Beantwoord

Ik denk dat ik mijn depressie mis....

  • 6 January 2019
  • 2 reacties
  • 291 Bekeken

  • Anonymous
  • 0 reacties
hey jongens,
ik heb weer een probleem denk ik, nou ja z ovoelt het. Want sinds afgelopen zomer heb ik denk ik een depressie. Ik worstel me door het leven. Ik schreef alles op papier op, omdat het me hielp helder te denken. Nu schrijf ik een verhaal over mezelf, als een soort van dagboek en het helpt echt goed. Ik denk dat ik net 2 dagen clean ben.... Maar mijn brein is het weer aan het terug zoeken. Ik zet zielige liedjes op, en probeer terug te denken aan de moeilijke periode. Het is rot maar het voelt alsof ik het mis. Heeft tips om te zorgen dat ik me niet weer zo ga voelen??
Alvast bedankt
xxanoniemx
icon

Beste antwoord door Anonymous 6 January 2019, 22:09

Bekijk origineel

2 reacties

Hoi!

Het is misschien het beste om hier over te spreken met iemand die je vertrouwt, deze persoon kan je dan proberen te helpen in het 'positief blijven' en je helpen motiveren.
Verder is het misschien handig om op te schrijven waarom positief zijn zoveel beter is (vb. zin in het leven,...) en deze lijst terug te lezen wanneer je je weer slechter voelt.
Ups en downs horen bij het leven dus die zullen er zeker nog komen, maar probeer deze zo goed mogelijk op te vangen.
Wanneer je het gevoel hebt dat je echt (weer) richting depressie gaat voor een bepaalde periode is het aan te raden om professionele hulp te zoeken die je goed kan begeleiden en je ook goede tips hiervoor kan meegeven. Bv. een psycholoog, leerlingenbegeleid(st)er,...

Groetjes
Lot
Reputatie 2
Badge

Ik ken zelf dit gevoel ook en ik denk dat dit komt omdat depressie gewoon zo lekker vertrouwd is. Het is veilig je weet wat je kunt verwachten en je zit gewoon lekker in een eigen veilige comfort bubbel. Ik zit zelf weer in depressie en ik smeek je. praat er met een specialist over. Ik heb ontzettend veel spijt dat ik dat niet heb gedaan want nu wilt mijn depressie ook niet meer weggaan. Doe alsjeblieft niet hetzelfde.

Reageer