Vraag

help me (depressie/selfharm)

  • 30 August 2020
  • 2 reacties
  • 82 Bekeken

Badge

Hoi mensen op dit forum, ik voel me nogal ´naar´ (moest eigenlijk een ander woord komen maar ik denk dat mijn topic dan verwijdert wordt.😂) Oke en nu stop ik met grapjes, ik heb de laatste tijd weleens gedacht aan selfharm. ik heb het nog nooit uitgevoerd en denk ook zeker niet dat het helpt maar toch is er elke keer weer dat stemmetje in mijn hoofd. ook heb ik vaak dat ik me niet goed wil voelen en niet vrolijk wil zijn. Overdag merkt niemand er iets van want ik kan best wel goed acteren maar als ik dan ´s avonds in mijn bed lig wil ik de hele tijd janken (en als dat niet lukt raak ik gefrustreerd)  Als ik er met iemand over praat lijkt het altijd alsof het super goed met me gaat en dat is super irritant. Ook heb ik als ik alleen thuis ben altijd het gevoel dat er iemand achter me aan loopt (ik ga hem niet omschrijven want ik wil jullie geen nachtmerries geven) Ik weet niet of dat er iets mee te maken heeft maar ik dacht ik zeg het toch even. O ja, ik ben ook gay en ik denk ongeveer 24/7 daaraan. mijn ouders weten het wel al maar ik vind het heel lastig om er met ze over te praten ook al weet ik dat ze het 100% accepteren. Ik zit als ik in bed lig vaak van die tests te doen van ´ben ik depressief´ en 9 van de 10 x komt daar uit ja of waarschijnlijk wel. ik weet nu niet zo goed wat ik moet doen en ik schaam me hier soms een beetje voor

groetjes, mij


2 reacties

Badge

Hoi!

Ik snap je heel erg goed. Heb je al eens geprobeerd om met een professional te praten over je problemen?(zoals een psycholoog of je huisarts) Meestal raden ze dat ook aan bij die depressie testen die je hebt gedaan. Het kan natuurlijk zijn dat je dat niet zo fijn vindt, maar het kan echt helpen.  

Roos

hey!

Ik snap hem ik heb zelf 2 jaar depressie gehad en het gaat nu eindelijk beter. Maar geloof me selfharm is nooit het antwoord, het wordt alleen maar erger daardoor. ook zou ik hier proberen met je ouders over te praten zodat ze je misschien kunnen helpen of kunnen helpen om naar een specialist te gaan.

 

Reageer