Hoor ik hier thuis

  • 5 October 2020
  • 2 reacties
  • 65 Bekeken

  • Anonymous
  • 0 reacties

Vroeger zat ik vaak na te denken of ik wel op deze wereld wilde blijven. Hoor ik hier wel thuis. Ik denk er nu nog steeds wel eens over. Ben ik wel gelukkig? Wat heeft het leven nou eigenlijk voor zin. Ik heb al meerdere keren verschillende stukjes daarover geschreven. De laatste tijd denk ik er veel over na.

Ik wilde dit gewoon even kwijt.

Nog andere mensen die hier mee te maken hebben?

Zo ja, wat doen jullie dan?


2 reacties

Hey K-popluisteraar,

Je bent zeker niet de enige die hier over nadenkt. Ik denk dat de vraag over de zin van het leven een van de meest moeilijkste vragen is om te beantwoorden.

Hier een linkje naar een site die er wat over zegt

https://www.trouw.nl/religie-filosofie/wat-de-zin-van-het-leven-is-volgens-filosoof-frank-martela-moeten-we-die-vraag-niet-langer-stellen~b260d133/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2Fsearch%3Fclient%3Dfirefox-b-m%26q%3DWat%2Bis%2Bde%2Bzin%2Bvan%2Bhet%2Bleven%26sa%3DX%26ved%3D2ahUKEwj91oOtoZ7sAhUBMewKHbmZAMwQ1QJ6BAgAEAQ

Dit is misschien een beetje lastig omschreven dus ik denk dat deze wat makkelijker is

https://psychologisch.nu/marcelino/wat-is-de-zin-van-jouw-leven/

Ik denk er zelf ook regelmatig over na, maar daar wordt ik meestal niet echt gelukkig van. Het geeft me een beetje een down gevoel. Wat ik dan doe je dingen bedenken waarom het leven wel zin heeft of dingen waar je dankbaar voor bent. Dat helpt mij om op dat moment in te zien waarom het leven voor mij zin heeft. Ik luister ook heel veel muziek, omdat je daarin ook heel veel kan vinden qua lyrics enzo. En soms praat ik er wel eens over met een vriendin en dat zijn ook altijd hele, mooie, diepe gesprekken waar ik echt wat aan heb.

Dus dit een beetje. Ik hoop hiermee een beetje je vraag te beantwoorden..

Xx Simply Me

Badge

Heey k-popluisteraar, ik denk er zelf ook weleens over na: wat is het nut van het leven? Wat gebeurt er als je dood bent? En dat soort ‘filosofische’ vragen. Nu steeds minder omdat ik nu denk; ik moet wat van mijn leven maken, ik wil gelukkig kunnen zijn, ik wil niet heel mijn leven nadenken over vragen waar ik toch nooit antwoord op zal krijgen. 
 

Weet je zelf waardoor je er over nadenkt? Het is niks ergs om over na te denken, sterker nog het is goed om weleens aan jezelf te vragen: ‘ben ik echt gelukkig?’ Ik zou je verder niet te veel op die vragen focussen en proberen iets moois van je leven te maken! 
 

ik wens je veel succes en plezier in je leven en ik weet zeker dat je een mooi leven gaat krijgen! 
liefs van mijjj 👁👄👁

Reageer