. Alleen die nam ons niet serieus en deed het af als pubers die wat experimenteren.

Wij begonnen er toen ook in te geloven dat het aan ons lag. Dat het normaal was onder pubers, maar dat was het natuurlijk niet. Toch lieten we die jongens hun gang gaan. Elke dag opnieuw. Niet omdat we het wilden, maar omdat we niet wisten hoe we het konden stoppen. 

We hadden wel gezegd dat we het niet wilden, maar we werden door die jongen onder druk gezet. Niet altijd met hele duidelijke woorden, maar we voelden de druk wel. Ze hadden het er dan over dat ze ons jongere broertje vast ook nog wat ‘konden leren’ als we iets aan iemand gingen vertellen en dat wilden we natuurlijk voorkomen. Achteraf was dat een dreigement wat ze waarschijnlijk niet eens uit konden voeren, maar op dat moment geloofden wij dat dat wel kon.

Het leek dus wel of we er zelf voor gekozen hadden om er mee door te gaan, maar niets was minder waar. Mijn twin en ik hadden wel dingen bedacht om minder vaak seks met die jongens (en ook nog andere jongens die er vaak bij waren) te hebben en dat was door samen vaker seks te hebben, met elkaar dus. Dat vonden ze ook wel geil om te zien en dat scheelde soms een keertje seks met één van hen. Op zich is het natuurlijk raar om zoiets te doen, maar wij (twin en ik) houden tenminste nog van elkaar.

Thuis durfden wij er ook niet over te praten, terwijl papa en mama ons altijd helpen, maar omdat die school zo duur was en omdat we dachten dat het sws onze schuld was hebben we niks tegen papa en mama durven zeggen. 

Pas na ruim een jaar, toen we ook af en toe GHB toegediend hadden gekregen (in ons drinken, zonder dat we dat van tevoren wisten) was voor ons de grens bereikt en zijn we op een keer 's morgens vroeg gevlucht van school. Weer niet hadden we de moed om papa en mama te bellen. We wilden vluchten, weg van alles en toen hadden we snel wat spulletjes in een rugzak gedaan en zijn gaan liften en kwamen in een vrachtwagen terecht met een chauffeur die aan ons zat. Hoe slecht kun je het treffen. Zodra we kans zagen zijn we uit die rijdende vrachtwagen gesprongen en een bos ingevlucht. Daar hebben we ons uren schuil gehouden omdat we bang waren dat die vrachtwagenchauffeur achter ons aan zou komen of zoiets. Gewoon echt bang waren we.

Uiteindelijk hebben we papa toch gebeld en die heeft alle mogelijke hulp ingeschakeld. Het duurde even voordat we weer thuis waren, omdat dit allemaal in het buitenland gebeurde. Toen we thuis waren zijn we heel goed opgevangen thuis door onze familie en door professionele hulpverlening. Verder is er natuurlijk onderzoek gedaan enzo.

Op zich gaat het nu wel goed met ons, alleen hebben we niet een normale puberteit gehad en op seksueel vlak zijn er nog wel wat dingetjes waar we af en toe tegen aan lopen, maar we zijn heel blij dat we de stap hebben durven zetten om er uit te komen.

 

Er zijn zoveel momenten geweest dat wij ook dachten dat het onze schuld was, dat we aanleiding hadden gegeven en bovendien kwamen we ook klaar als we seks met die jongens hadden. Alleen voelden we ons daardoor vies en slecht, maar dat zag niemand, omdat we dat verborgen. Op een gegeven moment ga je een drempel over en dan lieten we het gebeuren, simpelweg omdat we het niet tegen konden houden en als we 'mee werkten’ dan was het des te sneller weer voorbij. Tenminste dat dachten we dan. Want er was elke keer weer een volgende keer dat we door de één of ander misbruikt werden.

Het was een onderdeel van ons leven geworden. Het leek er bij te horen, maar dat hoort het natuurlijk niet.

 

Het is dus niet gek dat jij denkt dat het jouw schuld is, maar dat is het niet. Wij hopen dat je de moed vindt om met iemand hier over te praten. Iemand die jij vertrouwt. Natuurlijk gaat er dan een heleboel veranderen, maar je wilt ook dat het misbruik stopt.

 

We snappen dat het allemaal niet makkelijk is en misschien is het voor jou een idee om er met iemand van de Kindertelefoon over te bellen of chatten. Dat kan dagelijks tussen 11.00 en 21.00 uur. In mijn vorige reactie heb ik wat linkjes neer gezet. Zij (KT) zijn getraind om goed te luisteren en je dan te helpen. Het kan natuurlijk ook zijn dat ze je verwijzen naar een andere organisatie die er in gespecialiseerd is om kinderen die zoiets mee maken te helpen.

Het CSG, wat ik al noemde is volgens mij ook zo'n organisatie. die zijn 24/7 bereikbaar, dus misschien vind je dat ook iets om te proberen.

 

We wensen je alle sterkte voor nu en voor hierna. Hopelijk stopt het misbruik snel en kun je beginnen aan de rest van je leven.

 

 

Groetjes :relaxed: ,

M&M's en twin

Reputatie 3
Badge

 

@M en Ms 
Heel erg bedankt voor je grote bericht!

dat is heel erg wat er bij julie is gebeurt! En wat er bij mij gebeurt als je het zo zegt ook. 
Het is fijn als iemand je begrijpt! Ik voel me als het is gebeurt ook altijd heel vies en de angst om zwanger te worden is ook groot.  
En het is ook heel fijn als iemand (jij/jullie) in dit geval zeggen dat het niet mijn schuld is! 

Ik dacht echt dat het mijn schuld was als ik klaar kwam en als hij het deed! Ik denk dat nu nog steeds wel een beetje maar wel iets minder!

Het is ook een soort onderdeel van mijn leven, het is gewoon elke avond weer opnieuw en zeker deze week want nu is mijn moeder een weekje weg voor haar werk. Maar vanafond als het gebeurd ga ik proberen te zeggen dat ik het niet wil. En ik moet nog even nadenken wat ik verder doe
 

Hey,

Weet je, het is echt niet jouw schuld! Probeer daar over na te denken en het vaker tegen jezelf te zeggen, dan ga je het zeker inzien!

Echt naar dat het een onderdeel is van je leven, dat klinkt alsof je het nu een beetje ziet als iets dat je niet wil en verschrikkelijk is, maar dat er bij hoort. Ik kan begrijpen dat je het zo ziet, maar zo hoort het niet en het kan veranderen als jij aan de bel trekt!

Ik vroeg me af: weet je moeder ervan? Anders kan zij je helpen en anders ben jij echt degene die het moet doen, hoe lastig dat ook is.

Ik vind het echt superdapper van je dat je vanavond gaat zeggen dat je het niet wilt, dat is al een eerste stap. Echt super knap!

Ik wil je echt heel veel sterkte wensen, zeker deze week nu je moeder er niet is! Dat moet echt vreselijk voor je zijn!

Ik snap dat je nog ff wilt nadenken over alles wat hier nu gezegd wordt door iedereen. Maar wacht alsjeblieft niet te lang met actie ondernemen, want je bent het gewoon niet waard om zo door je vader gebruikt te worden.

Houd de hoop erin en sterkte!

Xx Simply Me

Reputatie 3
Badge

Hey,

Weet je, het is echt niet jouw schuld! Probeer daar over na te denken en het vaker tegen jezelf te zeggen, dan ga je het zeker inzien!

Echt naar dat het een onderdeel is van je leven, dat klinkt alsof je het nu een beetje ziet als iets dat je niet wil en verschrikkelijk is, maar dat er bij hoort. Ik kan begrijpen dat je het zo ziet, maar zo hoort het niet en het kan veranderen als jij aan de bel trekt!

Ik vroeg me af: weet je moeder ervan? Anders kan zij je helpen en anders ben jij echt degene die het moet doen, hoe lastig dat ook is.

ik heb het tegen mijn moeder gezegd toen was ik 8-9 jaar en dat was na de eerste keer dat mijn  vader echt seks had, want we gingen uit eten en ik zei tegen mijn moeder dat ik niet mee kon omdat mijn ‘plasser’ veel pijn deed, maar mijn moeder leek het niet erg te vinden en negeerde mijn opmerking. Toen dacht ik laat maar ik zeg wel niets meer en dat heb ik ook niet gedaan.

Ik vind het echt superdapper van je dat je vanavond gaat zeggen dat je het niet wilt, dat is al een eerste stap. Echt super knap!

ik heb het gezegd!! Eerst zei mijn vader dat het niet uit maakte en dat het zo voorbei was en toen zei ik stop en probeerde weg te lopen en toen hielt hij me tegen en toen had hij mijn armen heel hard vast en het deed pijn en toen schopte ik hem heel hard op zijn gevoelige plek en toen liet hij los en rende ik weg.  Hij was heel boos en schreeuwde maar hij kon eerst even niet lopen en ik was heel bang en toen rende ik naar buiten en nu moet ik even bedenken wat ik ga doen. In mijn hoofd was dit plan slimmer dan in het echt, want het is buiten best wel koud en donker straks en als ik naar huis ga dan gebeurd het weer (maar nu misschien erger omdat hij boos is)  

Het voelt alsof ik in een hele enge james bond film zit alleen dan in het echt en het is echt niet leuk. 

Ik wil je echt heel veel sterkte wensen, zeker deze week nu je moeder er niet is! Dat moet echt vreselijk voor je zijn!

Ik snap dat je nog ff wilt nadenken over alles wat hier nu gezegd wordt door iedereen. Maar wacht alsjeblieft niet te lang met actie ondernemen, want je bent het gewoon niet waard om zo door je vader gebruikt te worden.

Houd de hoop erin en sterkte!

Xx Simply Me

Hoop erin houden is best moeilijk! Ik heb besloten toch terug te gaan naar huis want mijn vader weet toch waar ik ben door zoek mijn i phone en waar ga ik anders slapen? Dus nu heel erghopen dat hij niets terug doet! Dit is wel echt mijn schuld!! Want ik heb hem pijn gedaan dus dan als hij het terug doet is het mijn schuld. Ik ga dus echt nooit meer tegen werken!

Reputatie 3
Badge

Ik ben naar huis gegaan en mijn vader was helemaal niet boos sterker nog hij zei: Oke misschien moeten we vandaag het even niet doen. En toen gaf hij een knuffel?! Oke nu snap ik er niets meer van maar wel fijn dat hij niet mij pijn deed

Hey Emmaaa2,

Allereerst echt superdapper dat je het hebt gezegd, echt knap dat je hiermee je grens hebt aangegeven.

Wat heftig wel hoe dat ging, het is echt niet oké dat je je vader je zo dwingt. Op zich goed dat je zo reageerde, het was puur uit zelfbescherming , alleen ik denk dat je zelf ook wel snap dat het zo niet verder kan.

Het is niet jouw schuld dat dit gebeurt is, jij wordt al jaren lang misbruikt en dan is het ook op een gegeven moment klaar. Jouw reactie is heel natuurlijk geweest, ik begrijp dat je bang bent voor je vader omdat je hem pijn hebt gedaan. Maar hij doet jouw al jaren pijn!

Over je tweede reactie, dat begrijp ik ook niet helemaal van je vader. Maar hij gaat nu niet over jouw grens heen, zie je dus wat je zelf voor effect kan hebben? Dit is nu maar tijdelijk waarschijnlijk dat ie nu zo doet, maar het heeft dus wel nut als je voor jezelf opkomt. Misschien dus nu echt tijd om verdere hulp in te schakelen?

Wat zijn voor jou de redenen om dat niet te doen of waar ben je misschien bang voor?

Wat ik ook wil zeggen is dat als je echt in een noodsituatie zit of je vader gaat misschien je toch weer mishandelen je op dat moment 112 moet bellen, zeker nu je alleen met je vader dit. Dit is echt alleen voor noodhulp, maar je vader kan je niet zo behandelen. Dus als het echt niet gaat, moet je echt iets doen!!

Ik vind het echt lastig om je te helpen, want ik wil je echt zo graag helpen, maar kweenie zo goed hoe. Dus k hoop maar dat je aan deze dingen wat hebt, maar ik ben blij dat je hier op het forum een plek hebt waar je je verhaal kwijt kan en advies kan vragen.

Sterkte!!

Xx Simply Me

Reputatie 3
Badge

Hey Emmaaa2,

Allereerst echt superdapper dat je het hebt gezegd, echt knap dat je hiermee je grens hebt aangegeven.

Wat heftig wel hoe dat ging, het is echt niet oké dat je je vader je zo dwingt. Op zich goed dat je zo reageerde, het was puur uit zelfbescherming , alleen ik denk dat je zelf ook wel snap dat het zo niet verder kan.

Dat klopt wel want nu ben ik zo bang dat ik niet kan slapen. Maar ik val vanzelf in slaap. 

Het is niet jouw schuld dat dit gebeurt is, jij wordt al jaren lang misbruikt en dan is het ook op een gegeven moment klaar. Jouw reactie is heel natuurlijk geweest, ik begrijp dat je bang bent voor je vader omdat je hem pijn hebt gedaan. Maar hij doet jouw al jaren pijn!

ja maar ik wil niet andere pijn doen, dat is niet goed en niet aardig. Ja hij slaat mij (nog) niet ofzo maar het doet wel pijn als hij bijvoorbeeld te diep gaat of te hard omdat het verschil in leeftijd best wel heel groot is en de verschillen in lichaam ook...

Over je tweede reactie, dat begrijp ik ook niet helemaal van je vader. Maar hij gaat nu niet over jouw grens heen, zie je dus wat je zelf voor effect kan hebben? Dit is nu maar tijdelijk waarschijnlijk dat ie nu zo doet, maar het heeft dus wel nut als je voor jezelf opkomt. Misschien dus nu echt tijd om verdere hulp in te schakelen?

Misschien omdat ik weg liep het kan zijn dat hij bang was dat ik het aan iemand ging vertellen, want ik las net op een site dat de mensen die dat doen vaak bang zijn dat je het door gaat vertellen en dan weet hij dat hij een probleem heeft, ookal dacht ik eerst dat ik dan een probleem had. 

Wat zijn voor jou de redenen om dat niet te doen of waar ben je misschien bang voor?

vroeger was ik altijd bang dat ik naar de gevangenis moest als ik het door vertelde, want dat zei mijn vader en dat ik mijn moeder nooit meer mocht zien. 
nu is het meer dat ik heel bang ben dat hij erachter komt en dan mij nog meer pijn gaat doen of dat het alleen maar erger word, en ook dat iemand boos op me zal worden omdat ik altijd denk dat ik alles verkeerd doe.

Wat ik ook wil zeggen is dat als je echt in een noodsituatie zit of je vader gaat misschien je toch weer mishandelen je op dat moment 112 moet bellen, zeker nu je alleen met je vader dit. Dit is echt alleen voor noodhulp, maar je vader kan je niet zo behandelen. Dus als het echt niet gaat, moet je echt iets doen!!

ik kan echt 112 niet bellen als er weer zoiets gebeurd. Dat kan ik echt nog niet.

Ik vind het echt lastig om je te helpen, want ik wil je echt zo graag helpen, maar kweenie zo goed hoe. Dus k hoop maar dat je aan deze dingen wat hebt, maar ik ben blij dat je hier op het forum een plek hebt waar je je verhaal kwijt kan en advies kan vragen.

Sterkte!!

Xx Simply Me

Dat vind ik heel lief en fijn! Ik ben ook blij dat ik hier kan praten, want iedereen doet aardig!

Reputatie 3
Badge

Oke ik weet dat niemand gaar reageren want het is 5 uur ik wil alleen even zeggen dat ik me heel erg slecht voel en als ik hier iets typ dan voel ik me beter. Er is net namelijk iets gebeurd. Ik werd wakker en papa was het weer aan het doen ik wilde stop zeggen of gaan huilen maar ik bevroor weer ik heb gewoon gewacht totdat het stopte. 
weetje ik denk niet dat het slim is om het tegen mensen te gaan zeggen. Dan maak ik het alleen maar erger ik kan het beter gewoon laten want hij doet het toch al 7 jaar en nu hoort het er nou eenmaal bij.

 Hi Emmaaa2,

 

sorry dat het even duurde voordat we opnieuw reageren. We waren van plan eerder te reageren, maar we waren moe van afgelopen week en zijn in slaap gevallen na het avondeten… Nu zijn we wakker en besloten om dan nu maar ons nieuwe berichtje te schrijven.

 

Ik heb ook op het yt account van het Centrum Seksueel Geweld enkele video's opgezocht en ik zal de linkjes hier posten. Hopelijk kunnen die je ook helpen, want zelf weten we alles ook niet precies goed op te schrijven.

 

Als eerste willen we je een hart onder de riem steken door een video van of Dieuwertje Blok (die ken je vast wel van het Sinterklaas Journaal) of Eva Cleven (die ken je vast wel van het Klokhuis of Expeditie Robinson) of allebei natuurlijk, maar ze hebben dezelfde boodschap. Kijk maar:

 

Dieuwertje Blok heeft een brief voor jou

en/of

Eva Cleven heeft een brief voor jou

 

We hopen dat hun boodschap is over gekomen.

 

Heel erg bedankt voor je grote bericht!

geen dank, dat is wel het minste wat we voor je kunnen doen

 

dat is heel erg wat er bij julie is gebeurt! En wat er bij mij gebeurt als je het zo zegt ook. 

precies, het is heel erg dat dat gebeurt, want bij jou is het nog aan de gang…...dat maakt het zo mogelijk nog erger. Twin en ik hadden elkaar tenminste nog en jij lijkt niemand te hebben (tot nu toe) waar je dit ooit mee hebt (durven)  delen. Het lijkt ons nog zwaarder om alles alleen te moeten doen. Erover praten helpt, kunnen we uit ervaring zeggen.

 

Het is fijn als iemand je begrijpt! Ik voel me als het is gebeurt ook altijd heel vies en de angst om zwanger te worden is ook groot.  

we hopen dat naast het misbruik wat al verschrikkelijk is, je niet ook nog een grote(re)  kans op zwangerschap hebt omdat er geen voorbehoedsmiddelen gebruikt worden door jouw vader. Hopelijk worden die op z'n minst wel gebruikt….

 

En het is ook heel fijn als iemand (jij/jullie) in dit geval zeggen dat het niet mijn schuld is! 

Ik dacht echt dat het mijn schuld was als ik klaar kwam en als hij het deed! Ik denk dat nu nog steeds wel een beetje maar wel iets minder!

klaarkomen is niet omdat je het fijn vindt, het is een lichamelijke reactie op stimulatie en aanrakingen. We kregen ook een stijve piemel en kwamen klaar en dat was ook niet omdat we het naar onze zin hadden en wilden dat het gebeurde. Het gekke was dat we soms moeite moesten doen om klaar te komen om van ze af te zijn, want als we niet klaar kwamen dan gingen ze net zo lang door tot het wel gebeurde. Voor zover we er invloed op hadden deden we soms ‘ons best’ om klaar te komen om ons te beschermen. Hoe krom klinkt dat. Het was niet omdat we het echt wilden

 

Het is ook een soort onderdeel van mijn leven, het is gewoon elke avond weer opnieuw en zeker deze week want nu is mijn moeder een weekje weg voor haar werk.

op één of andere manier hielden wij er een hele dag rekening mee dat het kon gebeuren. Het kon de hele dag door gebeuren, dus ook tijdens het huiswerk maken bijvoorbeeld. Dan deden we ons ding om daarna zo snel mogelijk weer door te kunnen gaan met ons huiswerk. Als we er aan terug denken dan snappen we nog steeds niet hoe we dat al die tijd hebben volgehouden. We lieten ons gebruiken als een zombie, zonder emotie/gevoel te proberen te voelen. Het lijkt alsof dat 'werkt', maar al die weg gedrukte gevoelens moeten er toch een keer uit en dat kun je niet voor altijd wegstoppen

 

Maar vanafond als het gebeurd ga ik proberen te zeggen dat ik het niet wil. En ik moet nog even nadenken wat ik verder doe

dat vind ik een dapper besluit, maar tegelijk lijkt het ons moeilijk, maar natuurlijk hopen we dat je vandaag iig met rust wordt gelaten.

 

Ik denk dat ik nu eerst die andere linkjes maar ga plaatsen, want ik zie dat er ondertussen nog een aantal andere reactie gepost zijn. Ik ga ze maar op het rijtje af na de video's.

 

Wat kan je doen als je seksueel misbruikt wordt en wie kan je helpen?

 

Wat kan helpen als je seksueel misbruikt bent?

 

Kun je last hebben of later last krijgen van seksueel misbruik?

 

ik heb het tegen mijn moeder gezegd toen was ik 8-9 jaar en dat was na de eerste keer dat mijn  vader echt seks had, want we gingen uit eten en ik zei tegen mijn moeder dat ik niet mee kon omdat mijn ‘plasser’ veel pijn deed, maar mijn moeder leek het niet erg te vinden en negeerde mijn opmerking. Toen dacht ik laat maar ik zeg wel niets meer en dat heb ik ook niet gedaan.

ok dat klinkt niet echt goed of denk je dat je moeder het niet goed begrepen had? Zou ze op dat moment echt niet begrepen hebben dat je vader je seksueel misbruikte?  Een moeder kan toch niet zo onverschillig reageren als ze het begrepen had dat het wel gebeurde. Het had dus al bijna 5 jaar geleden kunnen stoppen….

Hoe is het contact met je moeder op een ‘doorsnee’ dag. Is ze aardig en belangstellend of heeft ze weinig/geen tijd voor je?

 

ik heb het gezegd!! Eerst zei mijn vader dat het niet uit maakte en dat het zo voorbei was en toen zei ik stop en probeerde weg te lopen en toen hielt hij me tegen en toen had hij mijn armen heel hard vast en het deed pijn en toen schopte ik hem heel hard op zijn gevoelige plek en toen liet hij los en rende ik weg.

goed gedaan. Eerst dat je zei dat je het niet wilde en toen hij toch aan bleef dringen heb je hem terecht in zijn ballen getrapt. Je moet je daar niet schuldig over voelen. Het is zijn verdiende loon. Natuurlijk begrijpen we ook dat hij ook jouw vader is en misschien ook soms wel andere dingen met je doet, maar je eigen kind misbruiken daar kan ik met mijn petje niet bij. Alle misbruik is natuurlijk onacceptabel, maar dan ook nog je eigen kind, wtf.

 

Hij was heel boos en schreeuwde maar hij kon eerst even niet lopen

laat hem ook maar eens iets voelen wat niet fijn is

 

ik was heel bang en toen rende ik naar buiten en nu moet ik even bedenken wat ik ga doen. In mijn hoofd was dit plan slimmer dan in het echt, want het is buiten best wel koud en donker straks en als ik naar huis ga dan gebeurd het weer (maar nu misschien erger omdat hij boos is)  

Het voelt alsof ik in een hele enge james bond film zit alleen dan in het echt en het is echt niet leuk. 

we snappen dat je bang was en misschien nog wel bent. Soms doe je ineens iets waarna je denkt en nu?, dat hadden wij toen wij gingen liften en vervolgens uit de vrachtwagen moesten springen. Het lijkt niet echt, maar een film, alleen eentje waarin jij ongewild de hoofdpersoon bent.  Wij kunnen ook niet voorspellen hoe hij hier verder op zal reageren. Kon je niet naar een vriendin, een buurvrouw of ander familielid? Misschien is dat iets om alvast over na te denken als er weer iets gebeurt. Dat je een plekje hebt waar je naartoe kunt en waar je veilig bent.

 

Hoop erin houden is best moeilijk! Ik heb besloten toch terug te gaan naar huis want mijn vader weet toch waar ik ben door zoek mijn i phone en waar ga ik anders slapen? Dus nu heel erghopen dat hij niets terug doet!

tsja, je kunt ook niet echt buiten slapen, maar dan moet het wel veilig zijn thuis. We zouden willen dat je iemand had waar je naartoe zou kunnen gaan. Dat is beter voor jou. Kun je echt niet bij oma en opa of een tante of vriendin terecht. Dan zeg je gewoon dat het is omdat mama voor werk op reis is en dat je dan liever bij iemand anders logeert ofzo.

In een uiterste geval kun je natuurlijk altijd bij de politie aankloppen, maar die vragen dan gezien je leeftijd natuurlijk wel waarom je niet gewoon thuis of bij familie terecht kunt, dus dan zou je dat wel moeten vertellen. We snappen dat je dat vast wel wilt, maar dat het niet heel makkelijk is om dat te doen, maar ja,  soms moet je wel een moeilijke beslissingen nemen en de knoop doorhakken...

Je kunt anoniem bellen met de Kindertelefoon 0800-0432 dagelijks tussen 11.00 en 21.00 uur of 24/7 anoniem bellen met het Centrum Seksueel Geweld 0800-0188 of chatten

 

Dit is wel echt mijn schuld!! Want ik heb hem pijn gedaan dus dan als hij het terug doet is het mijn schuld. Ik ga dus echt nooit meer tegen werken!

ook dit is weer niet jouw schuld. Het is zijn verdiende loon. Hij doet jou al jaren pijn, zonder dat het hem iets kan schelen, want anders was hij er al eerder mee gestopt of beter nog nooit aan begonnen. Er is geen excuus voor zijn gedrag. Hopelijk begint ie eindelijk eens na te denken dat hij al die tijd dingen heeft gedaan die niet horen en hopelijk snapt ie nu dat hij dat soort dingen ook nooit meer zou moeten doen.

 

Eigenlijk zouden wij het liefst zien dat je naar een echt veilige omgeving gaat ipv naar huis

 

Ik ben naar huis gegaan en mijn vader was helemaal niet boos sterker nog hij zei: Oke misschien moeten we vandaag het even niet doen. En toen gaf hij een knuffel?! Oke nu snap ik er niets meer van maar wel fijn dat hij niet mij pijn deed

het lijkt op het eerste zicht een ‘aardige’ reactie, maar ik denk dat het vooral zijn eigen belang is dat hier de oorzaak van is. Als hij echt kwaad op je zou worden of toch zijn zin zou doordrijven dan is de kans ook groter dat het 'mis’ loopt voor hem. Wij hebben niet zoveel vertrouwen in zijn opeens ‘aardige’ gedrag.

Onze misbruikers deden ook wel van die beloften enzo, maar na een tijdje ging alles weer als daar voor….

We zijn wel blij voor jou dat je vader niet echt boos werd en zijn handen, voor nu tenminste, even thuis heeft gehouden. Wij kunnen ons niet voorstellen dat hij ineens 'genezen’ is. Hopelijk blijft hij de komende tijd uit je buurt, maar ik zou waakzaam blijven en als het nodig is opnieuw in zijn ballen trappen en er dan als een speer vandoor gaan, naar een veilige plek

Ken je iemand waarvan je denkt dat je die kunt vertrouwen en waar je terecht zou kunnen?

 

Dat klopt wel want nu ben ik zo bang dat ik niet kan slapen. Maar ik val vanzelf in slaap. 

herkenbaar, wij sliepen in die tijd ook nooit echt goed, van het geringste geluidje waren we weer wakker omdat we bang waren voor wie er nu weer aan ons ging zitten . Vaak was het gewoon een tak die tegen het raam tikte ofzo, maar we kwamen niet aan onze rust toe. Hopelijk slaap jij meestal wel goed. ondanks alles wat er met je gebeurt

 

ja maar ik wil niet andere pijn doen, dat is niet goed en niet aardig. Ja hij slaat mij (nog) niet ofzo maar het doet wel pijn als hij bijvoorbeeld te diep gaat of te hard omdat het verschil in leeftijd best wel heel groot is en de verschillen in lichaam ook…

herkenbaar, maar probeer toch zoveel mogelijk voor jezelf op te komen…. de enige manier dat wij voor elkaar kregen dat ze stopten met dingen doen die pijn deden, was om ze iets aan te bieden dat voor ons minder pijnlijk was, dus bijvoorbeeld dat ik iets met mijn twin zou doen dan. Ze raakten ons daarbij vaak nog steeds aan, maar het was soort van minder erg….

 

Misschien omdat ik weg liep het kan zijn dat hij bang was dat ik het aan iemand ging vertellen, want ik las net op een site dat de mensen die dat doen vaak bang zijn dat je het door gaat vertellen en dan weet hij dat hij een probleem heeft, ookal dacht ik eerst dat ik dan een probleem had. 

geloof me, hij denkt en dacht op dat moment vast vooral aan zichzelf. Sorry dat klinkt misschien hard, maar ik denk dat de paniek bij hem ook wel even toesloeg toen jij je verzette. Natuurlijk kan hij het niet goed maken met zo'n knuffel, maar als hij door die trap van jou zich voorlopig koest houdt dan is dat iig mooi mee genomen. In die tijd kun jij ff nadenken over wat je verder wilt gaan doen

 

vroeger was ik altijd bang dat ik naar de gevangenis moest als ik het door vertelde, want dat zei mijn vader en

dat ik mijn moeder nooit meer mocht zien. 

ja, daar zijn ze altijd goed in, om je dan ook nog bang te maken door je allerlei leugens te vertellen of dreigementen te doen

 

nu is het meer dat ik heel bang ben dat hij erachter komt en dan mij nog meer pijn gaat doen of dat het alleen maar erger word, en ook dat iemand boos op me zal worden omdat ik altijd denk dat ik alles verkeerd doe.

wij denken dat het het beste voor jou is om naar een veilige plek te gaan en er iemand anders bij te betrekken, dus iemand aan wie je je verhaal durft te vertellen. Niet makkelijk, maar wel 'nodig’

 

ik kan echt 112 niet bellen als er weer zoiets gebeurd. Dat kan ik echt nog niet.

jouw veiligheid staat voorop. Jij bent het slachtoffer en niet de dader. We snappen dat je beter niet weer in zo'n situatie wilt komen, dus zo'n situatie vermijden zou het beste zijn en dat kan door (tijdelijk alvast)  ergens anders te gaan logeren

 

Ik vind het echt lastig om je te helpen, want ik wil je echt zo graag helpen, maar kweenie zo goed hoe. Dus k hoop maar dat je aan deze dingen wat hebt, maar ik ben blij dat je hier op het forum een plek hebt waar je je verhaal kwijt kan en advies kan vragen.

@Simply Me, wij vinden dat je het heel goed doet en we zijn blij dat jij nog van alles gepost hebt toen wij in slaap waren gevallen

 

Dat vind ik heel lief en fijn! Ik ben ook blij dat ik hier kan praten, want iedereen doet aardig!

op het forum proberen we elkaar allemaal te helpen en lief dat je o.a. ons daarvoor bedankt

 

Hopelijk heb je een goede nacht gehad als je dit leest en blijft het voorlopig 'rustig’.

 

Hoe laat begint je school en heb je leuke vakken vandaag? Wat afleiding kan geen kwaad om je gedachten op een rijtje te krijgen.

 

Ok, we wilden net  onze reactie posten en toen zagen we dat je zelf vannacht nog gereageerd had, dus die gaan we gelijk maar even meenemen.

 

Oke ik weet dat niemand gaar reageren want het is 5 uur ik wil alleen even zeggen dat ik me heel erg slecht voel en als ik hier iets typ dan voel ik me beter.

alles wat jou kan helpen is goed om te doen

 

Er is net namelijk iets gebeurd. Ik werd wakker en papa was het weer aan het doen ik wilde stop zeggen of gaan huilen maar ik bevroor weer ik heb gewoon gewacht totdat het stopte. 

het is weer niet jouw schuld dat dit gebeurt, maar daarmee halen we niet de pijn weg die dit vast opgeleverd heeft. Vaak gebeurde het bij ons ook in ons slaap en ofc werden we er wakker van, maar lieten dat ook vaak niet merken in de hoop dat het dan snel voorbij was. Echt heel naar dat dit weer gebeurd is

Sorry dat we het zeggen 'maar jouw vader is echt niet goed

 

weetje ik denk niet dat het slim is om het tegen mensen te gaan zeggen. Dan maak ik het alleen maar erger ik kan het beter gewoon laten want hij doet het toch al 7 jaar en nu hoort het er nou eenmaal bij.

we snappen wat je zegt, dat gevoel hebben wij ook een hele tijd gehad, maar dat is géén goed idee. Ik bedoel het is niet dat het nog slechts één keertje gebeurt (wat ook al weer één keer teveel zou zijn), dit stopt niet, niet vanzelf. 

We raden je heel sterk aan om voor je zelf en je eigen veiligheid te kiezen. Ga op zijn minst proberen te bellen met de Kindertelefoon of het CSG of een vriendin of tante of iemand die je kunt vertrouwen en probeer daar iig de komende dagen te logeren. Het is niet goed voor jou om alleen thuis te zijn met je vader

 

Groetjes,

M&M's en twin

Reputatie 3
Badge

@M en Ms 

het maakt niet uit dat jullie later reageerden ik had sowiezo niet verwacht dat er iemand zou reageren nu, maar toch wel…

Bedankt voor de filmpjes, ik ga ze straks kijken. Nu niet want dan maak ik misschien iemand wakker.

 

Ik kan niet meer slapen.. maar het gaat wel weer! Ik wou ook dat ik naar een familie lid ofzo kon gaan maar ze wonen allemaal te ver weg om te lopen.

Het is inderdaat wel duidelijk dat mijn vader niet over mij nadacht aangezien hij gewoon doorging..

Ik voel me echt heel erg slecht, maar ik weet niet wat ik voel..

 

Vandaag op school heb ik eerste twee uur vrij🤦🏻‍♀️😒 iedereen denkt super fijn, maar ik moet dan nog langer thuis blijven. En ik heb er geen vertrouwen in dat dit de laatste keer was, ik heb ook geen idee hoe je je op zoiets voor moet bereiden. Want hij gaat gewoon zitten en doet ‘het’ erin…  dat gaat zeker niet soepel of makkelijk ofzo maar ik heb ook geen idee wanneer iets goed of slecht gaat. 

het contact met mijn moeder is prima alleen praten over moeilijke dingen dat lukt nooit echt. Het voelt gewoon vaak alsof ze het niet begrijpt of ze doet alsof ze het niet begrijpt.

 

Ik denk ook niet dat het mijn schuld is dat dit gebeurd, want toen was ik 5 en als je 5 bent weet je niet wat seks is, toen wist ik nog niet eens dat jongens en meisjes andere geslachtsdelen hadden.

Ik was wel weer inslaap gevallen even net maar nu ga ik niet meer slapen.

 

ik vind het echt aardig dat jullie zo goed proberen te helpen! En praten op dit forum lucht echt op en het voelt alsof ik niet meer alleen ben. Behalve als het gebeurd dan ben ik wel echt alleen.

Voor vandaag kan ik echt nog niet iemand bellen, ik ben er gewoon niet klaar voor. Maar ik wil wel dat er iets verandert, want ik heb alleen maar nachtmerries en ik ben altijd bang. 
Het is wel mijn vader maar ik hou denk ik niet van hem. Tuurlijk vind ik hem soms grappig en aardig, maar echt van iemand houden heb ik nog nooit gehad, ja heel vroeger voordat er rare dingen gebeurden toen hielt ik echt van mijn moeder. Nu vind ik mijn moeder heel lief maar echt houden van iemand doe ik niet, ik denk omdat ik bang ben dat als ik van iemand hou dat die persoon me dan pijn zal doen.

 

Dit is mischien raar om te vragen/zeggen maar ik liep al een tijdje rond met deze vraag:

Vroeger als mijn vader klaarkwam dan zei hij tegen mij dat dat ‘liefdessap’ ofzo iets was. Ja heel heel heel raar!! Maar ik geloofde dat en goen het net begon heb ik 1 keer perongeluk tegen mijn lerares gezegd dat ik altijd ‘liefdessap’ op of in mij kreeg maar omdat ik niet de goede woorden gebruikte snapte ze er helemaal niets van toen ik dat heel random zei. Mijn vraag is dus: Als een man in jou klaarkomt dan kun je zwanger raken, maar hoelang duurt dat? Nog nooit ongesteld geweest en daarom gebruikt mijn vader geen condoom ofzo iets.  Kann het wel zo zijn dat als hij het twee weken ongeveer voordat ik ongesteld zou worden het doet dat ik zwanger word?

 

Ik was bijna klaar met mijn reactie en toen klikte ik perongeluk op dat paarse blok over dat de leeftijd is aangepast. Ik heb dat nu echt al een paar keer gehad, ugh😏

Maar even voor nu dan, want het duurt wel ff voordat ik het opnieuw getypt heb.

Je kan als je later moet beginnen, zeggen dat je eerder moet beginnen. Dus ipv dat je zegt dat je het 3de bent, zeg je dat je het 2de moet beginnen. Dit doe ik zelf ook wel als het thuis niet goed gaat. Soms ga ik dan al naar school, dan ben je wel te vroeg maar bij zijn er vaak al andere kinderen uit mijn klas ofzo, dus dan ga ik daar maar bij zitten. En soms ga ik extra fietsen, dus om fietsen naar school of nog fietsen door het park ofzo. Ik houd s van fietsen en je bent buiten en op die manier helpt het mij om over dingen na te denken en een beetje rustiger te worden. Dat helpt ook weer om me beter te concentreren op school.

Dit zeg ik ff alvast en dan hierna komt de rest

Hey Emmaaa2,

Er is ondertussen al weer veel gebeurd en gezegd..  echt stom dat je vader je vannacht weer gebruikt heeft, dat moet echt extra zwaar voelen!

 

--Ik kan niet meer slapen.. maar het gaat wel weer! Ik wou ook dat ik naar een familie lid ofzo kon gaan maar ze wonen allemaal te ver weg om te lopen--

Dat is echt vervelend, is het misschien een optie om als er weer een noodsituatie ofzo iets ontstaat dat je dan naar een buurvrouw of vriendin of zo iemand gaat? Want het lijkt me handig om voor jezelf een plek te hebben weten, waar je heen kan gaan als het niet meer gaat.

--Ik voel me echt heel erg slecht, maar ik weet niet wat ik voel..--

Ik denk dat je een soort hele grote leegte en zwaarte voelt van binnen. Je hebt soort automatisch je emoties en gevoelens uitgeschakeld en laat de dingen over je heen komen. Daarom weet je denk ik ook niet zo goed wat je voelt, maar wel dat je je slecht voelt.

--het contact met mijn moeder is prima alleen praten over moeilijke dingen dat lukt nooit echt. Het voelt gewoon vaak alsof ze het niet begrijpt of ze doet alsof ze het niet begrijpt.--

Fijn dat je in ieder geval een soort van 'normaal' contact met je moeder hebt. Het is wel vervelend dat je moeder je niet begrijpt of doet alsof ze het niet begrijpt. Ik dacht misschien komt haar reactie wel voort uit een soort ongeloof, dat ze maar niet kan bedenken of geloven dat zoiets gebeurt. Dat ze het voor zichzelf niet kan geloven, want het is haar man. En ja, ik denk dat ze het zich niet voor kan stellen. Dat is trouwens niet als een excuus voor haar bedoeld hoor! Maar nu ben je wat ouder en kan je misschien nog een keer het gesprek aan gaan? Dat jij nu ook beter en duidelijker kan overbrengen wat er allemaal gebeurd en dat daar echt wat aan gedaan moet worden. Je moeder kan echt niet blijven doen of volhouden dat ze je niet begrijpt…

--Voor vandaag kan ik echt nog niet iemand bellen, ik ben er gewoon niet klaar voor. Maar ik wil wel dat er iets verandert, want ik heb alleen maar nachtmerries en ik ben altijd bang. --

Ik begrijp echt wel dat je niet durft te bellen. Misschien is chatten een iets minder spannende stap? Omdat je het dan wel vertelt, maar niet echt hoeft te praten? En ik zou zeker de filmpjes van @M en Ms kijken. Daarin wordt ook verteld dat als jij nu nog geen hulp hoeft te zoeken, je dat ook niet gedwongen moet doen. Je moet het doen als jij het durft en er klaar voor bent, maar je moet niet over je eigen grens heen gaan daarin. Maar ik zou je wel echt adviseren om zo snel mogelijk hulp te zoeken of in ieder geval de stap te nemen om een keertje te chatten/ bellen met de Kindertelefoon of met CSG. Het is bij allebei gratis en anoniem!

--

Dit is mischien raar om te vragen/zeggen maar ik liep al een tijdje rond met deze vraag:

Vroeger als mijn vader klaarkwam dan zei hij tegen mij dat dat ‘liefdessap’ ofzo iets was. Ja heel heel heel raar!! Maar ik geloofde dat en goen het net begon heb ik 1 keer perongeluk tegen mijn lerares gezegd dat ik altijd ‘liefdessap’ op of in mij kreeg maar omdat ik niet de goede woorden gebruikte snapte ze er helemaal niets van toen ik dat heel random zei. Mijn vraag is dus: Als een man in jou klaarkomt dan kun je zwanger raken, maar hoelang duurt dat? Nog nooit ongesteld geweest en daarom gebruikt mijn vader geen condoom ofzo iets.  Kann het wel zo zijn dat als hij het twee weken ongeveer voordat ik ongesteld zou worden het doet dat ik zwanger word? --

Ik vind het geen rare vraag en ik snap helemaal dat je deze vraag hebt. Je menstruatie is een cyclus van ongeveer 28 dagen. Waarvan in het midden je echt ongesteld bent. Als je ongesteld bent dan wil je lichaam dus van het onbevruchte eitje af en dat gaat gepaard met bloed en baarmoederwandslijm. Aan het begin van je cyclus heb je dus de eisprong en dat betekent als je dan in een van die dagen onbeschermd seks hebt, dat er kans is dat jouw eicel bevrucht wordt met in dit geval je vaders zaadcel. Er kan dan een innesteling plaats vinden en dat duurt ongeveer 5 dagen. Dus 5 dagen na de seks tijdens je eisprong ben je dus zwanger.

(Ik zeg nu eerst eisprong en dan ongesteld, maar het ligt er aan hoe je naar de cyclus kijkt. Je kan ook zeggen ik tel mijn cyclus uit vanaf je ongesteldheid)

Nu is het denk ik niet zo dat jij 2 weken voor je eerste ongesteldheid al zwanger zou raken. Al sluit ik het natuurlijk niet uit, hoor. Ik weet niet helemaal hoe dat zit bij je eerste ongesteldheid, maar meestal is dat niet zo heftig. Dus ik niet dat je gelijk dan al zwanger bent. Maar vanaf je eerste ongesteldheid is de kans wel groot dat je zwanger wordt tijdens jouw eisprong als je seks hebt 

Daarom is het ook handig dat je dan je cyclus gaat bijhouden, zodat je weet wanneer je ongeveer een eisprong hebt en je dus kans hebt op bevruchting. Dan moet je of voorbehoedsmiddelen gebruiken of de pil ofzo gaan nemen. Je hebt condooms voor mannen en vrouwen, dus als je er niet met je vader over wil/kan/durft te praten, kan je misschien zelf een condoom indoen. Maar ik denk dat je dat niet echt een idee vind, misschien..

Heel veel sterkte weer en k hoop dat je er wat aan hebt!

Xx Simply Me

 

 

 

Reputatie 5
Badge +5

Hoi Emmaaa2,

We lezen dat je in een lastige situatie zit. Wat goed dat je jouw verhaal op ons forum vertelt, en dat je hier steun vindt van andere gebruikers.

Je ben natuurlijk ook altijd welkom  bij De Kindertelefoon. Je kunt elke dag van 11:00 tot 21.00 uur bellen (0800-0432) of met ons chatten als je anoniem je verhaal wilt delen, of  als je samen met de Kindertelefoon wilt kijken hoe je je situatie kunt verbeteren. Wanneer je daar aan toe bent, dan kunnen wij jou helpen om deze situatie te veranderen, bijvoorbeeld door te zorgen dat je naar een veilige plek kunt. Je hebt al een heel goede eerste stap gezet door hier jouw verhaal te delen.

 

Fijn om de goede steunende en in formatieve reacties te zien van de andere gebruikers! Ik geef even een aanvulling op de informatie over jouw vraag ‘zwanger worden vóór de eerste menstruatie’:

Simply Me legt goed uit hoe een menstruatiecyclus werkt. Een belangrijke verbetering: het is wel mogelijk om vóór de eerste menstruatie zwanger te worden. Ook aan de eerste menstruatie gaat een eisprong vooraf, en vanaf dat moment ben je dus vruchtbaar.   

 

Groetjes, Mariska (De Kindertelefoon)

Reputatie 3
Badge

@Simply Me 

Bedankt voor de uitleg! 
en @Mariska H  Dus het zou kunnen dat ik zwanger ben of word?! 
 

IK ben blij dat deze nacht voorbij is en nu ben ik op school. Ik ben ook eerder naar school gegaan! Ik heb niet eens mijn vader wakker gemaakt ik ben gewoon naar school gegaan. En hij vraagt niet eens waar ik ben. Hij houd echt niet van me.

 

Ik weet het echt niet wat ik moet doen!

Ik wil niet naar huis, maar ik kan ook niet bij een vriendin slapen want dat mag niet van mijn vader en haar ouders. En ik durf geen hulp te vragen. Ik heb gewoon geen keus behalve luisteren naar mijn vader… 

 

@Simply Me 

hoe moet ik mijn cyclus bijhouden als ik nog nooit ongesteld ben geweest?

Ik ga echt niet naar de winkel om condooms te kopen dat is echt raar!! en zeker niet voor mezelf. Ik durf niet eens aan mezelf te zitten laat staan iets naar binnen duwen! Want ik ben bang dat als ik aan mezelf zit dat het dan me doet denken aan mijn vader en ik ben elke dag al dingen aan het doen die te maken hebben met seks ik heb niet eens tijd om iets bij mezelf te doen omdat ik dat wil en niet omdat mijn vader dat wil. Niet dat ik daar behoefte aan heb maar goed.

 

Het aller stomst vind ik dat ik nu al weet wat ik na school of vanafond moet doen.. of wat hij gaat doen. Ik heb altijd buikpijn van angst en heel veel nachtmerries. 
 

Ik heb nog een geheim wat ik wil vertellen.

Het is heel erg!! Ik kan me nog herinneren dat ik iets van 9 was en dat mijn vader me voor het eerst porno liet zien. Ik had geen idee wat het was, maar nu weet ik dat het geen normale porno was.. Het was kinder porno.. en dat is heel erg! En heel strafbaar. Ik heb het opgezocht en het bezziten, maken, kijken of doorsturen van kinder porno is strafbaar. Ik heb het gekeken maar niet vrijwillig ben ik dan strafbaar? Ik was toen zelf ook nog heel jong. Alleen ik voel me er hee schuldig over. 

 

 

@Mariska H Bedankt voor je verbetering!

Ik vroeg me af hoe dat dan kon en dit is wat ik op internet vond:

Vruchtbaarheid bij meisjes:  Omdat de eisprong voor de menstruatie plaatsvindt, kan een meisje al enkele weken voor de eerste menstruatie zwanger raken.

Dus het zou kunnen dat je nu al zwanger raakt, Emmaaa2

(Edit: ik zag dat MariskaH het ook had uitgelegd, maar nu begrijp ik het helemaal)

Reageer