Help, dit is geen leven meer

  • 5 January 2021
  • 5 reacties
  • 181 Bekeken

  • Anonymous
  • 0 reacties

HELP!!!

Help ik weet niet meer wat ik moet doen mijn zusje heeft de littekens op mijn arm gezien. Het was ook stom ik zat helemaal niet op te letten. Ze vroeg wat de krassen op mijn arm waren en ik heb een smoesje verzonnen, maar ik ben echt zo bang dat ze het aan mijn ouders gaat vertellen. Ik wil mezelf extra diep snijden om mezelf nog MEER pijn te doen. Misschien moet ik wel gewoon TE diep snijden dan ben ik er vanaf. Ik hou het nu echt niet meer.

Ik hou het leven zo echt niet langer meer vol. Mezelf pijn doen en nooit goed genoeg  zijn. 

Dit is geen leven meer.

Cathy

 


5 reacties

Hii,

ik heb hier helaas geen verstand van, maar het enige wat ik kan zeggen is NIET DOEN. Het is niet gezond om jezelf te snijden, verre van zelfs. Stop er alsjeblieft mee!!!!

probeer er anders met iemand over te praten, en als je niemand kent vraag dan of je misschien met een psycholoog mag praten, die zijn hierin gespecialiseerd en dat kan erg helpen. 
Hopelijk zie je dit op tijd.

sterkte!!

xxxxx

Badge

Hi Cathy, ik snap dat het heel moeilijk is want ik heb er ook mee gedealt. En ik weet ook dat het super irritant is als mensen zeggen: ‘stop gwn’ want dat gaat niet zomaar. Het is een verslaving, nou wil ik je wel vragen om eerlijk naar je ouders erover te zijn. Ik weet dat dat super eng is maar je bent niet alleen in dit. Veel geluk jij kan dit<3

Rain

Hey Cathy00,

Wat vervelend dat je zusje er op die manier achterkwam, was ze tevreden met de smoes die je vertelde of denk je dat ze wel echt doorhad dat het niet de waarheid is?

Ondanks dat het nu heel rot is, is dit misschien juist wel een mooie opening om erover te gaan praten. Dat gaat je echt enorm helpen. Zoals je zelf aangeeft hoe je dit niet meer vol, jezelf pijn doen en nooit goed genoeg zijn.

Dat hoeft niet te betekenen dat je het hen al meteen al hoeft te zeggen rond het snijden. Gewoon aangeven dat je niet goed in je vel zit en daarom wel wat extra hulp kunt gebruiken is ook een manier. (Wat xLotx als reactie gaf in je andere topic over snijden)

Erover praten is eng en moeilijk, maar je hoeft dit niet alleen te doen. Er zijn echt mensen die jou kunnen en willen helpen!

Op de site www.sameninmijnschoenen.nl staat informatie en tips over zelfbeschadiging en je kunt er ook een voorbeeldbrief vinden om aan iemand te vertellen/te schrijven over dat je aan zelfbeschadiging doet. Misschien is dat een handige leidraad voor je om te gebruiken?

Die voorbeeldbrief en meer handige tips over hoe je een gesprek kunt aangaan, kun je op deze pagina vinden.

Het zou naar zijn als je jezelf nu iets aandoet, door dit wat er gebeurt is. Terwijl er zoveel andere oplossingen zijn. Gaat het je nu echt helpen om jezelf dieper of te diep te snijden, is dat het waard?

Ik weet hoe moeilijk praten is en dat je wel een miljoen redenen kunt verzinnen om het niet te doen, maar de vraag is of al die nadelen en gedachten waar zijn en of die opwegen tegen de voordelen..

Probeer er voor jezelf nog eens goed over na te denken, sterkte!

Groetjes,
Simply Me

Hi, 

Bedankt allemaal.

Ik heb een paar dagen geleden mezelf te diep gesneden (het bloed soms nog) in m’n pols en eigenlijk weet ik niet of ik er wel spijt van heb dat ik dat heb gedaan. Ik haat mezelf, ik kan er soms niet meer tegen dat die stem in mijn hoofd niet meer weggaat. 

Ik zal nu echt gaan proberen om er met iemand over te praten in plaats van alleen maar online. Ik ben gewoon bang dat ik niet meer “gemaakt” kan worden.

Bedankt,

Cathy

Reputatie 6
Badge +5

Hi Cathy, 

Wat goed dat je gaat proberen om er met iemand over te praten! 

Je mag ook De Kindertelefoon bellen (elke dag van 11:00 tot 21.00 uur) bellen of met ons chatten als je anoniem je verhaal wilt delen of samen met de Kindertelefoon wilt kijken hoe je je situatie kunt verbeteren.

Sterkte en groetjes,

 

Renske (De Kindertelefoon)

Reageer