Meerdere pogingen, maar mislukt altijd ?

  • 11 January 2018
  • 38 reacties
  • 1067 Bekeken

Reputatie 2
Badge +9
Heey, mijn naam is Mr. S.

Ik heb al 4/5 jaar depressie. Ik zeg het tegen niemand omdat ik het niet nodig vind. Vorig jaar heb ik in de maanden November tot December vele pogingen gedaan om er een eind aan te maken. Aan de leegte om me heen.

Zoals ik al zei in me vorige topic, heb ik een 6e zintuig. Deze mensen waarmee ik kan praten bestaan niet? Tenminste niet hier. De leuke gezellige mensen waarmee ik kan lachen zijn in een andere wereld. Hier heb ik niemand en niemand die wat om me geef. Me ouders zeggen dat ik altijd de leuke dagen verpest. Op school wordt ik genegeerd en praten ze constant achter me rug.

Dit jaar wil ik er verandering maken. Ik loop elke dag in het bos rond en denk ik van nu ga ik. Maar helaas.

We zien wat het jaar met zich meebrengt, en hoelang het duurt voordat ik eindelijk kan gaan.

38 reacties

Aye man,

Ik had weleens depressie gehad, maar niet zo heftig zoals jij. Ookal heb je een erg leven, zelfs erger dan jou leven, is het alsnog niet nodig om zelfmoord te plegen, je bent ook nog jong, en hebt nog lang te leven! Wat betreft school zou ik proberen je depressie een beetje te verbergen en een beetje positief te doen (Als het lukt). En dan proberen vrienden te maken, maak niet uit wie, dan ben je tenminste ook niet alleen op school 🙂 Over je 6e zintuig weet ik niet, maar over je depressie zelf zou ik zeker over praten, vooral met een psycholoog, of überhaupt een leerkracht op school. (Stond laatst ook op het nieuws :)) Het lugt vooral ook op om dit te vertellen, en ook wat je voelt. Dit was mijn advies, ik hoop dat dit je heeft geholpen, stay strong!

-Robin
Reputatie 2
Badge +9
Heey Robin,

Super bedankt voor je reactie! Ik ga vanmiddag praten met me mentor, en heb ik een nieuwe vertrouwenspersoon gevonden. Hopelijk verteld deze niks door aan derden.

En hopelijk kom ik eruit.

Gr: Mr. S
Pogingen mislukken omdat je eigenlijk niet echt dood wil. Anders was het allang gelukt. Ik spreek van ervaring. Het is inderdaad handig om uit deze cirkel te komen. Constant maar depri zijn heeft geen nut. Ik geef je wel even een aantal tips die je sowieso kunt doen naast een psycholoog:
- gebruik niet je mobiel savonds in bed(mobiel bezit blauw licht en dat maakt je ook depressief)
- test je vitaminen D of b12 eens dat kan ook psychische klachten geven o.a ook flinke depressies of burn-out achtige klachten.
- Hoe zit het met je denkpatroon? Ben jij een overdenker en stress je veel?
- Wat is je slaapritme? Slaap je rond 11e? En hoelaat sta je op?(een goed slaapritme helpt ook tegen depressie).
- slik je medicatie of neem je drugs?(bepaald medicatie veroorzaken depressies).
- Eet je enigsinds gezond? Krijg je genoeg vitamines binnen?.

Deze vragen en tips helpen het voorkomen van een depressie of het verbeteren of oplossen. Ja een mobiel en wifi kan ook depressies veroorzaken. Dat word niet met ons gedeeld door de bedrijven helaas, maar het is een ernstig serieus probleem.

Daarnaast kun je natuurlijk naar een psycholoog om.te praten waar je mee zit.
Reputatie 2
Badge +9
Heey akotov..

Ik gebruik me telefoon 's avonds wel. Ik heb nacht diensten. En anders is het zo saai. Dus ik heb ook wel een beetje slaap tekort I think. Want op zo'n nacht dienst ( dinsdag, woensdag en zaterdag) slaap ik niet. Want de die diensten duren tot half 5. Als ik dan thuis ben is het half 6. Moet meestal 10uur beginnen, aan 4u slapen is niet altijd leuk. Ik ben wel gewoon gezond hoor, zit op hockey train en heb wedstrijden, dus dat zit wel goed.

Ik gebruik geen medicijnen of drugs. Ook heb ik een goed slaap ritme, behalve op dinsdag en woensdag.

Maar ik heb gelukkig geen stress of ben een overdenker, de meeste mensen uit me klas noemen me eerder een zorgeloos iemand.

Maar ik kijk wel of ik een psycholoog ergens kan vinden. Wil eigenlijk liever niet hebben dat me ouders weten van me depri.

Gr: Mr. S
Nachtdienst is inderdaad erg triggerend voor depressie. Wij mensen zijn daar niet voor gemaakt en dat is een feit helaas. Ik hoop dat je snel weer een normaal ritme kunt vinden en succes naar zoektocht naar psycholoog
wat voor werk doen je dan? ben je 17 en dan nachtdienst?
Reputatie 2
Badge +9
Ja ik ben 17, ik werk bij shell, zo'n benzine station, achter de kassa.
Reputatie 2
Badge +9
Heey, allemaal.

Even een update.
Ik had gisteren een gesprek met mijn mentor zoals @Robin_420 zij. Ik was er eerst wel een beetje bang voor omdat ik dacht dat ze me niet zou geloven. Maar het ging erg goed.

Ook hebben we afgesproken dat we maandag gaan praten over een school psycholoog. Zoals @Akotov en @Robin_420 zeiden.

Ik wil alleen niet dat me ouders hiervan weten, die hebben al is zoiets meegemaakt.

Maar ik wil jullie beiden hartstikke bedanken voor de oplossingen (hopelijk) van mijn depressie waar ik nu al 4/5 jaar mee zit.

Echt ontzettend bedankt!!

Gr:Mr.S
Hey, vervelend voor je! Wel fijn dat je met iemand kan praten. Je zou misschien ook via internet mensen kunnen opzoeken? Alleen moet je wel oppassen met van die 'rare' websites.
X
Reputatie 2
Badge +9
Heey,

Heb ik al wel is geprobeerd om mensen te vinden via internet. Maar de sites waarop ik zat, daar wou de, de mensen wat anders dan gewoon bevriend zijn.

Maar kan wel weer is proberen.

Thnx

Mr. S.
Heyyy, ik vind het echt heel goed van je dat je durft te praten want dat is altijd de eerste stap, het is wrs een heel klein beetje te laat maar kwil je toch laten weten dat ik je heel moedig vind dat je het durft te vertellen. Ik heb al een paar van je topics gelezen en ik voel dat je er nog mee worstelt, of heb ik dat mis? Durf je ondertussen met je ouders praten? Ik weet dat dat heel moeilijk is want ik durf het ook nog niet maar je kan wel altijd hints geven zoals een gesprek starten met "ik heb ergens gelezen dat..." Of "een vriend van mij..."

Ik wens je nog veel succes en ik hoop dat ik nog veel van je zal horen. Onthoud: je bent niet voor niets op deze wereld, iedereen heeft een taak en die moet je vervullen, de vraag is wat die opdracht is.
Groeten Leni
Oei, de verkeerde topic. Maar zo zie je het ook he, sorry voor het misverstand
Reputatie 2
Badge +9
Heey,

@Zon.

Maakt niet uit hoor, zoals je al zei nu lees ik het ook wel. Wel mooi dat deze oude topic weer even een nieuw leven krijgt.

Helaas is er niet heel veel veranderd in de afgelopen 4 maanden. Alleen de stemmen die ik hoorde zijn verdwenen/ op de achtergrond. Ik heb het al wel tegen me ouders vertelt omdat ik helaas geen keuze had. Ik werd op school net zolang vast gezet tot dat ik zij van oké bel maar me moeder.

En nee het gaat dus nog steeds niet goed, maar dat heb je waarschijnlijk al uit de andere topics kunnen halen. Zoals dat ik weer opgenomen ben voor de 3e keer en dat ik meerdere pogingen heb gedaan.

In ieder geval heel erg bedankt voor je reactie, het helpt me toch een beetje positief na te denken weer!

Gr: Mr.S
Al heel wat! Ik weet hoe je je voelt, alleen is het bij jouw extremer. Je kan echt heel veel hoor, hoe ik u reacties zie op sommige topics ben je echt een hele grote hulp! Je hebt echt al veel mensen erbovenop geholpen en beantwoord zelfs de sufste vragen (kben geen stalker he maar ik zie je naam overal?)

Onthoud dat

Groeten Zon☀️
Reputatie 2
Badge +9
Thnx! Ik probeer mensen altijd zo goed mogelijk te helpen, want dat vind ik zelf fijn om te doen!

Gr:Mr. S
Hoi

Mr. S ik kan ook geesten zien en voelen ik wil graag met je erover praten. Zou je mij op whatsapp willen toevoegen want ik ben benieuw over je 6e zintuig
Reputatie 2
Badge +9
Ik zou graag informatie willen delen met mekaar, alleen is het niet mogelijk om persoonlijke informatie te delen hier. En ook al zal dat wel mogelijk zijn zou ik alsnog me WhatsApp niet geven.

Sorry!

Maar je kan me altijd vragen stellen hier!

Gr:Mr. S
Ik wil ook met geesten praten en ze beter kunnen zien heb jij een idee hoe ik ze kan oproepen zodat ik met ze kan praten? Want ik zie ze niet goed maar ik voel ze wel. Hoe kan ik ze het beste oproepen?


Aangepast door De Kindertelefoon ivm anonimiteit
Reputatie 2
Badge +9
Heey,

Wat ik meestal heel belangrijk vind, is dat je een rustige plek opzoekt een plek waar je niet om de 10min wordt gestoord. Ik kijk dan altijd 1 van die "geesten" aan en vraag wat zijn naam is, als die niet antwoord loop ik er meestal na toe en ga ik voor hem staan en stel ik dezelfde vraag opnieuw. Meestal is het dan zo dat ze niet met je willen praten en dus weglopen, verdwijnen, of je gewoon negeren. Maar als je een beetje geluk hebt en je pakt de goeie er tussen uit, dan praat die "geest" terug en kan je beginnen met je gesprek.

Maar dat is in jouw geval een stuk lastiger omdat jij ze niet tot wazig ziet.. Gelukkig kan je ze wel voelen. Misschien kan je dan zo proberen om contact met ze te zoeken?

Wel 2 handige dingen om te weten. Mijn geesten doen mij niks aan, ze lopen een beetje rond zitten hier en daar en praten soms met iemand anders. Ik weet niet of alle geesten zo zijn, maar als we kijken naar de echte wereld dan zien we ook goede en slechte mensen.

1. De geesten die zwart of donkergrijs zijn kan je beter negeren.
2. Tijdens een gesprek met een geest. Vraag niet teveel over de achtergrond en het verleden van de geest, dat vinden ze niet echt fijn.

3. Als een geest je negeert tijdens het begin van het gesprek, blijf dan niet hangen bij die geest. Want daar heeft die dus geen behoefte aan!

4. En de laatste tip. Heb respect voor deze mensen!

Gr:Mr. S
Hoi
Ik zie zelf ook geesten.
Het is een gaven maar het hoef niet slecht te zijn..
Bij mij werd het nu wel negatief en we zijn door verwezen naar een psychiater en ik krijg
Daar medicijnen voor ze denken dat ik een psychose heb maar dat is niet zo.
Zo lang ze geen kwaad doen is het goed.
En het is beeter dat je daar voor niet naar een psycholoog of psychiater ga.
En er komen menssen op je pad met wie je er over kan praaten.

Heel veel succes.
Groetjes angelv
Reputatie 2
Badge +9
Heey,
@Angelv,

Wat bedoel je precies met negatief worden, wat gebeurde er dan?

Ze denken ook bij mij dat ik een psychose heb, en ik durf niet zeker te zeggen dat dat niet klopt, want ik wil dan eerst graag weten wat voor psychose ik dam precies hebt.

En je laatste antwoord van ga niet naar een psycholoog of psychiater, waarom eigenlijk niet? Want ze kunnen me toch juist helpen (niet dat ze dat doen)?

Als je geen antwoord wilt geven op een van me vragen snap ik het wel!

Gr:Mr. S
Ik ben er wat laat bij, maar vind het jammer dat je al zo lang met deze depressie zit. Je hebt al meerdere pogingen gedaan, en bent al enkele keren opgenomen. Vervelend dat je ouders zeggen dat je sommige dagen verpest, want volgens mij kan je er niets aan doen. Ook stom dat je op school genegeerd wordt, en dat er achter je rug gepraat wordt.

Ik wil voorzichtig zijn met dit soort uitspraken, maar soms denk ik dat we moeten accepteren dat er dingen zijn die niet iedereen ziet. Jij, @Mr.S en @AngelV hebben misschien wel een gave, en geen psychose. Misschien hebben jullie een psychose en geen gave, aangezien er mensen zijn met een psychose en dezelfde verhalen als jullie, maar voor hetzelfde geld hebben jullie een gave.

Het lijkt me goed naar een psycholoog te gaan en te bekijken wat ze voor je kunnen doen. Je dwingen tot een behandeling kunnen ze volgens mij niet. Zolang de geesten jullie geen kwaad doen en jullie niet lastigvallen, lijkt het mij ok, maar het lijkt me goed om hulp die op de hoogte is klaar te hebben voor het geval de geesten ineens kwaadaardig worden.
Hoi Mr.s

Ik weet niet meer zo goed wat voor soort psychosen heb om dat daar nog geen onderzoek is gedaan
Om dat ik het zelf niet wil maar ik krijg daar wel medicijnen voor.
En ik vind dat ik geen psychose hed maar meschien heb ik er wel een dat weet ik zelf niet.
De reden dat ik vind dat je beter niet naar een psycholoog of een psychiater is om dat hun het niet snappen
Dat het je 6e zintuig Is hun leeren hun vak met een oorzaak maar het hoef geen oorzaak te zijn.
Sommigen dingen zijn niet te bewijzen maar dat betekent niet meteen dat het niet bestaat
Je gelooft er in of niet dat is voor iedereen anders.
En het is niet erg dat anderen daar anders over denken.
En ik zou het echt niet weeten of het een gaven is wat jij hed of een psychosen.
En misschien is het tog goed wat 100Divergent 11 zei om tog naar een psycholoog te gaan.
De zou dan een diagnose stellen of het een psychose is.
En dan kun je zelf kijken of je daar mee eens bent

Maar wat ik denk als ze je niks kwaad doen en jij er goed mee om kan gaan
Is er niet veel aan de hand.
Dat weet ik uit eigen ervaring.

Ik had toen ik klein was dat er een mevrouw lang kwam op mijn kamer.
Zij stelden mij gerust ze komt nog steets langs en daar voel ik mij fijn bij.
Ik was er ook niet bang voor.
Tot dat ik in het ziekenhuis lach voor mijn pols.
Ik kreeg Een ziel op mijn kamer die overleden was het was een jongetjen van 10 toen werd ik echt bang.
Maar ik ging naar een spirituele mevrouw en zij heeft mij geholpen

Maar ga tog maar naar een psycholoog voor dat je dadelijk tog een psychosen gaat Ontwikkelen.
Maar ik weet zeker of je spiritueel bent dan komen er menssen op je pad en die helpen je weer verder.
Zo is het bij mij ook gegaan


Gr angelv
En sorry van de spel fouten
Reputatie 2
Badge +9
Heey,

Ik ben er al is naar de psycholoog geweest om te vertellen dat ik last had van de ogen/ zwarte schimmen. En ze zijn wel aan het kijken van wat het is, maar tot nu toe weten ze nog steeds niet wat die schimmen zijn, waarom ze er zijn en hoe die er zijn gekomen.

Ik heb wel verschillende medicatie gehad, maar dat zorgt er niet voor dat de schimmen of de andere mensen weggaan..

Wat ik wel slecht vindt bij Mediant is dat ze me nog steeds niet kunnen vertellen wat voor soort psychose ik heb. Want ik zit nu dus op z'n afdeling voor mensen met een psychose ook al vraag ik me af waarom.

En het enige waar ik last van had waren de suïcide gedachten. En de stemmen die ik hoorde. De stemmen zijn al weg door medicatie, maar de rest is nog steeds het zelfde.

Ach ja ik hoor misschien dinsdag wel of ze al iets meer weten..

Fijne avond!

Gr:Mr. S

Reageer