Hoe kunnen we iemand, die we niet kennen, bedanken voor het redden van ons leven?


  • Anonymous
  • 0 reacties
Ik loop hier al een paar weken mee rond en wilde het steeds niet posten en het zelf oplossen, maar ja, een beetje hulp van jullie kan geen kwaad.

Ik heb best lang getwijfeld over het plaatsen en ook over als ik het zou plaatsen onder welke categorie en titel. Het is ondertussen ook al lang voorbij mijn bedtijd en het wordt steeds later. Ik heb net eerst nog andere topics beantwoord om deze maar zo lang mogelijk uit te stellen, maar nu moet het er maar van komen. Mijn twin wil ook dat ik hem nu plaats en hij heeft al aangeboden om op de “plaats reactie” knop te drukken.

Als jullie dit topic gelezen hebben weten jullie gelijk waarom ik hier een maand niets gepost heb.

Ik heb getwijfeld over de volgende titels:
1. Is dit homohaat of een “gewone” vechtpartij?
2. Ik kus op straat een andere jongen en voor ik het weet word ik wakker in het ziekenhuis

Maar het is toch een andere geworden, zoals jullie al gezien hebben. Ik wil wat er gebeurd is op een positieve manier benaderen en niet de nadruk teveel leggen op alle negatieve dingen die er gebeurd zijn. Ik ga het verhaal met (een hoop) negatieve dingen erin wel vertellen, maar ik hoop er uiteindelijk wel een positief gevoel aan over houden.

Ik wil dus iemand bedanken en mijn twin ook. Iemand die iig mijn leven heeft gered. Maar ja, hoe doe je dat en hoe vind ik hem. Daar kan ik wel wat hulp bij gebruiken.

Here we go. Het is best wel emotioneel, vandaar dus deze categorie.

Vorige maand had mijn twinbroertje 2 lekke banden met zijn fiets en niemand thuis had tijd om hem met de auto op te halen en toen ging ik met de elektrische fiets van mama hem ophalen. Het was iets van 10 km verderop. Hij had al een uur gelopen ofzo dus hij was het ook al een beetje beu en we hadden afgesproken bij een bushalte, want daar kon hij dan even uitrusten en zijn fiets daar laten staan, zodat we die later op konden halen met de auto.

Toen ik daar aankwam was ik blij mijn twin weer te zien en ik liep naar hem toe en gaf hem een kus en een hug en hij mij. Dat vinden sommigen misschien raar, maar we kussen elkaar elke dag na het opstaan en voordat we gaan slapen en ook als we elkaar een tijdje niet gezien hebben of gewoon zomaar. Het was gewoon een kus op zijn wang, dus niet tongen voor als het niet duidelijk is.

We wilden net zijn fiets op slot zetten met een ketting die ik meegenomen had en daarna zouden we samen op de elektrische fiets naar huis gaan, maar dat heb ik later pas allemaal gehoord, want ik kan me er helemaal niets van herinneren. Het eerste wat ik weer weet is dat ik in een ziekenhuis wakker word. Ik wist niet waar ik was en wat er gebeurd was. Ik heb het later pas gehoord van mijn twinbroer.

Waarschijnlijk ben ik vanaf achteren onderuit geschopt door een paar jongens, want mijn benen waren zwaar gekneusd en ik had overal blauwe plekken. Door die schoppen was ik ook nog ongelukkig op de stoeprand of het fietsenrek gevallen en ben ik bewusteloos geraakt en had ik een hoofdwond. Mijn armen en borstkas, buik en rug waren ook helemaal bont en blauw en elke beweging deed pijn.

Mijn twin weet ook niet alles precies, want hij was ook geslagen en geschopt. Hij was niet bewusteloos geraakt, maar hij was in shock omdat ik niet meer reageerde. Van die jongens weet hij ook niet veel meer, omdat er zoveel gebeurde in korte tijd en hij was heel erg ongerust over mij. Ik vind het zo erg voor mijn broertje. Hij heeft mij daar zien liggen, ik weet er niks meer van.

We snappen niet wat er gebeurd is en vooral niet waarom. We denken misschien omdat we elkaar gekust hebben, tenminste dat zeggen anderen dat het daarom wel zou zijn, want er zijn al eerder gay jongens mishandeld in die buurt, maar dat is toch belachelijk.

We doen niemand kwaad en dan krijgen we dit. Eerst dachten we dat het vanwege onze spullen was, want onze fietsen waren daar niet meer en mijn geld en telefoon waren ook weg. Maar na een paar dagen waren onze fietsen ergens gevonden, alleen waren ze helemaal krom en alles was kapot.

Gelukkig was er een jongen die ons geholpen had. Hij kwam voorbij fietsen toen het net gebeurd was. Hij had niet gezien wat er gebeurd was en we weten ook niet of die jongens die ons geschopt en geslagen hebben hem aan hebben horen/zien komen. Mijn twin was helemaal in paniek aan het schreeuwen en aan het proberen om mij wakker te maken en dat had die jongen gehoord en even later ook gezien. Die jongen had de ambulance gebeld en mijn broertje proberen te kalmeren en gerust te stellen. Hij had gezien dat ik nog ademde en nog een beetje reageerde als hij mij aanraakte, maar ik was niet echt bij kennis, maar half half ofzo. Ik weet er niks meer van.

Mijn twin en ik werden met de ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis vlakbij.

Die jongen was al heel snel met zijn moeder naar het ziekenhuis gekomen om te kijken hoe het met ons ging. Dat vond ik wel superlief van hem. Hij was er al voordat onze familie er was en hij was steeds bij mijn twin gebleven, terwijl de dokters mij aan het onderzoeken waren. Een paar dagen later is hij nog een keertje geweest en toen had ik hem eigenlijk voor het eerst ontmoet. Tenminste dat ik het me kan herinneren. Ik had toen natuurlijk al gehoord wat voor superjongen het was en wat hij allemaal voor ons gedaan had en ik moest heel erg huilen toen ik hem zag en hij toen ook. Mijn twin had een paar foto’s van mij en hem met die jongen gemaakt in het ziekenhuis.

Omdat ik de volgende dag of die dag erna, ik weet het niet meer precies wanneer naar huis mocht uit het ziekenhuis hebben we hem niet meer gezien en gesproken. Ik vind het zo stom van mij dat ik niet zijn telefoonnummer enzo heb gevraagd. Ik wil hem zo graag nog bedanken. Ik word er soms ’s nachts wakker van en dan vind ik mezelf zo’n sukkel en ondankbaar. Ik denk elke dag aan hem.

Ik had hem natuurlijk wel die keer in het ziekenhuis gezien en hem toen ook wel bedankt, maar ik wil hem nog echt bedanken, want ik ben me steeds meer gaan realiseren wat hij voor ons gedaan heeft. Dat kun je toch niet afdoen met alleen “bedankt” zeggen? Maar ik weet ook niet hoe dan wel. Ik zou hem zo graag weer zien en hem vasthouden.

We weten alleen zijn voornaam en dat hij in Zweden (denken we) woont.

Wat zou er gebeurd zijn als hij niet langs was gekomen. Ik moet er niet aan denken. Hoe kan ik hem ooit bedanken en terugvinden? Hebben jullie tips ofzo? Hoe vind ik hem terug? Op wat voor manier kun je iemand bedanken die je leven heeft gered?

Groetjes en alvast bedankt voor jullie bijdragen,
M&M’s

PS sorry dat laatste stukje is een beetje dubbelop en warrig ofzo, maar het lukt me niet om het beter op te schrijven en ondertussen is het al bijna 3 uur ’s nachts. Ik zei net tegen mijn twin dat ik het morgen wel zou plaatsen, maar hij zegt dat ik het nu gewoon moet doen en ik weet dat hij gelijk heeft, zoals hij altijd gelijk heeft. Dus ja. De tekst staat nu in het vakje en mijn twin gaat op de knop drukken….

127 reacties

Hi iedereen,

 

tijd voor een update.

Ik ga al jullie opmerkingen en tips maar even in één keer beantwoorden, nou ja proberen.

Dus die simkaart is wel belangrijk misschien, maar hoe kom ik er achter wat er allemaal op staat dan? Iemand had geloof ik een linkje mee gestuurd, ff zoeken. Ok ja je kunt er dus misschien nog contactpersonen afhalen, maar verder zie ik niks staan, maar kun je die simkaart dan gewoon in zo'n microSD houdertje steken om uit te lezen of wat staat er op dat plaatje? Dat zou iig verklaren waarom we een heleboel telefoonnummers kwijt zijn geraakt, maar ja, de meeste hebben we weer opnieuw met de hand er zelf weer ingezet. Waar moet ik dan zoeken voor die bluetooth namen van andere apparaten waar ik contact mee gehad heb? Wij hebben die namen zelf nooit veranderd en we vonden het altijd zo'n gedoe om te weten wie nou twin was en wie ik, want we hebben dezelfde telefoon. Ja, die is ook hetzelfde, net als ongeveer alles wat we hebben :yum:

Nou ja, misschien kunnen we sws onze telefoonnaam veranderen of is dat niet de naam die voor bluetooth gebruikt wordt? Maar dan hebben we nog niet iets om Mats terug te vinden.

Wat we wel hebben gedaan is aan ons broertje (die nu onderweg is met mama naar ons) om ff snel al onze oude telefoons mee te nemen. Misschien zit er toch nog ergens een simkaart in, idk. Dus ja, die komt vanavond pas laat aan of vannacht, want ze waren pas rond de middag vertrokken thuis.

Ondertussen kunnen we misschien uitzoeken hoe we iets van die simkaart af krijgen, als we die dan sws hebben gevonden. Dus dat is plan 1.

 

Oh ja, we hadden ons broertje ook gevraagd om de derailleur die afgelopen weekend net thuis bezorgd was mee te nemen naar Frankrijk. Die is dezelfde als op die op onze fietsen in Frankrijk zit. Even uitleggen; ik had vorige week, dus vlak voordat we weggingen op vakantie een beetje pech gehad met mijn fiets en toen was mijn achterwiel nou ja gescheurd en toen dubbel geklapt soort van en toen was die derailleur door de pech ook afgebroken, want dat is allemaal van carbon. Op zich wel heel sterk, maar alles kan kapot blijkt wel. mama zei dat het mijn stomme schuld was omdat ik weer zo nodig op mijn wielrenfiets trucjes wilde doen die je beter op een mountainbike kan doen. Ik was gewoon van een heuveltje gereden en dan een stukje naar beneden gesprongen met de fiets, maar het was iets dieper dan ik dacht….en toen was ik nogal hard op mijn achterwiel terecht gekomen op een betonnen randje...ja, wist ik dat dat daar ook nog lag...ik kon toch niet zien waar ik naartoe sprong vanaf die heuvel. Nou en toen zei mijn wiel krak en mama zegt dat het mijn eigen schuld is en ik vind van niet, want een sprongetje maken moet toch kunnen met elke fiets of niet?

We hebben nog niet verteld dat twin nu maandag met zijn derailleur tegen een betonblok is gereden. Want nou hebben we in een week al 2 derailleurs kapot gereden en een wiel. Eigenlijk mogen we ook niet met onze racefietsen naar de boulevard enzo, want zegt mama voor je het wordt ie gepikt of gebeurt er iets mee. Die fietsen zijn om te wielrennen en niet zomaar een rondje met vrienden te rijden.

 

Ik denk dus dat we een beetje in de problemen zitten voor wat betreft onze fietsen, maar ja. Ik denk dat we dat wel op kunnen lossen. Daarom zijn we nu een appeltaart aan het bakken en hebben we alle bloembakken netjes gemaakt en het zwembad is weer vol, dus daar merken ze dan toch niks meer van. Ja, we hadden even de pomp op 'waste’ gezet om het filter door te spoelen, maar toen waren we vergeten die knop terug te zetten en waren even boodschappen gaan doen. Toen we terug kwamen was er een halve meter water uit het zwembad. maar das weer goed. We hebben 'm weer gevuld met de tuinslang.

Dus ons broertje gaat die derailleur die we al besteld hadden voor mijn fiets in Nederland meenemen en dan kunnen we misschien die fiets van twin in Frankrijk maken en verder hopelijk die simkaart.

Voor die derailleur hebben we al iemand gevonden die weet hoe je dat ding erop moet zetten, want het is een elektronische en daar snappen wij niks van. Volgens mij hebben we aan alles gedacht, so far so good. hopelijk lukt die appeltaart.

Verder is alles wel bijna goed gegaan hier, dus no worries. Ja er is één bloempot kapot gegaan toen we aan het voetballen waren, maar we hebben de bloemetjes de erin stonden nog wel kunnen redden.. Eén bloempot meer of minder gaat vast niet opvallen.

 

Dan nog iets over de naam van Mats. Op het kaartje dat ie meegenomen had naar het ziekenhuis toen ik al ontslagen was, zeg maar. Dat kaartje dat we pas veel later kregen, omdat ze (die van de afdeling waar ik gelegen had) ff vergeten waren het aan ons op te sturen of geven. daar stond dus een naam op.

Ik kan hem hier wel neerzetten, want we weten nu dat hij niet zo heet en het is zelfs niet gewoon een achternaam. Dat ga ik straks nog wel ff uitleggen hoe dat zit. Als je van puzzelen houdt, dan kom je er zelf misschien wel achter.

Er stond op de kaart iets in het Engels geschreven o.a.; Get Well en nog wat blablabla en op het laatst stond er ‘Mats din Frälsaren’, nou ja zoiets want hij schrijft een beetje onduidelijk.

Dus wij blij en gelijk googelen op die naam. Er kwamen allemaal rare dingen die we niet snapten, maar ook wel een paar Frälsaren, dus ja, misschien familie ofzo. Wij verder zoeken op ongeveer alle sociale media met die naam of gedeeltes van die naam, maar niks. Ja wel soms iemand als we zochten op Mats haha, maar die leken er niet op, bovendien heten er heel veel mensen Mats, dus ja, dat zijn we echt maanden mee bezig geweest op allerlei manieren zoeken, maar hem niet gevonden.

Toen zei iemand die een beetje Zweeds of een andere Scandinavische taal kent een keertje, oh wat grappig, volgens mij betekent Frälsaren iets van redder ofzo. Nou ja, wij even opgezocht en ja, het betekent redder. Wij dachten nog 'leuk’en 'wat toevallig’, maar onze franc viel nog niet.

Echt, pas na een half jaar ofzo, toen we weer eens aan iemand vroegen of die die naam kende kregen we echt een verhaal te horen waar we verrast door waren. Het was een Zweedse jongen (denken we, jongen weten we zeker :yum: , Zweedse niet :upside_down: )  die we tegen waren gekomen op het strand en die legde uit , toen hij ons verhaal had gehoord over wat er gebeurd was, dat die naam waarschijnlijk een grapje was. Hmm hoezo een grapje, nou toen zei die ‘eigenlijk staat er gewoon als afzender Mats jullie redder. Nou daar waren we heel blij mee, NOT. Wel leuk dat Mats een beetje humor heeft, maar op die manier gaan we natuurlijk nooit achter zijn naam komen.

 

Nou ja, we hadden de naam Mats nog en een paar foto's van hem, dus we hadden iig nog iets.

Op de computer hadden we de foto bewerkt zodat hij wat duidelijker was. Op zijn afbeelding zoeken werkte wel, maar er kwam niemand uit tevoorschijn die dan ook maar een klein beetje op hem leek. Na ongeveer een miljoen (zal wel minder geweest zijn) plaatjes te hebben bekeken zijn we daar maar mee gestopt.

 

We hebben in de buurt gezocht naar Mats, ook al was dat de eerste keer al maanden later in een volgende vakantie dat we weer in Frankrijk waren en dat heeft niks opgeleverd. We kennen nu wel beter de weg in de buurt, maar ja, dat was niet de opzet.

oh, wacht ff, ik ben volgens mij iets vergeten. Precies die appeltaart staat nou al iets van 2 uur in de oven…. Ff kijken… 2 uur is wel lang toch voor een taart?...moet maar een uurtje

Ok, ff verslag vanuit de bakkerij:

Het goede nieuws is dat de taart gebakken is, het slechte nieuws is dat ie zo hard als een blok beton is.

Nou ja, we hebben nog een pak koopmans appeltaart en dan moet twin maar ff snel om nieuwe appels fietsen. Kan er ook nog wel bij, maar komt wel goed, denk ik. Mama is er toch niet voor middernacht…

 

Waar was ik gebleven. Oh ja, we waren op zoek naar waar Mats zou hebben kunnen wonen toen ie ons heeft gered. Hij kan natuurlijk overal wonen, maar wij hadden een soort analyse gemaakt van waar ie vandaan kwam toen ie ons redde (we dachten van die kant) en hoe lang het duurde voordat ie weer in het ziekenhuis was (volgens mijn twin was het best snel, iets van 5 minuten, maar het kan ook een half uur zijn geweest en toen was ie met zijn moeder, dus denk dat ze met de auto zijn gekomen of te voet kan ook) enzo. Ik denk niet dat onze berekening helemaal waterdicht was, maar je moet ergens beginnen hè. Het was dus meer 'natte vinger werk'.

 

Nou die naam had niks opgeleverd en het buurtonderzoek (misschien wel in de verkeerde buurt)  ook niet.

 

Uhm, ik ga toch maar eerst even mee met twin naar de winkel. Misschien kunnen we dan als backup, voor als appeltaart nummer 2 ook mislukt, nog ergens een echte taart van de bakker scoren. Dat ga ik eerst maar even doen en dan gaan we eerst zorgen dat als we terug zijn die appeltaart in de over gaat.

 

Dus tot later en hopelijk heeft iemand nog een goed idee.

 

Oh ja @Pin , zo'n derailleur kost echt veel geld, deze 476…. Misschien is ie niet helemaal kapot en kunnen van die ene nieuwe allebei onze fietsen maken…dat we alleen onderdelen ervan nodig hebben...alhoewel die in Nl is gewoon in 2-en of nog meer stukjes en deze, ja die is nog wel soort van uit één stuk, maar ja met die elektronica weet je nooit wat er allemaal kapot is, da zie je soms niet aan de buitenkant

@Gebruiker c  bedankt voor die filmpjes hoe je een derailleur af moet stellen, maar deze is elektronisch en niet met kabeltjes, dus ik denk dat ie net ff anders werkt. Maar we hebben ergens een Belg gevonden, nou ja, niet zomaar lang de kant van de weg, maar das weer een kennis van een kennis en die man heeft veel verstand van die dingen. Hij heeft onze fietsen nog niet gezien, maar ik denk dat we wel goed uitgelegd hebben wat er aan de hand is en dat zal wel goed komen, hoop ik

 

Er schiet me nog iets te binnen wat we aan mama moeten vertellen en dat is uitleggen waarom twin een spalk om zijn vingers heeft. Maandag was het zo'n gedoe met die fiets en van alles en ik vroeg twin of ie ff wat uit de garage kon pakken, dus hij doet die deur open en dan hoor ik ineens een schreeuw en zo dus ik ga kijken. Wat had ie gedaan, was ie met zijn vingers blijven haken in dat sleufje in het deurkozijn waar normaal dat slotding in hoort te vallen. Hoe krijg je dat nou voor elkaar. We zijn toen naar de premiers secours  (eerste hulk) geweest en de dokter heeft 'm een soort spalkje gegeven, zodat zijn vingers nu aan elkaar zitten. Op de foto was geen breukje te zien, dus eindelijk weer goed nieuws, nou ja, wel gekneusd en een spalk.

 

Ok twin heeft zich aangekleed en ik ook, dus we gaan snel ff shoppen. Tot later. Dan meer over Mats of hoe die gast ook heten mag :relaxed: en waar die dan ook vandaan komt :rolling_eyes:

 

Groetjes,

M&M's

Hi iedereen,

 

tijd voor een update.

Ik ga al jullie opmerkingen en tips maar even in één keer beantwoorden, nou ja proberen.

Dus die simkaart is wel belangrijk misschien, maar hoe kom ik er achter wat er allemaal op staat dan? dat kun je zien zodra het erop staat, dus bijvoorbeeld neem ik nu een galerij. Je krijgt in je galerij een logotje van een kaartje en dat is die van je sd. Of, via je telefoon naar "instellingen", "alles",(staat helemaal bovenaan) "geheugen" (dan zie je ook de SD kaart met aantal GB) of zie boven maar dan naar " apps beheren". Bij "alles" zie je alle apps op "SD kaart" zie je de apps op je SD kaart. Hopelijk brengt dit wat meer duidelijkheid. 

Iemand had geloof ik een linkje mee gestuurd, ff zoeken. Ok ja je kunt er dus misschien nog contactpersonen afhalen, maar verder zie ik niks staan, maar kun je die simkaart dan gewoon in zo'n microSD houdertje steken om uit te lezen of wat staat er op dat plaatje? ik heb hier een foto toe waar je hem erin kan doen.

ja daar moet je hem in doen. Er staan dingen in die je er in hebt opgeslagen zoals foto's,  video's,  contact gegevens, en telefoonnummers enz.

Dat zou iig verklaren waarom we een heleboel telefoonnummers kwijt zijn geraakt, maar ja, de meeste hebben we weer opnieuw met de hand er zelf weer ingezet.dat denk ik ja, gelukkig konden jullie die opnieuw met de hand erin zetten.

Waar moet ik dan zoeken voor die bluetooth namen van andere apparaten waar ik contact mee gehad heb?als het goed is , krijg je dat te zien als je bij bluethood aan het verbinden bent, dan staat er een hele rij met wat er allemaal verbonden is geweest.(bij mij dan. Ik heb Samsung trouwens)

Wij hebben die namen zelf nooit veranderd en we vonden het altijd zo'n gedoe om te weten wie nou twin was en wie ik, want we hebben dezelfde telefoon. Ja, die is ook hetzelfde, net als ongeveer alles wat we hebben :yum:dat vind ik persoonlijk heel erg leuk hoor😁

Nou ja, misschien kunnen we sws onze telefoonnaam veranderen of is dat niet de naam die voor bluetooth gebruikt wordt? Maar dan hebben we nog niet iets om Mats terug te vinden.de naam is , als je de telefoon klaar is voor bluetooth,  dus als iemand verbinding wil maken met jouw telefoon dan heet je telefoon. Bijvoorbeeld telefoon van M&M's . Snap ie? Nee, misschien heeft hij een unieke naam zoals een nickname, die kun je bijvoorbeeld op internet zoeken, maar dat weet ik natuurlijk niet.

Wat we wel hebben gedaan is aan ons broertje (die nu onderweg is met mama naar ons) om ff snel al onze oude telefoons mee te nemen. Misschien zit er toch nog ergens een simkaart in, idk. Dus ja, die komt vanavond pas laat aan of vannacht, want ze waren pas rond de middag vertrokken thuis.oh, oke, misschien vind je wel wat leuks,  ik hoop het voor jullie! En je kan ze morgen ook bekijken he, ookal is het verleidelijk om gelijk te doen😋.

Ondertussen kunnen we misschien uitzoeken hoe we iets van die simkaart af krijgen, als we die dan sws hebben gevonden. Dus dat is plan 1. succes,  ik hoop dat ik wat heb geholpen!

 

Oh ja, we hadden ons broertje ook gevraagd om de derailleur die afgelopen weekend net thuis bezorgd was mee te nemen naar Frankrijk. Die is dezelfde als op die op onze fietsen in Frankrijk zit. Even uitleggen; ik had vorige week, dus vlak voordat we weggingen op vakantie een beetje pech gehad met mijn fiets en toen was mijn achterwiel nou ja gescheurd en toen dubbel geklapt soort van en toen was die derailleur door de pech ook afgebroken, want dat is allemaal van carbon. Op zich wel heel sterk, maar alles kan kapot blijkt wel. zo is het maar net.

mama zei dat het mijn stomme schuld was omdat ik weer zo nodig op mijn wielrenfiets trucjes wilde doen die je beter op een mountainbike kan doen. Ik was gewoon van een heuveltje gereden en dan een stukje naar beneden gesprongen met de fiets, maar het was iets dieper dan ik dacht….en toen was ik nogal hard op mijn achterwiel terecht gekomen op een betonnen randje...ja, wist ik dat dat daar ook nog lag...ik kon toch niet zien waar ik naartoe sprong vanaf die heuvel. Nou en toen zei mijn wiel krak en mama zegt dat het mijn eigen schuld is en ik vind van niet, want een sprongetje maken moet toch kunnen met elke fiets of niet?een klein sprongetje moet wel kunnen zoals 30cn ofzo , maar ik denk dat 70cm al te hoog is, licht ook aan de fiets.

We hebben nog niet verteld dat twin nu maandag met zijn derailleur tegen een betonblok is gereden. Want nou hebben we in een week al 2 derailleurs kapot gereden en een wiel. Eigenlijk mogen we ook niet met onze racefietsen naar de boulevard enzo, want zegt mama voor je het wordt ie gepikt of gebeurt er iets mee. Die fietsen zijn om te wielrennen en niet zomaar een rondje met vrienden te rijden.

Ach ja, als het goed vast zit met een slot , kan er niet veel kwaad. Ik heb met mijn fiets een beetje overdreven afgesloten,  hint 3 motor sloten en 1 van de fiets zelf en q met een cijferslot. 

Ik denk dus dat we een beetje in de problemen zitten voor wat betreft onze fietsen, maar ja. Ik denk dat we dat wel op kunnen lossen. Daarom zijn we nu een appeltaart aan het bakken en hebben we alle bloembakken netjes gemaakt en het zwembad is weer vol, dus daar merken ze dan toch niks meer van. Ja, we hadden even de pomp op 'waste’ gezet om het filter door te spoelen, maar toen waren we vergeten die knop terug te zetten en waren even boodschappen gaan doen. Toen we terug kwamen was er een halve meter water uit het zwembad. maar das weer goed. We hebben 'm weer gevuld met de tuinslang.oh, mooi! Komt wel goed.

Dus ons broertje gaat die derailleur die we al besteld hadden voor mijn fiets in Nederland meenemen en dan kunnen we misschien die fiets van twin in Frankrijk maken en verder hopelijk die simkaart.ik hoop het ook.

Voor die derailleur hebben we al iemand gevonden die weet hoe je dat ding erop moet zetten, want het is een elektronische en daar snappen wij niks van. Volgens mij hebben we aan alles gedacht, so far so good. hopelijk lukt die appeltaart.ik hoop het ook! Denk dat het wel lukt.

Verder is alles wel bijna goed gegaan hier, dus no worries. Ja er is één bloempot kapot gegaan toen we aan het voetballen waren, maar we hebben de bloemetjes de erin stonden nog wel kunnen redden.. Eén bloempot meer of minder gaat vast niet opvallen.nee, vast niet. Licht ook aan hoeveel jullie er hebben. 

 

Dan nog iets over de naam van Mats. Op het kaartje dat ie meegenomen had naar het ziekenhuis toen ik al ontslagen was, zeg maar. Dat kaartje dat we pas veel later kregen, omdat ze (die van de afdeling waar ik gelegen had) ff vergeten waren het aan ons op te sturen of geven. daar stond dus een naam op.mooi!

Ik kan hem hier wel neerzetten, want we weten nu dat hij niet zo heet en het is zelfs niet gewoon een achternaam. Dat ga ik straks nog wel ff uitleggen hoe dat zit. Als je van puzzelen houdt, dan kom je er zelf misschien wel achter.oke.

Er stond op de kaart iets in het Engels geschreven o.a.; Get Well en nog wat blablabla en op het laatst stond er ‘Mats din Frälsaren’, nou ja zoiets want hij schrijft een beetje onduidelijk.oh, oke,maakt ook niet uit. Mijn handschrift is ook niet het beste.

Dus wij blij en gelijk googelen op die naam. Er kwamen allemaal rare dingen die we niet snapten, maar ook wel een paar Frälsaren, dus ja, misschien familie ofzo. Wij verder zoeken op ongeveer alle sociale media met die naam of gedeeltes van die naam, maar niks. Ja wel soms iemand als we zochten op Mats haha, maar die leken er niet op, bovendien heten er heel veel mensen Mats, dus ja, dat zijn we echt maanden mee bezig geweest op allerlei manieren zoeken, maar hem niet gevonden.jammer!

Toen zei iemand die een beetje Zweeds of een andere Scandinavische taal kent een keertje, oh wat grappig, volgens mij betekent Frälsaren iets van redder ofzo. Nou ja, wij even opgezocht en ja, het betekent redder. Wij dachten nog 'leuk’en 'wat toevallig’, maar onze franc viel nog niet.denk dat hij bedoelde, jullie redder.

Echt, pas na een half jaar ofzo, toen we weer eens aan iemand vroegen of die die naam kende kregen we echt een verhaal te horen waar we verrast door waren. Het was een Zweedse jongen (denken we, jongen weten we zeker :yum: , Zweedse niet :upside_down: )  die we tegen waren gekomen op het strand en die legde uit , toen hij ons verhaal had gehoord over wat er gebeurd was, dat die naam waarschijnlijk een grapje was. Hmm hoezo een grapje, nou toen zei die ‘eigenlijk staat er gewoon als afzender Mats jullie redder. Nou daar waren we heel blij mee, NOT. Wel leuk dat Mats een beetje humor heeft, maar op die manier gaan we natuurlijk nooit achter zijn naam komen.haha, misschien wel jammer, maar de humor is wel leuk. Maar jammer genoeg staat er niks nuttigs op verder.

 

Nou ja, we hadden de naam Mats nog en een paar foto's van hem, dus we hadden iig nog iets.

Op de computer hadden we de foto bewerkt zodat hij wat duidelijker was. Op zijn afbeelding zoeken werkte wel, maar er kwam niemand uit tevoorschijn die dan ook maar een klein beetje op hem leek. Na ongeveer een miljoen (zal wel minder geweest zijn) plaatjes te hebben bekeken zijn we daar maar mee gestopt.

 

We hebben in de buurt gezocht naar Mats, ook al was dat de eerste keer al maanden later in een volgende vakantie dat we weer in Frankrijk waren en dat heeft niks opgeleverd. We kennen nu wel beter de weg in de buurt, maar ja, dat was niet de opzet.

oh, wacht ff, ik ben volgens mij iets vergeten. Precies die appeltaart staat nou al iets van 2 uur in de oven…. Ff kijken… 2 uur is wel lang toch voor een taart?...moet maar een uurtje​ geen idee, ik kan wel koken en bakken, maar appeltaart maak ik bijna nooit. Sorry.  ​​​​​

Ok, ff verslag vanuit de bakkerij:

Het goede nieuws is dat de taart gebakken is, het slechte nieuws is dat ie zo hard als een blok beton is.kun je die gebruiken voor de vloer😉😋

Nou ja, we hebben nog een pak koopmans appeltaart en dan moet twin maar ff snel om nieuwe appels fietsen. Kan er ook nog wel bij, maar komt wel goed, denk ik. Mama is er toch niet voor middernacht…

oh, mooi. Anders gewoon naar de bakker toe😋

Waar was ik gebleven. Oh ja, we waren op zoek naar waar Mats zou hebben kunnen wonen toen ie ons heeft gered. Hij kan natuurlijk overal wonen, maar wij hadden een soort analyse gemaakt van waar ie vandaan kwam toen ie ons redde (we dachten van die kant) en hoe lang het duurde voordat ie weer in het ziekenhuis was (volgens mijn twin was het best snel, iets van 5 minuten, maar het kan ook een half uur zijn geweest en toen was ie met zijn moeder, dus denk dat ze met de auto zijn gekomen of te voet kan ook) enzo. Ik denk niet dat onze berekening helemaal waterdicht was, maar je moet ergens beginnen hè. Het was dus meer 'natte vinger werk'.ach ja, beter iets dan niets.

 

Nou die naam had niks opgeleverd en het buurtonderzoek (misschien wel in de verkeerde buurt)  ook niet.​​jammer genoeg niet. 

 

Uhm, ik ga toch maar eerst even mee met twin naar de winkel. Misschien kunnen we dan als backup, voor als appeltaart nummer 2 ook mislukt, nog ergens een echte taart van de bakker scoren. Dat ga ik eerst maar even doen en dan gaan we eerst zorgen dat als we terug zijn die appeltaart in de over gaat.oke,succes! 

 

Dus tot later en hopelijk heeft iemand nog een goed idee.

ik ga nog wel verder denken.

Oh ja @Pin , zo'n derailleur kost echt veel geld, deze 476…. Misschien is ie niet helemaal kapot en kunnen van die ene nieuwe allebei onze fietsen maken…dat we alleen onderdelen ervan nodig hebben...alhoewel die in Nl is gewoon in 2-en of nog meer stukjes en deze, ja die is nog wel soort van uit één stuk, maar ja met die elektronica weet je nooit wat er allemaal kapot is, da zie je soms niet aan de buitenkant

@Gebruiker c  bedankt voor die filmpjes hoe je een derailleur af moet stellen, maar deze is elektronisch en niet met kabeltjes, dus ik denk dat ie net ff anders werkt. Maar we hebben ergens een Belg gevonden, nou ja, niet zomaar lang de kant van de weg, maar das weer een kennis van een kennis en die man heeft veel verstand van die dingen. Hij heeft onze fietsen nog niet gezien, maar ik denk dat we wel goed uitgelegd hebben wat er aan de hand is en dat zal wel goed komen, hoop ikhoop ik ook!

 

Er schiet me nog iets te binnen wat we aan mama moeten vertellen en dat is uitleggen waarom twin een spalk om zijn vingers heeft. Maandag was het zo'n gedoe met die fiets en van alles en ik vroeg twin of ie ff wat uit de garage kon pakken, dus hij doet die deur open en dan hoor ik ineens een schreeuw en zo dus ik ga kijken. Wat had ie gedaan, was ie met zijn vingers blijven haken in dat sleufje in het deurkozijn waar normaal dat slotding in hoort te vallen. Hoe krijg je dat nou voor elkaar. We zijn toen naar de premiers secours  (eerste hulk) geweest en de dokter heeft 'm een soort spalkje gegeven, zodat zijn vingers nu aan elkaar zitten. Op de foto was geen breukje te zien, dus eindelijk weer goed nieuws, nou ja, wel gekneusd en een spalk.gelukkig. Maar alsnog au.

 

Ok twin heeft zich aangekleed en ik ook, dus we gaan snel ff shoppen. Tot later. Dan meer over Mats of hoe die gast ook heten mag :relaxed: en waar die dan ook vandaan komt :rolling_eyes:

komt hoop ik wel goed! Ik hoop het echt!

Groetjes,

M&M's

Groetjes Gebruiker c 

 

Succes nog! Ik ga nog ff nadenken. 

Reageer