Vraag

Hoe weet ik zeker of ik transgender ben?

  • 5 February 2019
  • 4 reacties
  • 433 Bekeken

  • Anonymous
  • 0 reacties
Hoi! Ik heb zelf sinds jongs af aan al het idee dat ik niet echt een meisje ben. Iedereen zei dat ook tegen mij. Ik speelde altijd met jongensspeelgoed, droeg jongenskleding en ik ging ook meer met jongens om. Nu ik wat ouder ben heb ik ook problemen met mijn lichaam. Het voelt alsof het niet van mij is en het irriteert me ook vaak. Nou heb ik lang haar en loop ik er bij als een meisje en ik heb het inmiddels een soort van geaccepteerd, maar de irritatie aan mijn lichaam en mijn gedrag dat er niet bij past wordt steeds groter. Ik heb het gevoel dat een jongen zijn echt bij mij past, mar ik ben bang dat ik mezelf voor de gek hou. Ik weet nou niet of dit een soort hele lange fase is of dat er meer aan de hand is. Als iemand mij kan helpen hoor ik het graag!

Groetjes Luun

4 reacties

Hey!

Aan de ene kant kun je perfect een meisje zijn dat nu eenmaal meer van 'jongensspeelgoed' etc. hield, dat is perfect mogelijk.
Het is ook normaal om in de puberteit te twijfelen aan je lichaam enz.
Ik denk echter wel dat het zeker zou kunnen zijn dat jij effectief genderdysforie hebt, zeker als je het gevoel hebt dat je in het verkeerde lichaam zit en je het gevoel hebt je beter te zullen voelen als jongen.
Een fase zal het wel niet zijn, eerder ofwel een soort van karakter of dus effectief genderdysforie.
Dit is helaas iets dat wij echt niet in jouw plaats kunnen weten. Ik denk dat het het beste is om dit eens te bespreken met je huisarts of met een (school)psycholoog. Zij kunnen je dan doorverwijzen naar een genderspecialist.

Heb je het hier al eens met je ouders over gehad? Het kan best eng zijn om over zoiets te beginnen, zeker als je zelf nog twijfelt, maar jouw ouders kennen je enorm goed, al je hele leven, en zij zullen het vast wel herkennen of zelfs zien aankomen.

Wat ik verder als tip zou willen meegeven is dat je misschien eerst eens kunt proberen te zien hoe goed je je voelt bij bepaalde jongensdingen.
Je kunt bijvoorbeeld je haar 'jongensachtiger' laten knippen, jongenskleren dragen,...
Als je dit durft en praktisch mogelijk is kun je misschien ook eens kijken voor een binder? Dit moet je echter zeker eens nakijken of dit gaat want ik ben er geen specialist in.
Als je je hiermee beter in je vel voelt kun je dan als volgende stap een bezoek brengen aan een specialist.

Groetjes
Lot
Oh, nog vergeten, misschien heb je nog wat aan deze links:

Zelftest (maar let op, online = absoluut niet betrouwbaar! Wel een goede indicator) : http://www.iedereenisanders.nl/304/doen/test-jezelf/
Informative sites:
https://www.lumi.be/inhoud/ben-ik-misschien-transgender
https://www.sense.info/nl/ontdek-je-lichaam/transgender/ben-jij-transgender

Het schijnt ook vaak meer duidelijk te brengen om (online) met andere transgender-jongeren te praten om te zien of je hun gevoelens deels herkent.

Groetjes
Lot
Hoi

Je weet niet zeker of trans bent. Je voelt je een jongen maar ook weer niet... als ik het goed heb gelezen. Je loopt er nu bij als een meisje. Draag je dan ook meisjes kleding? Draag je ook makeup?
Zo ja zou je ook een setje 'jongens' kleren kunnen kopen en naar school aan trekken. Misschien kom je er zo achter of je je comfontabeler voelt in jongens kleding.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt.

Groetjes
Bella
Dank jullie wel voor de reacties! Ik heb met mijn ouders al gepraat over mijn kapsel, maar ik moet het helaas lang houden... Ik wil wel als ik meer tijd heb jongenskeding halen, want daar heb ik nog niet zo veel van. Alles wat een beetje jongensachtig is draag ik al elke dag, dus het is tijd voor wat afwisseling en ik hoop zo een beetje uit te vogelen hoe ik me daarbij voel. Nogmaals bedankt!


Groetjes luun

Reageer