lievelings hond is ingeslapen wat moet ik doen?

  • 7 November 2020
  • 2 reacties
  • 57 Bekeken

  • Anonymous
  • 0 reacties

Hoi,

Ik vind dit heel lastig om te typen. 

 

Alfgelopen woensdag is mijn lievelings hond aangevallen door een pitboel door de pijn en ontstekingen hebbem de baasjes hem afgelopen donderdag ingeslapen. Ik vind dit heel moeilijk omdat ik hem vanaf pup ken en ik kan het jiet uit me hoofd houden ik vind het heel zwaar om het te beseffen dat  hij er nu niet meer is. Ik hoop dat ik fijne tips kan krijgen vsn jullie hoe ik dit kan verwerken ookal ga ik hem super erg missen en kan ik niet wachten om naar de mensne te gaan waar hij een top plekkeje heeft gehad 4.5 jaar lang. Ik kan op het moment aleen maar huilen en me zwaar kut voelen. Heb maandag schoolfoto waar ik weinig zin in heb.

Ik zou het fijn vinden dat jullie mij duidelijk aan geven hoe ik dit een plekje kan geven 


2 reacties

Hey Anoniem54,

Wat heftig dat je hond zo plotseling ingeslapen moest worden. Begrijpelijk dat je het moeilijk vind om te beseffen, zeker als je hem al zo lang kent.

Ik heb even op internet gekeken voor tips en ik zou zeggen kijk of er voor jou wat tussenstaat:

https://www.hondencentrum.com/artikels/omgaan-met-het-sterven-van-je-hond/

https://dogzine.nl/nl/nieuwsartikelen/verdriet-om-een-hond

https://mens-en-samenleving.infonu.nl/levensvisie/152663-verdriet-verwerken-na-overlijden-van-je-geliefde-huisdier.html

 

Volgens mij begrijp ik uit je verhaal dat het niet jouw eigen hond was, dus aan sommige tips heb je waarschijnlijk niks. Ik denk dat het sowieso belangrijk is dat je erover praat en niet alleen blijft zitten met je verdriet. En misschien kan je wel aan de baasjes een mooie foto vragen en die op je kamer hangen, zodat je hem altijd kan blijven herdenken.

Misschien helpt het je als je bedenkt dat je een mooie tijd hebt gehad met de hond. Dat je je ook richt op de positieve herinneringen en dat je mooie momenten en gedachten combineert, dan voelt het verdriet misschien wel wat minder zwaar aan.

Sterkte

Simply Me

Als eerste bedankt voor de moeite. 

 

Ik hen met de baasjes afgesproken zo dra we meer morgen ga ik er heen en dat word heftig weet nu al. Ik hen fotos van het homdje als pup in mijn kamer

Reageer