HELP MIJ naar een pleeggezin.


Badge

Hallo,

iets over mij:

ik ben 13 jaar

3 zussen

geen vrienden

Okay om te beginnen mijn famillie is streng geloofig (islamitisch) ik ben dat niet maar mijn ouders dwingen mij de regels te volgen en te bidden (ik bid nep) ik moet me zelf bedekken met hoofddoek en niks korts aan (ik wil geen hoofddoek dragen en wil gewoon shortjes kunnen dragen in de zomer) ik mag geen muziek luisteren en mag geen gezichten teken terwijl ik van tekenen hou ik mag bepaalde foodsel niet eten varkens vlees en gelatine wat ik wel wil eten en al het andere vlees dat ik wel mag eten moet wel halal geslacht zijn dus nooit kfc of mac ofzo mijn ouders verwachten ook veel van mij ze werden boos toen ik bijna mavo deed want dat was laag volgens hun ik zit nu in mijn 2de jaar havo en zak dit jaar bijna door mijn depressie en de zelfmoord pogingen (over dosis) ik wil niet weten wat mijn ouders gaan doen als ik zak ik kan niet terecht bij mijn zussen want die zijn net zo erg als mijn ouders en heb geen vrienden ik kan ook niet bij famillie terecjt want die zijn ook net als mij ouders ik heb het gevoel dat ik niemand kan vertrouwen en wil daarom ook aan niemand vertellen ik zou graag in een pleeggezin willen wonen en ben hier 100000% zeker van aangezien mij ouders niet gaat toestaan om niet geloofig te zijn en ik ben al het zwarteschaap van de familie ik wil graag hulp en wil uit mijn famillie maar ik ben heel heel bang voor mijn ouder en heb hele erge axienty en depressie dus help me snel ik ben van olan om kinder telefoon te bellen maar kan dat alleen doen als mijn ouders niet thuis zijn HELP MIJ DUS PLEASS IK SMEEK JULLIE


12 reacties

Ik zal proberen zo kort en duidelijk mogelijk te reageren. Je zou contact kunnen opnemen met Veilig Thuis, zijn kunnen samen naar een oplossing zoeken. Zou ook begeleid kunnen gaan wonen, maar ik weet niet vanaf welke leeftijd dat mag.
 

Ben je van plan om een andere religie te gaan volgen?  Dan zou je misschien  binnen die gemeente kunnen vragen of iemand je kan helpen of opvang geven.

Badge

ik ben niet van plan om een andere religie te volgen dankje voor je tips

 

Hey amiertje

 

Wat intens hoe het er bij jou thuis aan toe gaat. Dat moet inderdaad niet eenvoudig zijn. Ik kan me voorstellen dat je een ander thuis in gedachten hebt. 

 

Het lijkt me nuttig om hierover iemand op school aan te spreken. Dat kan bijvoorbeeld bij je mentor, bij een leerlingenbegeleider of bij een docent waar je je goed bij voelt. Samen zouden jullie kunnen bekijken welke opties voor je openliggen, en hoe er ingegrepen zou kunnen worden in je thuissituatie. 

 

Als je geplaagd wordt door angst en suïcidale gedachten, kan je terecht bij 113. Daar zal zorgvuldig naar je geluisterd worden, en kan je gesprekspartner je door de duistere gedachten heen gidsen. 

 

Gr. Kenshin

Badge

dankje je voor je reactie het ding is dat ik niemand vertrouw en dat mijn metor niks doet er worden kinderen gepest en melden dat maar haar boeit het niet ik voel me bij geen een docent veilig en heb dus ook niemand om mee te praten

Een docent of mentor lijken je geen optie. Denk je dat je naar de schoolpsycholoog toe zou kunnen? Daar kan je ook in vertrouwen terecht. 

 

Gr. Kenshin

Badge

hallo

wij hebben geen school psycholoog en dat is heel jammer ik ben bang data al sme ouders er achter komen datcik weg wil en niet gelofig ben dat ze heeel boos worden en mensen zeggen wel altijd praat met ze er over maar dat gaat niet met mijn ouders mijn moeder werd heel boos vandaag en toen wist ik zeker dat niemand dit mag weten  tot dat ik zeker ben dat ik weg van huis ga

 

Zoals melk en honing in het begin zei, zou je contact op kunnen nemen met Veilig Thuis. Daar kan je terecht voor advies en hulp.

 

Gr. Kenshin

Badge

dankjewel voor de tip

Bismillahirahmanirahim,

as-salamu alaykum zuster, je ouders zijn dus streng gelovig en dwingen jou tot dingen waar je het niet mee eens bent. Dit zou o.a. kunnen, omdat je ouders je willen beschermen. Dat je geen korte kleding mag dragen is natuurlijk een regel vanuit de islam, maar waarschijnlijk willen je ouders dit ook niet om je te beschermen. Zou ik mogen vragen waarom je nep bid en haramme voedingsmiddelen wilt consumeren? Je wilt niet van religie veranderen (alhamdoulilah), maar dan zou het wel logisch zijn om je aan de eisen te houden.

Moge Allah jou het goede pad op lijden en je helpen met je leven en moeilijkheden. Vergeet niet, Allah is de meest genadevolle, de meest barmhartige en de meest vergevende. Laat je door je verleden, je toekomst niet verpesten. Vraag om vergeving van Allah en Hij zal jou inshaAllah vergeven. Als je meer vragen hierover hebt kun je ze stellen.

 

 

Hey,

Wat moeilijk voor je!

Elke school in nederland heeft een vertrouwenspersoon, is het een idee om daar contact mee op te nemen?

Op de website van de school staat meestal de mail van dit persoon. 

Als je er echt geen kunt vinden raad ik je, net als de anderen, idd aan op contact op te nemen met Veilig Thuis.

Samen met hun kom je vast wel op een goede oplossing.

Blijf positief en succes,

Xx🍀

Badge

Hi Amiertje,

ik vind het verschrikkelijk voor je dat je je niet fijn voelt in jouw thuissituatie. Ik vind het heel erg dat je het gevoel hebt dat je depressie en angsten hebt. Het is wel goed om hier (met bijvoorbeeld je huisarts) over te praten, want het is goed om dingen bevestigd te hebben. Als je namelijk denkt dat je een depressie hebt en dat tegen jezelf blijft zeggen terwijl het niet zo is kan je namelijk echt een depressie krijgen. Huisartsen, psychologen, therapeuten etc hebben een geheimhoudingsplicht, dus als jij met een gespecialiseerd iemand wil praten kan dat gewoon zonder dat je ouders het hoeven te weten.

Ik hoop dat een paar van deze tips je kunnen helpen! Groetjes Alyssa

 

Ik vind het echt erg om te lezen hoe jij je voelt. Ik hoop voor je dat je ergens anders naartoe kan of dat er in ieder geval iets verandert. Leg jezelf niet teveel druk op qua school. Doe wat je kunt meer kun je niet doen. En alsjeblieft ik snap dat het heel beperkend voor je is om zo te leven maar houd van jezelf en blijf hoop houden. Als je jezelf niet kunt uiten kun je altijd hier praten of gedichten posten. ❤️❤️

Mensen denken aan je

xoxo

Reageer