Ik denk veel aan zelfmoord

  • 11 October 2020
  • 7 reacties
  • 183 Bekeken

  • Anonymous
  • 0 reacties

hallo.

 

ik heb gister en vandaag veel gedacht aan het leven beindigen. ik heb gegoogled voor medicijnen en mn nichtje kwam binnen toen ik me aan het snijden was.

morgen heb ik gym en ik weet niet hoe ik het moet verbergen voor mn vrienden. ik rook en ik doe drugs. korthom het gaat slecht..

 

lieve kus Me


7 reacties

Hey,

ik snap je denk ik wel een soort van, ik weet je situatie natuurlijk niet maar ik sta er het zelfde in. Maakt niet uit wat er aan de hand is, ik zelf ga gewoon nog even een paar dagen aan kijken proberen nog iets leuk te doen ofzo en misschien met iemand praten die een beetje buiten mijn omgeving staat… misschien therapeut zoeken maar dat is nogal lastig en ingewikkeld en het kost tijd en geld en ik weet niet hoe ik dat moet regelen maar komt later vast wel goed ofzo, ik weet het ook niet. Of niet

Hey whyme009,

Wat heftig dat je die gedachtes hebt en dat je jezelf hebt gesneden. Was denk ik even schrikken toen je nichtje binnenkwam, wat heb je toen gedaan en heb je het nog met haar en/of iemand anders besproken?

Je zou mogen voor gym een lange sportbroek en een shirt met lange mouwen aan kunnen doen. En als je een T-shirt aan moet, iets van zweetbandjes om doen. (Ligt er aan waar je gesneden hebt)

Vervelend dat je verslaafd bent aan roken en drugs. Misschien is dat voor jou een manier om me je gevoelens en gedachten om te gaan, dat je daarin je emoties wegstopt of ze even niet voelt?

Ik denk dat het je gaat helpen als je iemand zoekt die je vertrouwt en dat je er met diegene over praat. Misschien is het lastig om hierover met je ouders te praten, maar kan je naar een ander familielid, buurvrouw, buurman, vriend, vriendin, mentor, vertrouwenspersoon. Dat maakt niet echt uit. Maar het is wel heel belangrijk om er over te praten!

Je kan ook naar de huisarts gaan en daarmee bespreken hoe jij je voelt en wat voor mogelijkheden je hebt. Als je 16+ bent heeft de huisarts zwijgplicht, dus stapt hij niet zonder jouw toestemmingnaar je ouders oid.

Blijf ook goed jezelf verzorgen door voldoende te eten drinken en bewegen. Daar voel je je ook wat fitter van en genoeg slapen enzo.

En als je last hebt van je zelfmoordgedachten of neigingen, kan je ook eens contact opnemen met 113. Zij zijn daarin gespecialiseerd. Je kan chatten of bellen, die mensen luisteren naar je verhaal en denken met je mee. Je kan daar 24/7 terecht en het is gratis en anoniem. Chatten via www.113.nl en bellen via 0800-0113.

Sterkte!

Xx Simply Me

Reputatie 2
Badge +1

Hey! Ik kan je niet helpen met je zelfmoordfgedachten, die heb ik (nog) niet. Wel kan ik je helpen met het verbergen van je wonden! Wat ik altijd doe is een vest aan buiten en binnen doe ik een wit shirt onder mn shirt aan. Ik weet ook dat er lange gymshirts bestaan! In de kleedkamer zorg ik gewoon dat ik er eerder ben zodat niemand het ziet!

Veel sterkte, ik hoop dat ik je heb kunnen helpen1

Xx Sanne

 

bedankt voor je uitgebreide reactie. ik ben zelf 15 en heel veel last van vertrouwensproblemen. had een mentor in de 2e en zij was de enige die ik vertrouwede. op 4 april heeft ze meegedeeld dat ze op 5 mei weg zou gaan van men school ik vertrouw nu niemand meer……. op school heb ik flashbacks van mij en men mentor omdat ik een andere band had met haar voelt het voor mij anders dan voor mn klasgenoten…..

Hey whyme009,

Wat gaaf dat je zo'n band met je mentor had, dat hebben niet veel mensen. Wel echt vervelend voor jou dat ze weg is. Heb je nu een nieuwe mentor? En kan je het met die persoon ook een beetje vinden?

Ik snap dat het lastig is om mensen te vertrouwen, het is vaak moeilijk om over jouw dingen te praten. Heeft je school misschien een vertrouwenspersoon? Want die persoon kan je echt vertrouwen en is onafhankelijk. Die gaat echt niet zomaar naar je ouders of iemand anders.

Is dat misschien een optie?

Xx Simply Me

-onnodige quote verwijderd-

hey,

ik heb een slechte band met mn mentor van dit jaar, ik kan totaal niet met haar praten, de vertrouwenspersoon op mijn school is niet helemaal te vertrouwen. in de 1e ben ik ook naar haar toegegaan en toen heeft ze mn ouders gebeld. 

Hey,

Owh dat is echt niet oké van die vertrouwenspersoon. Maar misschien lag dat ook meer aan de ernst van de situatie? Heb je het er nog met die persoon of je ouders over gehad of dat ook niet?

Bij mij op school is het in ieder geval zo dat er meerdere vertrouwenspersoon zijn. Dus is er dan misschien iemand anders naar wie je kan? Of kan je niet naar een andere docent, die je vertrouwt of waar je ff je verhaal kwijt kan?

Is er überhaupt iemand die af weet van je situatie? Ook van je snijden, roken, drugs. Het lijkt me voor jou het beste als je iemand hebt met wie je dit kan bespreken.

Heb je ook manieren om afleiding te zoeken of gewoon dingen die je echt leuk vind of vrienden waarmee je kan afspreken?

Sterkte

Xx Simply Me

Reageer