Vraag

Insta, vriendin


  • Anonymous
  • 0 reacties
Hii,

Ik had in januari een insta account aangemaakt waar ik echt (!!) kwijt kon over hoe ik me voelde enzo. Nou dus op de een of andere manier kwam ik erop een vriendin tegen, die had ook een insta sccount erop aangemaakt. Nou dat suoer toevallig maar toen ze erachter kwam dat ik het was, ik kwam er ongever een dag daarvoor achter dat zij erachter kwam, is ze meteen naar onze mentor gestapt.

Daar heb ik zoveel gezeik mee gehad. Maargoed, mijn ouders en mentor geloofden dat dat gewoon een domme fout mee en dat ik er niks mee bedoelde.

Nu had ik dus een paar maanden daarna een nieuw insta account aangemaakt. Omdat ik daarzo kon zijn wie ik echt was en ik met mensen erover kon praten. Nu is die vriendin daar ook achter gekomen door dat ene account en zegt ze dat ze miss weer naar onze mentor gaat maar dat ze even na moet denkne.
Ik was al van plan om het volgend schooljaar aan iemand te vertellen, en dat wou ik echt (!!!) doen. Ik hoop zo erg dat ze me gelooft en anders ga ik eerst proberen smoesjes te verzinnen of me er gewoon aan toe te geven. Ik moet nog even kijken.
Maar als ze het nu verteld is het al hellemaal kut omdat de vakantie eraan komt en ik nog maar twee schooldagen heb. Morgen een hiawatta gebeuren en donderdag boeken inleveren.
En mijn moeder heeft vandaag weer onderzoeken en morgen de uitslag dus dat is al hellemaal kut.

Ik weet niet meer wat ik moet doen.

Liefs,
Lise

30 reacties

hey

misschien is het een idee.
dat je haar beloofd dat je als het school jaar begint echt naar je mentor gaat, misschien samen met haar dat ze het dan helemaal zeker weet dat je het wel vertelt.

en ik ken mensen die ook zoon account hadden en de 1 vertrouwde de ander niet wat ze allemaal deden op dat account kwa chats mocht de andere de inlog gegevens hebben om te controleren of hij zich zelf iets aan wouw doen en zo. dat had wel gewerkt en hij hoefde zo nooit met iemand te gaan praten van de ander.

misschien zeggen dat het je helpt om je ei kwijt te kunnen en dat je dat nu even nodig hebt.

en voor de volgende keer als je zoon account maakt blokeer je haar zo dat ze er niet achter kan komen.
maar ik vraag me af hoe zij daar achter kan komen als het je naam niet is.

en ik hoop dat het bij je vriendin snel gaat zakken en dat het voor jou weer rustig woord. en je moeder een goede uitslag krijgt

groetjes
bella
Hey,

Je vriendin is er achter gekomen, omdat ze jouw nummer heeft en je Instagram is gekoppeld aan je nummer, e-mailadres, etc. In de instellingen kun je dat uitzetten. Je moet ook niet je oude accounts gaan volgen, want anders komt je vriendin er alsnog achter.

Ik weet niet welke gevoelens je uit op Instagram, maar het is sowieso slim om met je mentor en ouders te praten als het uit de hand loopt. Als je gevoelens uit op Instagram die niet relevant zijn voor je ouders - zoals op wie je verliefd bent, wat je leuk vindt, etc. - kun je het gewoon geheim houden. Dan hoeven ze het niet te weten, maar als je bijvoorbeeld depressief bent wel.

Groetjes,

Geen_Naam
Hii bella,

misschien is het een idee.
dat je haar beloofd dat je als het school jaar begint echt naar je mentor gaat, misschien samen met haar dat ze het dan helemaal zeker weet dat je het wel vertelt.

Dat heb ik al wel gedaan ik hoop dat ze dat gelooft.

en ik ken mensen die ook zoon account hadden en de 1 vertrouwde de ander niet wat ze allemaal deden op dat account kwa chats mocht de andere de inlog gegevens hebben om te controleren of hij zich zelf iets aan wouw doen en zo. dat had wel gewerkt en hij hoefde zo nooit met iemand te gaan praten van de ander.

Dat is mischien wel een goed iddee dat kan ik als ze zegt dat ze gaat wel voorstellen.

en voor de volgende keer als je zoon account maakt blokeer je haar zo dat ze er niet achter kan komen.
maar ik vraag me af hoe zij daar achter kan komen als het je naam niet is.

O ja dat is al hellemaal een goed idee. Ik weet niet hoe ze erachter is gekomen.

en ik hoop dat het bij je vriendin snel gaat zakken en dat het voor jou weer rustig woord.

Ik ook..

en je moeder een goede uitslag krijgt

Jup maar het is dus niet morgen wat eerst zou gebeuren maar nu donderdag.


Hii geen_neem,

Je vriendin is er achter gekomen, omdat ze jouw nummer heeft en je Instagram is gekoppeld aan je nummer, e-mailadres, etc.

Nee, dat is alleen bij me acc die ik iedereen geef, gewoon mijn privé acc.

In de instellingen kun je dat uitzetten. Je moet ook niet je oude accounts gaan volgen, want anders komt je vriendin er alsnog achter.

Nee ik volg niemand die ik ken.

Ik weet niet welke gevoelens je uit op Instagram,

Over dat ik depressief ben enzo. En dan met de mensen die dat ook zijn.

maar het is sowieso slim om met je mentor

Ja.. Dat wil ik volgend schooljaar dus doen.

en ouders te praten als het uit de hand loopt.

Neee, niet me ouders.

Groetjes,
Lise
In de instellingen kan je account gekoppeld zijn aan je mobiele nummer dan zien mensen met een mobiel nummer in je contacten jouw account staan bij de suggesties.

Maar hoe is ze er dan achter gekomen?
Hoi Geen_Naam,

Nee, want ik heb dat meteen niet ingevult.

Ze is erachter gekomen door een insta account van haar... Zij had ook zo'n account en ze had het door door alle typfouten.....

Groetjes,
Lise
Oké!

Had zij ook zo een account? Misschien kunnen jullie elkaar helpen!
Hey,

Geen_naam,

Ja zij had ook een account maar ze zit er nooit meer op. Maar we hebben wel erop gepraat.

Groetjes,
Lise
Hey,

Vandaag is S (degene van dat acc) naar me toe gekomen. Samen met E, een vriendin waar ze het fk aan heeft verteld over dat account meteen toen ze erachter is gekomen, E heeft met een of ander hiawatta ding zelf normaal tegen me gedaan en gedaan alsof ze van niks wist omdat S daar niet was en ik ben best wel boos op S dat ze het heeft verteld aan iemand terwijl ze zei dat ze het zal zeggen als ze hettegen iemamd zou zeggen. Nou dat heeft ze dus niet gedaan. En E heeft het tegen haar fk moeder verteld, dus die weten ook meteen hoe ik me voel echt top is dat. E heeft het tegen haar moeder verteld omdat ze met een volwassene "moest" praten. En dat ze er "wakker" van heeft gelegen. S heeft alleen maar gezegt dat als mijn mentor volgend schooljaar tegen me vraagt hoe het gaat dat ik dan moet zeggen dat het niet zo goed gaat (of als vriendinnen het vragen) en dat ik met mezelf in de knoop zit. Maar het is verdomme niet alleen maar dat ik met mezelf in de knoop zit. Sinds dat S een therapeut heeft zegt ze ook steeds dat ik moet praten, dat praten helpt. En afgelopen zaterdag hadden we het erover met een paar vriendinnen (daar was E niet bij) wat we irritant aan elkaar vinden. Nou S vind het irritant dat ik niet altijd eerlijk ben over hoe het met me gaat (terwijl zij dat ook niet is) en dat ze het irritant vind dat ik zo stil ben (ik ben niet altijd stil alleen maar bij mensen waarbij ik me niet op me gemak voel, of niet ken. Of als ik niets weet om te zeggen of als ik bang ben dat ik wat verkeerds zeg) en dat ze weet dat er iets ergens in me hart verstopt zit wat niemand weet maar (en dan nog wat wat ik niet meer weet). Maar misschien moeten ze gewoon snappen dat het fk slecht met me gaat. Dat het de laatste tijd alleen maar slechter gaat. Maar nu mag ik dus van E en S niet meer op dat acc (of een nieuwe aanmaken) En dat vind ik best kut want er waren daar mensen waar ik echt fijn (prive) mee kon praten.. Dus vandaar vooral en met twee mensen heb ik nu wel nummers uitgewiselt. Zodat ik nog wel met hun kan praten. Want wij hadden ook goede gesprekken. Maar als ik het nu dus wel doe, verder met dit acc of een nieuwe aanmaken dan belt de moeder van E mijn moeder (!!!!) op. En als ze iemand niet op moet bellen is het me fk moeder en als je me andere topics hebt gelezen kan ik het echt kut met me ouders viden en wil ik zooo graag uit huis. En ik ga volgend jaar naar me mentor en daar ga ik het tegen vertellen...…….. Als ik het durf....

O ja trouwen met mijn moeder waren de uitslagen goed....

Liefs,
Lise
Hey,

Ik denk dat je boos bent, maar dat hoeft niet, want je vriendinnen bedoelen het allemaal goed. Ze proberen je te helpen.

Dat je niet meer op je account mag is wel stom, maar als het niet goed met je gaat moet je dat eigenlijk zeggen, en niet anoniem proberen te posten, terwijl het niet meer anoniem is.

Als je je niet goed voelt, zeg je dat tegen je vriendinnen. Zij willen dat en helpen je. Het is een goed idee om erover te praten (met de therapeut).

Groetjes,

Geen_Naam
Hey geen_naam,

Jij hebt ook hulp gevraagt op het forum en jij doet het toch ook anoniem?? En jij helpt mensen die anoniem hierop zijn toch ook?? Of niet soms?? Dus voor mij is dit hetzelfde als dat insta acc. En waarom heet je anders geen_naan toevallig om anoniem te blijven?? Want je had er ook gewoon je eigen naam neer kunnen zetten..

Groetjes,
Lise
Ik snap dat je anoniem wil blijven, maar op Instagram lukt dat niet, omdat je vriendinnen je blijven herkennen.

Zoals je zegt is de KinderTelefoon voor mensen die anoniem hun verhaal willen delen. Ik stel voor dat je je verhalen, die je op je Instagram deelde, nu met de KinderTelefoon deelt, in plaats van op Instagram. Hier weet je zeker dat het anoniem is en je vriendinnen je niet vinden.
Hey,

Zoveel mensen doen dat op insta, dus ik ben zeker niet de enige. En S is er allleen maar achter gekomen door mijn typfouten en shit.

Dus daarom zouden mijn vrienden me hierzo ook op kunnen vinden omdat ik net zoals hier mijn naam niet gebruiken en niets vertel waardoor ik gevonden zou kunnen worden door mijn vrienden. Dus in dat geval is insta hetzelfde als hierzo!!

Groetjes,
Lise
hey

ik wil niet zo veel zeggen maar ik zie geen typ fouten.

en iedereen maakt typ fouten dus het zou raar zijn dat ze je hier aan kunnen herkennen.

groetjes
bella
Hii,

Dat zei ze tegen mij dat ze me daardoor herkende..

Groetjes,
Lise
Dit is veiliger dan op Instagram, omdat mensen hier zijn om je te helpen, niet om je te betrappen. Op Instagram zijn meer mensen actief en is de kans groter dat je wordt gezien.

Maar hoe kan het dat zij je herkende door je typefouten? Zij moest je account dan ergens zien langskomen?
Hey geen_naam,

Daar zijn ook mensen om je te helpen!!!


Zij had ook zo'n acc.
Ja, maar het is niet leuk als je vriendin je steeds herkent en zegt dat je niet meer om hulp mag vragen. Zo ben je niet meer anoniem, hè. Het is goed om al je gevoelens hier te uiten, maar niet verplicht. Op Instagram heb je een risico, maar je kunt je vriendinnen er ook op aanspreken: dat je niet meer eerlijk bent als je niet anoniem bent.
Daarop was ik ook annoniem, geen foto's, niet m'n naam.
Ze bent daar makkelijker te herkennen, omdat je vriendin daar vaker opzit en er een spelletje van heeft gemaakt om jou sneller te betrappen. Op dit forum mag dat niet.

Maar goed, je kunt je problemen ook op Instagram blijven posten of op dit forum. Op beide platformen word je geholpen, maar op dit forum zijn er strengere regels die ervoor zorgen dat mensen alleen jou mogen helpen en geen contact mogen zoeken, etc.
Bedoel je dat je op dit forum niemand mag betrappen.

Op insta kan dat niet meer ik mag daar toch niet meer op zitten. Ja, dat deed ik daar prcies hetzelfde.
Nee, je mag niet iemand proberen te herkennen op dit forum. Dat is de bedoeling. Je mag ook geen echte namen gebruiken. Je heet in het echt niet Lise, toch? Anders moet je die naam veranderen.

Op dit forum kunnen mensen je herkennen aan je typefouten, maar ik vind jouw manier van typen niet anders dan die van anderen. Het is niet makkelijk om je te herkennen en er zitten veel minder mensen op dit forum dan op Instagram. Waarschijnlijk zit iedereen van je vriendinnen op Insta en maar eentje op dit forum. Dat weten we natuurlijk nooit, maar Insta is drukker.

Als je echt anoniem je verhalen kwijt wil, kan dat aan de Kindertelefoon door met ze te bellen of te chatten. Volgens mij kan dat nu nog steeds.
Hey,

Het is mischien niet de bedoeling, maar als ze zouden weten dat ik hierop zit zouden ze het wel proberen. En ja alsof heel veel mensen hun echte naam niet gebruiken. Want ze kunnen wel zeggen dat ze niet zo heten maar misschien heten ze wel zo weet jij wel. Maar nee Lise is idd niet mijn echte naam.


Nou mijn vriendin wel dus.

I know maar ik vind het niet heel erg fijn om met kt te chatten of bellen.

Groetjes,
Lise
Heb je bijna vakantie en is het gedoe over? Je kunt je problemen dan gewoon onder dit topic of een ander topic zetten.

Heb je nog problemen waarmee we je kunnen helpen?
Hey,

Ik heb al vakantie maar dat betekent niet dat dit over is.

Ja, als je andere topics leest snap je wat ik bdl.

Groetjes,
Lise
maak een nieuwe insta and repeat !

Reageer