Vraag

lange tijd ongelukkig

  • 6 November 2022
  • 2 reacties
  • 68 Bekeken

  • Anonymous
  • 0 reacties

Hallo, ik ben een meisje van 18 jaar en voel me al een tijdje (ongeveer 2 jaar) heel ongelukkig.

Dit is even mijn verhaal:
 

Ik heb 2 jaar geleden de diagnose autisme gekregen. Ik ben volgens mij daardoor ongelukkiger geworden. Ik zat eerst in het gewoon onderwijs en ben overgegaan naar buitengewoon onderwijs. Ik ben er niet gelukkiger van geworden. Ik ben in het verleden al verschillende keren in opname geweest en heeft even geholpen maar niet voor lange termijn. Ik volg  gesprekstherapie bij mijn psychologe Joke maar dit helpt niet. Ik ga niet naar school. Ik voel me ziek in mijn hoofd.

Ik drink rozemarijn thee om me vrolijker te voelen en neem medicatie Invega om me rustiger en beter te voelen maar dit helpt ook niet om mij gelukkiger te voelen. Ik weet het echt niet meer. Ik zie geen mooie toekomst voor me. Ik weet niet meer wat me op lange termijn zou kunnen helpen. 
 

Het lijkt wel of ik ongelukkig ga blijven en nooit meer gelukkig wordt …

 

Weet iemand wat me zou kunnen helpen op lange termijn (voor een mooie toekomst) om beter te worden? Ikzelf dacht terug aan een opname, maar weet het niet zeker.


2 reacties

Badge

hi!

ik wil ten eerste zeggen dat ik het heel goed vind dat jij jouw verhaal deelt. en ik kan mij hier enorm goed in verplaatsen. ik ben zelf ook een meisje en ik heb ook toevallig 2 jaar geleden de diagnose autisme gekregen. ik heb mij ook een lange tijd enorm slecht gevoeld en ik kan mij dus echt inleven in hoe jij je voelt.

zelf heb ik nooit een opname gehad, ik weet ook niet hoe dat is.. maar ik heb wel vaak gehoord dat een opname eigenlijk meestal niet heel effectief is en je het dus beter op een andere manier kunt proberen. in mijn ervaring is het erover blijven praten heel belangrijk. en ook hobby’s vinden en natuurlijk een goed ritme hebben. 

ik hoop dat je hier een klein beetje iets aan hebt, en als je behoefte hebt aan een luisterend oor ben ik er :)

Badge

hoi!
Mijn beste vriend is licht autistisch, zijn zusje is echter zwaar autistisch. Wat ik merk dat haar op de been houd zijn hobby’s en leuke dingen doen. Ze leeft op haar eigen planeet en heeft het daar prima. Ze doet aan judo en speelt uren lang fortnite met mij. Dit is altijd super gezellig. Probeer ook zoiets te vinden waar jij goed in bent en leuk vind om te doen. Dit brengt ritme in je leven en nieuwe kans voor vrienden/vriendinnen! Omring jezelf alleen met mensen die het niet erg vinden dat je autisme hebt, en laat je niet teveel raken door de stomme opmerkingen van mensen die er “een  probleem mee hebben”. Pestkoppen zijn overal in alle soorten en maten, probeer je er zo min mogelijk van aan te trekken en hou je hoofd omhoog!

 

Reageer