Meer hulp Meldknop.nl Bel gratis en anoniem 0800 - 0432 of chat
13-18

help! ik snij mezelf

  • 18 juli 2019
  • 31 reacties
  • 472 Bekeken


Toon eerste bericht

31 reacties

Badge +1
hiii,

even terzijde, maar ik vind het echt super goed van je dat je niet opgeeft! het lijkt me zo lastig om in zo’n situatie te zitten, ik kan het me niet voorstellen. Het snijden is het echt niet waard, geloof me. Maar goed, ik kan je zooovaak vertellen dat het niet goed is maar dat weet je zelf ook wel. Ik wil je gewoon een compliment geven, want je doet het echt goed en je zit in een lastige situatie en je gaat er prima mee om ( behalve het snijden, maar dat komt nog wel ) je vraagt om hulp aan de kindertelefoon, je probeert je leven een beetje te veranderen, echt blij om dat te zien.
Badge
He hoi ikwillieveranoniemzijn

Super super bedankt voor je liefje berichtje dit doet me oprecht goed.

Groetjes koekhapper
Badge +1
geen probleem, always here 4 u !
Badge
Nou liefe mensen de twee uur gym die ik vandaag had zijn helemaal anders gelopen dan ik had gedacht ( gelukkig alleen in positiefe zin!)

Want ik had vandaag ( voor de gymles) aan een goede vriend vertelt dat ik me weer had gesneden en hij vond dat ik echt aan de gymdocent moest vertellen dat ik mezelf snij. Want ik had er voor gekozen om me gymkleren te "vergeten" en wat hij dus ook zij en ik al eerder had gedacht ik kan moeilijk elke gymles me spullen "vergeten". Ik heb me de hele ochtend misselijk gevoeld en ik zag er echt verschrikkelijk tegen op maar uiteindelijk ben voor de les naar de gymdocent gegaan en heb gevraagd of ik hem mischien persoonlijk kon spreken. Toen heb ik hem dus vertelt dat ik mezelf snij.

Hij reageerde er echt heel chill op en ik voelde me echt begrepen. Hij vond dat ik kleding onder de gymles moet dragen waar ik me het fijnst bij voel. En als ik wel korte mouwen zou willen dragen dat hij me dan best wil helpen met verband er om heen doen. Hij vroeg ook (wat ik niet anders had verwacht) of mijn ouders of mijn mentor ook weten dat ik mezelf snij dat antwoord was natuurlijk nee. Nou ben ik altijd heel stellig geweest met zulke dingen aan je mentor vertellen want hoe graag je het meestal ook niet wil de dingen komen toch wel bij je ouders. Alleen kwam dit ook omdat ik in de afgelopen twee jaar een mentor heb gehad die geen f*ck heeft uitgevoerd en ik dus eigenlijk geen metor heb gehad. De mentor die ik nu heb is dat juist heel anders want ik ben er 100% van overtuigd dat alles wat je met haar bespreekt en je echt niet wil dat het bij je ouders te recht komt dit ook niet gebeurt. Nu heb ik dus met me gymdocent afgesproken dat als hij me mentor zou tegen komen dat hij zou vertellen dat het niet helemaal lekker met me gaat en dat ik dus graag een gesprek wil.

Nou heb ik morgen les van me mentor en ik weet natuurlijk niet of me gymdocent haar al heeft gesproken. Maar ik wil in ieder geval zelf al vragen of ik een gesprek met haar kan hebben.

Nu ik klaar ben met alles typen zie ik pas hoe bizar grote lap tekst het is geworden. Maar nu ik alles heb kunnen opschrijven lucht het echt gigantisch op!!! Misschien klinkt dit echt best wel egoistisch maar na alles wat er ( best wel onverwacht) allemaal is gebeurt vandaag ben ik wel een klein beetje trots op mezelf!

Liefe groetjes Koekhapper!
Badge +1
wow wow wow, wat een nieuws dit zeg! ik zie hier echt een grote vooruitgang! En je mag zeker trots op jezelf zijn, want ik ben ook trots op jou! ik heb je echt zien veranderen deze maand ( wow dat klint raar ) ik heb in het begin met je gepraat en adviezen gegeven en je neemt het naar mijn mening heel serieus, dat is echt top! en goed dat je het ook hebt verteld aan je gymleraar, ik zou dat zelf echt niet durven. En die misselijkheid enzo hoort allemaal bij zenuwachtig zijn, of dat nou is zenuwachtig zijn voor een toets of voor een belangrijke wedstrijd, zenuwen horen erbij dus ga niet stressen daarover ( niet dat je dat doet, gewoon om te voorkomen ) als je echt veel klachten krijgt met zenuwen moet je er met iemand over praten. maar de oplossing is simpel, want al deze klachten komen dus door het snijden, dus dat is echt het probleem. Mijn tip voor nu is, hoe gek en dom het ook klinkt, probeer even te genieten van dit en ookal snijd je, trek je er even niks van aan. doe alsof snijden niet boeit. alsof het heel normaal is. Denk er heel chill over. misschien als je je niet zo schuldig gaat voelen over de gevolgen ervan, stress je minder en dat leid dan tot het stoppen/verminderen van snijden. Je hebt er met iemand over gepraat, en alles komt echt wel goed uiteindelijk. Weet je nog hoe hopeloos je was een maand geleden toen je deze forum schreef? kijk waar je nu bent. Je bent ver gekomen. Drop ur worries, u made new friends here, everything is gonna b fineee. Maar, als er dan weer iets fout gaat, ga dan niet weer helemaal naar beneden vallen en opnieuw beginnen. Als er iets gebeurt, gewoon kalm doen en praat er met iemand over. Wat ik je trouwens wel kan aanraden is wat minder dingen hier te vragen en hopeloos te zijn maar dingen zelf proberen te oplossen. ( dont get me wrong, ik vind het echt super om met je te praten! om eerlijk te zijn voel ik me echt eenzaam deze vakantie en je hebt me zonder dat je het doorhad geholpen lol, iedere x als ik een melding kreeg werd ik blij )Want je kan niet afhankelijk zijn van een website. Het gebeurde eerder, met je vriendin toch? ze ging naar een andere klas en toen had je niemand. Probeer meer zelfvertrouwen te krijgen. Want er is geen reden om onzeker te zijn, ur amazing!!

loveee, ikwillieveranoniemzijn
Reputatie 6
Hey,

Wat goed dat je een vriend in vertrouwen hebt genomen en hij je ertoe heeft gezet om het je gymleraar te vertellen. Hij reageerde heel erg goed en door jullie gesprek gaan je ook met je mentor spreken.

Je hebt er vertrouwen in dat je mentor vertrouwelijk om zal gaan met je informatie en dat je een goed gesprek te wachten staat. Fijn man!

Je bent na deze gebeurtenissen trots op jezelf. Je hebt hartstikke gelijk hoor! Helemaal niet egoïstisch, het is juist goed dat je trots bent op de knappe dingen die je hebt gedaan!

Gr. Pin

Reageer