Helemaal geen vrienden & moeite met socialiseren

  • 17 July 2023
  • 7 reacties
  • 134 Bekeken

Reputatie 5
Badge +1

Hoi, ik ben een meisje van 16 jaar oud, ik zit nu in de 4e en ga na de zomervakantie naar de 5e. Ik heb 0 vrienden, maar ik zou wel graag vrienden willen hebben.

Ik zit al 4 jaar op dezelfde middelbare school, en ik heb hier geen enkele vriend gemaakt. Ik ben heel slecht in het praten met anderen. Ik kan wel normaal praten, maar ik kan vaak echt niet bedenken wat ik moet zeggen. Voor veel mensen lijkt het vanzelfsprekend te zijn, maar bij mij is dat helemaal niet zo. Als mensen een opmerking maken (maakt niet uit positief of negatief), weet ik vaak niet wat ik moet antwoorden. Meestal zeg ik dan niets terug, of zeg ik een heel dom antwoord. Maar ik zou graag willen dat ik wist wat ik moet antwoorden. Ik heb ik het algemeen ook veel moeite met dingen verwoorden.

Doordat ik veel moeite heb met het voortzetten van gesprekken, kan ik geen vrienden maken.

In de lagere jaren van de basisschool had ik een paar vrienden gemaakt, maar toen hoefden we niet echt te praten met elkaar en werden we vrienden doordat we vaak samen buiten speelden. Maar vanaf ongeveer groep 4 (van de basisschool) werd het behouden van vrienden steeds lastiger. Ik werd toen ook vaker buitengesloten, en ik weet niet waardoor dat kwam. Toen lukte het me nog om zonder veel moeite een antwoord terug te verzinnen.

Ik was vroeger ook vaak in verschillende activiteitenclubs, maar daar kon ik ook geen vrienden maken.

Online lukt het me ook niet om vrienden te maken. Ik kreeg wel de kans om vrienden te maken, toen er andere mensen met dezelfde interesses naar mij toe kwamen (op het internet, niet in het echt) voor gesprekken, en ik ben ook naar andere mensen toegegaan voor gesprekken. Maar die kansen heb ik allemaal verpest. Want ik antwoord vaak te langzaam, en ook komt het doordat ik helemaal niks kan verzinnen om te zeggen of om te antwoorden.


7 reacties

Hey,

Je schreef in je vorige topic toch over misschien autisme? (toch effe gecheckt, want ik ga mezelf niet helemaal voor schut zetten). Als je dat laat testen en er komt uit dat je autisme hebt, dan kan je bij van die autistengroepen. Daar zitten meer mensen die moeite met communiceren en praten hebben. Dan is het (in mijn ogen) makkelijker om te praten.  En dan kan je geholpen worden met praten, daar leren ze je communiceren op een manier die voor jou werkt.

Naja, dat kan je nog proberen. Ik ga nog effe verder zoeken; en misschien later nog een reactie plaatsen…

Succes i.i.g!

Reputatie 4
Badge +1

Wat @OnbekendeAnnoniem zegt! Is ook echt mijn advies! En anders heb je nog altijd ons, De KT forum!

 

xx

Reputatie 5
Badge +3

Dit klinkt als een samenvatting van mijn leven. Ik heb geen autisme maar ik heb dus hetzelfde probleem. Ik zou gewoon naar iemand toe stappen die je wel aardig vindt ofzo of als je miet samenwerken en probeer het dan eerst over JOU interesses te hebben, als die ander dan iets zegt van ja dat vindt ik niks kan je altijd beargumenteren waarom jij het wel wat vindt. Als die ander vervolgens jou raar vindt ofzo dan moet je diegene als het ware "laten stikken". Wat ik dit jaar heb gedaan is zo veel mogelijk mensen genegeerd en lekker hard door m'n oortjes muziek geluisterd, het heeft mij enorm geholpen met school en ik heb er tijd spoor gekregen om eens goed na te denken. Hierdoor ben ik er dus achter gekomen dat ik emo ben. Dit kan je eventueel proberen als je niks meer weet maar houdt het als laatste optie. 

Reputatie 1
Badge +1

Hoi, dat is rot en ik weet het want in groep 8 was ik bevriend met gwn heel mijn klas maar toen heb ik ruzie gemaakt met heel mijn klas maar als je neven of nichten hebt probeer dan met hun om te gaan en als je wilt kunnen wij vrienden worden.

Reputatie 5
Badge +1

@OnbekendeAnnoniem Ja dat klopt, ik had in mijn vorige topic geschreven over dat ik misschien autisme heb. Ik moet me wel nog laten testen, maar dat moet dan na de zomervakantie, want in de zomervakantie ben ik niet in Nederland. Bedankt voor de tip over autistengroepen! Als uit mijn resultaten blijkt dat ik autisme heb, zal ik die autistengroepen zeker opzoeken.

@SaraHorseyLover Bedankt voor je advies! Fijn om te horen dat de jullie er voor mij zijn!

@GhostEmoArcher8 Bedankt voor de tips! Ik zal ze uitproberen. Naar om te horen dat jij ook hetzelfde probleem hebt. Ik hoop dat het goed met je zal gaan!

@Boypower Bedankt voor de tip! Met mijn neven en nichten omgaan is een goed idee, alleen wonen ze aan de andere kant van de wereldbol, dus dat is lastig met de verschillende tijdszones. Lief van je dat je vrienden wilt worden. We kunnen geen contactgegevens uitwisselen, maar we kunnen wel vrienden blijven op het forum.

 

Reputatie 1
Badge +1

@IJsbeertjes  Oh dat is jammer van je neven en nichten maar het zou fijn zijn om vrienden te zijn.

Reputatie 5
Badge +3

@Boypower je hoeft ook niet per see vrienden te zijn met neven en nichten want ik heb zelf ook weinig neven en nichten en 't is nou niet bepaald dat ik daar goed mee bevriend ben, wil zijn of kan zijn

Reageer